pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:101/134)

Czarujące udka meksykańskie 107

Przyprawa do kurczaka ·        Sól ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        2 serki topione ·        1 sos meksykański w słoiku ·        Pieprz ·        Olej(...)udek wyjmujemy kości. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia. 7.    Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy

Kulinarna Chwila
Mięsne naleśniki 141

łyżeczki ostrej papryki oliwa 200g żółtego sera sól pieprz Wykonanie: 1.  Ciasto Składniki na ciasto zmiksować mikserem, doprawić solą i usmażyć naleśniki na rozgrzanej patelni. 2.  Farsz Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać,  a następnie wszystko usmażyć na oliwie. Dodać mielone mięso, pokrojone w kostkę pomidory i smażyć do momentu aż mięso będzie dobre(...)uzyskania gęstego farszu. 3.  Naleśniki posmarować farszem, posypać startym żółtym serem, zwinąć w rulon i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wierzch naleśników polać ketchupem, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 221

przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Dodać koncentrant i przyprawy. Farsz nakładać na płat, następnie zwinąć ciasno roladkę. Roladki można spiąć wykałaczką, obwiązać nicią lub obtoczyć w mące  mocno(...)czosnek, wino, musztardę. Doprawić solą, pieprzem i zagotować. Gotowe roladki układać w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem. Wstawić do zimnego piekarnika i nastawić temp 200 stopni. Od momentu jej osiągnięcia zapiekać pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 20 zmniejszając temp do 180st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kubki smaku
Warstwowa zapiekanka makaronowa . 157

łyżeczki mąki ziemniaczanej   2 szklanki startego sera żółtego  1 awokado Wykonanie : Makaron gotujemy all dente. Mięso podsmażamy na maśle z cebulą pokrojoną w kostkę i pieczarkami pokrojonymi w pół talarki.Dodajemy przecier i 1 szklankę bulionu . Przyprawiamy do smaku solą pieprzem , szczyptą chili i ziołami prowansalskimi.Dusimy na małym ogniu około 15 minut. Małe żaroodporne naczynie smarujemy margaryną . Makaron(...)Następnie wykładamy makaron i pokrojone w plasterki obrane  awokado lekko solimy i pieprzymy. Następnie mięso , ser żółty , makaron i tak do wykończenia składników. Wierzch posypujemy startym serem .   Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 35 minut. Przygotowanie sosu: Bulion podgrzewamy dodajemy przecier pomidorowy , przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem , szczyptą chili. Zagotowujemy , następnie w około 1/2 szklanki wody rozrabiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekane ziemniaki w boczku 221

Zapiekane ziemniaki w boczku to zarówno dodatek do innego dania, ale również może być pełnowartościowym posiłkiem. Potrawę najlepiej jest przygotować z młodych ziemniaków, jednak nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem mielonym 224

mielonego 1 kostka bulionu (np. drobiowego) 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka masła olej Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i wrzuć do miski. 2. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę i usmaż na łyżce masła - dodaj do ryżu. 3. Mięso dopraw przyprawami i usmaż na oleju - odsącz z nadmiaru tłuszczu i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami(...)połówki i wydrąż z nich środek - wypełnij je przygotowanym farszem. 6. Kostkę bulionową rozpuść we wrzątku i wlej do naczynia żaroodpornego. 7. W naczyniu poukładaj papryki i całość zapiekaj (pod przykryciem) 50 min. w temp. 190°C - opcja piekarnika: góra/dół. 8. Gotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką

Alutka-Gotuje
pieczone cukinie faszerowane boczkiem i wieprzową łopatką 194

rozgrzany spory rondel ( z przykrywką) kładziemy boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiając z niego tłuszcz. Teraz do boczku dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojone w  plastry  pieczarki, oraz   drobno posiekane ząbki czosnku. Całość   smażymy  pięć minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę  wieprzową łopatkę i  smażymy   dalsze  7-10 minut(...)dusimy przez 12-15 minut, dodając na koniec ugotowany ryż ( lub  kaszę). Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem pieczenia  na cukinie kładziemy  mozzarellę  pokrojoną w plastry . Gotowe danie  posypujemy  posiekaną natką pietruszki, oraz szczypiorkiem i podajemy

Miód i pieprz
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 613

przyprawy (jeżeli posiadacie, to warto dodać świeże liście bazylii i oregano). Wszystko zblendować razem i przelać do brytfanny. Jak cukinia będzie już miękka, to dodać ugotowany makaron i pieczarki, delikatnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Potrawa ma mieć przyjemny ziołowy smak, dlatego też chilli należy dodać jedynie małą szczyptę.   Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Na  tarce zetrzeć(...)skórki i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w płaskie kawałki. Na warstwie sera ułożyć plastry pomidora, oprószyć pieprzem i solą, ułożyć na nich mozzarellę i posypać całość mocno oregano. Zapiekać około 35 minut, chyba że składniki były jeszcze ciepłe, to wystarczy 15-20 minut.  Ja całość przygotowywałam w brytfannie, którą można wkładać do piekarnika, jeżeli jednak takiej nie posiadacie

Passions hobbies life
Spaghetti bolognese z mięsem mielonym, papryką i pieczarkami 305

Spaghetti bolognese z mięsem mielonym to idealne połączenie klasycznego bolognese z papryka, mięsem mielonym i pieczarkami. Te składniki nadadzą inny wymiar tego dania. Nadadzą mu głębi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 143

Przepis na te bułeczki znalazłam na wielkim żarciu. Przypomniałam sobie, że kiedyś robilam już podobne z farszem pieczarkowym, czy tuńczykowym, tyle,że były one zapiekane w piekarniku. Te, może nieco mniej zdrowsze, bo panierowane i smażone są, śmiem twierdzić, o niebo lepsze. Wyszły mięciutkie, z chrupiącą panierką, takie „męskie”, bo wypełnione po brzegi farszem mięsnym. Wystarczy pół(...)znajomych, czy choćby na Sylwestra. Podane z barszczykiem smakują wybornie. 6 – 8 kajzerek 500g mięsa wieprzowego np. z łopatki 1,5 szklanki mleka 1 cebula 150-200 g pieczarek 3 jajka przyprawy: pieprz ziołowy, majeranek, przyprawa gyros, przyprawa uniwersalna papryka słodka i ostra, sól bułka tarta Mięso kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki

Smaki Na Talerzu
Lazania z Przyprawą Hiszpańską Rafex 139

smaku 1 łyżka   Przyprawy Hiszpańskiej Rafex około 2 szklanek tartego sera najlepiej parmezanu  4 łyżki oliwy 1 łyżka ziół prowansalskich Wykonanie: Oliwę rozgrzać , dodać posiekaną cebulę , pokrojone pieczarki i mięso , podsmażać około 10 minut  Następnie dodać przyprawy , wlać sos boloński , wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 /20 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryna . Spód wyłożyć płatami lazanii(...)wykończenia produktów.Powinny powstać 3/ 4 warstwy. Górną warstwę powinno polać się sosem beszamelowy ale że moja rodzina go nie lubi wyłożyłam po prostu resztę sosu mięsnego. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 35/ 40 minut. Zapraszam na zakupy do sklepu http://rafex.eu

Sama słodycz i szczypta chili
ZAPIEKANKI Z JAJKIEM 221

Idąc tropem Wielkanocy przedstawiam Wam zapiekanki z jajkiem. Można dodatkowo dodać szynkę, pieczarki, suszone pomidory oraz to wszystko na co tylko macie ochotę. Ja minimalistka wybieram jajo z żółtym serem i szczypiorkiem. Fantastyczne śniadanie, uwierzcie.  Składniki:  kajzerki ( tyle ile zjemy lub ile mamy gości )  odrobina masła  żółty ser jajka  szczypiorek  Sposób przyrządzenia: Z każdej(...)rodzaju kapelusza pamiętając o tym, żeby nie przeciąć dna.  Do środka wbić surowe jajko, przyprawić solą i pieprzem, posypać wcześniej startym żółtym serem. Przykryć odkrawaną częścią bułki, zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 20-30 min. Tuż przed podaniem posypać szczypiorkiem.  Smacznego

pieprzny smaczek
Wegetariańska zapiekanka pasterska z soczewicy 95

nawet lepsza od wersji mięsem. A na pewno jest zdrowsza. Nasza wegetariańska zapiekanka pasterska z soczewicy składa się z warzywnego sosu na bazie pieczarek i soczewicy. Sposób przygotowania jest bardzo prosty, a składniki powszechnie dostępne. Pieczarki trzeba najpierw poddusić, potem dodać soczewicę i zalać wodą. Czerwona soczewica, której użyliśmy w przepisie gotuje się szybko (tu znajdziesz poradnik jak ugotować soczewicę(...)minut. Odcedź, ubij tłuczkiem do ubijania na gładką masę. Dodaj jogurt, wymieszaj całość. Krok 2 W międzyczasie. Posiekaj drobno cebulę i czosnek oraz pieczarki. Rozgrzej w rondlu 2 łyżki oleju. Wyyp na niego cebulę i pieczarki, rozmaryn oraz tymianek. Smaż na dość ostrym ogniu, aż grzyby się zesmażą – 3-4 minuty. Dodaj czosnek, wsyp soczewicę, marchew, przemieszaj i smaż

