pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:40/134)

Zapiekanka z Pieczarkami Rybą i Selerem 163

jeden obok drugiego. Górę posypuję obficie żółtym serem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 15 minut do rozpuszczenia i zrumienienia się sera , naczynia nie nakrywam. Zapiekanka z pieczarkami i rybą jest gotowa można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Zapiekane tartinki wg Aleex 204

razu staje się to hitem imprezy”. Zmotywowana jego słowami otworzyłam lodówkę i postanowiłam coś „wyczarować”. Tak powstały zapiekane tartinki, które okazały się tak pyszne, że, rzeczywiście, stały się hitem spotkania. Składniki: • 2 bagietki z masłem czosnkowym • kilka plasterków szynki • 2 duże pieczarki • ½ czerwonej słodkiej papryki • kilka plasterków żółtego sera • masło czosnkowe • szalotka • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Rozgrzać piekarnik(...)Bagietki pokroić na kromki. 3. Każdą kromeczkę posmarować masłem czosnkowym. 4. Na każdą kromkę położyć kawałek szynki, plaster surowej pieczarki, kawałek słodkiej papryki, 2-3 talarki szalotki. 5. Oprószyć lekko solą i pieprzem, przykryć plastrami żółtego sera. 6. Zapiekać na papierze do pieczenia przez ok. 8-10 minut, aż ser się rozpuści i zapiecze. 7. Tartinki wyłożyć na talerz, podawać

W mojej kuchni
Zapiekanka z rybą, brokułem i pieczarkami  198

wystudzenia. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Wystudzone ziemniaki pokroiłam w plasterki. Dno naczynia do zapiekana posmarowałam łyżeczką oliwy z oliwek. Na spód naczynia ułożyłam plasterki ziemniaków, oprószyłam delikatnie pieprzem. Następnie rozłożyłam różyczki brokuła. Pomiędzy warzywa wkładałam kawałki łososia a na końcu rozłożyłam pieczarki. Jeśli są większe, to można je przekroić na połówki. Zrobiłam sos Czosnek przecisnęłam przez praskę

Kuchnia u Krysi
Karp w warzywach 230

czyli w mące i usmażenie na maśle jakoś nie wchodziło w rachubę. Wiedziałam, że nawet bym go nie tknęła.  Stąd pomysł na warzywa. Najpierw mrożony w cebuli, później zapiekany w całej reszcie... Miał delikatny smak, a z warzywami stanowił spójną całość 😊😊  Może i proste danie, ale wiecie... jakoś tak byłam z siebie zadowolona, jak Teść zajadał(...)mące. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym maśle. 3. Olej rozgrzewamy na patelni, dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, selera, a także pieczarki. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy do miękkości. 4. W naczyniu do zapiekania układamy naprzemiennie pasek ryby i pasek jarzyn, aż do całkowitego wykorzystania składników. Przykrywamy np. folią aluminiową i zapiekamy w rozgrzanym do 170st

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekane papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią – przepis 145

ostatnio bardzo często przygotowujemy. Takie zapiekane papryki, są nie tylko smaczne, ale i sycące. W dodatku, idealnie nadają się zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację   Zapiekane papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią – przepis krok po kroku Do przygotowania papryk będziecie potrzebować: 3 średnich papryk 1 średniej cukinii 20 dag pieczarek 1 średniej cebuli(...)Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 2. Papryki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy im środki, po czym wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 20 minut. Natomiast, jeśli chcemy z nich ściągnąć skórkę, zapiekamy je po 20 minut z każdej strony. Po tym czasie, wyciągamy papryki z piekarnika, lekko studzimy i obieramy. W tym czasie, przygotowujemy farsz. 3. Suchą

Okiem Blondynki by McBlondi
Co za pasztet! 291

Nie ma zająca, pasztetu na święta nie będzie. O co to, to nie! Bo kto powiedział, że pasztet tylko z mięcha musi być zrobiony. Oczywiście wszystkim

bastalena
Risotto z kurczakiem i groszkiem 241

Risotto z kurczakiem i groszkiem to moja wersja popularnego w słonecznej Italii wersji tego dania. Do jego przygotowania wykorzystamy dosłownie kilka produktów. Co czyni zatem to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKA WARZYWNA POD BATATEM 220

Użyłam batata, głównie dlatego, że kolor pomarńczowy wnosi jesienny klimat do potraw. Poza tym, nie miałam akurat zwykłych ziemniaków. Jednak one też by się tutaj sprawdziły

Kasia Sarna
Gołąbki z kapusty pekińskiej z ryżem i pieczarkami 320

układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Zapiekamy w 200 stopniach C około 15 minut. Podlewamy sokiem pomidorowym i zapiekamy kolejne 15 minut. Gdy sos zgęstnieje wyciągamy gołąbki i podajemy. Smacznego!   The post Gołąbki z kapusty pekińskiej z ryżem i pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybka przekąska – Domowa bagietka z masłem czosnkowym 279

Jeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak z makaronem w sosie 123

powrotem do garnka i przykrywamy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Pomidorki wkładamy do małego naczynia do zapiekania. Z oleju, przeciśniętego przez praskę czosnku. bazylii, oregano, octu balsamicznego i cukru szykujemy sos. Doprawiamy go solą oraz pieprzem i polewamy pomidorki. Następnie zapiekamy do momentu, aż pomidorki zaczną pękać. W tym czasie rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) i obsmażamy filet z obu stron(...)ziołowy. Doskonale pasuje do makaronu i piersi kurczaka. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na kurczaka. Polecamy: kurczak jak w KFC , naleśniki zapiekane z kurczakiem i serem , oraz kurczak w kiszonej kapuście z pieczarkami. Smacznego! Artykuł Kurczak z makaronem w sosie pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą 314

składników. Im będą drobniej posiekane, tym lepiej się uformują w kotleciki i ładniej będą się prezentować na talerzu. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kurczak w sosie serowym Risotto z kurczakiem i pomidorkami Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Przepis na siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 30 minut Składniki

Kuchnia Bazylii
Mięsna zapiekanka pod puree ziemniaczano-marchewkowym 103

jeszcze pokroić na połowę albo ćwiartki żeby się szybciej gotowały. Gotować do miękkości. Cebule pokroić w kostkę, czosnek posiekać, pieczarki w plasterki albo kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę, przesmażyć aż zmięknie, dodać pieczarki i smażyć aż pieczarki odparują wodę i lekko się podsmażą. Przełożyć do miski. Na tej samej patelni rozgrzać drugą łyżkę oleju, dodać czosnek(...)mięso na patelni i smażyć ok 5-10 minut, dodać pomidory i oregano i poddusić całość ok 5 minut. Do mięsa dodać odłożone wcześniej pieczarki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sos przełożyć do naczynia do zapiekania. Ugotowane, gorące warzywa przełożyć oddzielnie do 2 miseczek. Do marchewki dodać łyżkę masła, połowę koperku, doprawić solą i pieprzem i rozgnieść na puree

Smaczny zeszyt