pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:70/134)

Placki mięsno-ziemniaczane z sosem czosnkowo-oliwkowym 213

ląduje jednak w ziemniakach, a dodatek stanowi pyszny sos czosnkowo-oliwkowy. Placki ziemniaczane z szynką pieczarkami i papryką Placki ziemniaczane z sałatką z boćwiny i jajkiem w koszulce Placki po węgiersku Placki ziemniaczano- pieczarkowe Tradycyjne placki ziemniaczane Placki ziemniaczane inaczej Placki ziemniaczane zapiekane z mięsem i serem Składniki na placki: 1 kg ziemniaków irys  IrysIi 1  mała

Gosia gotuje
Bakłażany zapiekane z ryżem jaśminowym i warzywami 256

Bardzo lubię bakłażany za ich delikatny, kremowy smak. Wczoraj nafaszerowałam je ryżem jaśminowym z pieczarkami, porem, cukinią i marchewką i zapiekłam z dodatkiem mozzarelli.  Składniki

Czerwień i błękit
Zapiekanka makaronowa z mielonym indykiem i warzywami 149

Zapiekana z rodzaju tych, do których zgarnia się to co w lodówce i spiżarni. Przygotowałam ją naprędce z myślą, że wystarczy na dwa dni. O naiwności! Już pierwszego dnia została mizerna resztka. Znaczy, że chyba smakowała :) SKŁADNIKI: 1 cebula cukrowa 2-3 łyżki oleju 30 dag pieczarek 50 dag mielonego mięsa z indyka 1 średnia cukinia puszka kukurydzy konserwowej(...)zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, umytą cukinię w kostkę. W dużym rondlu na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania sosu. Dodać mielone mięso i rozbijając łyżką grudki smażyć aż zmieni kolor. Dodać cukinię i osączoną z zalewy kukurydzę, smażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory z puszki

Kuchenne zapiski Edyty
Pie z kurczaka 212

polsku potrawkę z kurczaka pod pierzynką . Mylące bywa także to, że pie można spotkać pod różnymi postaciami - forma sakiewki, okrągłego ciastka wypełnionego farszem i przykrytego warstwą ciasta, lub farsz zapiekany w naczyniu i jedynie przykryty ciastem - takiego właśnie pie, czy po prostu zapiekankę pod ciastem francuskim przygotowałam dziś. W zależności od tego jak pie jest przygotowany może stanowić przekąskę(...)cebula się przyrumieni, a warzywa zmiękną dodać pieczarki, warzywa doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby dodać odrobinę masła i/lub podlać niewielką ilością wody. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego kurczaka i zielony groszek. Dodać przygotowany wcześniej sos i dokładnie wymieszać.  Farsz z kurczaka i warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego (do zapiekania), przykryć rozwałkowanym ciastem francuskim. Cisto lekko docisnąć

Codzienne Gotowanie
Ziemniaki faszerowane, zapiekane... 156

patelni rozgrzałam oliwę, zeszkliłam cebulę, dodałam czosnek a następnie pieczarki. Chwilę podsmażyłam, dodałam rozdrobnione kulki ziemniaczane a na koniec ser. Wszystko smażyłam około 10 minut. Przyprawiłam solą i pieprzem. Środki ziemniaków (łódeczki) wysmarowałam delikatnie oliwą, ich wnętrze wyłożyłam przygotowanym farszem. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Naczynie do zapiekania wysmarowałam oliwą. Ułożyłam w nim faszerowane ziemniaki, przykryłam i wstawiłam do gorącego

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 222

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem to przepis pozwalający ocalić jedzenie przed wyrzuceniem. Do przygotowania tego dania wykorzystamy kurczaka, który został nam np. po niedzielnym obiedzie. Nie ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa w stylu zero waste 161

staje się niezwykle kreatywny ;)  Wcześniej w tym tygodniu przygotowałam stir-fry z brokuła i pieczarek (pyszny), ale została mi łodyga od brokuła, której nie wykorzystałam do tego dania, ale także nie wyrzuciłam. Postanowiłam ją jakoś wykorzystać. Następnego dnia na śniadanie miałam jajko zapiekane na szparagach i ponownie zostały mi końcówki szparagów. Dorzuciłam je do łodygi brokuła, aby czekały

Codzienne Gotowanie
CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM 189

drobna kosteczkę * Pieczarki kroimy w plastry, zrumieniamy na patelni.  * Natkę pietruszki siekamy.  * Ser żółty ścieramy na tarce * Mieszamy ze sobą kurczaka, papryki, natkę, pieczarki i ser.  * Cukinie przekrajamy na połówki wzdłuż, wydrążamy. Każdą łódeczkę oprószamy wewnątrz solą i pieprzem. Do każdej wkładamy farsz lekko dociskając. Nafaszerowane cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym, zapiekamy 35 minut

Z Majeczką w kuchni
Pieczarki portobello faszerowane quinoą 129

dopraw solą, pieprzem i dodaj natkę pietruszki. Wymieszaj.  Piekarnik nagrzej do 200°C. Kapelusze pieczarek nadziej farszem i ułóż na natłuszczonej blaszce lub papierze do pieczenia. Piecz przez 10 minut. Następnie wyjmij i powciskaj w farsz pozostały ser pokrojony w większą kostkę. Zapiekaj jeszcze przez 10 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z pieca, same lub z ulubioną sałatą

Delicious Place
Naleśniki śniadaniowe 257

zdejmujemy na talerz i podsmażamy frankfurterki pokrojone w niewielkie kawałki. Te po podsmażeniu mieszamy z pieczarkami. Na tę samą patelnię kładziemy naleśnik, na niego połowę przygotowanego farszu, na środek wbijamy jajko, boki naleśnika zakładamy lekko do środka, tak by było widoczne żółtko i zapiekamy na patelni kilka minut pod przykryciem. Kiedy białko zrobi się białe, czyli ścięte, potrawa jest gotowa

MamaOskarka
Ziemniaki smażone z grzybami / Potato mushroom hash 221

także moje kremowe ziemniaki z grzybami , ziemniaki zapiekane z grzybami i serem , czy ziemniaki zapiekane z buraczkami . Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Ziemniaki smażone z grzybami (4 porcje) Składniki: 4 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 10 pieczarek (lub innych grzybów), pokrojonych w plastry lub ćwiartki 1 cebula, pokrojona w plasterki 2 ząbki

karmelowy
Pasztet pieczarkowy - wegański 175

masło Przygotowanie : Cebulę obieramy, kroimy w  kosteczkę, smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli, solimy i dusimy do miękkości i odparowania.  Przekładamy do blendera, dodajemy śmietanę i koniak - miksujemy na gładki pasztet. Kokilki do zapiekania smarujemy masłem, uzupełniamy pasztetem, oprószamy majerankiem i papryką mieloną. Naczynka ustawiamy w dużym naczyniu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 338

mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą. I też zapiekamy około 40 minut. Ta wersja jest tak samo smaczna i trochę łatwiejsza

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Bakłażany faszerowane kurkami 206

Nafaszerowane bakłażany posypałam serem i włożyłam do natłuszczonej formy do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około 20 – 25 minut do lekkiego zrumienienia.     Takie bakłażany można podać na kolację.     Farsz grzybowy można zrobić również ze   świeżych grzybów, z pieczarek. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych. Jeśli zasmakuje Wam moja wersja, życzę SMACZNEGO! Krys   Polecam

Kuchnia u Krysi
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 201

mięso mielone i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i oregano. Do mięsa dodajemy pieczarki , wydrążone środki z cukinii pokrojone na drobne kawałki i trochę startego żółtego sera, wszystko razem mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy pieprzem i solą i nakładamy farsz. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i układamy w nim cukinie. 2. Cukinie zapiekamy około 50 minut w temp

Kuchnia u Bietki