pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:87/134)

Pikantne skrzydełka z kurczaka 151

Pikantne skrzydełka z kurczaka mogą być zarówno potrawą z grilla, jak i propozycją weekendowego obiadu. W zależności od tego jaką ostrość lubicie dodajcie więcej albo mniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym 253

zeszklić na maśle, następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć aż będą dobre. Po tym czasie dodać śmietankę i smażyć aż do zredukowania i uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Ciepły sos wlać pomiędzy pulpeciki, uważając aby nie zalać powierzchni pulpecików. Sos posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaron z boczkiem i parmezanem 352

Zastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… Potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIZZA NA WARZYWNYM SPODZIE 157

można pominąć) keczup (najlepiej domowy) pieczarki sałata rzymska czarne oliwki pomidory wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą ) PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami. Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C ok. 10 min Na lekko upieczony spód nakładamy keczup i dodatki. Zapiekamy ok.20-25 min Podajemy ze świeżą bazylią

Marcepanowa kuchnia
Przekąski na imprezę czyli jak sprawnie przygotować przyjęcie 363

Wystarczy bułka parówka, wędlina, pieczarki i ser żółty. Mając je przygotowane wcześniej wystarczy, że włożysz je do piekarnika na 10-15 minut w temp.180 stopni. Będą cudownie chrupiące. Dodatkowo, gdy zostaną, możesz je zamrozić. Nie stracą na smaku. Roladki – pizzerki (tu przepis). Banalnie proste i niebanalnie pyszne! Parówki,kabanosy lub kawałki kiełbasek zapiekane w cieście francuskim

Mojewlasne.pl
Cukinia faszerowana mięsem i pieczarkami z kaszą 195

oleju, solimy i pieprzymy. Dodajemy pieczarki i ugotowaną kaszę. Mieszam wszystko z koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki (możemy zostawić trochę do ozdoby :)). Cukinie szorujemy i kroimy wzdłuż na połówki. Każdą wydrążamy (przy pomocy łyżki) i napełniamy farszem. Układamy cukinie na blaszce, podlewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Zapiekamy 20-30 minut. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
MINIPIZZE BAKŁAŻANOWE 145

smażyć ok 15 min.Wsypać pieczarki,zwiększyć ogień i smażyć,aż woda,którą puszczą,odparuje.Doprawić jeśli zajdzie potrzeba.Odstawić do wystygnięcia. Gotowego bakłażana ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika i piec ok 10 min w 180 st C. Nałożyć farsz,pokrojonego pomidora,posypać mozzarellą lub żółtym serem ( u mnie mieszanka). Zapiekać jeszcze kilka minut

Niespełnione zdolności kulinarne
TARTA FRANCUSKA Z GRZYBAMI, KASZĄ I SOSEM ŚMIETANOWO-SEROWYM Z ZIOŁAMI 147

czosnek. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki, solimy by puściły wodę i smażymy ok. 10 minut – doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,papryką oraz posiekaną natką pietruszki. Przestudzony farsz wykładamy na podpieczony spód z ciasta francuskiego. Jajka roztrzepujemy ze śmietana , solimy, pieprzymy, dodajemy tymianek i wylewamy na tartę, Wierzch przykrywamy pokrojonym w plasterki serem camembert. Zapiekamy w 170C przez

Ostra na Słodko
Łosoś w śmietanie 129

Łosoś w śmietanie. Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym . Przepis jest bardzo prosty, smaczny i sycący. W zamrażarce miałam jeszcze sporo łososia przywiezionego aż ze Skandynawii, stwierdziłam więc, że trzeba go zagospodarować na obiad.Wyciągnęłam rybę z zamrażarki z myślą, że to świetna okazja, aby został zapieczony w śmietanie. Tak jak lubię. U nas przeważnie w piątek jada się rybę(...)wygląda, ale smakiem może mile zaskoczyć naszych domowników i gości. Polecam Wam też przepis na łososia z piekarnika z frytkami, kotlety z łososia, oraz pikantnego łososia z curry i pieczarkami. Składniki na Łososia w śmietanie dla 3-4 osób: 4 dzwonka łososia bez ości, sok z ½ cytryny, ok. 300 ml słodkiej śmietanki, 1 marchewka, koperek, 2 ząbki czosnku, Sposób przyrządzenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizzerinki 334

łyżki cukrujajko2 łyżki masłapłaska łyżeczka soliok. 350 g pieczarekcebulasól, pieprz ok. pół szklanki sosu pomidorowegoprzyprawy: czosnek w proszku, oregano, bazylia, tymianek, sól, pieprzok. 200 g żółtego sera do zapiekania (lub mozzarelli) Pizzerinki - Sposób przygotowania:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej (nie wrzącej!) wody wraz z cukrem i kopiatą łyżką mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce(...)oprószonej mąką miski. Odkładamy z powrotem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1,5 godziny).Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w dość grube plastry i dusimy do momentu aż przestaną być surowe ale nadal pozostaną jędrne i chrupkie.Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 10 części

Słodka Strona
Zapiekanka ryżowa z kiełbasą i pieczarkami 181

warto wcześniej obrać ją ze skórki). Pieczarki również kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Po chwili dodajemy pieczarki, a pod koniec smażenia czosnek. Doprawiamy do smaku solą oraz niewielką ilością pieprzu. Mieszamy z ugotowanym ryżem. Na patelnię po smażeniu pieczarek (można dodać minimalną ilość oleju) wrzucamy(...)ketchupem. Wszystko to przekładamy do wysmarowanego masłem i oprószonego bułką tartą naczynia żaroodpornego. Posypujemy tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut i zapiekamy pod przykryciem. Po tym czasie pokrywkę zdejmujemy i dopiekamy dalej aż do lekkiego zrumienienia się sera. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Smaki Na Talerzu
CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI Z DWOMA SERAMI 176

Smażę do momentu zezłocenia się pieczarek, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję pomidory i wydrążony środek z cukinii, gotuję na dużym ogniu (często mieszam), aż sok wyparuje. Na koniec dodaję ser żółty, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Cukinie napełniam przygotowanym farszem. Na wierzchu układam półplasterki mozzarelli. Posypuję posiekaną natką i słodką papryką. Całość zapiekam około 25 minut

JejKuchnia
PAPRYKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM I MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 158

nasienne. Cukinię, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podpiekamy na oleju do momentu odparowania płynów.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podpieczone i ostudzone warzywa, dodajemy przyprawy, ketchup i mieszamy.  Połówki papryk nadziewamy mięsem, zostawiając od góry trochę miejsca na jajko. Przekładamy je na formę do tarty, wlewamy bulion, przykrywamy folia aluminiową i zapiekamy 20 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
Karkówka w sosie ketchupowym 245

lubię karkówkę. Szczególnie tą, zapiekaną w piekarniku. Bez żadnego podsmażania. Włożona do pieca jako surowe mięso jest krucha i bardzo delikatna. Jako, że jestem zwolenniczką kwaśnych smaków to u mnie na stole często gości karkówka z kiszoną kapustą . Jeśli mam ochotę na karkówkę w delikatniejszej w smaku wersji to wolę przyrządzić karkówkę z pieczarkami . Tym razem postanowiłam zrobić mięso

Pobite gary Barbary
Tortilki ziemniaczane z boczkiem i pieczarkami 395

miski, mieszamy z podsmażonymi pieczarkami i krążkami szczypioru. Układamy w wyłożone boczkiem wgłębienia w muffinkowej formie; układamy równo z brzegiem, ziemniaki nie powinny wystawać poza powierzchnię formy. 4. Jajka mieszamy z solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem lub rozmarynem, polewamy ziemniaki całą jajeczną mieszaniną - każdą tortilkę osobno, po łyżce. Wstawiamy od razu do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut, posypujemy serem

Kuchnia Prezydentowej
Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami 199

Spróbujcie, zapraszam. ... pyszna zapiekana bagietka nadziana aromatycznym serem - idealna propozycja na sycący obiad lub kolację ... wspaniała, chrupiąca bagietka z sycącym nadzieniem Składniki: 1 całe jajko duża szczypta bazylii 1 opakowanie sera białego typu śródziemnomorskiego w zalewie olejowej z suszonymi pomidorami Apetina "SNACK PACK in oil" 100g szczypiorek 1 1/2 łyżki mleka 1 pieczarka 1 duża bagietka Przygotowanie

Słodkie okruszki
Zapiekana kasza gryczana 142

podsmażyć na oleju razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe dodajemy do miski z kaszą. Kiełbasę kroimy w kosteczkę, wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami zapiekanki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy do niego zawartość miski. Całość polewamy jajkiem rozrobionym ze śmietaną, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni

Kuchenne aromaty
Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego 145

przełożyć do miski, dodać ostudzone pieczarki z cebulą i pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i wegetą. Paprykę umyć odciąć górne wierzchy , 2 cm od strony ogonka. Następnie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i oprószyć środek papryk solą i pieprzem. Papryki nadziać przygotowanym farszem, przykryć ściętymi wierzchami, polać odrobiną oleju. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć papryki, piec

Kuchnia Danusi
Zapiekanka rybna 211

końcu pokrojone w paseczki pieczarki. Posolić i popieprzyć, smażyć do miękkości warzyw. Na koniec dodać śmietanę oraz posypać posiekanym koperkiem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem,  ułożyć w nim kawałki ryby i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 15 minut.  Po tym czasie naczynie wyjąć - należy odlać wodę, którą puściły nam filety podczas zapiekania  i zalać rybę

Fabryka pomysłów
Schab zapiekany... 217

Dobra propozycja na obiad lub do kolacji, która sama się zrobi w piekarniku. Skład: schab środkowy 1,0-1,2 kg, kapusta kiszona-pokrojona 1 kg

chleba naszego
Jak zrobić 5 różnych obiadów z tych samych składników 131

sposób powstał: Kurczak zapiekany pod pure Bazę do zapiekanki stanowił kurczak z poniedziałku, przesmażony z marchewką i selerem i przecierem pomidorowym. Całość przykryła warstwa pure kalafiorowo-ziemniaczanego, wymieszanego ze szpinakiem. W czwartek były Zdrowe pulpety z Ikei Pulpety zrobiliśmy z tej samej masy – z niewielkimi modyfikacjami – co meatloaf. Podlane winnym sosem z pieczarkami nabrały zupełnie innego smaku

Niedzielny kucharz
Schabowe Puerto Rico 120

Pieprz ·        sól ·        cebula ·        50 dag pieczarek ·        3 ogórki konserwowe ·        Puszka kukurydzy ·        Przecier pomidorowy ·        1 łyżeczka tabasco(...)usmażeniu wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4.   Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę oraz ogórki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.   Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami. 7.   Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej

Kulinarna Chwila
Cukinia faszerowana warzywami 186

cukinii drobno siekamy. Paprykę, pieczarki i cebule kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy do smaku. mieszamy.  Na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładamy warzywa. Dusimy przez ok. 5 minut. Farszem napełniamy cukinię. Cukinie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. Posypujemy mozzarellą. Jeszcze chwilę zapiekamy do czasu

Pobite gary Barbary
Kurczak schowany w naleśnikach 5826

pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony.  Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków. Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania