ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:83/1376)

Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 111

Łatwy do przygotowania torcik który będzie smacznym dodatkiem do świątecznej kawki.   Czekoladowe ciasto klasyczny murzynek z dodatkiem aromatycznej przyprawy do piernika, mocno czekoladowy krem i suszone śliwki.   Czego chcieć więcej !!! Idealna propozycja dla łasuchów :)  Tortownica o średnicy 18 cm 130 gramów mąki pszennej 80 gramów cukru 1 jajko 120 ml kefiru 60 ml mleka 60 ml. oleju(...)czekolady deserowej  płaska  łyżka cukru pudru Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy do dekoracji Ciasto czekoladowe Wszystkie składniki przełożyć  do miski i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę wyłożyć  papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy

Andzia Pichci
Brownie z buraka – tylko 96kcal w kawałku! 60

pewno skradnie Wasze podniebienie. U mnie to ciasto gości zawsze wtedy, gdy zdecyduję się wycisnąć sok z buraka. Wtedy już mam gotową bazę w postaci buraczanej pulpy. Oczywiście można także samemu zblendować buraczki i wycisnąć nadmiar soku, wtedy ciasto także się uda. Tak czy inaczej, zapraszam do skorzystania z przepisu Takie czekoladowe ciasto to także super propozycja na łakocie(...)upieczone ciasto. Brownie kroimy po wystygnięciu. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: TYLKO!!! 96kcal Białko: 2,5g Węglowodany: 10g Tłuszcz: 5,5g Błonnik pokarmowy: 2,1g Spróbuj także: czekoladowe ciasto z batata, ciasto marchewkowe-bezcukrowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki
Ciasto czekoladowo kokosowe 331

jeśli chodzi o krojenie, można pokroić w dowolnej wielkości ciastka nawet w malutkie kosteczki i zawsze będzie ładnie wyglądało. Ciasto podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin. Składniki: Ciasto czekoladowe 2 szkl mąki pszennej  1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3/4 szkl cukru 0,5 szkl oleju 1 szkl mleka 3 jajka Masa kokosowa(...)wiórków kokosowych 0,5 szkl cukru 3 łyżki owoców goji    Polewa czekoladowa 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka masła 2 łyżki wody Przygotowanie:  Ciasto czekoladowe: W jednym naczyniu wymieszać suche składniki w drugim naczyniu wymieszać mokre składniki. Do suchych składników dodać mokre składniki i łyżką wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowe z likierem czekoladowym 66

Idealne na każdą okazję ciasto czekoladowe z masą z likieru czekoladowego, wyśmienicie smakuje z filiżanką kawy w zimny dzień. Artykuł Ciasto czekoladowe z likierem czekoladowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe ciasto z cukinią 106

lubi wilgotne, a zarazem delikatne ciasta czekoladowe, nie będzie zawiedziony tym przepisem. Ciasto z gatunku łatwych, robione metodą muffinkową. Potrzebne są dwie miski i łyżka. Mikser jest absolutnie zbędny, wręcz go odradzam ;) Wprowadzenie zbyt dużej ilości powietrza do masy spowoduje, że po upieczeniu otrzymamy zbity dysk, który nie ma nic wspólnego z delikatną strukturą tego ciasta. Przepis jaki posłużył(...)niedługo się skończy. U nas na działce zerwałam dzisiaj 4 sztuki. Zostało jeszcze kilka malutkich, mam nadzieję, że zdążą urosnąć do 20 cm . Takie właśnie zrywam. Takie lubimy najbardziej. Czekoladowe ciasto z cukinią tortownica 23 cm 1 i 1/4 szkl. mąki 1/4 szkl. kakao do wypieków (używam niezmiennie od lat kakao z wiatraczkiem;) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki

Posadzone i zjedzone
Pleśniak 106

Pleśniak to bardzo proste i przepyszne ciasto. Bardzo ważne w tym przepisie jest dobre kruche ciasto, ja do przygotowania dzisiejszego przepisu użyłam mąki krupczatki, która daje niesamowicie kruche i delikatne ciasto. Ciasto przed pieczeniem należy dobrze schłodzić, aby łatwo dało zetrzeć się na tarce, a dlaczego ścierane ciasto, a nie wałkowane? Ścierane ciasto daje lepszy efekt, daje większą kruchość(...)można użyć innych owoców, mogą to być czerwone porzeczki, maliny, jeżyny… Pleśniak w niektórych przepisach ma warstwę czekoladowego ciasta, jeśli mielibyście ochotę dodać taką warstwę, trzeba dosypać do części kruchego ciasta kakao, ale dokładny przepis na wersję z czekoladowym ciastem podam innym razem, dziś zapraszam na Pleśniaka czy jak niektórzy nazywają go Skubańca w wersji z jasnym ciastem! Print

SprawdzonaKuchnia.pl
Kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych 43

Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto z orzechami laskowymi Kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych Kopiec kreta(...)propozycje! Szukasz łatwych i szybkich przepisów na ciasta, które nie wymagają pieczenia i mają w sobie pyszny krem? Taki przepis to nie tylko kremówka bez pieczenia – oto trzy inne propozycje na przepyszne ciasta bez pieczenia , które zachwycą Twoich gości i będą idealne na różnego rodzaju okazje. Ciasto z herbatników z kremem czekoladowym To ciasto jest nie tylko bardzo smaczne

Via Gusto
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASCARPONE + FILMIK 58

Ciasto czekoladowe z malinami jest przepyszne. Wyszło mi wilgotne i mięciutkie, idealne na deser i nie tylko.  SKŁADNIKI ; 5 jajek 100 g masła 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady deserowej 2 łyżki cukru  2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ogrzewamy i studzimy. Całe jajka ubijamy mikserem na puszystą masę i stopniowo dodajemy rozpuszczone czekolady z masłem. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę  ( 22 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C, termobieg lub góra dół. Ciasto po upieczeniu pozostawiamy aby lekko opadło

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Poduszkowiec – prosty i sprawdzony przepis 101

Ciasto Poduszkowiec to sernik połączony z ciastem czekoladowym. Jest bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do tego efektownie wygląda. Ciasto wychodzi delikatne i puszyste. Polecam wszystkim łasuchom! https://youtu.be/zIktKf1hA2g Składniki na ciasto Poduszkowiec: Ciasto: 5 jajek 250 g mąki 180 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao tabliczka gorzkiej czekolady(...)30x23 cm, ale może być trochę mniejsza, wtedy ciasto wyjdzie wyższe po upieczeniu. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego i odcinamy końcówkę. Na ciasto czekoladowe wyciskamy poziome i pionowe pasy, tak, aby utworzyły kratkę. Ciasto pieczemy w temperaturze 170º C, bez termoobiegu, górna i dolna grzałka, przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka

e-PrzepisyKulinarne
MURZYNEK Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 91

Ciasto czekoladowe, lekko wilgotne w dodatku z Mascarpone i truskawkami. Bardzo smaczne i na każdą okazję. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI :  125 g margaryny 200 ml mleka  3 łyżki ciemnego kakao 2 jajka 280 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sodki 2-3 łyżki marmolady(...)tłuszcz rozpuści. 3 min/ o 1 temp. 35 % C. Masę studzimy. Następnie dodajemy, jajko, marmoladę, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodkę. Dokładnie miksujemy . Tortownicę natłuszczamy i wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 % C, przez około 40 minut. Ciasto studzimy i obracamy do góry dnem. W razie konieczności ścinamy lekko górę. Truskawki kroimy w kostkę. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem

Kulinarne Fantazje Marioli
czekoladowa niedziela #10 - sernik marmurkowy na spodzie brownie 182

może być ciepły), miksując do połączenia składników. Przesiewamy mąkę i miksujemy. Spód tortownicy 22-26cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Wylewamy do tortownicy ciasto czekoladowe i pieczemy 12-15min w 170*C. W trakcie pieczenia spodu przygotowujemy masę serową. Po wyjęciu formy z piekarnika owijamy ją dwukrotnie folią aluminiową. wszystkie składniki powinny być(...)wykładamy na nią masę serową czekoladową w postaci kleksów. Płaską szpatułką mieszamy obie masy razy kilka razy, do powstania marmurkowego wzoru (nie mieszajcie zbyt wiele razy, bo wyjdzie Wam czekoladowy sernik :)). Tortownicę z sernikiem włożyć do większej formy lub naczynia żaroodpornego, które należy napełnić wrzącą wodą do połowy wysokości formy z sernikiem. Całość wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy

chili & sugar
Podwójnie czekoladowy torcik z ptysiami 157

zaczęłam przeglądać internety w poszukiwaniu inspiracji nagle tych pomysłów zrodziło się kilka i tak powstał mi torcik urodzinowy czekoladowy, truskawkowy i z ptysiowymi kuleczkami wypełnionymi śmietaną :)  Ciasto czekoladowe: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 duże jajko 125 ml mleka 60 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego(...)minut do napęcznienia, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Truskawki blendujemy dodając cukier do smaku, a następnie mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Gdy mus zacznie tężeć wykładamy go na ciasto czekoladowe. Mus czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru 3 jaja 2 łyżeczki kakao 1 łyżka likieru kawowego 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewamy wodą i zostawiamy

Cynamonowe szczęście
ciasto euforia 4267

Głosów:0    Średnia:0/5] składniki na ciasto czekoladowe: 150 g mąki pszennej lub orkiszowej 110 g cukru + 3 łyżki 80 ml oleju 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 białka 3 łyżki kakao 120 ml naparu kawy, wystudzonej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Żółtka miksujemy z cukrem(...)czekoladę i miksujemy na jednolity krem. Odkładamy ok. 2-3 łyżki kremu na wierzch ciasta. dodatkowo: napar kawy do nasączenia ciast kawałek czekolady deserowej, startej wykonanie ciasta: Pierwszy blat ciasta czekoladowego nasączamy naparem kawowym, rozsmarowujemy 1/2 część kremu. Układamy ciasto makowe, na którym rozsmarowujemy pozostałą część kremu. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch smarujemy odłożonym kremem i posypujemy startą czekoladą. Moim

Domowy Smak Jedzenia