pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:69/134)

Faszerowany bakłażan z mozzarellą 137

oraz spore kapelusze pieczarek. Ostatnio w sklepach pojawiły się nawet tacki z samymi pieczarkowymi kapeluszami, specjalnie przygotowanymi do napełniania. Idealnie do faszerowania nadaje się także dynia. Szczególnie fajne są jej małe odmiany – w sezonie znajdziemy ich naprawdę sporo -, natomiast duże okazy możemy wykorzystać jako swoistą wazę na zupę. Bardzo ciekawą propozycją są też faszerowane i zapiekanie zielone ogórki albo kalarepa

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki zapiekane z warzywami 214

Naleśniki zapiekane z warzywami to świetny pomysł na obiad lub na kolację. Moim małym i dużym mięsożercom bardzo smakowały chociaż to tylko warzywa :) . Polecam Wam również zapiekane naleśniki na słodko, które już od dawna cieszą się dużą popularnością na blogu. Przepis na nie znajdziecie tutaj  A jeśli macie ochotę na inne smaczne naleśniki na wytrawnie(...)smażyć. Następnie dodać por pokrojony w półplasterki, seler naciowy, i pokrojone pieczarki. Do warzyw wlać 3/4 szklanki bulionu warzywnego i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem.  Warzywa powinny być miękkie. Na każdy naleśnik nałożyć warzywa zwinąć w rulonik i układać w naczyniu do zapiekania. Całość posmarować śmietaną i posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Faszerowane jajka zapiekane w skorupkach 86

jajka zapiekane w skorupkach były przygotowywane przez moją Koleżankę na wyjazdu integracyjne i zawsze było nam ich za mało. Są bardzo smaczne, dlatego sama zaczęłam je robić i serwować podczas wielkanocnego śniadania lub świątecznych spotkań z Rodziną. Wyjątkowości tej potrawie nadaje chrupiąca, na złoto upieczona góra nadzienia zamkniętego w skorupce jajka. Składniki 6 jajek 4 średnie pieczarki(...)każde przeciąć wzdłuż na pół. Pieczarki obrać i umyć lub tylko umyć, pokroić w drobną kostkę. Włożyć na patelnię z masłem, podsmażyć. Odstawić do wystygnięcia. Z jajek ostrożnie wyjąć białka i żółtka, przełożyć do miseczki i pognieść widelcem. Skorupki zachować. Natkę pietruszki umyć, posiekać, przełożyć do jajek, dodać 3 / 4 startego żółtego sera, pieczarki, masło, dokładnie wymieszać. Doprawić solą

niecodziennikpary
Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami 81

jajka -60 g mozzarelli -1 duży pomidor -parę pieczarek -pół papryki czerwonej -łyżeczka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle. 2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni. 3. Mozzarellę kroimy w kostkę. 4. Do naczynia nakładamy(...)warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka. 5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza: 349 kcal

zdrowo i aktywnie
Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami 105

kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni. 3. Mozzarellę kroimy w kostkę. 4. Do naczynia nakładamy warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka. 5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza: 349 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią 70

zaoszczędzić sporo czasu. Oto pyszna zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią. Rewelacyjna i bardzo sycąca. Polecam, palce lizać! Zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią – składniki (na 4-5 porcji): około 400g makaronu (ja użyłam makaron świderki, 3 kolory), 500g piersi z kurczaka, 300g pieczarek, 1 średnia cukinia, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 400g passaty pomidorowej (można zastąpić zblendowanymi(...)oraz czosnek. Cukinię kroję w kostkę, a pieczarki siekam w plasterki. Makaron gotuję al dente w lekko osolonym wrzątku. Następnie rozgrzewam na patelni oliwę z oliwek i podsmażam cebulkę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaję także kurczaka i przesmażam, aż mięso zmieni kolor. Zdejmuję z patelni. Później, na tej samej patelni przesmażam pieczarki oraz cukinię do momentu, aż warzywa zmiękną

Natka Pietruszki
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI + FILMIK 131

makaronu jest łatwa w przygotowaniu, smaczna i syta. Polecam na szybki obiad.  SKŁADNIKI :  300- 500 g makaronu świderki ( w zależności lie jest osób )  500 g pieczarek 500 g piersi z kurczaka 1 duża cebula przyprawa dowolna do mięsa sól i pieprz do smaku  3 jajka  150 ml śmietany 30 % 200 g żółtego sera(...)Pokrojonego kurczaka podsmażamy na oleju z przyprawami, cebulą i pieczarkami.  Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy kurczaka z pieczarkami i mieszamy.  W miseczce mieszamy jajka ze śmietaną, solą, pieprzem i częścią sera. Wylewamy całość na makaron i lekko mieszamy. Na wierzch rozsypujemy resztę sera.  Zapiekankę zapiekamy w piekarniku ( termoobieg ) około 25 minur, temperatura 180 % C.  Podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Penne z sosem pomidorowo-pieczarkowym zapiekane z mozzarellą 86

korzystamy z gotowego. Cebulkę siekamy drobno i dusimy na odrobinie oleju. Pieczarki szatkujemy i dodajemy do cebulki. Dusimy. Uduszone pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego. Zalewamy nim ugotowany al dente makaron. Mieszamy, wsypujemy parmezan, u mnie nawet dwie garście, mieszamy. Dodajemy świeżej bazylii siekanej drobno. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek , wykładamy makaron i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w 160 stopniach

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczone filety z kurczaka 91

Przygotowanie: Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym. Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki, drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół drobiowy. Składki mieszamy. Zapiekamy 45 minut (termoobieg

R'n'G Kitchen
Mięso z indyka, które oczaruje Twoich bliskich – przepisy 119

kruchy, warto włożyć go do lodówki na kilka godzin. Podsmażamy indyka na oleju na złocisty kolor. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do indyka i dusimy przez około 10 minut. Następnie dodajemy śmietankę, masło doprawiamy i dusimy, aż sos zgęstnieje. Indyk zapiekany z warzywami Świetny sposób na szybki i aromatyczny obiad. Sprawdzi się również dla osób, które

Kuchcik gotuje
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami 108

naleśniki. Farsz: Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy świeży lub mrożony szpinak. Dodajemy pokrojone pieczarki, czosnek oraz przyprawy. Mieszamy co jakiś czas aż do całkowitego odparowania wody. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki. Zwijamy i układamy obok siebie w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Obficie posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 25 minut. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 350

oleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz.  Do ostudzonych pieczarek wbijamy jajko, dodajemy część startego sera i masę mieszamy.  Na każdy kotlet rozkładamy po plastrze pomidora, na to po łyżce farszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C, aż ser się rozpuści.  Podajemy ciepłe jako danie

Kulinarne Fantazje Marioli
TOSTY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 180

Kurczaka obieramy z kości i skórek, drobno rozdrobnimy.  Por przecinamy wzdłuż, kroimy w paseczki, pieczarki szatkujemy a ser ścieramy. Do rozdrobnionego mięsa dodajemy wszystkie pokrojone składniki, sól, pieprz, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy masę.  Bagietki przecinamy wzdłuż, nakładamy obficie farsz i zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Natomiast chleb tostowy z farszem można zapiec w opiekaczu do momentu

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka ryżowa. 110

pokrojoną w kostkę pierś, posolić, popieprzyć i dusić ok 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Dusić dalsze 10 minut. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż, na to warzywa z mięsem, posypać kukurydzą i startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.  Takie w sumie nic, a zapiekanka wyszła naprawdę

Pani domowa
ZAPIEKANKA A' LA LAZANIA 138

masła,zeszklić posiekaną cebulę,wymieszać z mąką.Rozprowadzić bulionem,gotować,aż sos zgęstnieje.Do sosu wrzucić pieczarki,wymieszać.Dodać roztrzepane ze śmietaną jajka,przyprawić do smaku.W żaroodpornym naczyniu układamy połowę makaronu,polewamy połową sosu,układamy kotlety.polewamy resztą sosu,przykrywamy resztą makaronu.Posypujemy serem i zapiekamy ok.30 min.w 190 st.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania