pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:64/134)

Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami / Meat and asparagus pasta bake 173

proponuję zapiekany makaron z mięsem (akurat miałam pod ręką pieczoną kaczkę), szparagami, grzybami i dużą ilością sera Wszystko to zatopione w pysznym sosie serowym, cudo! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami (6 porcji) Składniki: 1 pieczona pierś z kurczaka lub kaczki, pokrojona w kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 200 g pieczarek pokrojonych(...)mielona gałka muszkatołowa ¼ szklanki świeżo startego parmezanu Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Do naczynia żaroodpornego o wymiarach około 20×26 cm włóż cebulę, pieczarki, szparagi i czosnek, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut, mieszając raz w połowie pieczenia, lub do momentu aż warzywa zmiękną. Wyjmij z piekarnika

karmelowy
Chrupiące kanapki z warzywami, sadzonym jajkiem i musztardowo-ziołowym sosem 230

jajka klasy M 2 rzodkiewki 1 pieczarka 3/4 łyżki oleju lnianego 1/2 łyżeczki musztardy stołowej szczypta cytrynowego pieprzu szczypta słodkiej papryki odrobina soli około 2 łyżeczek masła Przygotowanie Najpierw przygotowujemy sos W szklaneczce łączymy olej lniany z musztardą i przyprawami (słodką papryką, cytrynowym pieprzem). Odstawiamy na czas przygotowania kanapek. Przygotowanie kanapek Chleb tostowy zapiekamy krótko w tosterze. Ma być rumiany

Słodkie okruszki
Chrupiący lunch z sadzonym jajkiem i warzywami w ziołowo-musztardowym sosie (na bazie oleju lnianego) 162

jajka klasy M 2 rzodkiewki 1 pieczarka 3/4 łyżki oleju lnianego 1/2 łyżeczki musztardy stołowej szczypta cytrynowego pieprzu szczypta słodkiej papryki odrobina soli około 2 łyżeczek masła Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy sos: W szklaneczce łączymy olej lniany z musztardą i przyprawami (słodką papryką, cytrynowym pieprzem). Odstawiamy na czas przygotowania kanapek. Przygotowanie kanapek: Chleb tostowy zapiekamy krótko w tosterze. Ma być rumiany

Słodkie okruszki
Mój sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa czyli zapiekane bułeczki z nadzieniem 131

tutaj można wymyślać użyłam pieczarek marynowanych 1/2 słoika pokroić ,mogą być smażone pieczarki troszkę wędliny pokrojonej ok 20 dag rzodkiewki troszkę starłam na tarce szczypiorek pokrojony żółty ser ok 15 dag Na dno każdej bułki położyć po plasterku sera żółtego potem wkładamy do bułek nadzienie a na koniec plasterek żółtego sera i zapiekamy ok 10 do 15 min .i gotowe

Moje Wyroby
Potrawka z kurczaka ze szpinakiem 173

Potrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne bożonarodzeniowa 648

surowej kiełbasy, włoskiej lub innej (ja używam surowej kiełbasy polskiej z Lidla), najlepiej, żeby dało się wyjąć mięso z flaka 250 g chudej mielonej wołowiny 250 g pieczarek, posiekanych 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki płatków chilli (lub ostrej papryki) 1/4 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 l. sosu pomidorowego (mojego prostego sosu pomidorowego(...)patrz uwagi) 125 g sera mozzarella, posiekanego 2/3 szklanki świeżo startego parmezanu 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu pieprz cayenne, do smaku pęczek posiekanej natki pietruszki naczynie do zapiekania Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię o wysokich ściankach na średnim ogniu. Wrzuć na nią mieloną wołowinę oraz kiełbasę wyjętą z flaka (jeżeli mięso nie da się wyjąć z flaka, po prostu

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka z brokułem 157

innym wpisie wówczas powstaje coś al'a zapiekanka warzywna. A teraz prezentuje pyszne warzywa zapiekane z beszamelem i serem sałatkowym. Składniki 1 brokuł 1/2 opakowania marchewki z groszkiem (mrożonej) 1 garść fasolki zielonej ciętej (mrożonej) 1 mała cukinia 350-400 g pieczarek (najlepiej małych) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 0,5-1  szkalnka białego(...)rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę po chwili dodajemy pokrojoną w plastry i na ćwiartki cukinie, smażymy chwilę razem dodajemy pieczarki i podsmażamy całość na dużym ogniu. Jak pieczarki zaczną stawać się bardziej miękkie dorzucamy papryczkę chilli drobno posiekaną oraz czosnek. Doprawiamy całość wszystkimi przyprawami. Dolać wina i smażyć wszystko aż wino się zredukuje do połowy i zdejmujemy

Piekielna Kuchnia Pati
ZAPIEKANY KALAFIOR Z SZYNKĄ I SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI 265

Zapiekankowych szaleństw ciąg dalszy.Kupiłam dorodnego kalafiora i aż mnie korciło, żeby go zapiec. Pozostawał wybór składników towarzyszących i do dzieła :).Na zdjęciach widać naczynie, w

Przepisy Aleksandry
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 169

Bruschetta większości osób kojarzy się pewnie z tą podawaną z pomidorami. Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta Tak naprawdę sama bruschetta to nic innego jak grillowany chleb, natarty czosniekm i oliwą z oliwek. Podawana jest jako przystawka lub mała przekąska a często bywa także częścią anitpasti. Danie pochodzi z kuchni włoskiej. Jak wspomniałam najczęściej spotykaną jest bruschetta serwowana z pomidorami(...)cała masa innych nadzień, które fajnie komponują się z zapiekanym chlebem. Nadzieniem na bruschettę mogą być grillowane warzywa (krem z takich warzyw bądź całe), sery, mięsa (szynka parmeńska, szynka prosciutto). Opcji jest kilka. Ja postanowiłam pozostać w klimacie Italii i przygotowałam bruschetty z włoskim serem ricotta, czosnkiem i pieczarkami. Okazały się totalnym strzałem w dziesiątkę i zniknęły z talerza

mecooks
Zapiekanki z chleba tostowego 119

zwane czyszczenie lodówki. Ja wykorzystałam pieczarki, szynkę, żółty ser i pomidory. Smaczny pomysł na kolację na ciepło. 10 kromek chleba tostowego 10 plasterków szynki ok 250/300 gramów pieczarek ok. 200 gramów żółtego sera gouda 1 mała cebula sól pieprz mały ząbek czosnku 2 łyżki oleju Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy z dodatkiem oleju. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach(...)czosnkiem. Całość krótko smażymy. Na każdej kromce chleba tostowego układamy plasterek szynki, kolejno po łyżce przesmażonych pieczarek i posypujemy tartym  żółtym serem na koniec kładziemy po plasterku pomidora. Tosty przekładamy na blaszkę , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok.10/ 12  minut z funkcją termoobiegu. Smacznego

Andzia Pichci
Ryba zapiekana pod pieczarkowo-serową kołderką 129

Pieczona ryba z dodatkiem podsmażonych z cebulką pieczarek oraz tartym serem, to fajny, prosty i szybki pomysł na obiad. Na 2-3 porcje: 1 filet z

Smaki Na Talerzu
NADZIEWANA CUKINIA 154

Składniki: 1 cukinia 15 dag mięsa mielonego 3 pieczarki 1 pomidor  mozzarella 10 dag żółtego sera 4 łyżki śmietany sól rozmaryn papryka ostra pieprz ziołowy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Cukinia nadziewana kaszą gryczaną 179

plasterki. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy pieczarki, buraki i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Dodajemy kaszę i przecier. Doprawiamy solą i pieprzem. Podpieczone cukinie napełniamy farszem. Zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.  Wierzch można posypać serem i zapiec. Świetnie smakują ze świeżą bazylią

Czerwona Porzeczka
Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami 196

warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia sera

VioletoweKucharzenie
Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem 509

razem z cebulą przez około 10 minut. Oprószam solą i pieprzem. 3. Na środek naleśników nakładam porcję pieczarek. Posypuję startym na tarce o dużych otworach żółtym serem. Naleśniki składam w sakiewki i związuję szczypiorkiem. 4. Sakiewki układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam około 10 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Papryka faszerowana. 116

mielona zioła prowansalskie Paprykę myjemy odcinamy górę z ogonkiem, wyciągamy gniazda. ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki, zieloną cebulkę siekamy. Ugotowany ryż mieszamy z warzywami, przyprawami i serem - nakładamy do papryki na końcu posypujemy resztą sera. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Pizza- ciasto na pizzę bez mleka 211

piekarnika+ tortownica 28) Boki delikatnie zawijamy do góry i smarujemy oliwą z oliwek. Środek smarujemy passatą, posypujemy pieczarkami i kukurydzą. Wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na ok 10 minut, po czym wyciągamy posypujemy startą na grubych oczkach mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5 minut.   Pizzę podajemy z ulubionymi sosami. Możemy także skomponować własne dodatki

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak wpadł w kapustę! 258

oraz słodką a także pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę oraz kapustę kiszoną, podsmażamy około 10 minut, dokładamy pieczarki, mieszamy i pozostawiamy na patelni jeszcze przez 5 minut kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy kapustą, wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika zapiekamy około 20-30 minut. Podajemy z ziemniaczkami w mundurkach, kaszą lub pieczywem. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
gołąbki z gotowanych ziemniaków 679

Ugotowane i roztarte ziemniaki zmieszać z podsmażoną cebulą i podsmażonymi pieczarkami pokrojonymi na cząstki..Farsz układamy na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijając w ciasny rulon..Układamy  na blaszce i zapiekamy  z odrobiną oleju wymieszaną z 1 szkl.bulionu.Dusimy ,aż kapusta w gołąbkach będzie miękka. Sos pomidorowy do gołąbków

w mojej kuchni
CYKORIA ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 104

umyć i odparować na tej samej patelni co pieczarki, doprawiając odrobiną soli i pieprzu,  wyłożyć na pieczarki. Na szpinak położyć musztardę francuską. Pomidorki umyć pokroić na ćwiartki i ułożyć na wierzchu. Polać śmietanką ze szczyptą soli. Posypać serem grana padano. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku 200 stopni przez 10 minut, wyłączyć i zostawić jeszcze na 5 minut

Kuchnia w opałach
Pikantne sakiewki 207

duszę na odrobinie masła. Chilli oczyszczam z pestek i drobno siekam, dodaję je pod koniec duszenia do pieczarek i mieszam.Kotlety rozbijam, przyprawiam solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładę po ok 1 łyżce farszu i formuję sakiewkę związując sznurkiem bawełnianym. Do zapiekania wybieram formę możliwie najbardziej dopasowaną rozmiarem do ilości sakiewek w tym przypadku jest to tzw. keksówka. Rozprowadzam

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania