pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:34/134)

Zapiekanka kebab - gyros 746

przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: ugotowany ryż, 1/2 sosu, podsmażone mięso z cebulą i pieczarkami, paprykę, ogórki, 1/2 sosu, kukurydzę, ser. 6. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 175 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekanki z pieczarkami i mozzarellą 307

pieprzem, czosnkiem i papryką.  Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez kwadrans, od czasu do czasu mieszając. Bułki przekrawamy wzdłuż.  Rozkładamy na nich pieczarki - wraz z wytworzonym sosem. Posypujemy tartą mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (może być z termoobiegiem) przez około  10 minut. Podajmy na liściach sałaty, polewamy keczupem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Pyszne

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym 411

około 10 minut na małym ogniu. Na drugiej patelni usmażyć boczek. Ma być chrupiący. Pieczarki również podsmażyć. Brokuły podgotować lub (jeśli mamy mrożony) dodać do pieczarek i podsmażyć aby się rozmroził. Formę do zapiekania wysmarować oliwą, dodać ugotowane tortellini, sos mięsno-pomidorowy, boczek i warzywa. Wymieszać wszystko dokładnie. Mozzarelle pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce.  Ułożyć na wiechu

Mania Gotowania
Bakłażan zapiekany 156

Zatęskniłam za czymś zapiekanym, a ponieważ miałam pod ręką bakłażana i pieczarki, więc powstało danie na tym oparte, wymyślone na poczekaniu:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami 164

przygotowania tego dania użyłem brązowych pieczarek, ale spokojnie możecie wykorzystać też zwykłe, białe. Faszerowaną pierś z indyka możecie podać np. z fenkułem i selerem naciowym zapiekanymi w pomidorach . Składniki farszu (na ok. 1 - 1,2 kg mięsa): Dodaj napis 2 łyżki masła 2 duże cebule brązowe pieczarki (250 g) 3 ząbki czosnku 2 jaja 1 duży pęczek natki pietruszki(...)czasie przygotować farsz: cebulę i 2 ząbki czosnku drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę lub cienkie plasterki. Pieczarki będą puszczać wodę, którą musimy odparować. Gdy to się stanie, zestawiamy z ognia i studzimy. Do wystudzonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki, jaja, posiekany ząbek czosnku, musztardę, bułkę tartą, sok z drugiej połowy cytryny i mieszamy.  Wyjmujemy

W SMAK
Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym 168

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Gołąbki   z pieczarkami w sosie musztardowym Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście,   w pysznym sosie z pieczarkami. Składniki: ·        1 główka kapusty włoskiej ·        ½ kg mięsa mielonego(...)Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180 ̊ C 11.                     Pieczarki pokrojone prużymy na rozgrzanym oleju. 12.                     Doprawiamy pieprzem

Kulinarna Chwila
Jajka faszerowane pieczarkami w skorpukach 155

przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały jest mocno doprawiony, wręcz pikantny. Tuż przed podaniem jajka są zapiekane z żółtym serem, dobrze smakują z kleksikiem keczupu ;) Są na prawdę pyszne, gorąco polecam:)  Składniki : 6 jajek ugotowanych na twardo 200g pieczarek

Codzienne Gotowanie
Pizza na placku ziemniaczanym 239

średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulkę, mąkę, jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Masę wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Zapiekamy w temp 180 C przez około 35 minut, aż placek się lekko zezłoci. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Kiełbasę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, pomidora w plasterki, ser ścieramy na tarce. Na podpieczony

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka tostowa 2971

szynki w plasterkach 200 g sera żółtego w plasterkach 5 łyżek majonezu 1 duża cebula 150 g pieczarek 200 g śmietany (dałam 18%) 2 jajka sól pieprz szczypiorek Kromki chleba tostowego zrumienić na patelni lub w tosterze. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć  podpieczone kromki chleba, posmarować je cienką warstwą majonezu, na każdą kromkę ułożyć plasterek szynki i plasterek(...)następnie warstwę pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy kolejną warstwę tostów, smarujemy majonezem, kładziemy plasterki szynki,sera i cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Przykładamy kolejną warstwą tostów. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy zapiekankę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana się zetnie. Po upieczeniu posypać posiekanym koperkiem. zapiekanka tostowa

O kuchni z uczuciem
Filet z indyka duszony w kapuście,  z pieczarkami 219

patelni olej (2 łyżki). Obsmażyłam krótko z każdej strony. Zdjęłam z ognia. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Kapustę przełożyłam do dużego naczynia do zapiekania. Na kapuście rozłożyłam kawałki indyka a na wierzchu położyłam pieczarki. Naczynie przykryłam i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 50 minut. Wspaniale się upiekło. Po kuchni rozniósł się zapach przypraw i ziół. Jeśli lubicie mięso

Kuchnia u Krysi
Rolada z grzybami i kurczakiem 171

ubijamy, dodajemy starty na tarce żółty ser, majonez oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Takie ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach. W tym czasie kroimy pieczarki w kosteczkę, namoczone grzyby suszone siekamy drobno. Pieczarki z grzybami podsmażamy na patelni i przyprawiamy. Piersi kurczaka rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na upieczonym

Aga w kuchni
Szparagowa misa rozmaitości 150

zdrowo! Na blogu znajdziecie także inne pomysły na szparagi: prosta sałatka ze szparagami i jajkiem sałatka z bobem i zielonymi szparagami pieczarki portobello ze szparagami omlet ze szparagami i chili zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską pieczone młode warzywa tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami zielona pizza ze szparagami zielone szparagi z sadzonymi jajkami makaron pełnoziarnisty(...)szparagami omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami risotto z białymi szparagami pizza z zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron z sosem szparagowym tarta ze szparagami i pomidorami najprostsza tarta z zielonymi szparagami tarta z zielonymi szparagami wiosenna sałatka ze szparagami tagliatelle ze szparagami Szparagowa misa rozmaitości Czas przygotowania: 15 minut Składniki: pęczek zielonych szparagów 6 ugotowanych w mundurkach

Kulinarne przygody Gatity
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 253

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka z pieczarkami i cebulą 232

plastrach jest z pewnością godną uwagi propozycją. Karkówka z pieczarkami przepis, który zawsze się sprawdza! Kotlety z karkówki pieczone są bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste. Ryż, który przed pieczeniem został obficie polany bulionem, jest miękki, a jednocześnie sypki. Przeszedł aromatem mięsa, pieczarek, cebuli oraz warzyw z rosołu. Natomiast pieczarki z piekarnika jak zawsze dopełniają reszty smaków. To bez wątpienia pełnowartościowe(...)karkówkę z pieczarkami? Zapraszamy na przepis! Karkówka z pieczarkami i cebulą Składniki: karkówka: 1 kg pieczarki: 0,5 kg ryż: 1,5 szklanki cebula: 3 – 4 szt. rosół: 3 szklanki papryka słodka: 1 łyżka majeranek: 1 łyżka imbir: 1/3 łyżeczki czosnek: 5 ząbków sól: 1 łyżka pieprz czarny: 1 łyżeczka pieprz ziołowy: 1 łyżeczka Karkówka z pieczarkami i cebulą

Kuchnia Na Wypasie
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami 121

gości w moim domu. Gotowana, pieczona. Różnie! Ten sposób podania bardzo nam smakuje. Zapraszam Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 100 g suszonej śliwki (dużej, miękkiej) 200 g pieczarek (starajcie się kupić małe) marynata: 100ml wody + 2 łyżki oleju rzepakowego, pół łyżeczki soli i pieprzu ziołowego, 2 łyżki ketchupu i 2 łyżki musztardy np. sarepskiej Robimy! Kiełbasę obgotowujemy(...)brytfance, wlewając resztę marynaty. Pieczarki myjemy, jak są małe nie musimy obierać. Dorzucamy pomiędzy kiełbasę, tak samo robimy ze śliwkami. Całość zapiekamy w piekarniku około 30minut w 190 stopniach. W połowie czasu przemieszajcie kiełbasę ze śliwkami i pieczarkami. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom