smakowało! Na zdrowie! Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Bigos Brukselka zapiekana pod kruszonką Bucatini z masłem i parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi
Moja smaczna kuchniaprzepisów, skatalogowane, aby łatwiej było znaleźć to czego szukacie. PIEROGI Ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana ryba pod kapustą Pieczony pstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony łosoś z porem i pomarańczą Ryba
Lena Gotujerozgrzana. Na dno formy do pieczenia wyłożyć plastry karkówki, na każdym położyć nieco podsmażonego pora i wierzch przykryć plasterkami pieczarek. Formę przykryć folią do pieczenia i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku około 50 minut, następnie zdjąć folię i zapiekać przez około 10 minut. Po upieczeniu przykryć mięso i pozostawić je w wyłączonym piekarniku jeszcze przez 5 minut
Kuchcik gotujeziemniaczana 16. Zapiekanka kalafiorowa z ryżem 17. Zapiekanka makaronowa z zielonym groszkiem i szynką 18. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 19. Zapiekanka jajeczna 20. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 21. Zapiekanka makaronowa na szybko 22. Zapiekanka ziemniaczana z serem wędzonym 23. Zapiekane roladki kapuściane 24. Zapiekanka z kiszoną kapustą i kiełbasą 25. Zapiekanka dyniowa na słodko
Tradycyjna Kuchniaoleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy podsmażone pieczarki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy zapiekanki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy zapiekanki, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem
Bajeczna Kuchniawarzywa lub sosy można do zapiekanek doprawiać bardziej szczodrą ręką. Dobrze doprawiony sos czy też cebula, pomidory i pieczarki dodadzą smaku "nijakiemu" z natury makaronowi. I dzięki temu uzyskacie idealną kompozycję smaku. :) Naczynie wstawiamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Całość zapiekamy w 200 stopniach ok 30 minut. Smacznego!:) fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena
Kuchnia smakówbarbecue i posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią. Wokół brzegu rozkładamy czerwoną paprykę, środek wysypujemy żółtym serem. Następnie rozkładamy wędlinę, pieczarki, cebulę pomidora, szczypiorek i plastry mozzarelli. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 15 minut. Jeżeli nasz piekarnik zapieka mocniej skracamy czas pieczenia. Recenzja sosu Barbecue: Dotarła do mnie kolejna porcja rewelacyjnych sosów od Firmy FANEX ( KLIK
VioletoweKucharzeniejego użyciem wystarczy pokroić pieczarki w grube plastry, podsmażyć. Chleb posmarować cienko fasolowym serem, ułożyć na nim plastry pieczarek, pokrojoną cebulę i na wierzch dać dużo sera :) Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok 150 stopni z włączoną górną grzałką.Zapiekamy kilka minut. Smacznego
Co na wege obiad?Kurczaka kroje w paski, oproszam przyprawa do gyrosa, podsmażam na oleju, osączam.Wszystko dzielę na połowę. Na pizzę wykładam pieczarki, na nie układam plastry mozzarelli, przedzielam je paseczkami papryki, wykładam dość ciasno obok siebie kurczaka. Wykładam połowki pomidorków, oproszam przyprawami. Zapiekam 10 minut w 170st.Tak samo postępuję z drugą częscią ciasta
Z Majeczką w kuchniOddzielnie podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki.Na dnie naczynia żaroodpornego układam kiełbasę z papryką, na to wykładam ugotowany makaron, podsmażone pieczarki, a na to sos pomidorowy.Zapiekam ok. 30 minut w temp. 160 stopni po czym na wierzch posypuję ser i jeszcze zapiekam aż do rozpuszczenia sera.Smacznego Post Zapiekanka z makaronem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plKaszanka w innym wydaniu - rewelacyjna, jako danie obiadowe.Składniki:-2 krupnioki-1 cebula-kawałek pora-10 dkg pieczarek-2 jajka-1,5 szklanki mąki
Maminek kulinarnyplastry, przesmażyć, posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście zwinąć. Śmietanę, wymieszać z żółtkiem, dodać ser i wszystko wymieszać . Łososia zwiniętego w liście kapusty, ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać śmietaną z serem. W tym samym naczyniu ułożyć podsmażone ziemniaki. Wstawić do piekarnika na 15 minut
Kulinarny karnet ChristopheraPieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulką. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian kotlety z ziemniakami. Całość posypujemy pieczarkami i zalewamy sosem. Sos robimy ze śmietany, wymieszanej z roztrzepanymi jajkami i przyprawiony przyprawami. Układamy ćwiartki pomidorków i posypujemy szczypiorkiem. Zapiekamy ok. 30 minut w 200 stopniach
Aga w kuchnizłoty kolor . Na spód naczynia żaroodpornego lub blaszki ułożyć podsmażone skrzydełka, a na nie wymieszane pieczarki z cebulą i marchewką.Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i zagotować. Gorącą zalewę wylać do naczynia ze skrzydełkami do zapiekania, przykryć. Piec aż skrzydełka będą miękkie
