ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:76/1410)

Czekoladowe Ciasto z Avocado 144

pierwszy blat ciasta nakładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem i wykładamy pozostały krem na wierzch. Ciasto odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin. Źródło : magazyn kulinarny bbcgoodfood The post Czekoladowe Ciasto z Avocado appeared first on Made

Made By Mom And Son
Wybuchowy tort czekoladowy z granatem i chrupiącą praliną orzechową 345

praliną orzechową, która nadaje tortu chrupkości. Elegancki, nie za słodki, wybuchowy za sprawą granatu, doskonały na Sylwestra i nie tylko! Serdecznie polecam :) Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm) Ciasto czekoladowo-orzechowe: 80 g gorzkiej czekolady 140 g masła 3/4 szkl cukru 5 łyżek naturalnego kakao 2 duże jajka 1 szkl kefiru 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl drobno posiekanych(...)cukru Poncz: 1/4 szkl wody+1/4 szkl soku z granatu Polewa: 60 g mlecznej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki 36% Dodatkowo: 1/2 owoców z granatu do dekoracji Przygotowanie: Ciasto czekoladowo-orzechowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Masło, kakao, cukier i czekoladę podgrzać w garnuszku do rozpuszczenia składników. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mąkę

Nastoletnie Wypiekanie
Różowo-czekoladowy torcik 156

domu zawsze, bo ponad wszystko kocham właśnie czekoladę.  Torcik dla odmiany nie jest na biszkopcie a na cieście, które wydaje sie być idealne do tego rodzaju wypieków.  Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera.  Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste(...)baaardzo czekoladowe. Upiekłam trzy blaty osobno.  Możecie upiec w tortownicy (20 cm średnicy) i po wystudzeniu przekroić na trzy części.  Do kremu przymierzałam sie od jakiegoś czasu.  Jest to krem maślany na bezie szwajcarskiej i wydaje się być idealny do ozdabiania babeczek i tortów. Jest bardzo trwały i stabilny.  W lodówce wspaniale tężeje i dzięki temu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 195

delikatne ciasto kakaowe – biszkoptowe z pysznym kremem budyniowym i podwójnie skąpanymi rodzynkami. Pierwsza ich kąpiel odbywa się w rumie (lub innym alkoholu jaki wybierzecie :), a druga w polewie czekoladowej. Ciasto w sam raz dla tych, którzy mają niedobry magnezu, jak ja :) a przede wszystkim dla czokoholików, którym także jestem :) Idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystości :) No i można(...)niej masło i ponownie mieszamy do rozpuszczenia. Do płynnej polewy dodajemy odsączone rodzynki. Całość mieszamy, by była jednolita i pozostawiamy, by przestygła, a następnie zimną masę rodzynkowo – czekoladową wykładamy na wierz ciasta i rozprowadzamy równomiernie. Gotowe ciasto pozostawiamy w zimnym miejscu na co najmniej 2 godziny przed serwowaniem na stół, a najlepiej zrobić je dzień wcześniej, będzie wtedy miały dużo

Smakowy Raj
FIT MARKIZA – nowy hit cyklu ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 98

SŁODKO ZE SWEET DECOR” W naszym zbiorze przepisów mamy już genialny sernik z musem czekoladowym , przepyszną szarlotkę tatrzańską, rurki z kremem , tort naked cake i przepyszne ciasto czekoladowe z musem porzeczkowym. Dziś zapraszam Was na coś, czego jeszcze nie było! Przygotowałam dla Was przepis na przepyszne ciasto inspirowane znanymi ciastkami markizami, ale w FIT wersji! Mamy zdrowsze zamienniki(...)zapiekania w cieście użyłam czekolady w kuwerturze – natomiast w sklepie https://www.sweetdecor.pl/ jest też dostępna specjalna Czekolada do zapiekania – to takie małe sztabki z wysokogatunkowej czekolady do zapiekania. Wystarczy włożyć sztabkę do ciasta przed pieczeniem, sztabki utrzymują kształt i delikatnie miękną w cieście. Świetnie sprawdzi się też w brownie! Do dekoracji spodu użyłam Posypki czekoladowej deserowej w postaci

Ostra na Słodko
Szybkie ciasto czekoladowe z orzechami 263

Jeśli lubicie ciasta szybkie, ucierane i do tego czekoladowe z orzechami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.  SKŁADNIKI (na keksówkę 30x12cm)   5 jajek 1 szklanka cukru 200 g masła 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia    2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 4 łyżki ciemnego kakao 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich cukier puder do posypania(...)orzechy i mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (lub smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą).  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
CIASTO CZEKOLADOWE 71

Dziś coś dla wielbicieli ciast czekoladowych 😍 zapewniam, że będziecie zachwyceni. Puszyste, delikatne, rozpływa się w ustach , mówię Wam niebo w buzi.  Ciasto robiłam już parę razy, za każdym razem zachwyca i rozchodzi się w tempie ekspresowym. Często piekę go w formie tortu na większe okazję.  Tym razem dla mojego męża z okazji urodzin 😍 uwielbia wszystko co czekoladowe 💓💗😍🥰 Biszkopt(...)mlekiem.  Śmietanę ubić z cukrem , dodać serek mascarpone.  Masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać czekoladę , drugą pozostawić białą. Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne - masa biała- masa czekoladowa - ciasto ciemne - polewa

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto czekoladowe z truskawkami 165

Puszyste i wilgotne ciasto czekoladowe z truskawkami. Można również użyć malin lub innych ulubionych owoców. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie popołudniowej kawki, herbaty lub na specjalne okazje. Nie jest ani skomplikowane ani pracochłonne. Ciasto posypałam cukrem pudrem, ale polewa czekoladowa też będzie pasować. Wybór należy do Was. Koniecznie spróbujcie Ciasto czekoladowe z truskawkami Składniki: około 600 g truskawek 2 szklanki(...)Następnie dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Zmiksować. Blaszkę do pieczenia o wymiarach około 22 cm x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać. Na wierzchu poukładać przecięte na pół truskawki (ścięciem do dołu). Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też

Oryginalny smak
Kostka Wiśniowa 532

wiśnie, więc ciasto z wiśniami musi być :) Przepis pochodzi ze wspaniałej strony Moje Wypieki . Jak zwykle gdy robię ciasto od Pani Doroty, jest ono efektowne i bardzo smaczne ;) Słodkie ciasto czekoladowe i kwaśny krem świetnie się komponują. Dla tych co wolą słodsze ciasta, proponuję jednak dosłodzić krem, gdyż moje rodzinne łasuchy narzekały, że trochę za kwaśne. Trzeba też przyznać(...)kremówki 36%, schłodzonej 800 g wiśni świeżych lub mrożonych 5 łyżek cukru 6 łyżeczek żelatyny około 100 ml wody Polewa czekoladowa: 125 ml śmietanki kremówki 125g mlecznej czekolady Wykonanie: Ciasto czekoladowe :  Olej, wodę, szklankę cukru i 3 łyżki kakao umieszczamy w garnuszku i gotujemy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z palnika i studzimy. Uwaga! Składniki na ciasto powinny być

Czerwona Porzeczka
Cytrynowe ciasto z cukinii 102

push({}); Ciasto przełożyłam do prostokątnej blaszki o wymiarach ok. 26x30cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je do suchego patyczka (w praktyce trwało to ok. 50 minut) w temp. 170 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i studziłam w formie na metalowej kratce, przykryte bawełnianym ręcznikiem kuchennym Ciasto(...)polałam ciasto i odstawiłam je do lodówki aby lukier zastygł. Ciasto można też posypać cukrem pudrem lub polać białą czekoladą. Robiąc to ciasto korzystałam z przepisu z internetu, który znalazłam pod tym linkiem https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/cytrynowe-ciasto-z-cukinia-1. Troszkę jednak zrobiłam po swojemu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na dania i ciasta z cukinii, np.: czekoladowe ciasto

Waniliowe Improwizacje
Mini Torcik Podwójnie Czekoladowy 279

Zachęcam Was do zrobienia tego tortu!Ps. Uwaga to ciasto nie pójdzie w cycki, hehe! To bomba kaloryczna, ale co tam! Coś nam się od życia należy :) Składniki na ciasto czekoladowe ciemne: 50 g gorzkiej czekolady posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże jajka, w temperaturze pokojowej 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyciągnęłam i odstawiłam do przestudzenia. Składniki na ciasto czekoladowe jasne: 50 g białej czekolady, posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże jajka w temperaturze pokojowej 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/3 łyżeczki proszku

Blondynka Gotuje
Ciasto murzynek 489

zmieniały się tylko proporcje cukru. Kiedyś było to aż 1,5 szklanki. Teraz wystarczy dodać 3/4 szklanki cukru, by murzynek był wystarczająco słodki i czekoladowy. Jeśli lubicie takie wilgotne ciasta czekoladowe, to z pewnością spodoba Wam się też przepis na moje wilgotne ciasto z dżemem, czyli ciasto czekoladowe z konfiturą ze śliwek

AniaGotuje.pl
Brownie z burakami 99

zniechęcać do jego upieczenia. Ciasta z warzywami stają się coraz bardziej popularne i już nie dziwi ciasto marchewkowe lub cukiniowe, dlaczego więc nie dać szansy burakom. Brownie ma przyjemny smak gorzkiej czekolady i bardzo dobrze pasuje do niego słodka kawa lub lody waniliowe. A co ciekawe, zupełnie innych doznań smakowych doświadcza się, jedząc to czekoladowe ciasto podane schłodzone

niecodziennikpary
Poduszkowiec. 137

Dziś mam dla Was poduszkowca. Ciasto czekoladowe z serem. W internecie jest dużo przepisów na to ciasto, ja poczytałam i zrobiłam swoją wersję. Myślę, że wyszło bardzo dobrze, rodzince smakowało:) Zawsze myślałam, że to takie samo ciasto jak popularna Izaura, ale jednak nie. Izaura ma więcej sera, ciasto typowo murzynkowe i polewę czekoladową. Ciasta są bardzo podobne, ale jednak się

Agusiowe smakołyki
Ciasto zebra 228

Ciasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 1059

miłośników karmelu, polewy toffi i orzeszków ziemnych. Nie przeraźcie się tym, że ciasto samo w sobie będzie mało słodkie - masa nadrobi zawartość cukru w cieście ;) Długo szukałam przepisu na czekoladowe ciasto, bez zawartości kakao. Aż w końcu metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto jest zbite jak brownie , ale nie tak wilgotne. Spróbujcie, a może Wam zasmakuje. U mnie przepis zostaje(...)Wymieszać do połączenia się składników. Pod koniec ucierania, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wyjdzie bardzo gęste ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do czekoladowego ciasta i dokładnie wmieszać w ciasto. Masę przelać do foremki. Piec ok 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 170C (bez termoobiegu) - do tzw."suchego patyczka". Ciasto przestudzić. Ściąć górkę

CookYourself