pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:36/134)

Risotto z brokułami i fasolką szparagową 144

mrożonej fasolki szparagowej Pomidory krojone z puszki Ser żółty typu gouda Ketchup Sól Pieprz Wykonanie: Ryż wykładamy do naczynia do zapiekania. Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do ryżu. Cebulę siekamy w kostkę, ogórki w plasterki i podobnie pieczarki. Do całości dokładamy pomidory z puszki. Brokuł i fasolkę szparagową gotujemy al dente ( oddzielnie ) w osolonej wodzie. Odcedzone również umieszczamy

Smaki Ewy
Nadziewane i zapiekane pomidory ze szpinakiem 150

sól i pieprz. Szpinak mieszamy z pieczarkami i wbijamy do farszu jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Pomidory nadziewamy szpinakiem z pieczarkami, na wierch kładziemy plasterki mozzarelli i posypujemy suszonym oregano. Zapiekamy w 190 - 200 stopniach C. przez około 15- 20 minut. Zapiekane pomidory ze szpinakiempomidory podczas nadziewania

Bon Appetit Małgorzaty
Inspiracje na Wielkanoc 2021! 101

ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany(...)ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany

karmelowy
Makaronowe muffiny pizzowe 580

razem czas na coś nowego - muffiny makaronowe. Absolutnie niefotogeniczne, ale... pyszne! Prawie jak pizza :) - jest ostry sos pomidorowy, cebula, ser, są także i pieczarki. To wszystko w połączeniu z makaronem w postaci mini kokardek. Całość zapiekana w formach do muffinek, niczym małe zapiekanki. Ciekawy pomysł na imprezową przekąskę. ;) Składniki (na 10 muffinek) : - 100 g bardzo drobnego makaronu (u mnie(...)kokardki małe Farafille z Lubelli)  - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki ketchupu - sól, pieprz, chilli i ostra papryka w proszku - łyżka oleju - jajko Przygotowanie: Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Cebulę i pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju na złoty kolor, posolić. Wrzucić pomidory

Kuchnia Ellie
Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą 172

Każdy kapelusz , polewamy beszamelem . Stawiamy patelnię na gazie i smażymy chwilę pieczarki , około 5 – 6 minut ( oczywiście nie mieszamy, chodzi o to żeby spód się zrumienił " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Następnie wkładamy do piekarnika , nagrzanego do 180 C , najlepiej z funkcją grilla . Zapiekamy do momentu , aż beszamel zacznie się rumienić ( mój ciut za mocno

Ogrodnik w podróży
Cukinia faszerowana musem z sera ricotta i pesto 150

koniec wbić jaja. Drugą połowę wydrążonego miąższu możecie przechować w lodówce do następnego dnia i wykorzystać np. do przygotowania  risotto z brązowymi pieczarkami i kozim serem ). Musem napełnić cukinie i zamknąć właściwymi "wieczkami". Zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Podawać zamknięte lub bez "wieczek" - posypane tartą mozzarellą lub przyozdobione świeżą bazylią. Tuż przed zamknięciem piekarnika Gotowe

W SMAK
Pstrąg z pieczarkami i sosem grzybowym 123

Świąteczny pstrąg z pieczarkami, porem i sosem grzybowym. Szybkie, proste i jakie dobre danie świąteczne. Sos pieczarkowy podkręciłam w smaku pudrem grzybowym. Dzięki czemu ma jeszcze bardziej intensywny smak. 2 pstrągi 1 por biała część 25 dkg pieczarek 3 łyżki natki pietruszki posiekanej 1 cebula 1 łyżeczka majeranku przyprawa do ryb sól, pieprz czarny i czerwony 1 marchewka ugotowana(...)maśle przesmażam pokrojoną por. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam cebulę, dodaję pokrojone pieczarki i smażę chwilę. Połowę odkładam na talerz, zrobimy sos z pieczarek. Dodaję por, natkę, doprawiam solą, pieprzem. Pstrągi nadziewam farszem, spinam wykałaczkami. Układam w naczyniu do zapiekania, dodaje gałązki rozmarynu, pieprz czerwony. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni i wstawiam naczynie na 30 minut

