pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:46/134)

Rollsy z pieczarkami i serem (ślimaczki z ciasta francuskiego) 91

pieczarek (ok. 6 szt.) Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego. Oprószyłam bazylią i oregano. Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto. Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki. Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki. Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam

Pieprzyć z Fantazją
Rollsy z pieczarkami i serem (ślimaczki z ciasta francuskiego) 176

pieczarek (ok. 6 szt.) Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego. Oprószyłam bazylią i oregano. Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto. Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki. Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki. Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam

Pieprzyć z Fantazją
Ryba zapiekana w śmietanie / Sour Cream Baked Fish 71

Ryba zapiekana w śmietanie  Ryba zapiekana w śmietanie to przepis na szybki i pyszny obiad, nie tylko na piątek. Jest banalnie prosta w przygotowaniu, wymaga minimum pracy i minimum składników. Ryba w kwaśnej śmietanie może być przygotowana z dowolnymi dodatkami,  ja tym razem postawiłam na najprostsze składniki w postaci zeszklonej cebulki, czosnku i świeżych ziół. Ryba(...)kołderką za każdym razem może smakować inaczej - zamiast cebuli i czosnku sprawdzą się drobno pokrojone i podsmażone warzywa (włoszczyzna, papryka, cukinia) albo pieczarki. Możecie je umieścić na rybie pod warstwą śmietany albo tuż obok w naczyniu do zapiekania. Do ryby zapiekanej w piekarniku możecie wykorzystać filet z dowolnej białej ryby. U mnie to halibut, ale sprawdzi się na przykład

Lekcje w kuchni
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 188

czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej Pierogi z kaszą gryczaną, dynią i boczniakami autorka: Mątewka z bloga Kuchenne algorytmy Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami autorka: izzy z bloga Take it Izzy Pieczarki z Niemiec autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus autorka: Beata12 z bloga W królestwie smaków Beaty(...)bloga Weekendy w domu i ogrodzie   Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów autorka: mojamamagotuje z bloga Moa Mama Gotuje Pęczotto z kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga JakSmakuje Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki autorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków

Weekendy w domu i ogrodzie
Węgierski gulasz z kluseczkami 102

Węgierski gulasz wieprzowy z pieczarkami - smażony na smalcu z dużą ilością czerwonej papryki. Danie w sam raz na zimę- rozgrzewające i pożywne. Do gulaszu przygotowałam kluseczki, które można wykorzystać też do innych mięs i sosów albo mogą też stanowić samodzielne danie - podane z podsmażoną cebulką i białym serem albo na słodko z masłem, cukrem i cynamonem. 0 false(...)pieczarkami 2 cebule 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1,5 kg wieprzowiny (np. łopatka) 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki soli olej do smażenia 2 puszki pomidorów krojonych w zalewie kieliszek wina białego 350 gr małych pieczarek 100 ml śmietany opcjonalnie - natka pietruszki do podania W żeliwnym garnku z możliwością zapiekania  ( albo

Smaczny zeszyt
Tykwa faszerowana ryżem i warzywami 163

cebula papryka ostra w proszku 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz tymianek kawałek żółtego sera 1. Tykwę kroimy na pół, dokładnie wydrążamy. Każdą część dobrze solimy. Cebulę, pieczarki i paprykę kroimy w małą kostkę. 2. Przeciśnięty ząbek czosnku łączymy z olejem i tymiankiem.Smarujemy obie połówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15- 20 minut(...)ugotowany ryż i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką ostrą w proszku. 4. Gotowym farszem faszerujemy połówki tykwy i posypujemy startym serem. Zapiekamy około 15 minut aż ser dobrze się roztopi. Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: czosnek , pieczarki , ryż , ser , tykwa , warzywa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym 149

Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym są kruche, soczyste i mięciutkie. Łatwo się je przygotowuje i świetnie smakują. W towarzystwie tłuczonych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty lub buraczków, będą idealne na niedzielny rodzinny obiad. Zawijane zrazy z karkówki z pewnością podbiją wasze kubki smakowe. https://youtu.be/TB8hAHb-5qg Składniki na roladki z karkówki w sosie: około(...)oblewamy sosem, w którym się pieką. [caption id="attachment_8775" align="aligncenter" width="1024"] Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę: Karkówka Pieczona Z Warzywami – Prosty Przepis Na Domowy Obiad Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Karkówka Pieczona W Musztardzie Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona Z Ziemniakami I Cebulką Karkówka

e-PrzepisyKulinarne
Lasagne z mięsem i pieczarkami 118

płatów makaronu, aby nam się nie posklejał. Makaron ma być tylko lekko ugotowany. W naczyniu do zapiekania układamy warstwy: 1 cienka warstwa sosu beszamelowego 2 makaron 3 sos boloński 4 warstwa startego sera 5 makaron 6 pieczarki 7 starty ser 8 makaron 9 starty ser Jeśli chcemy warstwy możemy dalej powtarzać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około

O kuchni z uczuciem
Pizzerinki 81

szpinakiem, pieczarkami, szynką, kiełbasą, cebulą i serem – czyli tak, jak lubimy najbardziej. Ciasto: około 400 g mąki na pizzę (typ 00) 1 op. suchych drożdży (7g) 250 ml ciepłej wody 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli morskiej Dodatkowo: około 220 ml passaty pomidorowej 1 duży ząbek czosnku bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka pieczarek 1 duża cebula(...)sosem pomidorowym. Posypujemy niewielką ilością sera. Rozkładamy dowolne dodatki (u mnie listki szpinaku, szynka lub kiełbasa pokrojone na mniejsze kawałki, pokrojona cebula, surowe pieczarki pokrojone na plasterki). Posypujemy po wierzchu tartym serem (mozzarellą i red cheddar). Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Uwagi:   Jeśli zauważyliście u siebie, że w trakcie zapiekania ser zbyt

Smaki Na Talerzu
Pizzerinki 88

szpinakiem, pieczarkami, szynką, kiełbasą, cebulą i serem – czyli tak, jak lubimy najbardziej. Ciasto: około 400 g mąki na pizzę (typ 00) 1 op. suchych drożdży (7g) 250 ml ciepłej wody 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli morskiej Dodatkowo: około 220 ml passaty pomidorowej 1 duży ząbek czosnku bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka pieczarek 1 duża cebula(...)sosem pomidorowym. Posypujemy niewielką ilością sera. Rozkładamy dowolne dodatki (u mnie listki szpinaku, szynka lub kiełbasa pokrojone na mniejsze kawałki, pokrojona cebula, surowe pieczarki pokrojone na plasterki). Posypujemy po wierzchu tartym serem (mozzarellą i red cheddar). Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Uwagi:   Jeśli zauważyliście u siebie, że w trakcie zapiekania ser zbyt

Smaki Na Talerzu
Kurczak w ziołach prowansalskich 131

serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Polecam też na obiad: pierś kurczaka z tymiankiem , pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami , a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami , kurczak caprese , czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś kurczaka z tymiankiem 150

solanki , grzybów tym razem nie siekałam, wykorzystałam całe kurki. Polecam też na obiad pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami , a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami , kurczak caprese , czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem kozim . Składniki na 2 porcje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka z puree ziemniaczanym i mięsem mielonym 264

koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dusimy przez chwilę. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy połowę masy ziemniaczanej, na nią układamy mięso mielone z pieczarkami i nakrywamy drugą połową puree. Całość wygładzamy i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 40 minut w temp 180 C. Zapiekanka z puree ziemniaczanym i mięsem mielonym Artykuł Zapiekanka z puree ziemniaczanym i mięsem mielonym pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Mini gołąbki zapiekane z pieczarkami i serem 381

plastry, całość przesmażamy 5-7 minut, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Podpieczone mini gołąbki wyciągamy z piekarnika, wykładamy na nie pieczarki z cebulą i polewamy sosem, ser kroimy w kostkę, posypujemy zapiekankę.  Całość zapiekamy 45 minut w temp 180*c.  Podajemy po wyjęciu z pieca, polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 219

kilka naszych propozycji: ratatouille z bakłażana i cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy

upichcona

Proponowane wyszukiwania