ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:69/1376)

Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 190

męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające, można jeść i jeść i nie ma się go dość. Byliśmy zachwyceni jego smakiem, prostotą wykonania i lekkością. Samo ciasto czekoladowe jest miękkie i puszyste. Krem to mus – pianka z owoców leśnych (mrożonka dostępna w Lidl) z bitą śmietaną. Przepis na ciasto i krem pochodzi ze strony Moje wypieki(...)całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli, łyżka po łyżce, dodawać do niej do wystudzone puree, bardzo delikatnie mieszając. Gotowy mus, przelać do formy, na ciasto czekoladowe. Wstawić do lodówki na 2o min. Wyjąć z lodówki i formy na paterę. Do formy włożyć drugi blat, wylać pozostały mus, przykryć 3 blatem, wstawić do lodówki

moj przepis na
Sernik Snickers 1129

upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Serniki pieczone Tagged: czekolada , herbatniki , kajmak , kremówka , masło orzechowe , orzechy ziemne , twaróg

https:KKuchniaMniam
Murzynek z truskawkami i galaretką 165

Bardzo dobre ciasto, mocno czekoladowe. Wszystkim bardo smakowało, jestem pewna, że zrobię je jeszcze ponownie. Ciasto – masło utrzeć z cukrem. jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek.Czekoladę stopić w ciepłej kąpieli wodnej, lekko przestudzić i dodać po jednym żółtku, wymieszać łyżką na gładką masę. Masę czekoladową wmieszać do masy maślanej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia(...)wody. Odstawić do ostygnięcia i zgęstnienia, ale nie całkowicie. Jak już mocno zacznie gęstnieć zalać masę śmietanowo-galaretkową. Natychmiast położyć drugą warstwę ciasta i lekko przydusić. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowa tarta z żurawiną 242

Tarta wypełniona mocno czekoladowym sernikiem z dodatkiem świeżej żurawiny. Jej kwaśny smak orzeźwia słodycz czekolady, przez co tarta jest bardziej wyrazista. Wszystko dodatkowo przykryte jest puszystym i delikatnym kremem żurawinowym :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 2 żółtka 2 łyżki zimnego mleka MASA SEROWA: 500g twarogu 1/3 szklanki śmietanki(...)żurawinowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wycisnąć na wystudzoną tartę. Smacznego :) RADA : żurawinę najlepiej wcześniej przemrozić, żeby nie była gorzka. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: kremówka , twaróg , żelatyna , żurawina

https:KKuchniaMniam
Keto brownie z masłem orzechowym (Paleo, LowCarb) 135

orzeszków ziemnych skłoniły mnie ostatnio do upieczenia pysznego keto brownie z masłem orzechowym. Smakowo i wizualnie petarda! Bardzo podoba mi się efekt esów floresów z masy orzechowej na tle czekoladowego ciasta . Od dłuższego czasu miałam okazje obserwować tego rodzaju wypieki na blogach i mediach społecznościowych, jednak było to przysłowiowe lizanie loda przez szybkę. Teraz w końcu marzenie się ziściło(...)Następnie dodać mąkę kokosową, wymieszać i przełożyć do kwadratowej foremki (ok. 20 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Masa orzechowa Wszystkie składniki masy zblendować. Wykładać masę na wierzch ciasta czekoladowego partiami i przemieszać nożem w celu uzyskania efektu esów floresów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec ok. 25 - 30 minut aż ciasto się

Modern Cave Girl
KOSTKA BLACK FOREST 126

Wilgotne, czekoladowe ciasto z czereśniami i bitą śmietaną. Dobrze się przechowuje i długo utrzymuje świeżość. Jest bardzo podzielne, dlatego świetnie nadaje się na imprezy. Podczas pieczenia z czereśniami, ciasto czekoladowe pięknie rośnie, a po upieczeniu pozostaje wilgotne, mięsiste i lekkie zarazem. Nie trzeba go nasączać. Podczas krojenia na porcje, bita śmietana nie zsuwa się  i nie oddziela od ciasta

cool and minty
30 sprawdzonych przepisów na pyszne ciasta do kawy 82

się około 250 przepisów na ciasta , więc wybrałam Wam 30 , które najchętniej podpasowały miłośnikom połączenia kawy z dobrym ciachem. Receptury są bardzo zróżnicowane, gdyż w zestawieniu są zarówno ciasta szybkie w przygotowaniu, jak i takie bardziej pracochłonne , bomby kaloryczne oraz ciasta fit . Myślę, że każdy z Was coś sobie wybierze. Wystarczy kliknąć w nazwę ciasta nad zdjęciem i przejdziecie(...)Kawosze się ucieszą! 30 sprawdzonych propozycji na pyszne ciasta do kawy: Brownie migdałowe   Słonecznikowiec Cytrynowy całusek Koska bananowo-kakaowa z galaretką Pianka Oreo bez pieczenia Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków     Łabędzi puch

Di gotuje
CIASTO CZEKOLADOWE Z ŻURAWINĄ 155

CIASTO CZEKOLADOWE Z ŻURAWINĄ Ciasto czekoladowe to jedno z ulubionych ciast mojego męża. Aby było bardziej świąteczne i też mniej słodkie przygotowałam je w wersji '' lżejszej". Wszyscy byli zadowoleni i wszystkim smakował. Od razu poprawił się nastrój. Żurawina lekko kwaskowa idealnie zgrała się z czekoladą. Ciasto dzięki temu jest wilgotne, mokre i ciężkie z chrupiącą skórką oblaną czekoladą. Palce lizać

Kuchnia Paulettes
Tort czekoladowy 182

okazji Dnia Czekolady - torcik mocno czekoladowy :) -  pyszne ciasto czekoladowe !!! SKŁADNIKI  Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  do naponczowania - 1/2 szklanki soku z cytryny Masa: 4 żółtka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru pudru  4 łyżki kakao(...)dekoracji - czekoladowe dekoracje, lub starta czekolada :) PRZYGOTOWANIE    Biszkopt : Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Następnie kolejno żółtka i obie przesiane i wymieszane mąki oraz proszek do pieczenia i kakao. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i  wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Moje Kuchenne Rewelacje
Figowe ciasto czekoladowe bez mąki 116

Proste w przygotowaniu, czekoladowe ciasto, chrupiące z wierzchu i miękkie, prawie półpłynne w środku. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka minut, pieczenie zaledwie dwadzieścia, a uwierzcie mi, że smakuje obłędnie. Jeśli spróbujecie zaserwować je na ciepło, będzie w smaku trochę przypominać brownie a trochę czekoladowe fondanty. Pokochacie je też za obłędnie słodkie, pieczone figi, które rozpływają się w ustach. Głęboki(...)jeszcze ciepłego oleju z kakao. Mieszaj przelewając. Ciepło oleju zagęści masę w zwarty krem. Powstałe ciasto czekoladowe wylej wokół fig do foremki tak, by przykrywało owoce tylko do połowy. Jeśli trochę Ci zostanie możesz je przelać do kokilek i upiec jako czekoladowe fondanty. Ciasto wstaw do piekarnika na 20 minut lub do czasu, kiedy ładnie podrośnie a wierzch się przypiecze

Eat me! Fit me!
Tarta czekoladowa z malinami 530

gotową wylać na dno tarty. Odstawić do lodówki, aby wszystko stężało. Na zastygniętym kremie ułożyć świeże maliny i udekorować listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: czekolada , herbatniki , kremówka , maliny , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam
czekoladowa niedziela #4 - jaglane brownie w wersji light 184

już miesiąc od kiedy prowadzę akcję "Czekoladowa Niedziela" . Cieszę się, że Wam się podoba! :) Czekoladowe ciasta zazwyczaj wszystkim dbającym o linię wydają się być złem wcielonym. Jednak nie koniecznie zawsze musi tak być. I dzisiaj Wam to udowodnię :) Ciasto bez mąki, z kaszy, czekoladowe bez czekolady i nie zawierające w sobie kostki masła. Nie brzmi jak brownie, prawda(...)jajka ~50ml (5-6 łyżek) oleju rzepakowego ~1/2 szklanki jogurtu naturalnego (w oryginale śmietana kremówka) ~1/2 szklanki fruktozy (lub szklanka cukru/ksylitolu) ~1/2 szklanki kakao ~łyżeczka proszku do pieczenia (jeśli ciasto ma być bezglutenowe musicie użyć bezglutenowego proszku do pieczenia!) ~200-250g brzoskwiń Zagotować wodę, dodać sól i kaszę, gotować do momentu aż kasza nie wchłonie całej wody

chili & sugar
Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi 229

Proste do zrobienia, przepyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi . Jedząc to ciasto aż trudno uwierzyć, że głównym składnikiem jest cukinia. Idealnie sprawdzi się w towarzystwie kawy lub herbaty. Zdecydowanie polecam! A jeśli jesteście ciekawi innych przepisów na ciasta z wykorzystaniem warzyw, zapraszam tutaj Składniki: Ciasto: 2 szklanki startej na małych oczkach cukinii 1 i 3/4 szklanki(...)całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki, aby polewa trochę zgęstniała. Następnie polać ciasto i posypać uprażonymi orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii → Ciasto marchewkowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Babka z orzechami laskowymi → Babka orzechowa z jabłkami

Oryginalny smak
Ciasto mleczna kanapka 79

wilgotny i mocno czekoladowy, do przełożenia natomiast użyłam puszystego kremu śmietankowego, a nie tego wykonanego na bazie mleka w proszku. Jak dla mnie całość jest przepyszna.     Składniki: Ciasto czekoladowe: 150g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g masła pół szklanki mleka 2 jajka pół szklanki cukru Krem śmietankowy(...)małej blaszki wyłożonej papierem, jednak nie jest to konieczne, gdyż krem jest bardzo stabilny i nie będzie nam wypływał na boki ciasta *** *** Całośc przykrywamy drugą częścią ciasta, delikatnie przyciskamy i wkładamy do lodówki *** *** Następnie przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku podgrzewamy śmietankę oraz czekolady i cały czas mieszamy, do uzyskania jednolitej masy *** *** Gotową polewą oblewamy równomiernie ciasto *** *** Całość wkładamy do lodówki

Blog z Apetytem