Moje domowe kucharzeniesera typu feta i mięso. Wszystki zapiekamy chwilę w pikarniku i mamy coś wstylu jajecznicy ; ) Smakuje wybornie i syci. Świetnie nada się na obiad, kolację. Odgrzejecie też w mikrofalówce w pracy bez większego uszczerbku na smaku i konsystencji. Do przygotowania fritaty potrzebujemy: 6 jajek 1/2 dużej cukinii lub jedna mała 3-4 pieczarki sól, pieprz ok 75 g fety Cukinię
Szybko Tanio Smacznieoczkach Najlepiej zacząć od zrobienia farszu, żeby usmażone placki nie ostygły i były chrupiące. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i trzymać na średnim ogniu aż grzyby zmiękną. Dodać ketchup, przecier pomidorowy i przyprawy. jeszcze chwilę poddusić. Natkę pietruszki posiekać i dodać do farszu i wymieszać. Ziemniaki zetrzeć na tarce(...)każdym rozłożyć farsz i przykryć drugim plackiem. Posypać startym serem i zapiekać ok 7-10 w nagrzanym piekarniku (ok 180st). Posypać zieleniną i zajadać popijając na przykład szklaneczką czerwonego barszczu:) Można nie przykrywać farszu drugim plackiem tylko zrobić 16 placków z pieczarkami i serem. Wówczas trzeba zrobić farsz z dwóch porcji
Maślane ciasteczkogorąco! Scroll down for recipe in English Bakłażan zapiekany z grzybami i pomidorami (4-6 porcji) Składniki: 3 duże bakłażany, pokrojone w 1 cm plastry 150 g startej mozzarelli 100 g startego parmezanu Składniki na sos: 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 x 400g puszki krojonych(...)Przygotowanie: Natłuść oliwą, najlepiej za pomocą pędzelka, plastry bakłażana i smaż partiami na patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1-2 minuty z każdej strony. Przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 ° C. Na tej samej patelni podsmaż na odrobinie oleju cebulę, do zeszklenia, następnie dodaj czosnek i grzyby i smaż, aż wilgoć odparuje
karmelowyteż:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca. Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki.Kurczak z porami zapiekany w cieście1 ćwiartka kurczaka1 por1 łyżeczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędłużej, aby się nie przesuszyła. Sos pieczarkowy idealnie do niej pasował. 1 polędwiczka wieprzowa zioła prowansalskie przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim sól, pieprz Sos pieczarkowy: ok. 350 g pieczarek 250 ml śmietanki 30% 1 cebula 2-3 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka Polędwiczkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W małej miseczce łączymy ze sobą 1 łyżeczkę ziół(...)około 140-150 stopni i pieczemy jeszcze przez około 10 minut. Następnie możemy naczynie odkryć i zapiekać jeszcze chwilę, aż wierzch lekko się przyrumieni. W czasie gdy mięso się piecze przygotowujemy sos. Cebule drobno siekamy. Szklimy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na półplasterki pieczarki i smażymy do odparowania wody. Wlewamy śmietankę, gotujemy do zredukowania sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką
Smaki Na Talerzuplackami tortilli. Na to wszystko jest jeden sposób - dziś wypróbowany przeze mnie osobiście - quesadillas zapiekane w zwykłym tosterze (takim na sandwiche). Wyszły super - nie dość że pyszne i chrupiące, to jeszcze od razu podzielone na mniejsze części. Do tego fantastyczny farsz z kurczaka, pieczarek, pora i sera żółtego. Idealne na przekąskę, gorącą przystawkę lub szybki obiad. Po prostu pychota
Kto ugości moich gości?drożdży 1’4 szklanki ciepłej wody łyżeczka cukru 3 łyżki mąki 2 szczypty soli 2 szklanki mąki 1 jajko mleko, olej Dodatki: sos pomidorowy/ ketchup 10-20 dkg pieczarek 20dkg żółtego sera 1 serek topiony 1 filet z kurczaka 1 mała cebula przyprawy Przygotowanie: Ciasto: W ciepłej wodze wymieszać drożdże, cukier, 3 łyżki mąki i sól. Przykryć naczynie, postawić(...)oleju. Gotowe ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę i uformować. Ja w brzegach ciasta zapiekałam serek topiony. Najfajniej wygląda, gdy pokrojona na 6 kawałków, przypomina serca. Kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na patelni z przyprawą kebab/gyros. Ciasto posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, rozłożyć pieczarki (można je wcześniej poddusić na patelni). Na pieczarki wykładamy kawałki kurczaka. Zanim przykryjemy pizzę żółtym
Za drzwiami kuchnidrożdży 1’4 szklanki ciepłej wody łyżeczka cukru 3 łyżki mąki 2 szczypty soli 2 szklanki mąki 1 jajko mleko, olej Dodatki: sos pomidorowy/ ketchup 10-20 dkg pieczarek 20dkg żółtego sera 1 serek topiony 1 filet z kurczaka 1 mała cebula przyprawy Przygotowanie: Ciasto: W ciepłej wodze wymieszać drożdże, cukier, 3 łyżki mąki i sól. Przykryć naczynie, postawić(...)oleju. Gotowe ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę i uformować. Ja w brzegach ciasta zapiekałam serek topiony. Najfajniej wygląda, gdy pokrojona na 6 kawałków, przypomina serca. Kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na patelni z przyprawą kebab/gyros. Ciasto posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, rozłożyć pieczarki (można je wcześniej poddusić na patelni). Na pieczarki wykładamy kawałki kurczaka. Zanim przykryjemy pizzę żółtym
Za drzwiami kuchni