pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:84/134)

Naleśniki po meksykańsku 275

naleśniki ze szpinakiem lub porem i pieczarkami . Dzisiaj mam dla was przepis na naleśniki po meksykańsku. Nadzienie do nich jest zrobione z podsmażonego mięsa mielonego z dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli. Naleśniki po nałożeniu na nie farszu i zawinięciu układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku. Przygotowanie tego dania jest

Danka Pichci
Zapiekanka BBQ 132

bazie majonezu z nutą oregano i papryki wędzonej. Smaczny, ale umiarkowanie pikantny. Składniki półbagietka wieloziarnista 200g pieczarek 100g pikantnego salami 100g tartego żółtego sera papryka czerwona ogórek kiszony szczypiorek sos BBQ Brown sól Zapiekanka BBQ – przepis Zaczynamy od obrania i umycia pieczarek. Następnie kroimy je w plasterki i dusimy 2-3 minuty na rozgrzanej patelni. Doprawiamy szczyptą soli. Dodajemy(...)pokrojone w kostkę salami i dla podbicia smaku dodajemy łyżkę sosu BBQ. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, na każdej z połówek układamy farsz, posypujemy żółtym serem i zapiekamy ok. 5 minut w temperaturze 220 st. C. Po wyjęciu układamy na wierzchu pokrojoną paprykę, ogórka, polewamy sosem BBQ i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Zapiekanka BBQ Zapiekanka BBQ Wygląda obłędnie, smacznego! Wpis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka makaronowa 211

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami, cebulą oraz dużą ilością sera żółtego. Składniki: 700 g makaronu typu rurki 500 g mięsa mielonego z szynki, 250 g pieczarek, 2 małe cebule, 2 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka przeprawy do makaronu, łyżka majeranku, łyżka masła, ser żółty - około 250 g sól, pieprz szczypiorek do posypania Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach. Makaron gotujemy(...)osolonej wodzie al'dente. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w grubsze plastry. Cebulę obieramy kroimy w piórka - podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy mięso mielone, smażymy około 3-4 minut, dodajemy pieczarki. Dusimy na średnim ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając przez około 5-7 minut. Następnie dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy - mieszamy. Na dno naczynia wykładamy 1/3 makaronu, 1/3 mięsa

Lena Gotuje
Faszerowane kiełbaski 330

właśnie na taki moment będą faszerowane kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Cienkie i długie plastry boczku Warzywa- mix papryk, czerwona cebula, różyczki podgotowanego wcześniej brokuła Sposób(...)maśle, a następnie wrzucamy pokrojone również drobno pieczarki. Smażymy do całkowitego odparowania wody. Łączymy z mięsem i jeśli trzeba- delikatnie jeszcze doprawiamy. Kiełbaski kroimy wzdłuż ale tylko do 1/3 głębokości, by ich całkowicie nie przekroić. Rozchylały i napełniamy przygotowanym farszem. Owijamy mocno boczkiem i układamy na żeliwnej patelni lub w naczyniu do zapiekania. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak pieczony w warzywnym sosie. 164

Pyszna, soczysta pierś z kurczaka zapiekana w aromatycznym, warzywnym sosie okazała się tak pyszna, że powtarzałam ją już dwa razy w ciągu czterech dni ;) Danie zachwyca, polecam. Składniki na kurczaka pieczonego w warzywnym sosie: 4 pojedyncze piersi z kurczaka Vegeta Natur 1/2 łyżeczki ziół do drobiu 1 duża cebula 4 pieczarki kawałek czerwonej papryki (taki 5x5 cm) 2 łyżki

Rozpustne gotowanie
Naleśniki z mięsem mielonym zapiekane w sosie pomidorowym 171

naleśniki! Na słodko, na wytrawnie, każde są pyszne :) Tym razem zrobiłam je z mięsem mielonym, pieczarkami oraz papryką i zapiekłam w sosie pomidorowym, mniam! :D Składniki na ok. 4-5 porcji: Nadzienie: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 250 g pieczarek 1 czerwona papryka przyprawa do mięsa mielonego sól, pieprz Sos pomidorowy: ok. 700 ml passaty pomidorowej(...)tłuszcz, wrzucić na nie mięso, doprawić przyprawą do mięsa mielonego i usmażyć. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć. Pieczarki oraz paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż pieczarki odparują a papryka zacznie mięknąć.   Gotowym nadzieniem napełnić każdy naleśnik, zwinąć go w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym

