pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:98/134)

Gołąbki z zieloną soczewicą 151

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 8 sztuk: 1 nie za duża włoska kapusta 500g pieczarek ½ szklanki zielonej soczewicy ½ szklanki ryżu pełnoziarnistego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka przyprawy do potraw Vegeta Natur Sól, pieprz do smaku(...)czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy się zrumienią- dodajemy umyte i pokrojone drobno pieczarki. Możemy je także zetrzeć na tarce. Smażymy wszystko razem aż do lekkiego zrumienienia i odparowania wody. Ryż oraz namoczoną wcześniej-wg instrukcji na opakowaniu- soczewicę gotujemy al dente.  Studzimy. Mieszamy razem z przygotowanymi pieczarkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą oraz łączymy z siemieniem lnianym, który

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanka z kaszy gryczanej 153

głównym składnikiem Waszego obiadu lub kolacji, przepyszną wersją kaszy gryczanej niepalonej bio znajdziecie  w sklepie bee.pl . Moją zapiekankę wzbogaciłam wiejskimi jajami i czerwoną papryką ale możecie również dodać pieczarek czy kukurydzy.  Składniki na zapiekankę: - 20 dag kaszy gryczanej niepalonej - 4 jajka - 1/2 czerwonej papryki - 2 cebule - zielona część cebuli dymki - wędzona słonina lub boczek  - sól i pieprz(...)patelni wytapiamy słoninę pokrojoną w kostkę, smażymy cebulę oraz paprykę, łączymy z kaszą, dodajemy przyprawy mieszamy. Do powstałej masy dodajemy dwa jajka, mieszamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C. Na wierzch zapiekanki wbijamy dwa lub trzy jajka, wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut. Po wyjęciu wierzch posypujemy dużą ilością zielonej cebuli. Podajemy

Apetyczna babeczka
Ziemniaki w gajerku z farszem 128

smaku olej rzepakowy dodatkowo : wykałaczki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ziemniaki gotujemy w mundurkach . Tak żeby były lekko twarde . Studzimy , obieramy , przekrawamy na pół i robimy małe miseczki na farsz . Pieczarki , cebule i czosnek siekamy . Podsmażamy na smalcu , doprawiając solą i pieprzem do smaku . Jak wszystko będzie pięknie złociste , przekładamy do miseczki . Rozdrabniamy blenderem , żeby uzyskać w miarę jednolity farsz. Każdą połówkę(...)łyżeczki na ziemniak , może wychodzić poza otworek . Delikatnie składamy , owijamy szynką i przytrzymując ,żeby nie wycisnąć farszu na boki , spinamy wykałaczką . Układamy na blaszce do pieczenia , polewamy olejem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 C . Gotowe. Doskonałe jako przystawka do obiadu lub przekąska do piwa . Smacznego !   Artykuł Ziemniaki w gajerku z farszem pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Makaron ze szpinakiem i szparagami 216

Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bakłażany faszerowane mięsem i serem 160

roku pojawia się w naszym menu. Aromatyczne i zdrowe bakłażany wypełnione mięsno-serowym farszem, to nie może nie smakować! Po bakłażany chętnie sięga kuchnia bałkańska, gdzie bardzo często zapieka się je z nadzieniem na bazie mięsa, warzyw i ryżu. Dziś u mnie podobne danie, lecz bez ryżu, za to dużo mięsa, pomidorów i sera. Obłędny obiad na weekend! Zapraszam(...)pysznym aromatycznym farszem. Podaję je z sałatką batawską lub masłową z jogurtem na słodko z cukrem pudrem i sosem pomidorowym, zazwyczaj ostrym. Bakłażany faszerowane mięsem mielonym, sosem z pomidorami, pieczarkami i serem. Jedne z moich ulubionych dań kuchni bałkańskiej. Podaję je z sałatą i sosem pomidorowym. Danie smakuje obłędnie! Nikt nie jest głodny Dziś serwuję kuchnię grecką Smacznego Składniki

Zasmakuj Kuchni
Przepis na zapiekankę ziemniaczaną - prosta i smaczna 214

Najpierw pokroję wszystkie składniki na zapiekankę i przełożę do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki kroję w kostkę, umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję na mniejsze kawałki (w większą kostkę). Pieczarki kroję na mniejsze kawałki, umyte i osuszone mięso kroję w kostkę, cebulę kroję w cienkie półplasterki, czosnek drobniutko kroję. Umytą cukinię kroję w nie za dużą kostkę. Do koncentratu pomidorowego(...)mieszam. Tak przygotowany koncentrat dodaję do warzyw w naczyniu i dokładnie mieszam. Naczynie nakrywam pokrywką i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, na drugą od dołu półkę i zapiekam około 60 minut, do miękkości składników. Jeżeli mamy naczynie bez pokrywki to możemy je nakryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Zapiekanka ziemniaczana jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Kulinarne inspiracje z Almette Davida Gaboriaud 189

maśle klarowanym smaż na średnim ogniu masę jajeczną do czasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i dymką. Bon appetit Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem(...)mąki pszennej typu 450, 125 ml mleka, 1 jajko + 1 żółtko do smarowania, 50 g roztopionego masła, łyżka cukru, szczypta soli, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia. dodatki: 4 pieczarki brązowe (portobello), kilka listków szpinaku, 2 jajka, 1 łyżka octu białego. Przygotowanie: Scones – w misce wymieszaj mąkę z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Ubij jajko z mlekiem

karmelowy
Pieczony ryż z indykiem i warzywami w aromatycznym sosie 221

Szybkie i pyszne danie- ideał. Przygotowujemy produkty, pakujemy wszystko do naczynia i zapiekamy. Takie gotowanie na co dzień lubię najbardziej. Ciekawy pomysł na ryż oraz na podanie białego mięsa, które w tej wersji na pewno nie będzie przesuszone. Proste składniki, proste przygotowanie, więc nie ma co dłużej rozprawiać, tylko zabieramy się za gotowanie! Przygotujcie: 200 g brązowego ryżu cukinię(...)średnie ziemniaki 4-5 łodyg selera naciowego kilka pomidorów koktajlowych cebulę 4 ząbki czosnku 100-150 g pieczarek 500 g polędwiczki/ piersi z indyka ok 700 ml wody łyżkę koncentratu pomidorowego dwie łyżki masła przyprawy: sól, płatki chili, suszone sproszkowane pomidory, bazylię, czosnek świeżą bazylię i lubczyk (ale oprócz bazylii może być właściwie każde ulubione zioło) olej Mięso kroimy

Pichceniomania
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej/jaglanej 270

szklanki mleka Kaszę jęczmienną ugotować w woreczku w osolonej wodzie. Kiełbaskę (mięsko lub pieczarki) pokroić i podsmażyć na oliwie. W misce wymieszać kaszę jęczmienną z usmażoną wędlinką (mięsem lub pieczarkami). Oddzielnie podgotować jarzynki w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić i wymieszać z kaszą i wędliną. Wyłożyć całość na wysmarowaną oliwą formę żaroodporną (lub blaszkę). Pomidora sparzyć i obrać ze skórki(...)Cebulkę podsmażyć w garnku do miękkości na maśle, posypać lekko łyżeczką mąki i zarobić na masę, wlać rosołek i mleko, i zagotować. Następnie zalać kaszę w formie sosem i zapiekać w piekarniku na temp. 180 stopni al. 35 minut…. (Można posypać lekko tartym żółtym serem). Zapiekanka z pierwszego przepisu była z makaronem, przepyszna, kolejną wersję wypróbowałam z ryżem.... potem była

Tradycyjna kuchnia inaczej
Zapiekanka makaronowa z warzywami 166

oregano, słodka papryka Makaron gotujemy w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajmy pieczarki i doprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy całość pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem(...)ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Makaron mieszamy razem z warzywami i przekładamy do naczynia żaroodpornego tworząc warstwy: makaron-ser-makaron-ser-makaron-ser. Wierzch zapiekanki posypujemy oregano. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, aż ser się zrumieni

My simple kitchen
Cukinia faszerowana fetą i suszonymi pomidorami 156

przyżądzona cukinia idealnie nadaje się na przytawkę lub jako dodatek do mięs. Tym farszem możemy nadziać również pieczarki, też są pyszne. Składniki: 4 cukinie 200 g fety 0,5 papryki słodkiej (czerwonej) 70 g suszonych pomidorów (ok. 10 sztuk) szczypiorek pieprz Wykonanie: Wydrążamy środek cukinii specjalną łyżeczką do drążenia kulek lub urządzeniem do wycinania gniazd nasiennych z jabłek.  Paprykę(...)kroimy w drobną kostkę, pomidorki w cienkie paseczki, zaś fetę rozdrabniamy widelcem. Wszytko razem łączymy, dodajemy garść posiekanego szczypiorku i doprawiamy pieprzem. Nadziewamy cukinie farszem i zapiekamy w temp. 280 C 20 min.  Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Pieczarki faszerowane szynką i żółtym serem 141

śmietany 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 5 cm białego pora 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz i suszone oregano do smaku 2-3 łyżki oleju Sposób przygotowania : Pieczarki obrać ze skórki, oderwać korzonki (jeszcze się nam przydadzą). Szynkę pokroić w kosteczkę, pora  i chili drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, korzonki grzybów obrać(...)dodać jajko, śmietanę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie.  Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzyby, wstawić do piekarnika z termoobiegiem i opcją grill    i piec 20-25 minut. Podawać zaraz po przygotowaniu

Gosia gotuje
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 193

maśle klarowanym smaż na średnim ogniu masę jajeczną do czasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i  dymką. Bon appetit :)  2. Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette(...)mąki pszennej typu 450, 125 ml mleka, 1 jajko + 1 żółtko do smarowania, 50 g roztopionego masła, łyżka cukru, szczypta soli, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia. dodatki: 4 pieczarki brązowe (portobello),  kilka listków szpinaku, 2 jajka, 1 łyżka octu białego. Przygotowanie: Scones - w misce wymieszaj mąkę z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Ubij jajko z mlekiem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wiosenne przepisy na kolację 206

maśle klarowanym smaż na średnim ogniu masę jajeczną do czasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i  dymką. Bon appetit :) 2. Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem(...)mąki pszennej typu 450, 125 ml mleka, 1 jajko + 1 żółtko do smarowania, 50 g roztopionego masła, łyżka cukru, szczypta soli, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia. dodatki: 4 pieczarki brązowe (portobello), kilka listków szpinaku, 2 jajka, 1 łyżka octu białego. Przygotowanie: Scones - w misce wymieszaj mąkę z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Ubij jajko z mlekiem i roztopionym

Tradycyjna Kuchnia
Restauracja włoska Trattoria Mamma Mia 164

niespodzianka) odkrywanie niesamowitej eksplozji smaków. Przed nami najważniejsze, pora przejść do menu! Zamówiliśmy dużo różnych dań tak, aby spróbować jak najwięcej: Melanzane al forno con ricotta (bakłażan zapiekany z serem ricotta, podawany z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów) Tonno marinata alla tartara (tatar z marynowanego tuńczyka z papryczką chili, podany z rukolą, pomidorami koktajlowymi i kremem balsamicznym) Tagliatelle(...)pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym z cielęciną, z szynką speck i serem Grana Padano) Tagliatelle al tartufo con champignon e pomodoro secco (makaron wstążki z pastą z trufli, z pieczarkami i suszonymi pomidorami, z Grana Padano) Pappardelle con manzo e pomodoro (makaron szeroka wstążka z kawałkami polędwicy w sosie śmietanowo pomidorowym z czosnkiem, papryczką chili i tymiankiem) Pizza: 1/2 Napoli

Karola gotuje
Nadziewane muszle makaronowe 109

porcje): makaron muszle 16 sztuk pieczarki około 300 g ser feta około 150 g 1/2 pęczka natki pietruszki cebula przecier pomidorowy 300 g ząbek czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa Pieczarki oczyścić i pokroić w paski oraz kostkę, podsmażyć na patelni. Ostudzone wymieszać z posiekaną natką pietruszki oraz serem feta pokrojonym w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Na kolejnej(...)przyprawić solą oraz pieprzem. Wlać do naczynia żaroodpornego. W międzyczasie ugotować makaron i przelać zimną wodą. Ostudzone muszle makaronowe napełniać nadzieniem (muszla = łyżeczka farszu). Ułożyć na sosie i zapiekać w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. Jeszcze przed włożeniem do piekarnika

Karola gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem, pieczarkami i papryką. 122

sera żółtego 1 szkl. śmietany 36% natka pietruszki   Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem, układamy ziemniaki, Na nie układamy pokrojone i obrane pieczarki, następnie paprykę pokrojoną w paski i cebule w piórka. Nie zapominamy jednak aby każda warstwę doprawić.  Na wierzchu układamy mięso pokrojone w plastry. Tak aby cała powierzchnia była pokryta. Mięso(...)przykrywamy naczynie. Jeśli nie mamy pokrywy robimy to folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika na około 1 godz.i pieczemy w temp. 180C. Kilka minut przed koncem posypujemy serem żółtym. Zapiekamy do rozpuszczenia. Przed podaniem posypać natką pietruszki.          Smacznego!   Inspiracja

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 326

minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć nasz spód i odstawić do wystygnięcia. Następnie przygotować farsz. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pieczarki, smażyć 3-4 minuty, dodać kurczaka. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz papryką słodką. Gdy kurczak będzie usmażony, na patelnie wrzucić paprykę. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec(...)spód od tarty. Teraz przygotować sos. Jajko wymieszać z jogurtem i solą, aby powstała jednolita masa. Sos równomiernie wylać na tartę. Na koniec tartę posypać startym serem mozzarella. Zapiekać przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z sosem czosnkowym

Zgrabne Gotowanie
NALEŚNIKI Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI 175

jajka, mieszam. Odkładam ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Kiełbasę i paprykę kroję w kostkę, cebulę siekam, pieczarki kroję w półplasterki. Podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw: ziół prowansalskich, pieprzu cayenne i papryki słodkiej. Kiedy warzywa z kiełbasą lekko się zarumienią dodaję pomidory, chwilę gotuję na małym ogniu(...)żółty, dokładnie mieszam, gotuję jeszcze przez chwilę. Na naleśnikach układam farsz, zwijam w rulony, układam na brytfance. Całość posypuję serem żółtym oraz pokrojoną mozzarellą i listkami bazylii. Naleśniki zapiekam przez 10-15 minut w 200 stopniach

JejKuchnia
Zapiekanka z mięsem mielonym, pieczarkami i brokułami 506

przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso mielone doprawiając solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mielonego - wrzuć do makaronu i wszystko razem wymieszaj. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w plastry/piórka - przesmaż na 2 łyżkach oliwy i dodaj do naczynia żaroodpornego, Paprykę pokrój w kostkę - dodaj do zapiekanki. Brokuł podziel na mniejsze różyczki. W garnku(...)górze zapiekanki. Teraz wymieszaj jajka, ser, śmietankę i gałkę muszkatołową - zalej zapiekankę. Piekarnik nagrzej do temp. 180 °C i wstaw przykryte naczynie na 20 minut - zdejmij pokrywę i zapiekaj jeszcze 5 min. Uwaga: Jeżeli zamierzasz przygotować zapiekankę kilka godzin przed jej podaniem to sosem zalej dopiero przed wstawieniem do piekarnika

Alutka-Gotuje
NALEŚNIKI CYTRYNOWE : 2 sposoby na ciasto naleśnikowe 151

oraz dużej liczbie możliwości zestawienia ich z różnego rodzaju dodatkami. Uwielbiamy naleśniki z serem, konfiturami i świeżymi owocami. Naleśniki przygotowujemy także na słono, czyli wytrawnie ze szpinakiem, kurczakiem albo pieczarkami. Jak zrobić idealne naleśniki : przepis na ciasto naleśnikowe.     Istnieje wiele przepisów na idealne naleśniki i wiele z nich jest równie pysznych. Mój ulubiony jest recepturą tradycyjną i starą(...)Dzięki temu, naleśniki mają nie tylko piękny złoty kolor, ale także wyjątkowy smak, który nie ma sobie równych. Krótko mówiąc, z naleśnikami nie warto iść na skróty! Naleśniki cytrynowe zapiekane ze śmietaną. Idealne ciasto na naleśniki - przepis, jak zrobić. Ciasto na naleśniki można przyrządzić na 2 sposoby: Ciasto naleśnikowe sposób I :      2 szklanki pełnego mleka rozkłócić

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 156

Paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa i podsmażamy razem przez chwilę *** *** Dodajemy pomidory z puszki, całość doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu do czasu odparowania soku *** *** Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy i dodajemy do mięsa. Wszystko przesmażamy razem przez kilka minut, często mieszając *** *** Wystudzone ziemniaki kroimy w talarki. Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilością masła (1 łyżka(...)ziemniaki wykładamy masę mięsną *** *** Na wierzch wykładamy resztę ziemniaków, na których następnie układamy kawałki masła *** *** Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (piekłam z termoobiegiem) i zapiekamy przez ok 20 minut – do zrumienienia ziemniaków. W między czasie ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i następnie posypujemy nim podpieczoną zapiekankę *** *** Pieczemy dalej ok 10-15 minut

Blog z Apetytem
ZIEMNIAKI FASZEROWANE BOCZKIEM I PIECZARKAMI MOCNO SEROWE 162

osolonej wodzie, przekrawam na połówki, wydrążam środek. Na patelni podsmażam boczek pokrojony w małą kostkę (bez dodatku tłuszczu, bo wytopi się z boczki). Nadmiar wytopionego tłuszczu odlewam.  Pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do boczku wraz z przyprawami - solą, pieprzem, papryką i oregano. Smażę do momentu wyparowania wody, często mieszam. Na koniec dodaję mascarpone, dokładnie mieszam(...)smaku. Mozzarellę kroję na 3 części, następnie w plasterki.  Na dnie wydrążonych ziemniaków układam farsz, potem po kilka plasterków sera i znowu farsz.  Tak przygotowane ziemniaki zapiekam około 5-7 minut w 200 stopniach, następnie układam po plasterku mozzarelli i piekę jeszcze przez 5 minut (do momentu rozpuszczenia się sera). Gotowe ziemniaki posypuję szczypiorkiem

JejKuchnia
Złociste fusilli w pomidorach z pieczarkami i szynką włoską-zapiekanka 115

cebulą, pieprzem, solą. Odstaw na bok. Rozgrzej dużą patelnię, dodaj niewielką ilość oliwy z oliwek lub oleju kokosowego i podsmaż pokrojoną w kostkę szynkę, paprykę. Dołóż pod koniec pieczarki oraz pokrojony w plasterki czosnek.  Wylej puszkę pomidorów i dodaj sporo bazylii. Zamknij pokrywkę i duś. Już możesz gotować makaron. Do gotującego się sosu dodaj słoiczek sosu kieleckiego meksykańskiego(...)brytfannę wysmaruj oliwą z oliwek .Wysyp makaron w sosie, rozprowadź po formie. Posyp obficie serem żółtym tartym na grubych oczkach. Parmezan zostaw przed samym podaniem. Włóż do piekarnika i zapiekaj około 20-30 minut w 160 stopniach, tak aby makaron nie stwardniał z wierzchu i aby ser fajnie się rozpuścił. Podawaj ze świeżą bazylią , olejem z ostropestu (otwarty olej przechowuj

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i oliwkami 210

posypać przyprawą do gyrosa i dodać trochę oleju. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie mięso usmażyć na patelni. Kiedy mięso się podsmaży, dodać do niego pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić razem przez 5 minut. 3. Makaron, mięso z warzywami wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Do śmietany dodać trochę gorącej wody(...)dań i całość wymieszać. Wyłożyć na makaron i mięso. 5. Oliwki pokrojone w plasterki posypać po wierzchu zapiekanki, a na koniec wyłożyć resztę tartego żółtego sera. 6. Całość zapiekać w 180 st.C przez ok 30 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Cannelloni alla chili con carne . 167

łyżeczka czosnku od Eco Blik  1 łyżka suszonej bazylii od Eco Blik sól morska , pierz do smaku  Wykonanie : Mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami , ścieramy cebulę i pieczarki na tarce jarzynowej , dobrze wyrabiamy mięso. Każdą rurkę nadziewamy mięsem .Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Całe dno wykładamy nadzianymi rurkami na rurki wykładamy chili con carne z Bonduelle . Resztę mięsa które(...)podsmażamy , wlewamy gotowy sos boloński i chwilkę gotujemy , następnie połowę wykładamy na chili con carne , następnie wykładamy drugą warstwę rurek i znowu zalewamy mięsnym sosem . Wierzch posypujemy startym parmezanem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 45/ 50  minut aż rurki będą miękkie . Upieczone cannelloni posypujemy starty parmezanem i smarujemy Remuladą duńską z Folwark . Żaroodporne naczynie wybierzcie takiej wielkości

Sama słodycz i szczypta chili
Bezmięsne gołąbki z pieczarkami 189

Zosi do dużego rondla, u mnie z grubym dnem. Zalej gorącą wodą według zaleceń producenta na opakowaniu. Przykryj i ..gotuj ile trzeba. Po ugotowaniu odkryj. Międzyczasie wysmaż cebulę, dołóż pieczarek. Wymieszaj. Dołóż do ryżu i kaszy i wdokładnie wymieszaj. Powstanie farsz do gołąbków. Dosmacz solą, pieprzem, możesz dodać maggi do smaku. I nic więcej, dania są wystarczająco dobre same(...)wcześniej usuń głąb. Gdy listki zaczną się rozdzielać, usuń jeden po drugim i wrzucaj je do bardzo zimnej wody. Każdy listek pozbaw twardej części. Zawijaj gołąbki. Wysmaruj naczynia do zapiekania masłem. Układaj ciasno gołąbki. Wlej sok pomidorowy do rondla, 2 bulionetki zalej wrzątkiem , rozpuść, dodaj do soku pomidorowego.Dosmacz przyprawą do pizzy, idealna mieszanka do zapiekania gołąbków! Dosmacz solą, pieprzem oraz

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania