pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:70/134)

Zapiekanka – Makaron z Dynią i Pieczarkami w Sosie Beszamel 207

jest gotowy. Końcowe przygotowanie zapiekanki: Do dużej miski lub garnka przekładam makaron, podsmażoną dynie z pieczarkami i czosnkiem, ser mozzarella oraz sos beszamel i doprawiam solą i pierzem. Całość dokładnie mieszam. Tak wymieszane składniki zapiekanki przekładam do naczynia żaroodpornego. Górę zapiekanki posypuję żółtym serem. Zapiekanie zapiekanki: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na druga od dołu półkę

Uwaga Babcia Gotuje
Idealny sos do wszystkiego - pitos 135

Przepis na ten sos dostałam od Pani Ewy z pracy. Miał fantastycznie smakować zapiekany ze schabem, jednak ja fanką schabowych nie jestem i dla mnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić. Składniki : * kg pieczarek * 2 czerwone papryki * 5 średnich cebul * przecier pomidorowy * ketchup pikantny * kostka masła * chili, pieprz i sól

Magiczne Życie Marty
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 184

Polędwica Wellington – potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu (np. foie gras) lub farszu grzybowego (często obiema), zapiekanej w cieście francuskim. W obiegowej opinii potrawa nazwana została na cześć księcia Wellingtona, generała, zwycięzcy bitwy pod Waterloo (1815). W rzeczywistości jednak pochodzenie nazwy nie jest jasne. Nie pojawia się ona bowiem w XIX-wiecznych książkach kucharskich. Najwcześniejsze(...)kuchni francuskiej. Tyle o potrawie oryginalnej, a u mnie namiastka – polędwiczki wieprzowe a’la Wellington. Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 500g każda) - 2 opakowania ciasta francuskiego - 800g pieczarek brunatnych - 2 łyżki zmielonych suszonych podgrzybków - 1 duża cebula - kilka ząbków czosnku - 24 plastry szynki szwarcwaldzkiej (po 12 na jedną) - musztarda - wędzona sól morska cypryjska - świeżo, grubo zmielony pieprz - oliwa

mojewypiekiinietylko
Wegańska zupa „na kaca” ;-) 209

tylko tym, którzy w okresie karnawału odczuwać będą szaleństwa poprzedniej nocy Składniki na 2 – 3 porcje: około 250 g pomidorków koktajlowych 1/2 niedużej cebuli 1 ząbek czosnku 2 duże pieczarki portobello (lub około 150 g zwykłych) około 200 g ugotowanej małej białej fasoli, np. odmiany haricot lub cannellini (może być z puszki) 1 łyżka syropu daktylowego lub słodu jęczmiennego(...)smaku Połowę pomidorków przełożyć do naczynia do zapiekania lub wyłożyć na blachę do pieczenia, posypać solą i odrobiną pieprzu, skropić tabasco, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175ºC, piec około 15 – 20 minut, aż pomidorki zmiękną, a ich skórka się pomarszczy. Cebulę pokroić na cienkie półplasterki, czosnek drobno posiekać, oczyszczone pieczarki portobello pokroić na półplasterki (zwykłe pieczarki na plasterki). W garnku

Even Better Food
Pizza od serca 214

pastą posmarować serca z ciasta. ponadto: 6 szt średnich pieczarek po pół czerwonej i żółtej papryki 200 g żółtego sera Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.  Z papryki wyciąć foremką różnej wielkości serduszka. Resztę papryki pokroić w cienkie paseczki. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Plasterki pieczarek i paseczki papryki ułożyć na posmarowanym cieście. Pizzę włożyć(...)piekarnika nagrzanego do 200*C piec przez 20 minut. Następnie posypać grubo serem i ułożyć na wierzchu paprykowe serduszka. Zapiekać jeszcze 5- 7 minut aż ser się dobrze rozpuści. Podawać na ciepło z ulubionym sosem.  Pizza doskonale smakuje z sosem czosnkowym: 150 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Kolorowa kuchnia Elki
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 210

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie naleśniki z cukrem pudrem 225

Szybkie naleśniki z cukrem pudrem to danie, które z całą pewnością zachwyci każde dziecko. Szybkie i bardzo proste w wykonaniu naleśniki. Tym razem będą to zwykłe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić naleśniki 248

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne naleśniki z jogurtem 211

Klasyczne naleśniki z jogurtem to przepis na szybki i bardzo smaczny obiad. Takie naleśniki możecie również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z kremem Rafaello 327

Naleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryki faszerowane przepis 184

dopraw dodatkowo solą morską i świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 1h, następnie odkryj papryki i zapiecz

MintTaste
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI, PIECZARKAMI I SEREM +FILMIK 174

ścieramy na tarce. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżeczce sosu, rozsmarowujemy, na to porcja pieczarek, trochę tartego sera i kiełbaska. Naleśnik zawijamy jak krokieta, przecinamy na pół i układamy w naczyniu wysmarowanym masłem. Na naleśniki wylewamy resztę sosu pomidorowego, posypujemy resztą tartego sera i zapiekamy w piekarniku 25 minut, w temperaturze 190 % C. Po zapieczeniu, wyjmujemy i podajemy, smacznego. Naleśniki

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada serowa z pieczarkami i filetem z kurczaka 62886

papryką. Podsmażyć na rumiano na oliwie. 4. Na ciepłe ciasto serowe rozkładamy równomiernie pieczarki, następnie fileta. Całość zwijamy w roladę. Przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 170'C. 5. Posypujemy odrobiną sera na ostatnie 5 minut i zapiekamy, aż ser zrobi się rumiany. Świetnie smakuje z wszelkiego rodzaju sosami np czosnkowym. Smacznego

Tagebuch po polsku