pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:38/134)

PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 134

Może najpierw zacznę od tego co to właściwie są te pieczarki portobello. Są to pieczarki większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki

Zrób to smacznie
Zapiekanka z młodych ziemniaków z brokułem, papryką, pieczarkami, w sosie serowym 99

oliwy , dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i chwilkę smażymy, dorzucamy paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość smażymy ok 2 minuty. W naczyniu do zapiekania układamy pokrojone w grube plastry ziemniaki, różyczki brokuła, cebule z papryką i pieczarki. Posypujemy solą i pieprzem. Zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok 15 minut-do zrumienienia się sera. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami 312

pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Farsz nakładamy do bułek. Bułki ustawiamy na blaszce i posypujemy startym serem żółtym. Całość zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami Artykuł Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 182

minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka odkryć i zapiekać przez kolejne 20-30 minut. (W międzyczasie całość polać wytwarzającym się sosem, aby pieczarki i cukinia nie były suche

Di gotuje
Pizza na otrębowym spodzie 202

pizzy: Koncentrat pomidorowy Drobiowa wędlina – w zależności od wielkości plastrów tyle, żeby starczyło na całą pizzę (ok 8-9 plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki   Przygotowanie: Przygotowanie jest łatwe i szybkie, więc już na samym początku można rozgrzać piekarnik do 180ºC. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Dodać otręby(...)pizza będzie już lekko rumiana wyjmujemy ją, smarujemy koncentratem/ketchupem, kładziemy wędlinę, pomidora, cebulkę i posypujemy mozarellą. Jeśli chcemy dodać rukolę i pieczarki (które muszą być lekko przesmażone, by oddały nadmiar wody), to jeszcze przed dodaniem mozarelli. Zapiekamy aż ser się stopi i gotowe do jedzenia! Mnie bardzo smakowało, a przede wszystkim udało się już za pierwszym razem ;) Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
makaronowa zapiekanka z męsem mielonym, papryką i pieczarkami 174

sól, 3/4 startego sera i 1/2 opakowania czosnku. Dokładnie mieszam.  3/4 tak przygotowanego makaronu wykładam na dno naczynia do zapiekania. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki oliwy. Szklę posiekaną w kostkę cebulę. Dodaję oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Duszę pod przykryciem ok 10 minut. Po tym czasie zdejmuję pokrywkę, zwiększam ogień i smażę(...)często mieszając aż się zarumieni. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.  Wykładam równomiernie na pieczarki. Na pozostały na patelni tłuszcz wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę, lekko solę. Przykrywam i duszę aż zmięknie. Wykładam do naczynia, następnie dodaję pozostały makaron i ser żółty.  Zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut. Smacznego

Cook&Love
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 155

szklanki gorącej wody + 1 łyżeczka vegety); Naczynie żaroodporne/brytfanka do zapiekania z przykryciem/pokrywką. Szklanka = 250 ml. Sposób przygotowania: Papryki umyć, osuszyć, wyciąć ogonki i wydrążyć z błon i nasion. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić(...)SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 duże lub 6 średnich papryk. Czas zapiekania może się nieznacznie różnić. Zależy on od wielkości papryk, właściwości piekarnika, jak i samego smaku - jedni lubią bardzo miękkie papryki, inni jeszcze chrupiące (wówczas wystarczy 40 - 50 minut). Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi, a do farszu dodać pokrojone oliwki czy kapary. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Pomysły na domową zapiekankę 147

bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku i aromacie.  Zdecydowanymi atutami(...)więcej warzyw damy, tym potrawa będzie lżejsza i zdrowsza. Wystarczy dobrać odpowiedni sos (może być pomidorowy, czosnkowy), przyprawy które tylko lubimy (bazylię, oregano, tymianek, pietruszkę) i nic, tylko zapiekać

Gotuję Testuję
Ziemniaki faszerowane 147

Oliwii", tylko nie wiem z którego numeru, ani rocznika. Bardzo fajny pomysł na szybki obiad. Można podać w wersji wegetariańskiej  polane sosem i zapiekane z żółtym serem. Do moich ziemniaków przygotowałam pulpety nadziewane pieczarkami , a resztę pieczarek pozostałych z nadzienia polałam sosem i podałam razem z łódeczkami ziemniaczanymi i pulpetami. Rewelacja. Gorąco polecam. Składniki: 4-6 dużych(...)było grudek . Sos doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo , kroję w kostkę i dodaję do sosu. Tak przygotowanym sosem można poleć ziemniaki przed zapiekaniem, później posypać tartym serem i dopiero wtedy wstawić do piekarnika,  i obiad mamy gotowy. Lub tak, jak w moim przypadku, podać z mięsem:) SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Zapiekanka Makaronowa Z Pieczarkami I Mozzarellą 186

całość. Smażymy aż większość wody odparuje z patelni. 4. Następnie na tej samej patelni bądź nowej przesmażamy boczek. 5. Dno naczynia do zapiekania smarujemy olejem/oliwą lub masłem, wykładamy połowę makaronu, następnie połowę boczku i połowę pieczarek i tak, aż do wykończenia składników. Na samą wierzch zapiekanki dajemy pieczarki pokrojone w plasterki, obsypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Gotowanie...to proste !
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 249

Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka z pieczarkami zapiekana w kapuście kiszonej 163

Robiłam już żeberka zapiekane w kapuście kiszonej więc w ten sam sposób przygotowałam również karkówkę. Danie wzbogaciłam o pieczarki, które akurat zalegały mi w lodówce. Pieczarki mogą być ugotowane lub surowe. składniki: ok 900 g karkówki ok 900 g kiszonej kapusty 5-6 średnich pieczarek 5 listków laurowych sól, pieprz ok 400 ml bulionu czubryca zielona Karkówkę pokroić(...)wyłożyć połowę kapusty. Kapustę oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Na kapuście ułożyć listki laurowe i pokrojone pieczarki. Następnie ułożyć podsmażoną karkówkę. Przykryć drugą częścią kiszonej kapusty. Wierzch również oprószyć delikatnie sol i pieprzem. Całość zalać bulionem. Naczynie przykryć szczelnie folią aluminiową lub pokrywką. Zapiekać ok 1-1,5 godziny na 180 C aż karkówka będzie miękka ( ja sprawdzam widelcem

Monia miesza i gotuje
Schab w sosie z czerwonego wina 151

chcecie zaskoczyć nowym smakiem Waszych gości       Składniki: 600 g schabu wieprzowego bez kości 200 ml czerwonego, wytrawnego wina * 1 łyżka smalcu 2 łyżki oleju 400 g pieczarek 4 łyżki śmietany 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz świeżo zmielony     * Podpowiedź jakie wino dodać do przygotowywanej potrawy znajdziecie tutaj   Wykonanie: Mięso umyłam i pokroiłam(...)smażyłam je z obu stron, do zrumienienia.   Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C.   Kotlety wyjęłam z patelni i przełożyłam do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na pozostały tłuszcz wsypałam pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.   Podsmażyłam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Po 5 minutach wyjęłam pieczarki z patelni i rozłożyłam na kotletach. Podlałam 2 łyżkami wody. Przykryłam i wstawiłam

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film 170

wierzchu układamy pokrojoną paprykę. Na papryce umieszczamy drugą, ostatnią warstwę ziemniaków i wszystko posypujemy startym żółtym serem. Całość zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C.   Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kasza jęczmienna, zapiekana z pieczarkami i serem... 123

płynu. Przygotuj jedno większe, lub dwa mniejsze, naczynia żaroodporne. Posmaruj odrobina oleju, a następnie układaj warstwę kaszy, warstwę pieczarek i na koniec jeszcze raz warstwę kaszy. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Na wierzchu kaszy ułóż pokrojony na kawałki boczek* i starty ser. Zapiekaj przez około 20 minut.  Zapiekankę można przygotować wcześniej(...)kroku, a odgrzewajac przykryć najpierw na 10-15 minut kawałkiem folii aluminiowej, po czym posypać serem i boczkiem i dokończyć zapiekanie. * Zwykły boczek wieprzowy, zwłaszcza tłustszy, dobrze by było najpierw przesmażyć. A autorka przepisu miesza boczek z pieczarkami

Lejdi of the house

Proponowane wyszukiwania