pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:92/134)

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i szpinakiem 87

pieczarkami i szpinakiem. Składniki: 1 opakowanie 500g makaronu rurki (mogą być świderki) 500g pieczarek 250g świeżego szpinaku 2 cebule 4 ząbki czosnku 5 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka bulionu 100g startego sera żółtego sól, pieprz imbir gałka muszkatołowa Przygotowanie: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć(...)praskę. Zeszklić. Następnie dodać pieczarki i dusić do momentu aż odparuje nadmiar płynu. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać szpinak i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. 4. Makaron podzielić na 3 części. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na spodzie ułożyć jedną część makaronu, na to pieczarki, następnie drugą część makaronu

Danka Pichci
Naleśniki z białym serem 294

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego 135

albo pieczarek (wcześniej ugotowanych), czy czegokolwiek innego na co po prostu macie ochotę. Na surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry szynki, a na nie zetrzeć ser żółty. Wszystko to zwinąć ściśle w roladę i pokroić w centymetrowej grubości porcje. Ułożyć je następnie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak jak na zdjęciach poniżej) i zapiekać około

Arbuziaki
Pizza na cienkim cieście 150

posypałam pieczarkami i pokrojoną w piórka cebulą oraz garścią kukurydzy. Na drugim spodzie ułożyłam salami, pokrojoną w kostkę żółtą paprykę, cebulę pokrojoną w piórka i 1 papryczkę jalapeno z zalewy pokrojoną w drobne plasterki. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni około 20-30 min pod koniec pieczenia posypujemy nasze pizze startym żółtym serem i zapiekamy do rozpuszczenia

Piekielna Kuchnia Pati
Pikantne tartletki 131

dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ziołami i słodką papryką, w razie potrzeby można dodać ostrej papryki. W osobnym naczyniu wymieszać jajko ze śmietaną i startym żółtym serem. Ciasto dość cienko rozwałkować i wyłożyć nim foremki, wypełnić farszem, zalać śmietaną z jajkiem i serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać przez

Codzienne Gotowanie
Panchetta Cups (Tartaletki z boczku) 139

pieczarki pokrojone w kostkę 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 4 plastry sera brie pokrojonego w kostkę sól morska z pieprzem w młynku Kams Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 ° C. Do silikonowej formy na tartaletki wciskamy po 2 plastry panchetty, aby utworzyły coś w rodzaju koszyczków. Wstawiamy panchettę na 5 minut i zapiekamy. Mieszamy w misce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Na co dzien i od swieta 123

szczypiorek wykonanie:Pieczarki po umyciu i pokrojemu w kostke podsmazamy na masle. Odstawiamy na chwile na bok.Cebule kroimy w kostke i podsmazamy na masle, gdy sie zeszkli dodajemy do niej make i robimy zasmazke. Rozprowadzamy ja mlekiem. Mieszamy energicznie.Do zasmazki dodajemy podsmazone wczesniej pieczarki.Doprawiamy sola, pieprzem. Dodajemy tez posiekany szczypiorek.Gotowym farszem napelniamy babeczki vol-au-vent i zapiekamy w piekarniku

Przysmaki Karolki
Ziemniaczana zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami 199

Aromatyczna i bardzo smaczna zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem pieczarek, kiełbasek i jajek. Świetnie sprawdzi się na sycący obiad, zwłaszcza dla tych co lubią pieczone ziemniaki. 1,5 kg ziemniaków 300 g pieczarek 1 opakowanie kiełbasek drobiowych FRANKI Morliny 2 cebule 1 papryka marynowana 6 jajek 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki mleka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki masła pieprz(...)oleju. Pieczarki pokroić i wrzucić na suchą patelnię. Kiedy puszczą wodę, a następnie odparują, dodać masło. Smażyć, aż lekko się przyrumienią. Przełożyć do ziemniaków razem z przysmażoną cebulką i wszystko wymieszać. Wlać również olej spod cebuli. Kiełbaski pokroić w krążki i dodać do ziemniaków. Dokładnie wymieszać doprawiając solą, pieprzem oraz przyprawą do ziemniaków. Wszystko przełożyć do formy do zapiekania

https:KKuchniaMniam
Przepis #182 Orkiszowe pierogi o smaku pizzy🍕 148

dodałam moje ulubione dodatki do pizzy czyli mięso, pieczarki, sos pomidorowy i oczywiście ser. Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Zapraszam:)  Składniki Ciasto - 3 szklanki (350 g ) mąki orkiszowej lub pełnoziarnistej - jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju Farsz - 1 zmielona pierś z kurczaka - 2-3 łyżki przecieru pomidorowego - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - sól, pieprz, czosnek, papryka(...)kostkę pieczarki a następnie pierś z kurczaka. Podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farsz nakładamy na każde wycięte z ciasta kółko i lepimy pierogi. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy ją. Następnie do wody wrzucamy pierogi i gotujemy do momentu aż wypłyną. na powierzchnię wody. Ugotowane pierogi układamy na blasze i posypujemy startym serem. Zapiekamy przez

Health-Fit-Life
Cukina faszerowana kaszanką 107

pieczarki odparują wodę. Potem dodać pokrojoną kaszankę i smażyć aż się rozpadnie. Farszu już nie doprawiałam bo kaszanka była dobrze doprawiona. Gotowym farszem nadziać wydrążone cukinie. Przykryć odkrojoną czapeczką z ogonkiem, dzięki temu farsz na wierzchu nam się nie wysuszy. Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce do ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż cukinia

Monia miesza i gotuje
LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa 110

pomidory, pieczarki, wlewamy bulion i mieszamy aż mięso nie będzie zbite. Dusimy bez przykrycia około 15 minut. Kiedy płyny troszkę odparują dodajemy przecier, przeciśnięty czosnek przez praskę i przyprawy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, na dno układamy pierwszą warstwę liści kapusty, na to część farszu mięsnego, znowu liście kapusty, pozostały farsz i liście. Wierzch posypujemy obficie serem. Lazanie zapiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Schab z ananasem 193

kotlety i usmażyć tradycyjne schabowe. I już sięgałam po wytłoczkę z jajkami, kiedy w rękę wpadła mi napoczęta puszka ananasa. Pierwsza myśl - schabowy zapiekany pod ananasem i plasterkiem sera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić(...)kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami ,  wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik  lub  klik ) sól pieprz

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekanki z pieczarkami na chlebie tostowym 131

pieczarkami. To danie to wspomnienie dzieciństwa, często robione przez moją mamę na kolację wczasach, gdy sklepy świeciły pustkami. Nie było wtedy grilli, tosterów, ale mieliśmy rożno (tak nie rożen, bo dla mnie rożen to hak do opiekania a ja zawsze na to ustrojstwo mówiłam rożno) i do niego właśnie mama wkładała kromki chleba z masą pieczarkową, które zapiekała. To chrupiące

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab zapiekany z dodatkami 479

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio przygotowałam na obiad pyszny schab pieczony z dodatkiem pieczarek, cebulki i żółtego sera. Mięso dodatkowo posmarowałam majonezem wymieszanym z ketchupem, dzięki czemu wyszło kruche, delikatne i bardzo pyszne. Idealne na obiad jeśli mamy zamiar wykorzystać mięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym(...)roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cannelloni 204

cebule, pieczarki, czosnek, majeranek, oregano pieprz, całość podsmażyć, na koniec dodać puszkę groszku oraz 3 łyżki startego żółtego sera, 2. Nie ugotowane rurki nadziewamy farszem, 3. Sporządzamy sos beszamelowy , wlewamy go na spód naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, 4. Na sosie układamy jedną warstwę rurek z farszem, 5. Całość polewamy sosem bolońskim (rurki muszą być całkowicie pokryte farszem), 6. Zapiekamy

Kuchenne aromaty

Proponowane wyszukiwania