pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:71/134)

Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 329

mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą. I też zapiekamy około 40 minut. Ta wersja jest tak samo smaczna i trochę łatwiejsza

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Bakłażany faszerowane kurkami 199

Nafaszerowane bakłażany posypałam serem i włożyłam do natłuszczonej formy do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około 20 – 25 minut do lekkiego zrumienienia.     Takie bakłażany można podać na kolację.     Farsz grzybowy można zrobić również ze   świeżych grzybów, z pieczarek. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych. Jeśli zasmakuje Wam moja wersja, życzę SMACZNEGO! Krys   Polecam

Kuchnia u Krysi
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 182

mięso mielone i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i oregano. Do mięsa dodajemy pieczarki , wydrążone środki z cukinii pokrojone na drobne kawałki i trochę startego żółtego sera, wszystko razem mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy pieprzem i solą i nakładamy farsz. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i układamy w nim cukinie. 2. Cukinie zapiekamy około 50 minut w temp

Kuchnia u Bietki
Zapiekanka z makaronem i szparagami 202

vegetą. Żółty ser zetrzeć na tarce. W naczyniu układać na przemian makaron ze szparagami i pieczarkami, polać warstwą sosu i posypać serem. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być warstwa sera. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut, aż się zezłoci

My simple kitchen
całkiem inny pieczony placek 119

podpiekamy  je przez dziesięć minut. Wyjmujemy placek i układamy na nim pokrojone w plastry pieczarki.  Całość skrapiamy oliwą czosnkową i wkładamy do piekarnika na kolejne dziesięć minut. Po tym czasie na placku układamy pokrojonego w plastry pomidora, oraz cienko pokrojone plastry sera. Zapiekamy kolejne dziesięć minut, wyjmujemy dzielimy na porcje i podajemy

Miód i pieprz
MENU WIELKANOCNE 185

pasztet z selera i kaszy jaglanej pasztet z kaszy jaglanej z boczniakami  domowy pasztet zapiekany wykwintny pasztet z indyka lub królika Pozostałe propozycje: doskonała, domowa, biała kiełbasa żurek na pełnoziarnistym żytnim zakwasie królik w winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy

Smaczne Zdrowe
Nadziewana czerwona papryka i rzeszowskie cluby jazzowe 122

papryk, usuń nasiona. Przygotuj kuskus wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Rozgrzej olej, podsmaż warzywa i grzyby. Wymieszaj z kuskusem. Dodaj kukurydzę, fasolę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasztet z zielonej soczewicy 118

Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno posiekane pieczarki i cebulę, studzimy. Wszystkie przygotowane składniki mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajka, paprykę, curry, sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Pasztet przekładamy do foremki, zapiekamy ok 1 godziny w tem 200C. Wybornie smakuje z chatneyem ze śliwek...lub grzybkami po węgiersku

Apetyczna babeczka
Tortilla wegetariańska 179

pokrojoną w paseczki zieloną paprykę, groszek kukurydzę oraz fasole następnie znowu ziemniaki i pozostałą część pieczarek oraz cukinii. Do miski wbijamy jajka oraz śmietanę wszystko razem energicznie mieszamy, dodajemy starty żółty ser, pokrojona drobno papryczkę oraz czosnek i wszystkie przyprawy jakie tylko lubimy. Zapiekamy

NaKońcuJęzyka
Makaron z serem – zapiekanka makaronowa 195

wysokim ogniu pieczarki – do zbrązowienia i odparowania wody. Wysmażone, tak jak wszystko, wrzucamy do garnka z makaronem.   Do garnka ze wszystkim ścieramy sery – kruchy dojrzały cheddar, najlepiej ostry, mocny i wyraźny w smaku, i lekki ser Provolone robiony z ciągniętego krowiego twarogu. Wszystko razem dokładnie mieszamy, lekko solimy i mocniej pieprzymy. Smarujemy masłem formę do zapiekania, przekładamy do niej(...)gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Beszamel wlewamy do formy, mieszamy go z makaronem i dodatkami. Całość zasypujemy startym drobno parmezanem i wstawiamy formę bez przykrycia na środkową półkę piekarnika. Zapiekamy makaron przez 45 minut. Podajemy gorący.   Z tej ilości składników dostaniecie 4-5 solidnych obiadowych porcji. Na drugi dzień można odgrzać go w piekarniku, uprzednio lekko spryskując wszystko wodą