Niedzielny kucharz
Makaronowa zapiekanka 271

kostka drobiowa -1 szt ser żółty starty- 100 g oregano -1 łyżka woda gotowana -1,5 szkl ser do posypania 100 g PRZYGOTOWANIE: Cebulę obrać pokroić w plastry.  Pieczarki umyć, osączyć, posiekać.  Kiełbasę pokroić w cienką kostkę.  Wszystko oddzielnie podsmażyć na oleju, oprószając solą i pieprzem.  Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie z dodatkiem oleju(...)dodać kostkę drobiową, koncentrat pomidorowy i starty ser, dobrze wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać z makaronem i sosem pomidorowym.  Przełożyć do naczynia żaroodpornego.  Piekarnik nagrzać do 180 stop. zapiekać do rozpuszczenia się sera.  Podawać zaraz po przygotowaniu.  Jak ktoś lubi można polać zapiekankę keczupem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z JARMUŻEM I SEREM + FILMIK 96

FARSZ :   150 g jarmużu 150 g pieczarek 1 cebula, 3 ząbki czosnku 100 g  serka topionego ( gouda lub ementaler ) 1 łyżeczka masła 50 g sera żółtego 20 g sera blue (niekoniecznie ) bułka tarta do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Udka należy wyfiletować od kości, lekko ubić i przyprawić.  Jarmuż, pieczarki,czosnek  i cebulę przekładamy do dzbana robota i miksujemy 10 s/o 4.  Następnie dodajemy troszkę masła, sól, pieprz i podpiekamy 10 minut, temperatura 90 % C. Do farszu dodajemy sery i ogrzewamy 10 minut, obrót 1.  Farsz przekładamy do miseczki.  Mięso z udek

Kulinarne Fantazje Marioli
Kalafior faszerowany mięsem mielonym 1422

wody przestudzić. Na patelni rozgrzać masło i delikatnie zrumienić cebulkę drobno pokrojoną. Dodać pieczarki drobno pokrojone, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem usmażyć. Do mięsa dodać jajko, usmażone pieczarki, doprawić solą, pieprzem i papryką. Wszystko dokładnie wymieszać. Kalafiora obrócić kwiatami do dołu, ściąć łodygę i nakładać mięso pomiędzy łodyżki. Nafaszerowanego kalafiora włożyć do naczynia żaroodpornego i nasmarować go majonezem. Posypać(...)około 40 minut, a następnie bez przykrycia piec aż się przyrumieni. Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło krojąc w plastry. kalafior faszerowany mięsem mielonym Polecam kalafior zapiekany z pomidorami kalafior zapiekany w sosie serowym kalafior zapiekany w sosie curry kalafior z jajkami

O kuchni z uczuciem
Bagietki faszerowane wg Aleex 141

Podsmażyć na patelni na odrobinie oleju. Jeśli boczek jest dość tłusty, oleju nie używamy. Tłuszcz wytopi się z boczku. 3. Na patelnię włożyć obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. 4. Farsz smażyć do całkowitego odparowania płynu. Przełożyć do miski. Ewentualnie doprawić do smaku. 5. Przygotować bagietki. Odciąć cieniutką warstwę z wierzchu i wydrążyć miąższ. Środek(...)startego żółtego sera. Wymieszać. 7. Jajko rozkłócić dokładnie w miseczce, wlać je do farszu i dokładnie wszystko wymieszać. 8. Bagietki wypełnić farszem. Wierzch posypać startym żółtym serem. 9. Bułeczki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 6-7 minut. Można je zawinąć w folię i zapiekać na grillu. 10. Podawać gorące. Smacznego. Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeden

W mojej kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 385

cebulą mięso, a na to pozostałą część ziemniaków. Całość zalać sosem beszamelowym.Zapiekankę wstawić bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startą mozzarellą.Gotową zapiekankę posypać drobno posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego(...)konieczne będzie delikatne podgotowanie ziemniaków przed włożeniem ich do piekarnika. Im grubsze plastrym, tym dłużej ziemniaki będą się piekły w zapiekance (nawet do 90 minut).Do zapiekanki można dodać pieczarki czy paprykę.Mięso i beszamel należy dobrze przyprawić, aby zapiekanka nie była mdła.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania