pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:75/134)

Jajecznica w papryce 114

posiekanego szczypiorku 🍴 200g pieczarek 🍴 pieprz 🍴 sól     Wykonanie: 🥚Pieczarki i cebulkę podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. 🥚Jajka wymieszać ze szczypiorkiem, pieczarkami , cebulką i połową sera. Doprawić solą i pieprzem. 🥚Paprykę umyć, usunąć ogonek i gniazdo nasienne. 🥚Jajka przelać do papryki, a  wierzch posypać pozostałym serem. 🥚Ustawić w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nagrzanym

Pysznie & Pięknie
Serowo-boczkowe pieczarki 184

soft Do przygotowania potrzebujemy: Boczek- 200g Pieczarki- 6 dużych kapeluszy Czosnek- 3g Ser cheddar – 170g Majonez- 50g Papryka czerwona- 20g Sól, pieprz, papryka słodka Pieczarki obieramy, ogonki ucinamy (jeżeli są „pełne” można ich użyć do farszu) i delikatnie oczyszczamy wnętrze z blaszek. Boczek kroimy na małe kawałki i smażymy do pożądanego koloru, pod koniec smażenia dodajemy czosnek. Ser ścieramy(...)tarce, mieszamy z majonezem, przyprawami i wystudzonym boczkiem. Pieczarki solimy i pieprzymy, układamy na blaszce wyłożonej papierem lub na metalowej formie do babeczek, do każdego kapelusza wlewamy trochę tłuszczu z boczku (wsiąknie), nakładamy farsz, na górę posypujemy pokrojoną w kostkę papryką. Zapiekamy w nagrzanym do 190°C piekarniku góra-dół przez 30 min. Smacznego. Makro w 100g

serzmiesem
Kurczak z warzywami pieczony z kaszą jęczmienną 131

praktycznie robią się same. Wrzucamy wszystko razem do jednego naczynia  zapiekamy a obiad  gotowy za kilkanaście minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak z warzywami pieczony z kaszą jęczmienną składniki:  6 pałek kurczaka 1 żółta papryka  6 pomidorów 1/2 pora 1 czerwona cebula 100 g pieczarek 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1 szklanka bulionu Kurczak z warzywami pieczony

Delusional Trine
Pieczone podudzia z kurczaka 254

czym delikatnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową. Zapiekać w 180 stopnich Celsjusza przez 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać świeżo krojoną natką pietruszki. Pieczone podudzia z kurczaka O czym warto pamiętać przygotowując podudzia z grzybami. Grzyby leśne zastąpić możemy pieczarkami. Zamiast wina wytrawnego można użyć wino półsłodkie. Podudzia zaserwowałam ze szpinakowymi ziemniakami. Fajnie sprawdzą

mecooks
ZAPIEKANE ŚLIMACZKI 199

drobno,jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać, podsmażyć na oleju wraz z pieczarkami i cebulką drobno posiekaną.Doprawić solą, pieprzem i pieprzem CAJUN, wymieszać.Naleśniki smarujemy farszem i ciasno rolujemy.Kroimy na 3-4 plastry.Ukladamy pionowo do natłuszczonego naczynia.Posypujemy koperkiem i serem żółtym.Skrapiamy olejem i zapiekamy w 180stopniach ,aż ser się roztopi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 150

część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami i odsączoną kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Papryki myjemy, ścinamy wierzchnią część z ogonkiem, ze środka usuwamy gniazda nasienne. Papryki napełniamy przygotowanym farszem, wierzch posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
ZAPIEKANKA Z RYŻEM A'LA GYROS 183

należy użyć wiekszą połowę), na to posypujemy starty ser. Następna warstwa to pieczarki z cebulką podsmażone, cała reszta mięsa, odrobina sera. Kolejno ogórki konserwowe z czerwoną papryką, warstwa sosu i na samym końcu większa warstwa startego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20-30 minut

Zrób to smacznie
Biała kiełbasa zapiekana w sosie pieczarkowym 174

jeśli mamy już ugotowaną białą kiełbasę, ten krok pomijamy). Cebulę siekamy w piórka, pieczarki kroimy w plasterki. Oba składniki podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy śmietanę i przyprawy. Dusimy przez chwilę. Z naczynia żaroodpornego w którym piekła się kiełbasa odlewamy tłuszcz, a na kiełbasie rozsmarowujemy sos pieczarkowy. Zapiekamy jeszcze ok 15-20 minut bez przykrycia

e-PrzepisyKulinarne
PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM 185

suszonego) sól morska świeżo zmielony czarny pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki i rozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku. Posypałam je startą mozzarellą. Posypałam tymiankiem. Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą. Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekałam aż ser się zarumieni. Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg. Podawałam

potrawyregionalne
Włochy: Kurczak cacciatore 192

dusić pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki, zgnieść obrane ząbki czosnku, po czym obydwa składniki wrzucić do rondelka z sosem i dusić razem jeszcze przez 5 minut. Zalać kurczaka przygotowanym sosem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 C i zapiekać ok. 30 minut. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Papryka faszerowana quinoa i szpinakiem 159

minut. Odcedzam na sicie. Rozgrzewam olej na patelni, dodaję wyciśnięty czosnek i pokrojone pieczarki. Po kilku minutach duszenia dodaję liście szpinaku. Na koniec wrzucam komosę i doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Nadziewam papryki. Na dno małej formy wylewam oliwę i układam papryki. Przykrywam folią aluminiową. Całość zapiekam w 200 stopniach ok 20- 30 minut

AZgotuj!
Zapiekanka z cukinią 161

kostkę. Na podpieczone ciasto układamy plastry cukinii (mogą nachodzić na siebie), następnie układamy pieczarki. Delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie posypujemy boczkiem oraz serem feta. Posypujemy przyprawą do pizzy (jeżeli nie mamy to: oregano, bazylia, papryka słodka, tymianek, rozmaryn) . Na koniec możemy posypać jeszcze żółtym serem. Całość zapiekamy jeszcze 15-20 min. Podajemy z: sosem czosnkowym - gęsty jogurt + przeciśnięty przez praskę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Polędwiczka zapiekana w cieście francuskim 167

2 polędwiczki wieprzowe80 dag pieczarek1 cebula2 opak. gotowego ciasta francuskiego2 łyżki musztardypieprz, sólolej do smażeniamasłomajeranek1 żółtkoKiedy znudzi nam się tradycyjny sposób podawania polędwicy wieprzowej... proponuję wersję

Świat Domowej Kuchni
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ 227

Dodajemy przyprawy i  smażymy całość ok 5-10 minut, po czym pieczarki odcedzamy z wody, którą puściły i przekładamy do miseczki. Bułki kroimy wzdłuż na pół, smarujemy cienko masłem,na to układamy farsz pieczarkowy, posypujemy grubo serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.  Zapiekamy, aż ser się rozpuści. Podstawową wersję zapiekanek możemy wzbogacić o kolorową paprykę, pomidory

Walijskie Pichcenie
FRANCUSKIE PIZZETKI Z PARMEZANEM 174

słodkim chili dość obficie,posypujemy ziołami i czosnkiem,układamy plasterki pomidorów,pieczarek,kiełbasy chorizo,solimy i pieprzymy,posypujemy startym ,żółtym serem,zwijamy w roladę ,schładzamy w lodówce żeby nam się nie rozpadała przy krojeniu.Kroimy w plastry gr. ok 2-3 cm.,układamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w 200st. na złoty kolor.Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy parmezanem.Podajemy(...)rana tak na coś ślinka cieknie, a ja w pracy i nie ma jak zjeść co dobrego... napisał: agnieszkakalemba 2014/06/23 09:48:27 Wszystkie potrawy z pieczarkami są dla mnie genialne. No tak mi posmakowały, że ostatnio dodaje je praktycznie do wszystkiego, szczególnie jak sobie je podsmażę na patelni. Już wyobrażam sobie, jak dobrze muszą smakować w takiej postaci

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gołąbki wegetariańskie, bez mięsa 85

garnka wkładać zawinięte gołąbki, na każdego gołąbka można dodatkowo położyć łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Gotować 30-40 minut Gołąbki można też ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać tak samo przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekać 30-40 minut pod przykryciem {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Go\u0142\u0105bki wegetaria\u0144skie","image":["https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/02\/20210211153408_IMG_0615-1.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content(...)image":""},{"@type":"HowToStep","name":"W misce po\u0142\u0105czy\u0107 ugotowany ry\u017c, kasz\u0119, podsma\u017cone pieczarki oraz warzywa, doprawi\u0107 przyprawami i koncentratem","text":"W misce po\u0142\u0105czy\u0107 ugotowany ry\u017c, kasz\u0119, podsma\u017cone pieczarki oraz warzywa, doprawi\u0107 przyprawami i koncentratem","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2021\/02\/golabki-wegetarianskie-bez-miesa\/#wpzoom-rcb-direction-step-16130642668254147","image":""},{"@type

Healthycreations.pl
Pizza z pieczarkami 91

Pizza z pieczarkami, pizza rodem z PRL-u. Dzisiaj nazwalibyśmy ją zapiekanką, kiedyś była to pizza . Była bardzo popularna, pieczono podobną w większości polskich domów. Inna była nieznana, albo bardzo mało znana. Pamiętam pierwszą, no może jedną z pierwszych pizz sprzedawanych w Warszawie, w „pizzerii” na Nowomiejskiej. Pieczona była na gofrach! Na wypieczonych gofrach układano farsz i zapiekano(...)suchych drożdży, 1 łyżka mleka, 120 ml ciepłej wody, 3 łyżki oliwy lub oleju, 1 żółtko, 1 płaska łyżeczka soli, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej, farsz : 750 g pieczarek, 1 duża cebula, 1 pełna łyżka masła, sól, świeżo zmielony pieprz, 1,5 łyżki bułki tartej, 2 jajka, 100 g ostrego tartego sera, Ciasto : do miseczki z drożdżami wlać mleko

królestwo garów
Foremkowe Cudo 74

Opakowanie ciasta francuskiego ·        ½ fileta z kurczaka ·        Pomysł na spaghetti Carbonara ·        10 dag pieczarek ·        Przyprawa do grosa ·        Sól ·        Olej do smażenia(...)solą. 3.    Dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 5.    Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7.    Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia. 8.    Nakładamy farsz. 9.    Zapiekamy 20 minut

Kulinarna Chwila
Zapiekanka gyros z makaronem 136

kolorowa zapiekanka na obiadek, imprezę albo uroczystość rodzinną. Bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do gyrosa 200g makaronu świderki 10 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka mieszanki warzywnej (groszek, kukurydza, marchew, fasola) 20 dkg żółtego sera olej do smażenia Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek(...)zalewy warzywa z puszki *** *** Na warzywach układamy podsmażone mięso *** *** Na mięsie wykładamy pieczarki podsmażone z cebulką *** *** Całość przykrywamy drugą częścią makaronu i polewamy pozostałym sosem *** *** Na wierzchu zapiekanki wykładamy starty na tarce o dużych oczkach ser żółty *** *** Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i zapiekamy przez 30 minut *** *** Do zapiekanki polecam podać domowy sos czosnkowy *** *** Przepis na pyszny

Blog z Apetytem
Makaron z kurczakiem i gorgonzolą 269

Makaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki jajeczne 137

pieczarek mała cebulka 3 jajka sól pieprz zioła prowansalskie Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w paski. Cebulę podsmażyć. Dodać paprykę i pieczarki dalej podsmażając. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Kokilki wyłożyć papierem do pieczenia albo natłuścić. Przełożyć do nich podsmażone składniki. W misce rozbełtać jajka z przyprawami. Przelać do kokilek. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę. Zapiekać

Karola gotuje
FASZEROWANA CUKINIA 153

pół i wydrążyć łyżeczką środek aby powstała "łódka" 2. Cebule i pieczarki pokroić w kostkę, wymieszać razem z odsączonym z wody miąższem z cukinii, odrobiną sera żółtego i zmielony mięsem, doprawić ziołami 3. Farszem nadziewamy ciasno cukinie, posypujemy serem, polać delikatnie oliwą i do piekarnika zapiekamy 40 min 200 stopni 4. Podawać z ryżem chyba, że macie duże cukinie wtedy

Zdrowie i pysznie na talerzu
zapiekanka z pęczaku z chorizo 139

pozostały tłuszcz wrzucić pieczarki, po chwili pora, smażyć kilka minut. Pęczak, kiełbasę, pieczarki z porem oraz ogórki wrzucić do miski, wymieszać, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać wierzch, zrobić cztery wgłębienia, wbić w nie jajka. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, zapiekać ok 15 minut; aż jajka się zetną. Przed podaniem wierzch posypać siekanym szczypiorkiem

6niebo
Karkówka zapiekana ze słodką kapustą 205

samym tłuszczu zeszklić cebulę drobno pokrojoną, a następnie wlać na mięso. Pieczarki pokroić w plastry i wymieszać z resztą kapusty po czym wyłożyć na mięso. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40-45 minut. karkówka zapiekana ze słodką kapustą

O kuchni z uczuciem
Bakłażany faszerowane soczewicą i pieczarkami 143

odparują płyny. W międzyczasie łyżką wydrążyć miąższ z upieczonych bakłażanów. Dodać do pieczarek, dodać także ugotowaną wcześniej soczewicę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki bakłażanów. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut, funkcja termoobieg. Polecam też: Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 387

Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym.  Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko

Ala piecze i gotuje
Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 187

prostu i zwyczajnie, jak lubię :) Zapraszam na pyszną wołowinę z patelni zapiekaną z warzywami. Jako dodatek zasmażane buraczki i najprostszy na świecie sos koperkowy.  Składniki: gruby plaster giczy wołowej (około 400 g), 4-6 średnich ziemniaków , około 10 cm białej części pora , pomidorki koktajlowe , kilka pieczarek , 3 średnie ząbki czosnku , odrobina oleju . Gicz wołową opłukać w zimnej wodzie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem 149

warstwą  jest pokrojona cebula, pieczarki  i  mięso mielone usmażone  na  oleju, doprawione  pieprzem  i  przyprawą do gyrosa. Na warstwę  mięsa układamy  pokrojoną  paprykę, a ostatnią warstwą są ziemniaki posypane tymiankiem i  rozmarynem  a także startym żółtym serem. Całość zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
Zapiekanka z rybą i pieczarkami 153

podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawiamy do smaku.  Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę. Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem i odrobiną startego sera. Wersja dla liczących kalorie, to jogurt naturalny rozbity z jajkiem. . Na wierzch wsypujemy resztę startego sera, nakrywamy folią aluminiową.  Zapiekamy ok. 40 min w temperaturze 200 stopni. Podajemy z dowolną surówką

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania