pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:37/134)

Pizza na cieście francuskim 84

plastrów salami 10 pomidorków koktajlowych 10 pieczarek 100 g tartej mozzarelli Przygotowanie Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem. Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy. Salami układamy. Pomidorki kroimy na pół. Układamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy. Posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy 25 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Obiady na 14 dni 113

soczewicą Pierogi z jagodami Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Duszone warzywa z czarnuszką Naleśniki Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Knedle ze śliwkami Kotlety mielone Leczo Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane jak pizza 158

duże placki [ u mnie placki z  3-4 łyżek ciasta]. Usmażone placki przełożyć na blaszkę.Placki można posmarować majonezem lub sosem czosnkowym, ułożyć pieczarki,  pokrojoną paprykę i pomidora.Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać, aż ser się rozpuści

Moje domowe kucharzenie
Schab zapiekany z pieczarkami pod beszamelem 122

mięsa, śmietaną i dodać żółtego startego sera. Osobno przesmażyć pieczarki (ewentualnie z cebulą). Schab kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładamy mięso z pieczarkami, polewamy sosem, wierzch posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy do zrumienienia w temperaturze

Państwo Wojtczuk gotują
DOMOWE ZAPIEKANKI 218

doprawić solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w talarki. Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem. Położyć plaster szynki, nałożyć wystudzone pieczarki. Następnie położyć ogórka, posypać serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Zapiekanki wyciągamy i polewamy ketchupem i sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
portobello zapiekane z camembertem 216

blaszkami do góry. Wylewamy na nie pozostałą marynatę i odstawiamy na ok 30 minut. Po tym czasie na patelni mocno rozgrzewamy masło i oliwę, obsmażamy pieczarki z obu stron i układamy na naczyniu do zapiekania blaszkami do góry. Posypujemy dużą ilością posiekanej pietruszki, następnie układamy pokrojony w paski camembert. Zapiekamy piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut. Smacznego

Cook&Love
76 przepisów na jesienne obiady 152

miejscu, specjalnie dla miłośników dobrego jedzenia! Smacznego! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle

Moja smaczna kuchnia
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami 197

pokrojony w kostkę żółty ser. Piekarnik nagrzać do 160C. Ugotowane ziemniaki przekroić na pół i delikatnie wyciągnąć łyżeczką ich środek, ale niezbyt głęboko. Zagłębienia wypełnić pieczarkami z lekką górką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 20 minut. Podawać jako dodatek do dania głównego. marcelina

Czerwony Gupik
Weekendowe śniadanie, czyli zapiekane bułki z jajkiem 168

cienkie słupki, cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy razem na patelni dodając czubrycę oraz jarzynkę. Fasolkę gotujemy ok. 10 minut, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki kroimy w talarki, papryki na małe cząstki. Wszystko zapiekamy razem z dodatkiem 1 ząbku czosnku na oleju czosnkowym. Dodajemy łyżkę posiekanej pietruszki.  2. Z bułek odcinamy cieniutki wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak po hiszpańsku 338

usuwamy skórę. Oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Pomarańczę wyparzamy w gorącej wodzie i kroimy na ćwiartki. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy na kawałki podobnej wielkości. W naczyniu do zapiekania układamy kurczaka, na niego warzywa i ćwiartki pomarańczy. Pomidory miksujemy z wodą, czosnkiem, ziołami, łyżką oliwy i łyżką octu balsamicznego. Sosem zalewamy kurczaka. Potrawę pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Faszerowane pieczarki 167

kapelusze pieczarekPieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.  Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut.  Następnie posypać wierzch pieczarek serem.  Wsunąć blachę z powrotem do piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia się sera.  Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 268

Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową

Moja smaczna kuchnia
Domowe frytki po wiedeńsku 304

tarce. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Na półmisku układamy frytki, dodajemy zielony groszek, kukurydzę oraz usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem.frytki przed upieczeniem

Bon Appetit Małgorzaty
Risotto pieczarkowo - pomidorowe 159

postępujemy z cebulą. Pomidory wkładamy na chwilę do wrzątku, a następnie ściągamy z nich skórkę i  kroimy. Na końcu smażymy w rondlu pokrojone pieczarki,  kiedy są już gotowe dodajemy pomidory, chwilę razem zapiekamy. 3. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podawać gorące z natką pietruszki lub bazylią

Apetyczna babeczka
KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 312

Karkówka zapiekana w sosie śmietanowo-pieczarkowym to danie goszczące na naszym stole najczęściej na życzenie Wikusi, która uwielbia pieczarki. Podobnie jak ta z przepisu na soczystą karkówkę jest pyszna, m iękka, delikatna, rozpływa się w ustach a do tego oczywiście ekspresowa w wykonaniu Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 100 g tłuszczu do smażenia (u mnie smalec gęsi ) – ilość(...)pestek i pokroić drobniutko. Czosnek obrać i wycisnąć. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa podsmażyć cebulę, czosnek, pieczarki i papryczki. Do warzyw dodać śmietanę oraz przyprawy, wymieszać i poddusić przez chwilę pod przykryciem. Sos wyłożyć na plastry mięsa a następnie zapiekać pod przykryciem w temperaturze 200 ° C przez 25 minut i kolejne5-10 minut bez przykrycia. Smacznego! — BTW całości

Ola la LCHF
jajka zapiekane w szynce 128

każdej foremce umieszczamy po jednym plasterku szynki tak aby przykrywała całą powierzchnię foremki, tworząc po upieczeniu miseczkę. Do środka każdej wkładamy cząstki pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Całość zapiekamy przez ok. 15 min. w 180 st. C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Hot dogi z pieczarkami 137

lubczyku 200 ml śmietany słodkiej 18% sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułki wydrążamy i zapiekamy przez kilka minut w 180°C (najlepiej zapiec kilka minut przed ukończeniem sosu). Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śmietanę, lubczyk , zmniejszamy płomień i dusimy bez przykrycia. Do smaku

R'n'G Kitchen
Jajka zapiekane z botwinką i parmezanem 173

poranek też może być fajne;) Jajka w kokilkach - co kraj to obyczaj Klasyczne Oeufs en Cocotte to jajka zapiekane z masłem i odrobiną crème fraîche, które czasem Francuzi wzbogacają kawałeczkami boczku (lardons), pieczarkami, wędzonym łososiem, szpinakiem czy szparagami. Widziałam nawet wersję z kawiorem, co czyni z jajek w kokilkach raczek wykwintne danie, godne śniadania

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka pieczarkowa 198

możemy kupić białe lub brązowe. W smaku nie różnią się od siebie za bardzo. Osobiście wolę te ciemne ale nie wiem dlaczego Z pieczarek gotuję zupy, smażę je z jajkami, używam do sosów, robię sałatki, zapiekam. Można z nich zrobić bardzo dużo smacznych potraw. Wiem, iż są ciężko strawne, jak to grzyby. Trzeba zatem uważać z ich ilością i przy

mecooks
Proste obiady na 7 dni #10 - Przepisy na obiady w PDF z listą zakupów! 121

pokrojony w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Zapiekaj przez 20 minut w 200 stopniach C. Podawaj na ciepło lub na zimno (wtedy smakuje trochę jak makaronowa sałatka).  Niedziela - Szaszłyki z kurczaka w boczku Na niedzielę proponuję coś specjalnego - szaszłyki z kurczaka zawiniętego z boczek, z dodatkiem pieczarek i papryki. Do tego pieczone ziemniaki i sałatka. ➤czas przygotowania(...)Pokrój na 6 dużych kawałków. Każdy kawałek kurczaka owiń 1 plasterkiem boczku. Pieczarki pokrój na ćwiartki lub połówki (zależnie od wielkości), a paprykę w dużą kostkę.  Przygotuj 2 szaszłyki, nabijając naprzemiennie kurczaka, pieczarki oraz paprykę na patyczki. Z piekarnika na chwilę wyjmij naczynie do zapiekania. Odsuń ziemniaki na boki, na środku ułóż szaszłyki. Posyp je solą, pieprzem oraz

Chilli Czosnek i Oliwa