oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek -1 cebulka -170 g mięsa gotowanego -50 g sera żółtego startego -przyprawy -1 łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: 1. Smażymy naleśniki, polecam swój przepis- link . 2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy ręcznie. 3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki(...)pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 1013 kcal
zdrowo i aktywnieCebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch. 5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy
Zdrowie i pysznie na talerzuczarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną(...)makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaPapardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!duże pomidory, pokrojone w ćwiartki 5 pieczarek, pokrojone w ćwiartki 200 g młodych ziemniaków, obranych i pokrojonych na połówki lub ćwiartki 1 paprykę czerwoną, bez pestek i pokrojoną na kawałki 400 g puszka krojonych pomidorów posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200oC i przygotuj szerokie naczynie do zapiekania. Ułóż warzywa w naczyniu, polej olejem, dopraw od serca
karmelowyugotowanego makaronu. Smarujemy niewielką ilością sosu. Wykładamy pieczarki z papryką, posypujemy surową cebulą, dodajemy mięso kurczaka. Następnie dajemy resztę makaronu. Wierzch smarujemy pozostałym sosem. Posypujemy startym na dużych oczkach tarki serem cheddar. Naczynie z zapiekanką wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut (ja pierwsze 15 minut zapiekałam pod przykryciem, a potem zdjęłam pokrywkę
Smaki Na Talerzuwysokich brzegach , zalewamy śmietanką . Na ziemniakach układamy pieczarki , następnie podsmażone mielone, cukinię , cebulę ponownie solimy i pieprzymy . Na koniec pomidory z puszki , całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C przez 2 godziny . Następnie zdejmujemy folię i smarujemy wierzch jogurtem greckim , wymieszanym z tartym serem . Ponownie zapiekamy ( bez przykrycia ) , do momentu aż wierzch zapiekanki ładnie
Ogrodnik w podróżymeksykańskie burrito z kurczakiem i warzywami zapiekane w piekarniku. Wcześniejszy przepis na burrito z dodatkiem ryżu znajdziecie tutaj . Do przygotowania 3 naleśników burrito będziemy potrzebować: - 3 placki tortilli - 200 g tartego żółtego sera (u mnie pół na pół parmezan i mozzarella) Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 1 pierś z kurczaka - 4 pieczarki - 1 czerwoną paprykę - kilka zielonych oliwek - 1 łyżkę
Bez CebuliPieczarki portobello, piękne gigantyczne kapelusze o lekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać. Ja dziś proponuje je nadziać frankfurterkami i kapustą kiszoną, efekt rewelacyjny a oczy się śmieją. Zapraszam na obiad albo przystawkę. Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedowolna 2 pomidory/ ewentualnie puszka krojonych Grzyby/ pieczarki lub inne, dowolne Natka pietruszki Sól, pieprz Żółty ser ketchup Wykonanie: Do ugotowane ryżu dodajemy pokrojone w kostkę i plasterki produkty, pietruszkę siekamy. Cebulę i paprykę możemy wcześniej podsmażyć ( ale nie musimy ). Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy do naczynia do zapiekania, posypujemy startym serem i zapiekamy 30 minut
Smaki Ewykostki oraz pomidora, doprawiamy oregano pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, smażymy na maśle z kroplą oliwy z oliwek na złoty kolor, pod koniec smażenia doprawiamy solą i cynamonem oraz ostrą papryką warzywa mieszamy na jednej patelni, kurczaka smażymy, dodajemy do warzyw. Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy na patelni lub w piekarniku. Możemy posypać tartym
Luźna Kuchniadusimy na maśle klarowanym. Skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nam nie ściemniały. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Posiekaną cebulę dusimy na oleju. Kotleta smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy warstwę pieczarek z cebulą. Posypujemy serem żółtym. Zawijamy ścisło. Rolada nr 2: Świeży szpinak pozbawiony łodyg wrzucamy na rozgrzane masło klarowane. Mieszamy. Dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Wyłączamy. Doprawiamy odrobiną soli(...)sznurujemy. Posypujemy z wierzchu przyprawą do indyka. Obsmażamy krótko z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do rękawa foliowego. Na wierzch roladek kładziemy odrobinę masła. Podlewamy małą ilością wody. Zapiekamy w rękawie ok. 40 minut. Temperatury nie znam bo to gazowy piekarnik Teściówki ;) Następnie wyciągamy z rękawa i dopiekamy roladki przez ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Polewamy
Kuchnia po mojemuDorsz zapiekany w warzywach z sosem tzatziki Świetny przepis na letnie, upalne dni - zapiekany dorsz w warzywach podany z sosem tzatziki z młodymi ziemniaczkami lub bez. Wbrew pozorom nie jest to wcale taki trudny przepis! :) Potrzebne będą: - filety z dorsza (w zależności od wielkości i porcji jaką chcecie przygotować - ja podzieliłam 3 filety na mniejsze kawałki, zatem wyszło(...)paczuszek z rybą); - pieprz cytrynowy; - sól morska; - oregano; - pieprz cayenne; - farsz warzywny: 1 cukinia, 1 por, 0,5kg pieczarek, 1 papryka, 4 ząbki czosnku; - 2 łyżki oliwy; - 2 łyżki masła; - świeży koperek; - 3 plasterki sera mozzarella; - 10 kawałków suszonych pomidorów; - sos tzatziki: mały jogurt naturalny, 1 świeży ogórek, 2 ząbki czosnku, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól morska. Przygotowanie: - filety
MintTastenaleśniki ze szpinakiem lub porem i pieczarkami . Dzisiaj mam dla was przepis na naleśniki po meksykańsku. Nadzienie do nich jest zrobione z podsmażonego mięsa mielonego z dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli. Naleśniki po nałożeniu na nie farszu i zawinięciu układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku. Przygotowanie tego dania jest
Danka Pichcibazie majonezu z nutą oregano i papryki wędzonej. Smaczny, ale umiarkowanie pikantny. Składniki półbagietka wieloziarnista 200g pieczarek 100g pikantnego salami 100g tartego żółtego sera papryka czerwona ogórek kiszony szczypiorek sos BBQ Brown sól Zapiekanka BBQ – przepis Zaczynamy od obrania i umycia pieczarek. Następnie kroimy je w plasterki i dusimy 2-3 minuty na rozgrzanej patelni. Doprawiamy szczyptą soli. Dodajemy(...)pokrojone w kostkę salami i dla podbicia smaku dodajemy łyżkę sosu BBQ. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, na każdej z połówek układamy farsz, posypujemy żółtym serem i zapiekamy ok. 5 minut w temperaturze 220 st. C. Po wyjęciu układamy na wierzchu pokrojoną paprykę, ogórka, polewamy sosem BBQ i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Zapiekanka BBQ Zapiekanka BBQ Wygląda obłędnie, smacznego! Wpis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!