wesoła kuchnia
Kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym + zapiekane ziemniaczki 175

duże pieczarki - pieprz mielony Kartofelki obieramy i kroimy w duże kostko-kawałki. Układamy na blaszce skrapiając olejem, posypujemy mieszanką przypraw do ziemniaków zapiekamy ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. W misce mieszamy pokrojone w kostkę (obrane) pieczarki, mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulkę, jajko. Dodajemy wyciśnięty czosnek, trzy szczypty mielonego pieprzu, 2 łyżki sosu sojowego oraz 4 łyżki bułki

upichcona
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 177

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem to idealny pomysł na obiad. Danie proste w wykonaniu, syte i pięknie się prezentuje. Listę potrzebnych składników oraz przepis przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza na cieście francuskim 88

plastrów salami 10 pomidorków koktajlowych 10 pieczarek 100 g tartej mozzarelli Przygotowanie Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem. Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy. Salami układamy. Pomidorki kroimy na pół. Układamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy. Posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy 25 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Obiady na 14 dni 120

soczewicą Pierogi z jagodami Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Duszone warzywa z czarnuszką Naleśniki Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Knedle ze śliwkami Kotlety mielone Leczo Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane jak pizza 161

duże placki [ u mnie placki z  3-4 łyżek ciasta]. Usmażone placki przełożyć na blaszkę.Placki można posmarować majonezem lub sosem czosnkowym, ułożyć pieczarki,  pokrojoną paprykę i pomidora.Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać, aż ser się rozpuści

Moje domowe kucharzenie
Schab zapiekany z pieczarkami pod beszamelem 129

mięsa, śmietaną i dodać żółtego startego sera. Osobno przesmażyć pieczarki (ewentualnie z cebulą). Schab kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładamy mięso z pieczarkami, polewamy sosem, wierzch posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy do zrumienienia w temperaturze

Państwo Wojtczuk gotują
DOMOWE ZAPIEKANKI 221

doprawić solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w talarki. Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem. Położyć plaster szynki, nałożyć wystudzone pieczarki. Następnie położyć ogórka, posypać serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Zapiekanki wyciągamy i polewamy ketchupem i sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
portobello zapiekane z camembertem 222

blaszkami do góry. Wylewamy na nie pozostałą marynatę i odstawiamy na ok 30 minut. Po tym czasie na patelni mocno rozgrzewamy masło i oliwę, obsmażamy pieczarki z obu stron i układamy na naczyniu do zapiekania blaszkami do góry. Posypujemy dużą ilością posiekanej pietruszki, następnie układamy pokrojony w paski camembert. Zapiekamy piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut. Smacznego

Cook&Love
76 przepisów na jesienne obiady 152

miejscu, specjalnie dla miłośników dobrego jedzenia! Smacznego! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle

Moja smaczna kuchnia
Weekendowe śniadanie, czyli zapiekane bułki z jajkiem 172

cienkie słupki, cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy razem na patelni dodając czubrycę oraz jarzynkę. Fasolkę gotujemy ok. 10 minut, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki kroimy w talarki, papryki na małe cząstki. Wszystko zapiekamy razem z dodatkiem 1 ząbku czosnku na oleju czosnkowym. Dodajemy łyżkę posiekanej pietruszki.  2. Z bułek odcinamy cieniutki wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak po hiszpańsku 341

usuwamy skórę. Oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Pomarańczę wyparzamy w gorącej wodzie i kroimy na ćwiartki. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy na kawałki podobnej wielkości. W naczyniu do zapiekania układamy kurczaka, na niego warzywa i ćwiartki pomarańczy. Pomidory miksujemy z wodą, czosnkiem, ziołami, łyżką oliwy i łyżką octu balsamicznego. Sosem zalewamy kurczaka. Potrawę pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Faszerowane pieczarki 173

kapelusze pieczarekPieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.  Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut.  Następnie posypać wierzch pieczarek serem.  Wsunąć blachę z powrotem do piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia się sera.  Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 268

Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania