Schab zapiekany z pieczarkami pod beszamelem

Schab zapiekany z pieczarkami pod beszamelem

Schab zapiekany z pieczarkami pod beszamelem

Jak dla mnie jedno z ulubionych połączeń schabu karkowego z pieczarkami.    Składniki: Schab karkowy (ok. 1,5 kg), czosnek, mleko, mąka, masło, śmietana, starty żółty ser, pieczarki, cebula. Przygotowanie: Schab naszpikować czosnkiem, posolić, odstawić na noc do lodówki. Włozyc do naczynia żaroodpornego lub garnka, zalać go do ¾ wysokości wrzącym osolonym mlekiem i wstawić do piekarnika. Po upieczeniu wyjąć mięso a mleko przecedzić i zrobić na jego bazie sos. Sos: Zrobić zasmażkę z mąki i masła ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.