Karo in the Kitchen
FIT KROKIETY 546

trafić, pomysł na fit krokiety powstały tak naprawdę przypadkiem. W planach obiadowych miałam naleśniki z serem ale przypadkiem zauważyłam, że pieczarki, które mam w lodówce trzeba koniecznie zjeść bo się zepsują. I tak tym przypadkiem wymyśliłam naleśniki z pieczarkami, a w rezultacie wyszły mi fit krokiety FIT KROKIETY: Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pszennej(...)Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu tak jak tradycyjne naleśniki. Składniki na farsz: 300-400g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g sera mozzarelli sól, pieprz, majeranek Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości masła lub oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę lub plasterki i dodajemy do cebuli. Wszystko razem dusimy do momentu odparowania

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 137

ustach. Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :)   Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek(...)środka boku, aby je również zamknąć. Roladę obwiązujemy dość mocno sznurkiem, jak na zdjęciu poniżej. Pozwoli to utrzymać właściwy kształt mięsa i zapobiegnie jego rozpadnięciu się podczas duszenia. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy w wodzie. Przecedzone i opłukane podsmażamy na jednej łyżce oleju kokosowego, a następnie dodajemy rolady z kurczaka, które obsmażamy delikatnie na złoty kolor z każdej strony

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Makaron z pieczonym sosem pomidorowym z wege pulpetami 57

Jeśli użyjesz niedojrzałych, kiepskich pomidorków sos będzie niesmaczny. Makaron z sosem to wersja na szybko. Jeśli masz chwilę czasu zrób do niego pyszne wegetariańskie pulpeciki z tofu, kaszy jaglanej, pieczarek i orzechów. Wypróbuj też nasz sprawdzony przepis na domowy sos marinara , idealny do makaronów, pulpetów i pizzy. Łatwy sos pomidorowy pieczony w piekarniku Składniki: 1/2 opakowania makaronu (kokardki, rurki, świderki(...)pieczarek ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej ½ szklanki płatków owsianych Garść orzechów nerkowca 3 łyżki siemienia lnianego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Duża szczypta kminu rzymskiego 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżka mąki żytniej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Olej do smażenia Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj pomidorki. Przełóż do małego naczynia do zapiekania. Polej olejem, posyp bazylią

Niedzielny kucharz
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 184

Oszalejecie na punkcie tego zestawu. Tarte kluseczki jak u babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka (zapach bardziej intensywny od tymianku), idealnie pasująca do grzybów i sera. Jeśli szukacie prostych i zarazem wyjątkowych potraw, ta bez wątpienia powinna trafić na Waszą listę przebojów kuchennych. Użyte składniki są dostępne przez cały(...)patison, cebula itp.). Warzywne naczynka możecie zapiekać lub blanszować (tak jak w moim przepisie). Jeśli do blanszowania dodacie trochę cukru warzywa zachowają swój intensywny kolor i choć będą podgotowane, nadal będą wyglądały na świeżo zerwane z krzaczka.Czas przygotowania: 25 minut + moczenie grzybówPorcje: 4   Składniki:1/2 opakowania makaronu Czaniecki tarte,4 duże pieczarki portobello,4 okrągłe cukinie

SzczyptaSmaQ
Filet z kurczaka z serem i pieczarkami 472

Klasyka na polskim stole – mięso z pieczarkami i serem. 2 pojedyncze piersi kurczaka około 250 g pieczarek 2 małe cebule około 100-150 g tartej mozzarelli słodka papryka mielona majeranek sól, pieprz olej/masło klarowane Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki. Oczyszczone mięso kroimy na porcje. Delikatnie rozbijamy je, nadając kawałkom podobną grubość. Oprószamy solą, pieprzem oraz(...)odrobinę masła). Oprószamy ją roztartym w dłoniach majerankiem oraz szczyptą mielonej papryki. Po chwili dodajemy pieczarki. Pod koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku mięsa rozprowadzamy porcję farszu pieczarkowego, posypujemy tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekamy przez około 15 minut (do zapieczenia się sera

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania