szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli ok. 100 g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 150 g serka brie (naturalny) średni bukiecik brokułów garść pieczarek ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, sól, pieprz, czosnek w proszku Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy
Słodka Stronamakreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami Obiad Miodowe udka z kaczki Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym(...)dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser
karmelowyPieczarki Portobello to kuzynki białych pieczarek. Są podobne w smaku, jednak bardziej mięsiste, większe oraz mają brązowy kolor. Do ich faszerowania należy użyć dość ostrych, wyczuwalnych produktów oraz sporej ilości przypraw, aby nie były zbyt mdłe. Niektórzy zaś twierdzą, że pieczarki w smaku przypominają grillowane mięso – w tym przepisie, jednak ten smak jest niewyczuwalny. Przed faszerowaniem Portobello polecam(...)papier do pieczenia Przepis 1 Pieczarki myjemy, osuszamy i pozbywamy się z nich nóżek. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a papier smarujemy cienką warstwą oleju. Wykładamy pieczarki na blachę kapeluszami do dołu i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego 200 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Jeżeli z pieczarek nie odparuje cała woda, wylejcie
Kuchnia BazyliiPodsmażyć na maśle na małym ogniu, aby wszystka powstała woda odparowała. Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Bagietki przekroić na pół, pieczarki poukładać na przekrojonych bagietkach i posypać tartym serem. Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temperaturze ok 180 stopni aby ser się zapiekł. Zapiekanki po upieczeniu posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i kukurydzą. Artykuł
Pomysłowa kuchniaodstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć. Paprykę pokroić w paski, również podsmażyć. Przygotować naczynie do zapiekania. Wysmarować je masłem a następnie układać warstwami: ugotowany makaron, mięso mielone z cebulą, pieczarki, paprykę. Przygotować sos. Śmietankę wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła prowansalskie - wymieszać. Zalać sosem zapiekankę
Świat Domowej Kuchnimrożonej fasolki szparagowej Pomidory krojone z puszki Ser żółty typu gouda Ketchup Sól Pieprz Wykonanie: Ryż wykładamy do naczynia do zapiekania. Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do ryżu. Cebulę siekamy w kostkę, ogórki w plasterki i podobnie pieczarki. Do całości dokładamy pomidory z puszki. Brokuł i fasolkę szparagową gotujemy al dente ( oddzielnie ) w osolonej wodzie. Odcedzone również umieszczamy
Smaki Ewysól i pieprz. Szpinak mieszamy z pieczarkami i wbijamy do farszu jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Pomidory nadziewamy szpinakiem z pieczarkami, na wierch kładziemy plasterki mozzarelli i posypujemy suszonym oregano. Zapiekamy w 190 - 200 stopniach C. przez około 15- 20 minut. Zapiekane pomidory ze szpinakiempomidory podczas nadziewania
Bon Appetit Małgorzatyricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany(...)ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany
karmelowyrazem czas na coś nowego - muffiny makaronowe. Absolutnie niefotogeniczne, ale... pyszne! Prawie jak pizza :) - jest ostry sos pomidorowy, cebula, ser, są także i pieczarki. To wszystko w połączeniu z makaronem w postaci mini kokardek. Całość zapiekana w formach do muffinek, niczym małe zapiekanki. Ciekawy pomysł na imprezową przekąskę. ;) Składniki (na 10 muffinek) : - 100 g bardzo drobnego makaronu (u mnie(...)kokardki małe Farafille z Lubelli) - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki ketchupu - sól, pieprz, chilli i ostra papryka w proszku - łyżka oleju - jajko Przygotowanie: Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju na złoty kolor, posolić. Wrzucić pomidory
Kuchnia EllieKażdy kapelusz , polewamy beszamelem . Stawiamy patelnię na gazie i smażymy chwilę pieczarki , około 5 – 6 minut ( oczywiście nie mieszamy, chodzi o to żeby spód się zrumienił " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Następnie wkładamy do piekarnika , nagrzanego do 180 C , najlepiej z funkcją grilla . Zapiekamy do momentu , aż beszamel zacznie się rumienić ( mój ciut za mocno
Ogrodnik w podróżykoniec wbić jaja. Drugą połowę wydrążonego miąższu możecie przechować w lodówce do następnego dnia i wykorzystać np. do przygotowania risotto z brązowymi pieczarkami i kozim serem ). Musem napełnić cukinie i zamknąć właściwymi "wieczkami". Zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Podawać zamknięte lub bez "wieczek" - posypane tartą mozzarellą lub przyozdobione świeżą bazylią. Tuż przed zamknięciem piekarnika Gotowe
W SMAKŚwiąteczny pstrąg z pieczarkami, porem i sosem grzybowym. Szybkie, proste i jakie dobre danie świąteczne. Sos pieczarkowy podkręciłam w smaku pudrem grzybowym. Dzięki czemu ma jeszcze bardziej intensywny smak. 2 pstrągi 1 por biała część 25 dkg pieczarek 3 łyżki natki pietruszki posiekanej 1 cebula 1 łyżeczka majeranku przyprawa do ryb sól, pieprz czarny i czerwony 1 marchewka ugotowana(...)maśle przesmażam pokrojoną por. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam cebulę, dodaję pokrojone pieczarki i smażę chwilę. Połowę odkładam na talerz, zrobimy sos z pieczarek. Dodaję por, natkę, doprawiam solą, pieprzem. Pstrągi nadziewam farszem, spinam wykałaczkami. Układam w naczyniu do zapiekania, dodaje gałązki rozmarynu, pieprz czerwony. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni i wstawiam naczynie na 30 minut
wesoła kuchniaduże pieczarki - pieprz mielony Kartofelki obieramy i kroimy w duże kostko-kawałki. Układamy na blaszce skrapiając olejem, posypujemy mieszanką przypraw do ziemniaków zapiekamy ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. W misce mieszamy pokrojone w kostkę (obrane) pieczarki, mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulkę, jajko. Dodajemy wyciśnięty czosnek, trzy szczypty mielonego pieprzu, 2 łyżki sosu sojowego oraz 4 łyżki bułki
upichconaPapryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem to idealny pomysł na obiad. Danie proste w wykonaniu, syte i pięknie się prezentuje. Listę potrzebnych składników oraz przepis przedstawiam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!plastrów salami 10 pomidorków koktajlowych 10 pieczarek 100 g tartej mozzarelli Przygotowanie Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem. Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy. Salami układamy. Pomidorki kroimy na pół. Układamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy. Posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy 25 min w temperaturze
R'n'G Kitchen