pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:106/134)

Pieczony omlet ze szpinakiem i pomidorami 142

Przedstawię Wam dzisiaj przepis na danie, które zdecydowanie jest kuchenną klasyką. Omlet. Puszysta masa jajeczna smażona na patelni podana z szynką, serem, pieczarkami czy innymi smakowitymi składnikami stanowi wspaniały posiłek na początek dnia. Moja wersja omletu różni się od tej tradycyjnej. Do mojego omletu dodałam sporą ilość szpinaku, który bardzo lubię, a na wierzch położyłam plastry pomidora. Aby omlet ładnie(...)paseczki 3 plastry pomidora sól, pieprz, oregano masło Przygotowanie: 1. Jajka dokładnie roztrzepujemy. Do masy dodajemy pokrojony szpinak oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku. 2. Formę do zapiekania smarujemy masłem i wlewamy do niej masę jajeczną. Na wierzchu układamy plastry pomidora, które delikatnie posypujemy szczyptą oregano. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Życie ze smakiem
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 134

łyżki czerwonej fasoli z puszki żółty ser majeranek, pieprz, cayenne, sos sojowy, bazylia, oregano, czarnuszka Ziemniaki najpierw obgotowaliśmy w mundurkach, aby były prawie miękkie.  Farsz zrobiliśmy z pieczarek, które wcześniej pokroiliśmy w drobną kosteczkę i lekko przesmażyliśmy. Dodaliśmy do nich fasolę czerwoną, jednego buraka. My użyliśmy gotowanego buraczka, którego można kupić w markecie, ew. skorzystajcie z tych buraczków, które(...)dodajemy do farszu i dobrze mieszamy. Teraz farsz nakładamy łyżeczką na wszystkie połówki ziemniaków. Kładziemy na wierzch plasterek żółtego sera, który posypujemy oregano i czarnuszką. Przekładamy na blachę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 15 min. Zapieczone ziemniaki podajemy gorące z kapustą kiszoną i sosem chili słodko-kwasnym. Ziemniaczki naprawdę super smaczne :) Zróbcie je w swoich domach

vegetanie
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

Kuchnia Josi Makaron z szynką i oliwkami w sosie balsamico - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blogMakaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym - przepis z bloga Gospodyni MiejskaMakaron po sycylijsku zapiekany z bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron z grzybami leśnymi - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim(...)Monika K. z bloga Smaczne - ZdroweWłoski sos pomidorowy do pizzy ze świeżych pomidorów - Żabka z bloga Healthy Craving Risotto: Risotto con piselli e funghi - risotto z groszkiem i pieczarkami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Risotto po mediolańsku (risotto alla milanese) - Josia

Chilli Czosnek i Oliwa
Kuchnia na trudne czasy. Ziemniaki 69

wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Co zrobić z ziemniaków? Tanie potrawy z ziemniaków. – babka ziemniaczana – Placki ziemniaczane z pieczarkami – Kluski ziemniaczano-serowe. Kopytka ruskie. – kluski ze szpinakiem – tradycyjne Kopytka domowe , – Kopytka z boczkiem i groszkiem – Kopytka ze szpinakiem – Kopytka marchewkowe z rozmarynem – ruskie(...)Ziemniaki smażone na patelni – Ziemniaki pieczone z serem i szynką. Hasselback potatoes Ziemniaki z kiszoną kapustą . Polecam też inne przepisy na ziemniaki: młode ziemniaki z piekarnika . młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z tymiankiem , Ziemniaki z kiszoną kapustą oraz Najlepsze przepisy na placki ziemniaczane The post Kuchnia na trudne czasy. Ziemniaki appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Błyskawiczny makaron z boczkiem 188

Makaron z boczkiem to potrawa inspirowana kuchnią włoską i typowym ich makaronem – Carbonara. Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników, a przygotowanie powinno zająć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM, CUKINIĄ I PIECZARKAMI 162

grubych oczkach. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso, obsmażamy, dodajemy przyprawę do mięsa mielonego. Następnie dodajemy pieczarki, cukinię oraz płatki pomidorów, dusimy aż zmiękną, dodajemy koncentrat oraz przyprawiamy do smaku. Sos pomidorowy: Na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę,oraz koncentrat pomidorowy, dodajemy pomidory z puszki, dusimy(...)wierzchu układamy cukinię pokrojoną w półplastry. Przykrywamy folią aluminiową błyszczącą stroną od wewnątrz, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy folię, układamy ser pokrojony w plastry, zapiekamy kolejne 15 minut

słodki bratek
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 120

wodę i podsmażyły się. 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle lub oleju. 3. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem mieszamy. 4. Do cebuli i pieczarek dodajemy pomidory oraz przyprawy i dusimy, aż pomidory zmiękną. 5. Rozgrzewamy piekarnik do 180-190 stopni. 6. Cukinie myjemy, obieramy ze skórki i przy pomocy łyżeczki wydrążamy z nich pestki(...)czasie wyciągamy cukinie z piekarnika, nakładamy do nich przygotowany farsz, dodajemy pokrojone w krążki oliwki i posypujemy serem żółtym. 9. Przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 20 minut.   I to już wszystko. Nasze zapiekanki z cukinii są już gotowe. Teraz wystarczy je podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem

Okiem Blondynki by McBlondi
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 197

wodę i podsmażyły się. 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle lub oleju. 3. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem mieszamy. 4. Do cebuli i pieczarek dodajemy pomidory oraz przyprawy i dusimy, aż pomidory zmiękną. 5. Rozgrzewamy piekarnik do 180-190 stopni. 6. Cukinie myjemy, obieramy ze skórki i przy pomocy łyżeczki wydrążamy z nich pestki(...)czasie wyciągamy cukinie z piekarnika, nakładamy do nich przygotowany farsz, dodajemy pokrojone w krążki oliwki i posypujemy serem żółtym. 9. Przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 20 minut.   I to już wszystko. Nasze zapiekanki z cukinii są już gotowe. Teraz wystarczy je podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem

Okiem Blondynki by McBlondi
GOŁĄBKI bez ZAWIJANIA 164

pieprz do smaku pomidory suszone ( opcjonalnie) Natka pietruszki do posypania WYKONANIE Kapustę zetrzeć na tarce i zblanszować (wrzucić do wrzątku i po zagotowaniu odcedzić na sitku), ostudzić. Cebulę i pieczarki pokrój na drobną kostkę.  Na małej patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż na średnim ogniu cały czas mieszając do zarumienienia. Mięso przełóż do dużej miski, dodaj kapustę, cebulę, surowy(...)pomidorowy (passatę) rozcieńczyć bulionem, wymieszać z 1 łyżką ziół prowansalskich.  Doprawić cukrem, papryką w proszku, solą i pieprzem, wymieszać ze śmietanką, zagotować. Kotlety przełóż do dużej formy do zapiekania - muszą być w jednej warstwie. Dodaj 4-5 listków laurowych.  Zalej gołąbki sosem, tak by całkowicie je przykrył. Posyp suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Wstaw do piekarnika nagrzanego

Fiołkowe Talerze
Makaron razowy z cukinią i kurczakiem 188

Makaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z mięsem mielonym 166

Makaron z mięsem mielonym to typowo polska wersja klasycznych dań wywodzących się z Włoch. To danie przygotujemy dość szybko, a dwa będzie pożywne i smaczne. Kluczem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z sosem bolońskim 179

Tagliatelle z sosem bolońskim to typowo włoska potrawa. Bardzo szybko i bardzo prosta w przygotowaniu. Danie to charakteryzuje się wyjątkowo aromatycznym sosem bolońskim. Przepis i lista

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z kurczakiem i cukinią 244

Makaron z kurczakiem i cukinią to bardzo prosty i szybki pomysł na obiad gdzie nie mamy pomysłu i przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana kurczakiem i kuskusem zapiekana z serami 1166

nadziewam cukinie, daję go dość sporo i lekko go ugniatam, podczas pieczenia się trochę skurczy. Na farsz układam plasterki pomidorków koktajlowych i kawałeczki mozzarelli. Cukinie układam w naczyniu do zapiekania, jedna koło drugiej.  Na dno naczynia wlewam około pół szklanki bulionu wymieszanego z passatą pomidorową. Naczynie przekładam do nagrzanego piekarnika. Cukinię piekę w 160 stopniach z termoobiegiem przez około(...)moich propozycji na wykorzystanie cukinii (wystarczy kliknąć w tytuł potrawy  i ukaże się przepis ) : Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem.klik Pasztet z cukinii klik Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.klik Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami klik. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami klik. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna klik. Marchewka duszona z cukinią

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 125

Dzięki zastawieniu mięsa i warzyw oraz dodatkowi orzechów takie danie jest pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny.   Składniki: 6 czerwonych papryk szklanka kaszy bulgur łyżka oliwy łyżka masła 10 pieczarek biała cebula 2-3 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 gałązki selera naciowego garść orzechów włoskich łuskanych 2 marchewki 100ml śmietanki słodkiej sól, pieprz czarny, słodka papryka, zioła(...)solimy i gotujemy z w niej kaszę do miękkości. Odcedzamy. Marchew i seler myjemy. Marchew obieramy. Oba warzywa kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oliwy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i przesmażamy aż odparują większość wody. Doprawiamy sola, czarnym pieprzem, słodka papryka oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz roztarty czosnek i przesmażamy

Pyry na Gaz
Gołąbki z kaszą jaglaną, białą kiełbasą i pieczarkami 141

dużej ilości osolonego wrzątku z łyżką oleju (około 10 minut). Odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę kiełbasę i usmażyć. Pieczarki oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Na końcu dodać zmiażdżony czosnek i majeranek. Wymieszać z kaszą. Doprawić solą i pieprzem. Brzydsze i mniejsze liście układamy(...)obok drugiego. Zalewamy całość bulionem. Możemy jeszcze dodatkowo przykryć gołąbki liśćmi kapusty, przykrywką lub folią aluminiową. Brytfankę z gołąbkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200ºC i zapiekamy lub dusimy na wolnym ogniu około 30 minut (ja wolę ten drugi sposób). Gołąbki po duszeniu obsmażamy na patelni. Podajemy z sosem pomidorowym

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania