pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:88/134)

Jak zrobić 5 różnych obiadów z tych samych składników 131

sposób powstał: Kurczak zapiekany pod pure Bazę do zapiekanki stanowił kurczak z poniedziałku, przesmażony z marchewką i selerem i przecierem pomidorowym. Całość przykryła warstwa pure kalafiorowo-ziemniaczanego, wymieszanego ze szpinakiem. W czwartek były Zdrowe pulpety z Ikei Pulpety zrobiliśmy z tej samej masy – z niewielkimi modyfikacjami – co meatloaf. Podlane winnym sosem z pieczarkami nabrały zupełnie innego smaku

Niedzielny kucharz
Schabowe Puerto Rico 120

Pieprz ·        sól ·        cebula ·        50 dag pieczarek ·        3 ogórki konserwowe ·        Puszka kukurydzy ·        Przecier pomidorowy ·        1 łyżeczka tabasco(...)usmażeniu wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4.   Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę oraz ogórki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.   Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami. 7.   Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej

Kulinarna Chwila
Cukinia faszerowana warzywami 186

cukinii drobno siekamy. Paprykę, pieczarki i cebule kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy do smaku. mieszamy.  Na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładamy warzywa. Dusimy przez ok. 5 minut. Farszem napełniamy cukinię. Cukinie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. Posypujemy mozzarellą. Jeszcze chwilę zapiekamy do czasu

Pobite gary Barbary
Kurczak schowany w naleśnikach 5826

pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony.  Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków. Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami 358

jakiś czas mieszając).Pieczarki i marchew obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy na oliwie przez około 7 minut, aż lekko zmiękną. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą. Następnie przekładamy do niego składniki warstwami: makaron, warzywa, mięso, ser. Powinny nam wyjść dwie warstwy. Na wierzchu zapiekankę posypujemy obficie serem i układamy plastry salami. Całość zapiekamy w piekarniku przez około

Mania Gotowania
Zapiekanka makaronowa z tofu 116

moja rodzina, nawet bez zapiekania jest pyszna Polecam! Polecam również zapiekankę z fasolki szparagowej , zapiekankę pasterską bez oleju i bez glutenu, zapiekankę warzywną z tortilli z sosem salsa , zapiekanka z jarmużem w serowym sosie z ziemniaka . Składniki: 3 szklanki surowego makaronu typu świderki 1 mała lub 2 duże kostki tofu (my lubimy wędzone ) 5 dużych pieczarek 1 duża cebula

Lamarida.pl
Naleśniki zapiekane z pieczarkami 94

Naleśniki z pieczarkami smakują każdemu - przedstawiam pomysł na wegetariański, bezmięsny obiad:).  Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 500g pieczarek 200g tartej mozzarelli 3 cebule 1 łyżka śmietany sól, pieprz olej Dodatkowo: 100g startej mozzarelli natka pietruszki do dekoracji 1. Wszystkie składniki na ciasto(...)patelni.  2. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodajemy ser starty na tarce i śmietanę.  3. Na połowę każdego z naleśników wykładamy pieczarkowy farsz, składamy je na pół, układamy na blaszce wylożonej papierem do pieczenia. Każdy naleśnik posypujemy mozzarellą. 4.  Zapiekamy przez około

Szefowa kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami 134

sosu dodajemy pieczarki boczek (najlepiej odsączyć je z nadmiaru tłuszczu i soku na sitku), mieszamy. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 2 łyżki sosu, rozprowadzamy po całości. Następnie wykładamy połowę makaronu, na makaronie rozsmarowujemy połowę pozostałego sosu. Na makaronie układamy kurczaka, wykładamy resztę makaronu i pokrywamy go resztą sosu. Wierzch posypujemy startym serem. Zapiekankę zapiekamy około 15 minut

Smak mojej kuchni
Bułki zapiekane z jajkiem 163

przepisy na jajka zapiekane w bułce. U nas w domu śniadanie w takiej formie po raz pierwszy pojawiło się już jakiś czas temu i muszę przyznać, że mi posmakowało. Niby nic wyszukanego, a zawsze to jakaś inna, ciekawsza odsłona nudnych jajek i bułki.  Składniki: bułki (u mnie grahamki) ulubiona wędlina ser żółty cebula, papryka, pieczarki, czy inne warzywo

Simply Food
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem z sosem czosnkowo-koperkowym 183

szynkę rozłóż trochę pieczarek. Posyp odrobiną sera żółtego. Złóż naleśnik na pół. Nad częścią z jajkiem posyp jeszcze trochę sera żółtego i przykryj ćwiartką z szynką, czyli jeszcze raz na pół. Piekarnik rozgrzej do około 150stC. Naleśniki ułóż na blaszce na papierze do pieczenia. Tuż przed włożeniem do piekarnika, posyp każdy resztą żółtego sera. Zapiekaj kilka minut, do zrumienienia sera

Anioszek w kuchni
Zapiekane filety z kurczaka 327

ZAPIEKANE  FILETY  Z  KURCZAKA na świąteczny obiad? Danie to przygotowuję na dwa sposoby: z kurczaka lub z polędwicy wieprzowej. W obu wydaniach zawsze znajdzie zwolenników, kruche i wyraziste mięso chętnie wędruję na talerze biesiadników. SKŁADNIKI: 4 pojedyncze filety(około 40dag.) lub 2 polędwiczki wieprzowe w tej samej wadze 10-12 szt. pieczarek 1 cebula 4 łyżki

Kuchnia Beaty
Naleśniki gryczane z sosem korzeniowo - pieczarkowym i zieloną pietruszką z szybkowaru 176

garści startego na drobnych oczkach Przygotowanie rozgrzej w szybkowarze olej z masłem podsmaż cebulę z dodatkiem łodyg pietruszki  dodaj warzywa korzenne, gałkę muszkatołową i chwilkę całość podsmażaj dodaj pieczarki, sól, pieprz i suszone zioła dolej wodę, zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Sos korzeniowo - pieczarkowy powyżej po ugotowaniu, w razie potrzeby dopraw wywar solą i pieprzem(...)partie i rozkładaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia powierzchnię każdego naleśnika posyp żółtym serem włóż blaszkę z naleśnikami do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu, aż ser delikatnie rozpuści się wyjmij naleśniki i przełóż na talerze, na których będą serwowane na jedną połowę każdego naleśnika wylewaj parę łyżek gorącego

Szybko Szybkowar
Prosta zapiekanka z ziemniaków 184

startym parmezanem i zapiekamy bez przykrycia przez około 25 minut w temp 180 C. [caption id="attachment_8392" align="aligncenter" width="685"] Prosta zapiekanka z ziemniaków[/caption] Zobacz przepisy na inne zapiekanki ziemniaczane: Zapiekanka Z Ziemniakami I Kalafiorem Zapiekanka Ziemniaczana Z Szynką W Sosie Beszamelowym Szybka Zapiekanka Ziemniaczana Z Porem I Boczkiem Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami Prosta Zapiekanka Ziemniaczana Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki zapiekane z sosem beszamelowym 178

kaszą gryczaną i pieczarkami Przepis na sos beszamelowy w linku poniżej: Uzależniająca zapiekanka ze szpinakiem Przygotowanie: Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy w rulon. Gotowe naleśniki układamy w brytfance (dno posmarować tłuszczem) lub prostokątnym naczyniu żaroodpornym, a po wierzchu polewamy sosem beszamelowym. Wkładamy brytfanke do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut i zapiekamy, aż naleśniki będą mocno

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 168

powstanie kolejna warstwa. Pieczarkami i posypujemy świeżo utartym serem.Następnie położyć drugą identyczną warstwę. Przekładać aż do wykorzystania wszystkich składników jednak górę zawsze kończymy warstwą makaronu polaną dużą ilością beszamelu, co pozwoli iż makaron nie będzie twardy. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką od niego lub gdy nie posiada jej to folią aluminiową. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 40 minut

Aromatyczne Podróże
Patisony faszerowane zieloną soczewicą i pieczarkami 135

cebuli dorzuciłam pieczarki. Chwilę przesmażyłam do odparowania płynu. Dodałam miąższ z patisonów i paprykę, potem włożyłam posiekanego pomidora. Na koniec dołożyłam soczewicę. Doprawiłam solą i pieprzem, dodałam posiekaną natkę pietruszki i wszystko wymieszałam.   Farszem napełniłam patisony, Posypałam serem. Przykryłam odciętymi kapelusikami. Piekarnik nastawiłam   na   180°C. Patisony ułożyłam w żaroodpornej formie. Polałam olejem i zapiekałam 30 minut(...)faszerowałam patisony, Wy możecie zrobić taki farsz np. do cukinii, papryki, a nawet do pomidorów. Życzę dobrej zabawy przy faszerowaniu a podczas konsumowania... SMACZNEGO ! Krys Polecam również: Faszerowane patisony zapiekane z serem   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka ziemniaczana 177

plastry pieczarki i cebulę pokrojoną w pióra. Dusimy, aż warzywa będą miękkie.   Następnie dodajemy śmietanę i serki topione, przyprawiamy solą i pieprzem.   Sos musi być dobrze przyprawiony, musi mieć wyrazisty smak i nie może być mdły. Pokrojone ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy je sosem. Na wierzch sypiemy lub układamy żółty ser. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym

Passion of Cooking
Risotto z bakłażanem 175

pieczarkami i pokrojoną pietruszkę. Pozostało już tyko doprawić solą i pieprzem. Dodałam resztę masła i starty parmezan.     Wymieszałam dokładnie tak aby składniki się połączyły. Można posypać risotto na talerzu natką pietruszki i odrobiną parmezanu. Smacznego!   Polecam również: risotto z grzybami leśnymi risotto po mediolańsku risotto z kurczakiem i warzywami w mleczku kokosowym zapiekane bakłażany z risotto

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania