pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:25/134)

Przepis #21 Pizzerinki na mące żytniej 163

mozarella - pieczona pierś z kurczaka lub dowolna wędlina/boczek Ciąg dalszy wykonania Z wyrośniętego ciasta wałkujemy duże pizze bądź pizzerinki. Każdą smarujemy sosem. Układamy cebulę, pieczarki, mięso oraz ser.  Całość zapiekamy w nagrzanym wcześniej piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Takie pizzerinki świetnie smakują z sosem ziołowym, czosnkowym czy ketchupem. Pozostałe ciasto można zamrozić - jest świetną rezerwą

Health-Fit-Life
Pieczarki faszerowane kaszą bulgur i serem gorgonzola 178

następnie studzimy. Do kaszy dodajemy drobno pokrojoną gorgonzolę, posiekany czosnek, uprażone orzechy włoskie, posiekaną natkę pietruszki i całość mieszamy z przyprawami: solą, pieprzem i miętą.  Pieczarki obieramy i faszerujemy kaszą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut

Kuchnia Bon Appetit
Zapiekane pieczarki portobello faszerowane kaszą gryczaną 191

naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy folię, pieczarki posypujemy serem cheddar i zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut

Szefowa kuchni
Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta 206

praskę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kapelusze pieczarek najpierw nadziać mieszanką z serem ricotta, na wierzch ułożyć szpinak z mozzarellą. Przełożyć do brytfanki lekko posmarowanej olejem, aby pieczarki nie przywarły do formy. Zapiekać w nagrzanym na 180 stop. C piekarniku (termoobieg) 20-25 minut. Smacznego

gutfut
POLĘDWICZKI W BOCZKU ZAPIEKANE Z ZIEMNIAKAMI 176

Zapiekane ziemniaki, chrupiąca cebulka i pieczarki - wszystko aromatycznie doprawione, a do tego pachnące czosnkiem polędwiczki otulone boczkiem... Taką oto zapiekankę dziś Wam proponuję na obiad :) Danie łatwe i przyjemne, nie napracujecie się przy nim dużo, a efekt jest naprawdę zaskakujący. Do tego całość pięknie wygląda na talerzu. Czego chcieć więcej! To co?! Do dzieła! :) SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki

Słodko-Słony Świat Ilony
TARTA BROKUŁOWA Z KURCZAKIEM 130

kostkę, posypujemy przyprawami, obsmażamy na złoto. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Jajka miksujemy ze śmietaną, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy ser. Na podpieczonym cieście układamy kurczaka, pieczarki i brokuła, zalewamy sosem. Zapiekamy ok. 30 min.w 180 stopniach aż się masa zetnie

słodki bratek
Pizza z mielonym mięsem 145

pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz oregano.  Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.   Połową sera obsypujemy spód ciasta. Następnie wykładamy mięsny farsz, pokrojone w półplasterki pieczarki i resztę sera. Pizzę zapiekamy w 210*C przez 15 minut

VioletoweKucharzenie
Rolada z ciasta serowego z kurczakiem i pieczarkami 165

kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą na oleju, oczywiście doprawiamy solą i pieprzem.   Na ciepłe ciasto serowe układamy plastry mięsa, na to pieczarki i zawijamy w roladę, zapiekamy jeszcze przez 25 minut w 180 stopniach

Jadło i czytadło
Sałatka z pieczonych warzyw z soczewicą i camembertem 192

soczewicy 2 krążki sera camembert* 2 łyżki octu balsamicznego * w wersji wegańskiej pomiń camembert Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wybrane warzywa pokrojone w kostkę oraz pieczarki umieść w naczyniu do zapiekania. Polej oliwą i octem balsamicznym, dopraw tymiankiem i solą. Wszystko wymieszaj. Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie

Chilli Czosnek i Oliwa
Karkówka zapiekana z pieczarkami 204

Pyszne mięsko na obiadek zapiekane w woreczku z dodatkiem pieczarek i cebuli. Do tego gotowane ziemniaczki i sałatka i mamy sycący obiadek. Ziemniaki można też wrzucić do woreczka i upiec razem z karkówką. składniki: 700 g karkówki 1 duża cebula 300 g małych pieczarek 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku sól,pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego Karkówkę pokroić

Monia miesza i gotuje
karnawał w królestwie garów 139

chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce serrano małże zapiekane pierożki  z rukola i pieczarkami pączki z oliwkami chipsy z topinambura z tzatzikami roladki wieprzowe z figami suszonymi tosty z mini sznyclami po wiedeńsku   dipy mandarynki w czekoladzie   skórki

królestwo garów
Pieczarki faszerowane 202

zewnątrz smaruję oliwą. Kiedy mięso na patelni jest już "ścięte" a jeszcze nie gotowe dodaję kaszę i wszystko mieszam jeszcze raz smakując. Gotowy farsz wkładam do pieczarek z lekką górką i zapiekam w piekarniku w temp. 190 oC przez ok 20 minut. Smakują najlepiej podane na ciepło

Mechanik w kuchni
PIECZARKI FASZEROWANE 5271

dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną się przyrumieniać wrzucamy mięso. Mieszamy, dorzucamy starkowany żółty ser, odkładamy połowę do posypania potem na wierzch.Zabieramy farsz z patelni, wkładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie posypujemy resztą żółtego sera, zapiekamy do jego rozpuszczenia . Gotowe posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Z Majeczką w kuchni
Chyba winna Wam jestem podsumowanie... z jajem? 226

inne zapiekanki:Szybki i proste zapiekanki z jajkiem i suszonym pomidorem (Jak zdrowo żyć i nie zwariować)Jajeczne muffinki (Misiu Lubi Zjeść)Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami (Gorący kąsek)Placuszki otrębuski z żurawiną, migdałami i suszonym mango (Sio-smutki)Słodkie grzanki na śniadanie (O kurrrka!)Owsianka. Pasta...Owsianka z jajkiem (Lawendowy

bastalena
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 180

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarki w muszelkach 125

cebuli, 500 g pieczarek, sok z 1/2 cytryny, sól, cukier, 100 g masła, 200 ml śmietanki 30%, 2 żółtka, 2 pełne łyżki świeżo startego parmezanu, 2 łyżki bułki tartej, Muszelki ugotować al dente, według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić (jeżeli mamy ładne małe, białe pieczarki wystarczy je opłukać, gdy skórka(...)cytrynowym Cebulę poddusić na 3 łyżkach masła, dodając szczyptę cukru i soli. Gdy cebula będzie szklista, dodać pieczarki. Chwilę razem poddusić. Śmietanę wymieszać z żółtkami, mąką i parmezanem. Wlać całość do pieczarek, zamieszać, zagotować. Pieczarkami nadziać muszelki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Na patelni stopić pozostałe masło, dodać bułkę tartą. Zrumienić na złoty kolor. Zasmażką polać muszelki napełnione

królestwo garów
Obiadowe Dania Wegetariańskie 142

soczewicy w pomidorowym sosie Klopsiki z cukinii Ciecierzyca w kremowym sosie Kotleciki z selera Ciecierzyca w pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto

Delusional Trine
Cannelloni nadziewane pieczarkami i serem pod beszemelem. 147

przekonać  w skandalizującym poście  Maćka (NSA i bomba?!). Ze sporymi wyrzutami sumienia, ale jeszcze większą ochotą spróbowałbym jego dania. Moja zapiekanka to cannelloni nadziewane pieczarkami i żółtym serem, a następnie zapiekane pod beszamelem. Żeby nieco podkręcić serowy smak, dodałam też gorgonzolę. Efekt osiągnęłam, chociaż dla młodszej części rodziny najbardziej podkręciłam zapach. Nie jedli, niech żałują. Mnie(...)przeszkadzało ;) :) Składniki: makaron cannelloni (12-15 rurek) 500 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera tymianek (u mnie świeży) sól pieprz oliwa  ser gorgonzola (opcjonalnie) sos beszamelowy (3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 2 szkl. mleka, sól, pieprz, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej) Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie podsmażyć na oliwie. Pieczarki obrać

zadanie-gotowanie
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2662

koniec dodać dwa rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wnętrza każdej pieczarki nałożyć wcześniej przygotowany farsz z mięsa mielonego. Zapiekać w temp. 180C przez ok. 20-30 minut (w zależności jak grube są kapelusze pieczarek). Następnie posypać serem i piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać

Kulinarne Przeboje
Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi pomidorami 245

łyżki startego parmezanu 2 łyżki śmietany 1 ząbek czosnku 4 plastry sera edamskiego papryka słodka w proszku pieprz kolorowy szczypiorek rzeżucha 1. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. 2. Wsypujemy ryż i równomiernie rozkładamy. 3. Mięso, pieczarki i pomidory (możemy je wcześniej namoczyć) kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na ryżu. 4. Jajka mieszamy ze śmietaną i parmezanem. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem, pieprzem(...)zapiekankę. 5. Posypujemy pokrojonym w kostkę serem edamskim. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 25 minut. Podajemy ze świeżym szczypiorkiem i rzeżuchą. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: czarny ryż , czosnek , kurczak , parmezan , pieczarki , rzeżucha , suszone pomidory , Targroch , zapiekanka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Schabowy z serem żółtym i pieczarkami + film 138

złocisty kolor. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotlety układamy w żaroodpornym naczyniu na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję pieczarek a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C do momentu aż ser się roztopi.   Artykuł Schabowy z serem żółtym i pieczarkami + film pochodzi z serwisu

Smakowite Dania
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 564

jajko 100 g żółtego sera sól, pieprz,słodka papryka,papryka ostra Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wyłożyć połowę na dno naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę, którą należy lekko zeszklić. Dodać pieczarki i podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć podsmażone pieczarki wraz z cebulą

O kuchni z uczuciem
Zapiekany pod beszamelem i serem bakłażan faszerowany mięsem z pieczarkami 167

nich jest włoska Mozzarella. Więc jaki ser? Tam gdzie w Europie podaje się najwyborniejsze potrawy zapiekane pod serem lub beszamelem i serem to Gracja. Również Turcja ma swoje specjały. Mój dzisiejszy przepis na zapiekane bakłążany są specjałem obu krajów. I tam do zapiekania wykorzystuje się sery półtwarde grillowe np. najbardziej znany grecki ser Halloumi lub zupełnie niedojrzewający Hellim(...)opiekać przez ok. 15 min. Na rozgrzanej patelni rozgrzać łyżkę masła lub oleju, podsmażyć cebulkę i pieczarki z kuminem, czosnkiem i chili aby nabrały koloru. Dodać teraz do podsmazonej cebulki i pieczarek wudrżąny miąższ pokrojone w kostkę. Dodajemy go dopiero jak pieczarki i cebulka są podsmazone bo bakłążan chłonie szybko tłuszcz.. Gdy bakłażan jest podsmazony dodać mięso rozdrabniając

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zapiekane kiełbaski z cukinią 105

Dzisiaj proponuję na kolację zapiekane kiełbaski z cukinią i nie tylko z cukinią. W trakcie zapiekania po domu roznosił się wspaniały aromat. Do dania wykorzystałam kiełbaski wieprzowo-cielęce ( sokoliki ), ze względu na obniżoną zawartość tłuszczu, oczywiście możecie zamienić je na inne. Danie jest przepyszne. Polecam. Składniki: 1 młoda cukinia Kiełbaski sokoliki ( 1 opakowanie 140 g ) ½ małej cebuli 2 ząbki(...)czosnkiem. Kiełbaski dzielimy na połowę i wzdłuż. Również wykładamy na cukinię. W dalszej kolejności lądują warzywa mrożone ( po garści ) i przekrojone na pół pieczarki. Na koniec układamy kawałki pomidora. Całość lekko solimy i posypujemy oregano. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 O C do miękkości warzyw. Pod koniec na wierzch kładziemy ser. I zapiekamy tak długo aż się rozpuści. Pycha

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania