pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:67/134)

ZAPIEKANKI ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 181

posypując resztą sera i przykrywamy. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 10 minut. Do przyrządzenia zapiekanek wykorzystałam SOS KIELECKI KANAPKOWY firmy WSP SPOŁEM . Sos idealnie wpasował się w charakter zapiekanek, nadając im pikantnego smaku z nutą orientu. Wytworzony jest z bez substancji konserwujących. Charakteryzuje się kawałkami warzyw i grzybów konserwowych tj. ogórka, cebuli, pieczarek i kopru. Polecam do różnorodnych kanapek

Prosto i Smacznie z Anetą
Lasagne z pieczarkami i gorgonzolą 148

Bardzo lubię lasagne i wszelkiego rodzaju zapiekane makarony. Można je przyrządzić na mnóstwo sposobów zależnie od naszego pomysłu. Dzisiaj bardzo prosty przepis, wykorzystałam po prostu to co było w domu. Składniki: 25 g masła 40 g mąki 500 ml mleka 250 g pieczarek 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku garść oliwek 1 łyżka gorgonzoli parmezan 3 suszone pomidory suszone(...)bazylia  6 płatów ugotowanego al dente makaronu lasagne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dodajemy drobno pokrojony czosnek i suszone pomidory. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, dodajemy gorgonzolę, suszone oregano i bazylię, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do momentu aż woda zostanie odparowana dodajemy pokrojone oliwki i całość dokładnie mieszamy. Przygotowujemy beszamel.W garnku roztapiamy masło

Delusional Trine
Gnocchi alla Romana czyli tradycyjne włoskie kluseczki 183

szynki włoskiej około 6-7 suszonych pomidorów 100 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej cebuli    ząbek czosnku 2 pomidory 6-7 pieczarek 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Dodatkowo: oliwa garść rukoliokoło 40 g tartej mozzarelli około 60g sera gorgonzola Przygotowanie: Mleko wlewamy(...)grubość około 0,5-1 cm (ja użyłam wałka). Pozostawiamy ciasto do ostygnięcia. Kiedy masa się ochłodzi i zetnie, wykrawamy z niej kółka za pomocą małej szklanki. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i układamy w nim wycięte kółeczka, powinny delikatnie na siebie zachodzić. Pomiędzy kółka wkładamy pozostałe masło i wszystko posypujemy pozostałym parmezanem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury

Mania Gotowania
Kotlety z kalafiora z sosem pieczarkowym 178

mięs. Osobiście uwielbiam kalafiora zapiekanego pod sosem beszamelowym (przepisem się kiedyś z Wami podzielę), ale ta wersja skradła moje serce od pierwszego kęsa. Składniki: główka kalafiora 3 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku duża cebula 3 łyżki kaszy manny łyżeczka curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 2 jajka sól, pieprz 50dag pieczarek 2 łyżki śmietany cebula 2 łyżki

ChilliJemy
Pie z kurczakiem i pieczarkami 118

postanowiłam połączyć mięso z kurczaka z pieczarkami i aromatycznymi ziołami. Do przygotowania takich zapiekanek używam gotowego ciasta francuskiego, dzięki czemu danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Gorąco polecam pie z kurczakiem i pieczarkami, bo jest pyszny! Pie z kurczakiem i pieczarkami Składniki:  mięso rosołowe, obrane z kości i rozdrobnione 500g pieczarek (lub więcej w zależności od ilości mięsa(...)kurczakiem i pieczarkami?  Na dużej patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę.  Gdy cebula zmięknie i lekko zbrązowieje dodać pieczarki pokrojone w niezbyt cienkie plasterki.  Dodać słodką i ostrą paprykę, tymianek i zioła prowansalskie,  wszystko wymieszać i smażyć aż pieczarki zmiękną.  Dodać serek

Codzienne Gotowanie
Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem / Baked Fish with Rice and Vegetables 139

tych, które najbardziej lubicie i które macie pod ręką. Zamiast papryki i cukinii dobrze sprawdzą się pieczarki, bakłażan, oliwki, suszone pomidory, a także soczewica lub świeży szpinak. Ryba na ryżu to bardzo uniwersalny przepis, za każdym razem może smakować troszkę inaczej. Ryba zapiekana w piekarniku dobrze smakuje z białym ryżem, ryżem basmati, jaśminowym, brązowym, dzikim lub czerwonym - wybierzcie taki

Lekcje w kuchni
Lazania z młodą kapustką i pieczarkami 137

pieczarkami Najlepsze dania są z młodych warzyw, a kapusta nie tylko jest smaczna, również zawiera dużo witamin A,B,C, ma właściwości lecznicze. Składniki: ·        ½ opakowania makaronu lasagne ·        ½ fileta z kurczak ·        Cebula ·        25 dag pieczarek(...)przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cienkie plastry i lekko rozbijamy. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Dodajemy pokrojoną kapustę. 6.    Kiedy warzywa są już dobre, dodajemy ketchup, chwilę prużymy. 7.    Masło rozpuszczamy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka Hokus pokus 154

opakowanie mrożonki marchew z groszkiem ·        1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej ·        20 dag pieczarek ·        Cebula ·        Pomysł na makaron z sosem z czerwonych warzyw ·        20 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 9.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 10.         Doprawiamy pieprzem oraz solą. 11.         Pieczarki wykładamy na ryż. 12.         Grzyby przykrywamy mięsem

Kulinarna Chwila
GOŁĄBKI Z SAŁATY. 256

zdjąć z ognia , wystudzić.  2 . Sałatę opłukać ,osuszyć liście ,oderwać białe łodyżki . 3 . Do pieczarek wsypać bułkę tartą , żółtko dodać , šmietanę , doprawić solą i papryką.  4 . Wymieszać.Farszem nadziewać liście sałaty , zwijać jak gołąbki . 5 . Ułożyć w wysmarowanej formie do zapiekania , wlać rosół. 6 . Zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut.Wylożyć na talerz i polać obficie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaron świderki z kurkami 193

Makaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, boczkiem i warzywami 355

pieczarek po 1 papryce: czerwonej, żółtej i zielonej 200 g startego żółtego sera 300 g cienkiej kiełbasy 100-150 g boczku 1 duża cebula sól, pieprz, słodka papryka mielona masło Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półmiękko (ok. 20 minut). Po odcedzeniu odkładamy do przestudzenia. Obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy(...)naczynia żaroodpornego rozkładamy plasterki ziemniaków, oprószamy je szczyptą soli oraz mieloną słodką papryką. Następnie rozprowadzamy podsmażone pieczarki, boczek z kiełbasą oraz piórka cebuli i paseczki papryki wymieszane z natką pietruszki. Wierzch posypujemy tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 20-25 minut. Uwagi: połowę warzyw przesmażyłam w kiełbasą i boczkiem. Ziemniaki można rozłożyć podwójną

Smaki Na Talerzu
Tarta o smaku pizzy-która zasmakowała domownikom 173

więc dziś kolejna ,przepis na ciasto znajdziecie w poprzednim wpisie podaje nadzienie składniki kilka plasterków wędliny pieczarki usmażone ser żólty starty cukinia 1/2 starta 4 kawałki papryki cieniutkie plaski tarte wcześniej podpiec potem wyjąć i układamy nadzienie ,ponownie wkładamy do piekarnika i zapiekamy aż się się ser roztopi

Moje Wyroby
KRUCHE TARTALETKI Z POMIDORAMI / SPIS PRZEPISÓW NA SYLWESTRA 129

WĘDZONYM ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KAPUSTY I OLIWEK CHIPSY Z JARMUŻU TOFU MARYNOWANE TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU KRUCHE BABECZKI Z GRZYBAMI OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWĄ PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI MUSZLE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY GUACAMOLE MIĘTOLADA LIKIER A'LA MALIBU MOJITO MELONOWE TRUSKAWKOWY DRINK

W kuchni Karmel-itki
Strogonov 2859

takich dań z pewnością można zaliczyć strogonova. Pyszne mięsko wołowe z dodatkiem warzyw. Ja podałam z zapiekaną bagietką z masłem czosnkowy. Pycha. Składniki: 1 kg mięsa wołowego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek 0,5 papryki czerwonej 1 łyżka suszonych pomidorów  1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu

Ala piecze i gotuje
PIZZERINKI 145

około 10 cm. Na każdy kawałek nałożyć sos pomidorowy z mięsem mielonym, na to położyć pieczarki wcześniej podsmażone. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C  piec około 8-9 minut. Po tym czasie na pizzerinki posypać starty ser i chwilę jeszcze zapiekać, aż ser się roztopi. Można polać ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem

Zrób to smacznie
10 szybkich przepisów na dania z makaronem 163

Danie w 10 minut. Lekkie makaronowe miseczki w kokosowo-cynamonowym sosie z soczystym jabłuszkiem Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Świderki w sosie koperkowo-warzywnym z pieczarkami. Szybki obiad. Łazanki z białej kapusty (z miksem makaronowym

Słodkie okruszki
Zapiekana karkówka z pieczarkami 136

Panierujemy w mące i podsmażamy na odrobinie margaryny, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Cebulę kroimy w pióra, pieczarki w plastry, podsmażamy na margarynie na tej samej patelni. Wykładamy na mięso. Na patelnię wlewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową, zagotowujemy. Rosołkiem zalewamy mięso i zapiekamy przez 1 godzinę w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Sznycle z karkówki zapiekane w sosie 296

chwilę aż odparuje woda z pieczarek. Doprawić solą, pieprzem. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie podsmażone pieczarki i na wierzch wlać sos. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. sznycle z karkówki zapiekane w sosie

O kuchni z uczuciem
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2758

pieczarek odparuje woda. Kapustę kiszona kroję drobno,odciskam z soku i przekładam do cebuli i pieczarek, doprawiam roztartym majerankiem, kminkiem mielonym i papryką. Dodaję łyżkę przecieru pomidorowego, podlewam około pół szklanki wody i chwilkę jeszcze duszę do połączenia składników. Naczynie do zapiekania smaruję delikatnie olejem, na dno wykładam warstwę kapusty, na kapustę układam karkówkę. Pozostałą część kapusty wkładam między nacięcia

Kuchnia z widokiem na ogród
Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem 160

kostkę, pieczarki również, ser w paseczki.  Na patelni podsmażamy filet w przyprawie, dodajemy pieczarki i dusimy około 15 minut, ściągamy z ognia, przekładamy do miseczki dodajemy żółty ser - mieszamy.  Ugotowane ziemniaki odcedzamy, przekrawamy wzdłuż,  wydrążamy część środka, faszerujemy farszem . Zapiekamy w 240 stopniach przez około 20 minut.  Podajemy posypane szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania