pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:82/134)

Błyskawiczna zapiekanka z sosem Duńskim 235

pieprz ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        Kukurydza ·        Makaron Tortellini(...)Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 4.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.        Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki oraz kukurydzę. 8.    Na makaron wykładamy mięso

Kulinarna Chwila
Szybka zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kukurydzą 220

stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez około 30 minut, aż ładnie zarumieni się na wierzchu. Podawać gorącą, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób. Smak zapiekanki można wzbogacić o podsmażone na maśle, wraz z cebulą, plasterki pieczarek, kurczaka zastąpić dobrej jakości kiełbasą, a mozzarellę - startym, łatwo topliwym

Gospodyni Miejska
NALEŚNIKI PO CHŁOPSKU - Z FARSZEM ZIEMNIACZANYM I SOSEM PIECZARKOWYM 156

ustawiam z powrotem na gazie (mały ogień), dodaję pozostałe pieczarki pokrojone w ćwiartki, gotuję około 7 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypuję natkę pietruszki. Na środek każdego naleśnika wykładam dużą łyżkę farszu, zwijam w koperty (najpierw boki, potem góra i dół). Naleśniki układam w naczyniu żaroodpornym, posypuję serem. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach. Podaję posypane natką

JejKuchnia
KROKIETY BEZGLUTENOWE 147

nagrzanej patelni. Mój FARSZ skłądał się z : podsmażonych pieczarek podsmażonej cebulki  oraz podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego) po połączeniu składników (po ich ostygnięciu) dodać jajko aby farsz się "zawiązał". Doprawić solą i pierzem. Gotowe. :)) Nie używam bułki tartej, tak przygotowane podgrzewam jeszcze lekko na patelni albo posypuję serem (mozzarellą) i zapiekam w piekarniku do momentu roztopienia się sera

BezglutenowaIzabela
Piknikowe zapiekane mini frittaty 171

pyszne i proste w przygotowaniu piknikowe zapiekane mini frittaty . Upieczone w papilotkach możemy spokojnie zabrać ze sobą w plener. Smaczne i sycące. Polecam i… życzę Wam udanego, słonecznego weekendu Składniki: (na 4 porcje) 3 większe jajka 2 garście ulubionej mieszanki warzyw na patelnię (u mnie z ziemniaczkami, pieczarkami, marchewką, brokułami itd.) 1 łyżka margaryny Optima Omega3 duża szczypta

Słodkie okruszki
Cukinia faszerowana komosą ryżową , pieczarkami i żółtym serem. 116

Cebulę obrać i posiekać a następnie zeszklić na maśle. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do cebuli, wydrążony środek cukinii także posiekać i dorzucić na patelnie. Smażymy do momentu aż cała woda wyparuje. Pod koniec dodajemy starty czosnek, dodajemy komosę i doprawiamy przyprawami do smaku. W formie do zapiekania układamy łódeczki cukiniowe. Na dno każdej wykładamy porwane plastry

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny a'la pizza 126

smażenia) Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z pozostałymi suchymi produktami. Pieczarki kroimy i smażymy na odrobinie tłuszczu. Grzybki siekamy i wrzucamy wraz z serem do suchych produktów. Mleko, jaja i rozpuszczone, przestudzone masło dokładnie mieszamy i dodajemy do reszty. Papilotki wypełniamy gotową masą do 2/3 ich wysokości i wierzch smarujemy ketchupem. Zapiekamy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Wielki apetyt
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 406

kostkę i podsmażyć na patelni.3. Paprykę, cebulę, pomidora i pieczarki pokroić i dusić na patelni do miękkości.4. Brokuły ugotować na parze.5. Do garnka wlać bulion, podgrzać, dodać śmietanę i zagęścić mąką.6. W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, warzywa i kurczaka. Wymieszać. Zalać gotowym sosem. Posypać startym na tarce serem.7. Zapiekać do roztopienia się sera

Pasja Smaku
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 172

czasu aż cebula zmięknie, a boczek się przyrumieni.  Pieczarki pokroić na średniej wielkości (wg uznania) kawałki i dodać do cebuli, gdy ta będzie już miękka. Smażyć chwilę, aż pieczarki zaczną mięknąć. Dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Odstawić, aby farsz ostygł.  Gdy farsz będzie zimny, doprawić do smaku i wbić jajko - dokładnie wymieszać. Przygotowanie kapusty(...)zapiekania powinno być przykryte. Czas pieczenia zależy także od wielkości gołąbków - moje były malutkie, ponieważ miałam małą kapustkę ;)  Przygotowanie sosu : Gdy gołąbki się gotują/pieką spokojnie można przygotować sos. W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzać nieco tłuszczu i przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę. Następnie dodać pokrojone na małe kawałki pieczarki

Codzienne Gotowanie
Nadziewane cannelloni 149

Nafaszerowany makaron zapiekamy z sosem. Może to być np. sos pomidorowy czy sos beszamelowy. Dodatkowo makaron przed zapieczeniem bardzo często posypujemy żółtym serem. Jako nadzienia użyć możemy również serka. Ten, na który się zdecydujemy powinien mieć kremową konsystencję. Ja sięgnełam po połączenie serka ricotta z krewetkami. Serek możecie połączyć także ze szpinakiem czy z pieczarkami. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie(...)żaroodpornym i polać sosem pomidorowym. Naczynie przykryć pokrywką lub folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 50 minut. Nadziewane cannelloni Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując zapiekane cannelloni z serem ricotta. Cannelloni nadziewane serem ricotta W zależności od makaronu po jaki sięgniecie, makaron przed nafaszerowaniem powinien być albo nie musi być podgotowany. Zawsze przeczytajcie instrukcję

mecooks
Naleśnikowa quesadilla 134

Mięso mielone z przyprawami, pieczarkami, posypane serem pomiędzy dwoma naleśnikami zapieczone w piekarniku, czyli pyszne i bardzo sycące danie obiadowe. Składniki: naleśniki: 500 ml mleka, ok 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka cukru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka soli olej farsz: 500 g mięsa mielonego z szynki, 500 g pieczarek, 3 ząbki czosnku, 4 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki(...)pomidory, papryczkę słodką. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz pieczarki i drugą łyżkę masła. Smażmy pod przykryciem przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy naleśnika, następnie kładziemy farsz, posypujemy serem żółtym, przykrywamy drugim naleśnikiem. Zapiekamy przez około 7 minut w temperaturze 120 stopni

Lena Gotuje
Mix warzyw z piersią z kurczaka pieczonych w piekarniku 154

warzywa to  zapraszam  na pyszne zapiekane takie oto danie, po prostu rewelacja z piersią z kurczaka smakuje wyśmienicie, a szczególnie ta dynia w przyprawach, mięciutka i delikatna którą uwielbiam. Zapraszam :)   Składniki : 1/4 dyni hokkaido  4 ziemniaki duże 1 czerwona papryka duża 1 cebula duża kawałek pora 8 pieczarek 2 marchewki duże 2 pałki selera naciowego

Sama słodycz i szczypta chili
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 139

cebula się przyrumieni dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć, niezbyt często mieszając, do czasu aż będą miękkie i przyrumienione. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Bagietkę rozkroić wzdłuż na pół, nakładać farsz pieczarkowy, posypać żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni przez około

Codzienne Gotowanie
Bruschetta z pieczarkami 167

minut na oliwie. Po tym czasie dorzucamy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Farsz solimy, pieprzymy, dodajemy zioła prowansalskie, oregano, paprykę słodką i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy. Bagietkę kroimy. Na każdą kromeczkę nakładamy farsz i wierzch posypujemy mozzarellą. Tak przygotowane grzanki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 5 minut w 175 stopniach. Ja zapiekam w piekarniku

Smak mojego domu
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowym 164

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowym z rukolą to szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Makaron ten idealnie się komponuje ze świeżą rukolą, a dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie paprykowo- pomidorowym 205

Kurczak w sosie paprykowo- pomidorowym to wbrew pozorom bardzo szybkie i proste danie do przygotowania. Danie to możemy podać z dowolnymi dodatkami, wyśmienicie będzie smakował podany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka makaronowa z pieczoną kaczką 206

osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Cebulę, pieczarki i paprykę siekamy w kostkę i przysmażamy przez kilka minut, dodajemy do makaronu, 50 g sera ścieramy na tarce i dodajemy do makaronu, przyprawiamy do smaku. Śmietanę mieszamy z jajkiem i wlewamy do makaronu, mieszamy i napełniamy formę lub mniejsze naczynia do zapiekania. Posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w temp

Gotowanie jest łatwe
Farsz do pizzy i zapiekanek wg Aleex 163

patelni rozgrzać olej. Podsmażyć pokrojone na kawałki pieczarki (ja ich nie miałam, więc pominęłam). Włożyć pokrojoną wędlinę. 5. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. 6. Farsz podsmażyć, doprawiając pieprzem i papryką. Ostrożnie używać soli, ponieważ wędlina jest dość słona. 7. Farsz rozłożyć na spodzie do pizzy lub na zapiekankach. Posypać serem. Zapiekać. Smacznego

W mojej kuchni
#3 Zapiekana dynia makaronowa 158

następnie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze kilka minut do zrumienienia sera. 5. SMACZNEGO! :) Rady: Do gotowej już masy dyniowo-śmietanowo-jajeczno-serowej możemy dodać właściwie wszystko. Ja jednak polecę dwie wersje: posiekana papryka, trochę cebulki , pokrojone twarde pomidory (moja ulubiona wegewersja ;) ) LUB mielone mięso przesmażone z pieczarkami i cebulą (ulubiona wersja mojej rodziny). Przy okazji - dołączyliśmy do Durszlaka, mam nadzieję

Kuchnia w szuwarach
Omlet z grzankami i żółtym serem 116

smażymy na łyżce margaryny na złoty kolor. Pieczarki kroimy i również przysmażamy, ale bez dodatku tłuszczu. 2. Jajka wbijamy do kubeczka, dodajemy mleko, rozbijamy. Dodajemy ser żółty oraz szczypiorek. Dodajemy szczyptę soli oraz pieprz do smaku. 3. Na końcu dosypujemy grzanki, mieszamy i wylewamy na rozgrzany tłuszcz rzepakowy. 4. Chwilkę zapiekamy na silnym ogniu, po czym zaniżamy ogień do minimum

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania