pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:31/134)

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z POMIDORAMI I ŚMIETANĄ 169

śmietaną, jajkami i pomidorami. Dodaję przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa i rozmaryn. Dokładnie mieszam. Układam warstwy zapiekanki: 1/2 ziemniaków, 1/2 pieczarek, 1/3 sosu, pozostałe ziemniaki, pieczarki i sos. Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem, zapiekam około 20 minut w 180 stopniach

JejKuchnia
Karkówka po kowalsku 143

oliwy. Doprawiamy solą. Ser zółty (ilość wedle uznania)ścieramy na tarce o grubych oczkach. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso,które smarujemy musztardą wymieszaną z ketchupem, następnie pieczarki oraz ser żółty. Wszystko posypujemy oregano. Zapiekamy około   1 godziny w tem 200 st. Smacznego

Smaki Natalii
Pizza na spodzie z kalafiora 179

wysmaruj olejem kokosowym. Piecz 20 min.  Po pieczeniu dodaj ulubione składniki, na spód sos pomidorowy, polecam z Lidla z włoskiego tygodnia, następnie kładę ser mozzarella, pieczarki, tuńczyk, pomidorki i cukinię. Posypuję przyprawami. Zapiekam około 15, 20 min w temp. 180 stopni. Pychota

Bike By Life
Pieczarki faszerowane mięsem krabowym 166

masę przestudzić.  Dodać odsączone mięso krabowe, pokruszony bekon, szczyptę płatków chilli, pieprz i wbić jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i nakładać do kapeluszy pieczarekPieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i zapiekać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Karkówka zapiekana z pieczarkami 118

złoty kolor. Na tej samej patelni obsmażyć pieczarki do momentu, aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić pieczarki solą i pieprzem. Ponownie włożyć mięso do śmietany, obłożyć pieczarkami. Nagrzać piekarnik do 200 C i zapiekać mięso godzinę i 15 minut. Naczynie żaroodporne powinno być przykryte. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa 161

kolo , dodając tylko sól i pieprz do smaku. Małe pojedyncze foremki , lub jedną dużą , smarujemy od środka masłem . Na dnie każdej układamy warstwę ziemniaków , następnie warstwę pieczarek i znowu ziemniaki . Tak przygotowane zapiekanki , zapiekamy w temperaturze 160 C przez około 30 minut , aż wierzch pięknie zbrązowieje . Gotowe Dekorujemy wierzch tymiankiem i podajemy – smacznego !   Post Zapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa

Ogrodnik w podróży
Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą 137

wrzenia i pogotować na małym ogniu ok. 10 minut (wszystkie składniki farszu zostały wcześniej poddane obróbce termicznej, więc długie gotowanie nie jest potrzebne). ----------- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem Sałatka z pak choi Zapiekane wegetariańskie gołąbki

Weekendy w domu i ogrodzie
36 pysznych dań z pomidorami 148

sprzedawane krojone.  Pomidory, do Europy, przywiózł w XIV wieku Krzysztof Kolumb, ale początkowo służyły jedynie do ozdoby.  Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Frittata z pomidorami i ziołami Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Warkocze z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo – pieczarkowym 139

zamarynowaniu podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki w plasterki. Dodajemy do polędwiczek. Całość zapiekamy w piekarniku około 45 minut w temp. 185 o  C pod przykryciem. Po tym czasie do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy zlany sos z pieczenia, gotujemy aby zredukować

Smaki Ewy
Drobiowe szaszłyki 130

olejem, aby łatwo po upieczeniu można było wszystko zsunąć z patyka. Rozgrzewamy piekarnik na 180C (górna grzałka lub funkcja grilla). Nadziewamy na przemian, kurczaka, paprykę, pieczarkę itd. Układamy wszytko w naczyniu do zapiekania, i pieczemy około 30-40min. Przekręcają szaszłyki co około 10 min. Jako surówkę podałam rzodkiew białą z świeżym ogórkiem. Rzodkiew i ogórka ścieramy na tarce

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Zapiekanka z kaszy manny 215

formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Zapiekankę z kaszy manny pieczemy ok. 45 min. w 160 stopniach, pod koniec pieczenia obkładamy powierzchnię zapiekanki plastrami pieczarek, pomidorkami koktajlowymi i pokrojonym serem mozzarella, zapiekamy do chwili aż ser się rozpuści. Smacznego. The post Zapiekanka z kaszy manny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Potrawy wegetariańskie 230

fetąRoladki z cukiniiSałatka z fasolki i groszkuSałatka z cukinii i fasolkiPlacki z cukinii i fetyTarta ze szpinakiem i fetąMłode ziemniaki w zielonym sosieFrancuska zupa szczawiowaJajka zapiekane z botwinkąNajprostsze grillowane szparagiZielony omletMakaron z pieczarkami i cytrynąFrancuska sałatka z mleczaTarta ze szpinakiem i jajkiemLasagne wegetariańskaGrzanki śródziemnomorskieKanapeczki z halloumi i pestoDip z buraka z za'ataremCygara z filo z fetą i ziołamiMakaron

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanki z pieczarkami i duszonym porem 160

gotowe pieczarki doprawić pieprzem.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Bagietki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cienką warstwą masła, wyłożyć warstwę duszonego pora na nią warstwę pieczarek i starty ser. Posypać oregano i  zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 5-7 minut.Podawać polane ketchupem lub innym sosem (według upodobań

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Obiadowa zapiekanka z ziemniaków, cebuli i pieczarek 465

wykonaniu i bardzo sycąca. Można ją przygotować wcześniej, a przed podaniem zapiec. Duża ilość ziemniaków, pieczarek i cebuli. Ser żółty plus pysznie zapieczona masa jajeczno śmietanowa. Nam bardzo smakowała ta zapiekanka. Przygotujcie koniecznie. Warto :) Potrzebujemy: 1 kg ziemniaków 2 duże cebule 50 dag pieczarek sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku olej do smażenia 25 dag sera żółtego(...)zapiekania smarujemy cieniutko masłem lub margaryną. Następnie wykładamy dno ziemniakami, połową pieczarek i cebuli, ponownie ziemniaki, pieczarki i cebula, na koniec ziemniaki, połowa sera żółtego i zalewamy sosem śmietanowo-jajecznym. 7. Pieczemy w temperaturze 180 minut przez około 35-40 minut aż sos się zetnie. Posypujemy resztą sera, zapiekamy kilka chwil. 8. Gotową zapiekankę podajemy. Smacznego życzę

Izabelawkuchni
Ziemniaki zapiekane z grzybami 190

rozpadły. Studzimy, przecinamy na pół i wydrążamy środki. Tak przygotowane ziemniaki układamy na półmisku do zapiekania. Skraplamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Cebulę obieramy i kroimy  w kostkę. Szklimy delikatnie na maśle,dodajemy całe kurki i pieczarki pokrojone w półplasterki,Podsmażamy, doprawiamy,solą,pieprzem.Do grzybów dodajemy rozgniecione kawałki wydrążonych ziemniaków i śmietanę- mieszamy wszystko. Farszem nadziewamy

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania