Zapiekanki znajdziecie mnóstwo pomysłów na zapiekane dania z piekarnika. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 łyżki płaskie śmietany (dałam 18%) 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki bulionu mięsnego 6 pieczarek 2 łyżki ketchupu pikantnego szczypta gałki
O kuchni z uczuciempokrojonego pomidora oraz drobno posiekane pieczarki. Doprawiamy lubczykiem solą i pieprzem. 4. Na koniec wsypujemy na patelnie ugotowaną kaszę i mieszamy. 5. Farsz nakładamy na liście kapusty i zwijamy gołąbki. 6. Układamy je ciasno w naczyniu. Całość podlewamy bulionem a na wierzchu układamy liście kapusty. Naczynie przykrywamy pokrywką. 7. Tak przygotowane danie zapiekamy w piekarniku
Marcepanowa kuchniadużych oczkach. Na oleju podsmażam pieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody. Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam. Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki. Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami. Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut
JejKuchniamaśle podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki, szynkę oraz cebulę w kostce (z dodatkiem przypraw). Śmietanę łączę z 1/2 sera, dodaję do farszu, mieszam. Kiedy ser się rozpuści, zagęszczam sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Naleśniki wypełniam farszem, składam. Przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję pozostałym serem, zapiekam do jego rozpuszczenia się. Gotowe naleśniki posypuję
JejKuchniastron na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę oraz paprykę w kosteczkę. Mieszamy ze sobą i przesmażamy do miękkości na patelni. Doprawiamy sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Schabowe układamy na dużej blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy usmażone warzywa i ser. Zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera
VioletoweKucharzeniepokrojone w drobną kostkę warzywa: paprykę, pieczarki i pomidory, drobno posiekany por. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Mięso przesmażamy na oleju, podlewamy odrobiną wrzątku, dusimy pod przykryciem, przyprawiamy. Kuskus zalewamy bulionem , przykrywamy, odstawiamy na 5 min, mieszamy, ostudzamy. Mięso i warzywa mieszamy z kuskusem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy ułożone w naczyniu żaroodpornym pomidorki. Zapiekamy przez ok. 30-40 minut
Podróż w kulinariawołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie. Ułożone muszle polewamy odrobinką słodkiej śmietanki, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i zapiekamy w temp. 180st C przez
Kuchnia w czekoladziepokrojone w plasterki (lub drobniej) pieczarki. Dusimy chwilę. W międzyczasie kroimy oba rodzaje papryki w kostkę i również podsmażamy. Łyżką nakładamy na uprzednio posmarowane sosem bagietki. Na wierzch układamy usmażone kawałki z kurczaka i pokrojonego w plasterki ogórka kiszonego. Całość "przykrywamy" startym na grubych oczkach żółtym serem (ilość zależy od indywidualnych upodobań). Zapiekamy bagietki w 180 stopniach przez około
Słodkie okruszkipokrojone w plasterki (lub drobniej) pieczarki. Dusimy chwilę. W międzyczasie kroimy oba rodzaje papryki w kostkę i również podsmażamy. Łyżką nakładamy na uprzednio posmarowane sosem bagietki. Na wierzch układamy usmażone kawałki z kurczaka i pokrojonego w plasterki ogórka kiszonego. Całość "przykrywamy" startym na grubych oczkach żółtym serem (ilość zależy od indywidualnych upodobań). Zapiekamy bagietki w 180 stopniach przez około
Słodkie okruszkiZnane nam nie od dziś zupki instant to szybki i prosty sposób na zrobienie zupy. Otóż wystarczy zalać wrzątkiem makaron i dodać przyprawy. Sałatka z makaronem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pikantne skrzydełka z kurczaka mogą być zarówno potrawą z grilla, jak i propozycją weekendowego obiadu. W zależności od tego jaką ostrość lubicie dodajcie więcej albo mniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zeszklić na maśle, następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć aż będą dobre. Po tym czasie dodać śmietankę i smażyć aż do zredukowania i uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Ciepły sos wlać pomiędzy pulpeciki, uważając aby nie zalać powierzchni pulpecików. Sos posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
Szalona Kuchnia EwelinyZastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… Potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!można pominąć) keczup (najlepiej domowy) pieczarki sałata rzymska czarne oliwki pomidory wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą ) PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami. Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C ok. 10 min Na lekko upieczony spód nakładamy keczup i dodatki. Zapiekamy ok.20-25 min Podajemy ze świeżą bazylią
Marcepanowa kuchniaWystarczy bułka parówka, wędlina, pieczarki i ser żółty. Mając je przygotowane wcześniej wystarczy, że włożysz je do piekarnika na 10-15 minut w temp.180 stopni. Będą cudownie chrupiące. Dodatkowo, gdy zostaną, możesz je zamrozić. Nie stracą na smaku. Roladki – pizzerki (tu przepis). Banalnie proste i niebanalnie pyszne! Parówki,kabanosy lub kawałki kiełbasek zapiekane w cieście francuskim
Mojewlasne.ploleju, solimy i pieprzymy. Dodajemy pieczarki i ugotowaną kaszę. Mieszam wszystko z koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki (możemy zostawić trochę do ozdoby :)). Cukinie szorujemy i kroimy wzdłuż na połówki. Każdą wydrążamy (przy pomocy łyżki) i napełniamy farszem. Układamy cukinie na blaszce, podlewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Zapiekamy 20-30 minut. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjesmażyć ok 15 min.Wsypać pieczarki,zwiększyć ogień i smażyć,aż woda,którą puszczą,odparuje.Doprawić jeśli zajdzie potrzeba.Odstawić do wystygnięcia. Gotowego bakłażana ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika i piec ok 10 min w 180 st C. Nałożyć farsz,pokrojonego pomidora,posypać mozzarellą lub żółtym serem ( u mnie mieszanka). Zapiekać jeszcze kilka minut
Niespełnione zdolności kulinarneczosnek. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki, solimy by puściły wodę i smażymy ok. 10 minut – doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,papryką oraz posiekaną natką pietruszki. Przestudzony farsz wykładamy na podpieczony spód z ciasta francuskiego. Jajka roztrzepujemy ze śmietana , solimy, pieprzymy, dodajemy tymianek i wylewamy na tartę, Wierzch przykrywamy pokrojonym w plasterki serem camembert. Zapiekamy w 170C przez
Ostra na Słodko