makaronu jest łatwa w przygotowaniu, smaczna i syta. Polecam na szybki obiad. SKŁADNIKI : 300- 500 g makaronu świderki ( w zależności lie jest osób ) 500 g pieczarek 500 g piersi z kurczaka 1 duża cebula przyprawa dowolna do mięsa sól i pieprz do smaku 3 jajka 150 ml śmietany 30 % 200 g żółtego sera(...)Pokrojonego kurczaka podsmażamy na oleju z przyprawami, cebulą i pieczarkami. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy kurczaka z pieczarkami i mieszamy. W miseczce mieszamy jajka ze śmietaną, solą, pieprzem i częścią sera. Wylewamy całość na makaron i lekko mieszamy. Na wierzch rozsypujemy resztę sera. Zapiekankę zapiekamy w piekarniku ( termoobieg ) około 25 minur, temperatura 180 % C. Podajemy
Kulinarne Fantazje Mariolikorzystamy z gotowego. Cebulkę siekamy drobno i dusimy na odrobinie oleju. Pieczarki szatkujemy i dodajemy do cebulki. Dusimy. Uduszone pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego. Zalewamy nim ugotowany al dente makaron. Mieszamy, wsypujemy parmezan, u mnie nawet dwie garście, mieszamy. Dodajemy świeżej bazylii siekanej drobno. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek , wykładamy makaron i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w 160 stopniach
Z Kuchni Do KuchniPrzygotowanie: Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym. Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki, drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół drobiowy. Składki mieszamy. Zapiekamy 45 minut (termoobieg
R'n'G Kitchenkruchy, warto włożyć go do lodówki na kilka godzin. Podsmażamy indyka na oleju na złocisty kolor. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do indyka i dusimy przez około 10 minut. Następnie dodajemy śmietankę, masło doprawiamy i dusimy, aż sos zgęstnieje. Indyk zapiekany z warzywami Świetny sposób na szybki i aromatyczny obiad. Sprawdzi się również dla osób, które
Kuchcik gotujenaleśniki. Farsz: Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy świeży lub mrożony szpinak. Dodajemy pokrojone pieczarki, czosnek oraz przyprawy. Mieszamy co jakiś czas aż do całkowitego odparowania wody. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki. Zwijamy i układamy obok siebie w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Obficie posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 25 minut. Smacznego
Kuchnia w czekoladzieoleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz. Do ostudzonych pieczarek wbijamy jajko, dodajemy część startego sera i masę mieszamy. Na każdy kotlet rozkładamy po plastrze pomidora, na to po łyżce farszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C, aż ser się rozpuści. Podajemy ciepłe jako danie
Kulinarne Fantazje MarioliKurczaka obieramy z kości i skórek, drobno rozdrobnimy. Por przecinamy wzdłuż, kroimy w paseczki, pieczarki szatkujemy a ser ścieramy. Do rozdrobnionego mięsa dodajemy wszystkie pokrojone składniki, sól, pieprz, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy masę. Bagietki przecinamy wzdłuż, nakładamy obficie farsz i zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Natomiast chleb tostowy z farszem można zapiec w opiekaczu do momentu
Kulinarne Fantazje Mariolipokrojoną w kostkę pierś, posolić, popieprzyć i dusić ok 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Dusić dalsze 10 minut. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż, na to warzywa z mięsem, posypać kukurydzą i startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Takie w sumie nic, a zapiekanka wyszła naprawdę
Pani domowamasła,zeszklić posiekaną cebulę,wymieszać z mąką.Rozprowadzić bulionem,gotować,aż sos zgęstnieje.Do sosu wrzucić pieczarki,wymieszać.Dodać roztrzepane ze śmietaną jajka,przyprawić do smaku.W żaroodpornym naczyniu układamy połowę makaronu,polewamy połową sosu,układamy kotlety.polewamy resztą sosu,przykrywamy resztą makaronu.Posypujemy serem i zapiekamy ok.30 min.w 190 st.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipieczarki - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż cała woda odparuje - odstawiamy do ostygnięcia. Następnie pieczarki dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, sos chili, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i ulubioną sałatką
Moje-pitraszeniepieprzem. Z lodówki wyjąć wcześniej przyprawionego kurczaka. Pod skórkę każdego kawałka upchnąć 1-2 łyżki przesmażonych pieczarek. Następnie tak nadziane kawałki kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić delikatnie olejem. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 1,5 godziny funkcja termoobieg. Pod koniec pieczenia mozna odkryć aby skórka bardziej się przyrumieniła
Monia miesza i gotujeplasterki żółtego sera light 60 g. 1 szkl.soku jabłkowego 200 ml. **************************************************** Drobno pokrojone pieczarki i cebulę poddusić,wymieszać z mielonym MIĘSEM , jajem i ugotowanych RYŻEM , przyprawić do smaku. Oczyszczoną paprykę napełnić mięsnym farszem , nakryć plasterkiem sera , owinąć w folię i zapiekać w piekarniku.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiląduje jednak w ziemniakach, a dodatek stanowi pyszny sos czosnkowo-oliwkowy. Placki ziemniaczane z szynką pieczarkami i papryką Placki ziemniaczane z sałatką z boćwiny i jajkiem w koszulce Placki po węgiersku Placki ziemniaczano- pieczarkowe Tradycyjne placki ziemniaczane Placki ziemniaczane inaczej Placki ziemniaczane zapiekane z mięsem i serem Składniki na placki: 1 kg ziemniaków irys IrysIi 1 mała
Gosia gotujeBardzo lubię bakłażany za ich delikatny, kremowy smak. Wczoraj nafaszerowałam je ryżem jaśminowym z pieczarkami, porem, cukinią i marchewką i zapiekłam z dodatkiem mozzarelli. Składniki
Czerwień i błękitZapiekana z rodzaju tych, do których zgarnia się to co w lodówce i spiżarni. Przygotowałam ją naprędce z myślą, że wystarczy na dwa dni. O naiwności! Już pierwszego dnia została mizerna resztka. Znaczy, że chyba smakowała :) SKŁADNIKI: 1 cebula cukrowa 2-3 łyżki oleju 30 dag pieczarek 50 dag mielonego mięsa z indyka 1 średnia cukinia puszka kukurydzy konserwowej(...)zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, umytą cukinię w kostkę. W dużym rondlu na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania sosu. Dodać mielone mięso i rozbijając łyżką grudki smażyć aż zmieni kolor. Dodać cukinię i osączoną z zalewy kukurydzę, smażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory z puszki
Kuchenne zapiski Edyty