pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:38/134)

Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 191

minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka odkryć i zapiekać przez kolejne 20-30 minut. (W międzyczasie całość polać wytwarzającym się sosem, aby pieczarki i cukinia nie były suche

Di gotuje
Pizza na otrębowym spodzie 227

pizzy: Koncentrat pomidorowy Drobiowa wędlina – w zależności od wielkości plastrów tyle, żeby starczyło na całą pizzę (ok 8-9 plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki   Przygotowanie: Przygotowanie jest łatwe i szybkie, więc już na samym początku można rozgrzać piekarnik do 180ºC. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Dodać otręby(...)pizza będzie już lekko rumiana wyjmujemy ją, smarujemy koncentratem/ketchupem, kładziemy wędlinę, pomidora, cebulkę i posypujemy mozarellą. Jeśli chcemy dodać rukolę i pieczarki (które muszą być lekko przesmażone, by oddały nadmiar wody), to jeszcze przed dodaniem mozarelli. Zapiekamy aż ser się stopi i gotowe do jedzenia! Mnie bardzo smakowało, a przede wszystkim udało się już za pierwszym razem ;) Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
makaronowa zapiekanka z męsem mielonym, papryką i pieczarkami 185

sól, 3/4 startego sera i 1/2 opakowania czosnku. Dokładnie mieszam.  3/4 tak przygotowanego makaronu wykładam na dno naczynia do zapiekania. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki oliwy. Szklę posiekaną w kostkę cebulę. Dodaję oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Duszę pod przykryciem ok 10 minut. Po tym czasie zdejmuję pokrywkę, zwiększam ogień i smażę(...)często mieszając aż się zarumieni. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.  Wykładam równomiernie na pieczarki. Na pozostały na patelni tłuszcz wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę, lekko solę. Przykrywam i duszę aż zmięknie. Wykładam do naczynia, następnie dodaję pozostały makaron i ser żółty.  Zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut. Smacznego

Cook&Love
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 170

szklanki gorącej wody + 1 łyżeczka vegety); Naczynie żaroodporne/brytfanka do zapiekania z przykryciem/pokrywką. Szklanka = 250 ml. Sposób przygotowania: Papryki umyć, osuszyć, wyciąć ogonki i wydrążyć z błon i nasion. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić(...)SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 duże lub 6 średnich papryk. Czas zapiekania może się nieznacznie różnić. Zależy on od wielkości papryk, właściwości piekarnika, jak i samego smaku - jedni lubią bardzo miękkie papryki, inni jeszcze chrupiące (wówczas wystarczy 40 - 50 minut). Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi, a do farszu dodać pokrojone oliwki czy kapary. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Pomysły na domową zapiekankę 159

bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku i aromacie.  Zdecydowanymi atutami(...)więcej warzyw damy, tym potrawa będzie lżejsza i zdrowsza. Wystarczy dobrać odpowiedni sos (może być pomidorowy, czosnkowy), przyprawy które tylko lubimy (bazylię, oregano, tymianek, pietruszkę) i nic, tylko zapiekać

Gotuję Testuję
Ziemniaki faszerowane 157

Oliwii", tylko nie wiem z którego numeru, ani rocznika. Bardzo fajny pomysł na szybki obiad. Można podać w wersji wegetariańskiej  polane sosem i zapiekane z żółtym serem. Do moich ziemniaków przygotowałam pulpety nadziewane pieczarkami , a resztę pieczarek pozostałych z nadzienia polałam sosem i podałam razem z łódeczkami ziemniaczanymi i pulpetami. Rewelacja. Gorąco polecam. Składniki: 4-6 dużych(...)było grudek . Sos doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo , kroję w kostkę i dodaję do sosu. Tak przygotowanym sosem można poleć ziemniaki przed zapiekaniem, później posypać tartym serem i dopiero wtedy wstawić do piekarnika,  i obiad mamy gotowy. Lub tak, jak w moim przypadku, podać z mięsem:) SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Zapiekanka Makaronowa Z Pieczarkami I Mozzarellą 205

całość. Smażymy aż większość wody odparuje z patelni. 4. Następnie na tej samej patelni bądź nowej przesmażamy boczek. 5. Dno naczynia do zapiekania smarujemy olejem/oliwą lub masłem, wykładamy połowę makaronu, następnie połowę boczku i połowę pieczarek i tak, aż do wykończenia składników. Na samą wierzch zapiekanki dajemy pieczarki pokrojone w plasterki, obsypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Gotowanie...to proste !
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 268

Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka z pieczarkami zapiekana w kapuście kiszonej 184

Robiłam już żeberka zapiekane w kapuście kiszonej więc w ten sam sposób przygotowałam również karkówkę. Danie wzbogaciłam o pieczarki, które akurat zalegały mi w lodówce. Pieczarki mogą być ugotowane lub surowe. składniki: ok 900 g karkówki ok 900 g kiszonej kapusty 5-6 średnich pieczarek 5 listków laurowych sól, pieprz ok 400 ml bulionu czubryca zielona Karkówkę pokroić(...)wyłożyć połowę kapusty. Kapustę oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Na kapuście ułożyć listki laurowe i pokrojone pieczarki. Następnie ułożyć podsmażoną karkówkę. Przykryć drugą częścią kiszonej kapusty. Wierzch również oprószyć delikatnie sol i pieprzem. Całość zalać bulionem. Naczynie przykryć szczelnie folią aluminiową lub pokrywką. Zapiekać ok 1-1,5 godziny na 180 C aż karkówka będzie miękka ( ja sprawdzam widelcem

Monia miesza i gotuje
Schab w sosie z czerwonego wina 161

chcecie zaskoczyć nowym smakiem Waszych gości       Składniki: 600 g schabu wieprzowego bez kości 200 ml czerwonego, wytrawnego wina * 1 łyżka smalcu 2 łyżki oleju 400 g pieczarek 4 łyżki śmietany 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz świeżo zmielony     * Podpowiedź jakie wino dodać do przygotowywanej potrawy znajdziecie tutaj   Wykonanie: Mięso umyłam i pokroiłam(...)smażyłam je z obu stron, do zrumienienia.   Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C.   Kotlety wyjęłam z patelni i przełożyłam do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na pozostały tłuszcz wsypałam pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.   Podsmażyłam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Po 5 minutach wyjęłam pieczarki z patelni i rozłożyłam na kotletach. Podlałam 2 łyżkami wody. Przykryłam i wstawiłam

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film 189

wierzchu układamy pokrojoną paprykę. Na papryce umieszczamy drugą, ostatnią warstwę ziemniaków i wszystko posypujemy startym żółtym serem. Całość zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C.   Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kasza jęczmienna, zapiekana z pieczarkami i serem... 137

płynu. Przygotuj jedno większe, lub dwa mniejsze, naczynia żaroodporne. Posmaruj odrobina oleju, a następnie układaj warstwę kaszy, warstwę pieczarek i na koniec jeszcze raz warstwę kaszy. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Na wierzchu kaszy ułóż pokrojony na kawałki boczek* i starty ser. Zapiekaj przez około 20 minut.  Zapiekankę można przygotować wcześniej(...)kroku, a odgrzewajac przykryć najpierw na 10-15 minut kawałkiem folii aluminiowej, po czym posypać serem i boczkiem i dokończyć zapiekanie. * Zwykły boczek wieprzowy, zwłaszcza tłustszy, dobrze by było najpierw przesmażyć. A autorka przepisu miesza boczek z pieczarkami

Lejdi of the house
Zapiekane ziemniaki z grzybami i cebulą / Potato mushroom and onion bake 168

grzybami i podsmażoną cebulką w sosie śmietanowym, pod warstwą parmezanu. Po prostu przepyszne! Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Zapiekane ziemniaki z grzybami i cebulą (4 porcje) Składniki: 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki lub ćwiartki 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 1 łyżeczka suszonego tymianku 4-5 ziemniaków, obranych 1 cebula, pokrojona w kostkę(...)zeszklenia. Następnie dodaj grzyby i czosnek i smaż przez około 3-5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój ziemniaki w kostkę i przełóż do natłuszczonego średniego naczynia do zapiekania. Wmieszaj cebulę i grzyby. Wymieszaj śmietanę z papryką, dopraw solą i pieprzem, wlej mieszankę do ziemniaków, posyp serem i włóż do nagrzanego do 180 oC piekarnika na 40 minut. Podawaj

karmelowy
Tarta z kiełbasą, warzywami i mozzarellą 155

widelcem, na ciasto kładziemy folię aluminiową, na folię dajemy (groszek, ryż, cieciorkę) żeby obciążyć ciasto podczas podpiekania. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i zapiekamy około 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, zdejmujemy folię z ziarnami. 2. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy razem z cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę w paski, cukinię w plasterki, pomidorki na pół

kruche babeczki
Faszerowana kapusta po ormiańsku 156

Faszerowana kapusta po ormiańsku to fajna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Inspiracją był tradycyjny przepis z mięsem i ryżem i właśnie taką zapiekaną kapustkę dostaniemy w Armenii. Nasza kapusta jest wegetariańska. Zamieniłam wołowe mięso na pieczarki, a ryż na kaszę gryczaną. Kapustka wyszła bardzo smaczna i chociaż uwielbiam ryż we wszystkich daniach, nawet w cieście

dolcevitainmykitchen

Proponowane wyszukiwania