Simply Food
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kiełbasą 155

pieczarek 3 większe kiełbasy   2 cebule 400 g śmietany 18% 2 jajka 130 g żółtego sera     sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić w równej wielkości plastry (około 0,5 cm grubości). Podgotować je w osolonej wodzie aż nieco zmiękną, ale nadal będą w całości (trwa to około 5 minut). Odcedzić i przestudzić. Pieczarki obrać, pokroić w plastry(...)nachodzić na siebie). Na nie wyłożyć podsmażone pieczarki i 1/3 startego sera. Następnie poukładać drugą część ziemniaków, na nie cebulę z kiełbasą i drugą część sera. Na końcu rozłożyć ostatnią część ziemniaków. Zapiekankę zalać masą śmietanowo-jajeczną i posypać resztą sera. Włożyć ją do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekać aż wierzch zapiekanki ładnie się zrumieni (około

My simple kitchen
Mięsna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką 130

pokrojony w 5 mm kawałki kabanos, posiekane pieczarki. Po 5 min dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, koncentrat pomidorowy, smażymy jeszcze chwilę. Dokładnie ze sobą mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniach żaroodpornych (takich na jedną osobę), na dnie układamy farsz. Na wierzchu układamy warstwę z ziemniaków, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min w 180°C. Posypujemy szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Najpopularniejsze przepisy w 2015 roku 193

miejsce zajmuje Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą   Na 6 miejscu znalazł się Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki   7 miejsce zajmują Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią   8 miejsce zajmują Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya   Na miejscu 9 znalazły się Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami   Na ostatnim 10 miejscu znalazło

karmelowy
Szaszłyk z mielonego mięsa z warzywną niespodzianką 221

szaszłyków nadziewamy kolejno papryki, cukinie i pieczarki. Z części mięsa mielonego formujemy płaskiego kotleta, układamy na nim patyk z warzywami i zawijamy / obklejamy ( jeżeli mięso lepi się do rąk wystarczy zwilżyć ręce wodą ).  Na patelni rozgrzewamy olej ( ok. 2 łyżek ) obsmażamy szaszłyki z każdej strony a następnie układamy w naczyniu do zapiekania. Warzywa których nie wykorzystaliśmy do szaszłyków, drobno

Smaki Ewy
Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami 368

mąką. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki. Pieczarki oraz cebulę obieram i drobno kroję. Przekładam na patelnię i smażę na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Na środek naleśników nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zwijam w rulony. Naleśniki układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
ŚWIĄTECZNY BARSZCZYK I PASZTECIKI Z FRANCUSKIEGO 291

szklimy na oleju, wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki, dokładamy na patelnie, doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Studzimy farsz. Ciasto francuskie rozwijamy, szersza szklanką wycinamy kółka (musi wyjsc parzysta ich liczba - u mnie wyszło 12 - na 6 pasztecików ) Na 6 kółek nakładamy po łyżce farszu pieczarkowego, przykrywamy drugim kółkiem, ściskamy brzegi widelcem. Zapiekamy 15 minut na rumiano w 220 st.z

Z Majeczką w kuchni
Tarta z kurczakiem 198

wyparowania wody powstałej z warzyw i pieczarek. Wszystko doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.Sos: Śmietanę, jajko i koncentrat miksujemy razem, dodajemy oregano i tymianek.Na upieczone ciasto wykładamy farsz. Na farsz wylewamy sos. Tartę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startym, żółtym serem i zapiekamy przez 10 minut.Do zapiekania sera można użyć

Czerwona Porzeczka
Zapiekanki z kurkami – przepis krok po kroku 106

Zapiekanki z kurkami – przepis krok po kroku   Zapiekanki, zapiexy, bułki z pieczarkami, wszyscy je kochamy. Te podawane z przyczepy, z okienka, czy z okrąglaka na krakowskim Kazimierzu. Niezależnie od lokalizacji, czy nazwy Polacy za nimi przepadają. Dzisiaj przygotowałem dla Was delikatną modyfikację tej potrawy- Zapiekanki(...)jeżeli będziesz nim oszczędnie dysponować starczy na 4 zapiekanki.   Krok 3:   Piekarnik rozgrzej do 230°C z funkcją termoobiegu. Zapiekanki posyp startym żółtym serem, zapiekaj w górnej części piekarnika przez około 10 minut.   Krok 4:   Jako miłośnik pikantnych sosów zapiekanki z kurkami podałem z  ketchupem z jalapeno

kuron.com.pl
Zapiekanka makaronowa z warzywami 101

przygotowania mojej zapiekani wykorzystam kawałek brokuła marchew oraz pomidorki koktajlowe. Do tego szybki i smaczny sos serowy i przepyszny obiad gotowy ! Składniki: 400g dowolnego makaronu, ugotowanego al dente kawałek brokuła, podzielonego na różyczki 1 duża lub 2 małe marchewki, pokrojone w kostkę 2 gałązki pomidorków koktajlowych 6 większych pieczarek 200g śmietany 18% 100g sera żółtego łyżka posiekanego koperku sól

Życie ze smakiem
Spaghetti po polsku z mięsem mielonym 199

Spaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gnocchi zapiekane w sosie śmietanowym z cukinią i pieczarkami 193

zapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie. 500g gotowego gnochhi (1 op.) 2 cebule 500g pieczarek 2 spore cukinie 4 ząbki czosnku 250ml śmietany 18% 200g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Gnocchi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę. Podsmażamy na niedużej ilości rozgrzanego oleju od odparowania wody(...)śmietany wsypujemy sól, pieprz, paprykę słodką oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy 1/2 mozzarelli. Mieszamy wraz z warzywami i gnocchi. 3. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałą mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut

Szefowa kuchni
Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 162

Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowy omlet z pieczarkami 470

manna Koktajl z mango i banana Zapiekane białka jajek Domowy jogurt Owsianka z amarantusa z owocami Dżem z owoców kaki Orzechowo czekoladowa owsianka Pudding z nasion chia Dżem z malin i jagód goji Owsianka z owocami Tost z serem brie i czerwoną cebulką Składniki 3 białka jajek pół czerwonej cebuli 4 duże pieczarki pomidor szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
58 najlepszych przepisów z pomidorami 208

pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami

Moja smaczna kuchnia
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ 134

prowansalskie. Smażę, aż wyparuje woda z pieczarek. Przygotowuję sos - dokładnie łączę śmietanę z jajkiem i przyprawami: gałką, bazylią, solą oraz rozmarynem. Na koniec dodaję 1/2 sera, mieszam. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, układam warstwy: 1/3 ziemniaków, 1/2 kiełbasy z warzywami, 1/3 ziemniaków, pozostała kiełbasa, 1/3 ziemniaków. Całość zalewam sosem i posypuję pozostałym serem. Zapiekam około 20-25 minut w 180 stopniach

JejKuchnia
Gołąbki z brązowym ryżem ,mięsem i pieczarkami 157

Surowe mięso mieszamy z ryżem, pieczarkami i cebulą. Dosmaczamy pieprzem, solą i oliwą z oliwek. Zawijamy gołąbki. Jak zawinąć gołąbki? W internecie jest bardzo dużo tutoriali na ten temat, łatwo się jest tego nauczyć. Wkładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego i zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy sól i pieprz oraz oliwę z oliwek. Zapiekamy około 40 minut w piekarniku od momentu zagotowania

Z Kuchni Do Kuchni
Dorsz w cieście francuskim z pieczarkami. 249

środek rybę, na nią usmażone pieczarki, na nie mozzarellę. Boki ciasta kroimy na 4 paski z każdej strony (prawie do samej ryby) następnie paskami przykrywamy rybę tak aby paski nachodziły na siebie (patrz zdjęcie). Tak przygotowane paczuszki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem każdą z paczuszek i zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez

Moje-pitraszenie
ZAPIEKANKI Z CUKINIĄ 156

firmy WSP SPOŁEM Sposób przygotowania:   Pieczarki, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć, aż składniki będą miękkie. Doprawić papryką, solą, pieprzem i ziołami. Smażyć jeszcze do momentu, aż wyparuje woda. Gotowy farsz nakładać na przekrojone wzdłuż kajzerki. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, posypujemy na farsz. Zapiekamy w 180 stopniach C do momentu rozpuszczenia

Prosto i Smacznie z Anetą
jajka 141

faszerowane pieczarkami jajka faszerowane z pieczarkami II   jajka nadziewane serem jajka z łososiem i awokado jajka na twardo jajka poszetowe obsmażane jajka sadzone na szpinaku jajka w koszulce na grzance jajka z anchois i "kawiorem" jajka z sardynkami czerwone jajka kraszanki pasta jajeczna z awokado pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim pomidory zapiekane z jajkami rosti/jajko/anchois sałatka wiosenna

królestwo garów
Placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym 184

powstały żadne grudki. Dodać do pieczarek. Dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zagotować.    Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Jeśli ziemniaki puszczą dużo wody odlać ją. Dodać jajko, sól i pieprz i wymieszać. Na patelni z małą ilością oleju usmażyć jednego dużego placka na złoty kolor. Na dno naczynia do zapiekania wlać trochę sosu pieczarkowego. Na jedną

Amatorka kuchenna
Dietetyczne pizzerinki 147

plasterków szynki mozzarella (light) kilka pieczarek Przygotowanie Składniki na pizzerinki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Ciasto dzielimy na sześć kulek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15 minut. Następnie rozsmarowujemy na nich sos i układamy dodatki. Zapiekamy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Mięsne kuleczki w kolorowym bigosie 150

słupki. Ogórki kiszone w pół księżyce. Pieczarki obrać, wymyć i wraz z papryką pokroić w grubsze plastry. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego dodać przecier i ketchup, wymieszać. Na sam koniec dodać po 1,5 łyżeczki imbiru i kurkumy oraz sól do smaku, całość wymieszać. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję