salsa - 854 przepisów (strona:35/57)

Placki kukurydziane z serem żółtym 153

Kolejny pomysł na placki z kaszki kukurydzianej! Ostatnio prezentowałam w wersji pikantnej z salsą , dziś z mocnym akcentem sera żółtego! palce lizać! Składniki: 1 szklanka kaszki kukurydzianej, 3 jajka, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki zwykłej, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, sól do smaku, ketchup, olej do smażenia, szczypta proszku do pieczenia. Wykonanie: Kaszkę ugotować

Tradycyjna Kuchnia
Łosoś z rusztu z pikantną salsą i batatami 186

którzy cenią zdrowy tryb życia. Jedzmy więc łososia na zdrowie! Składniki: Łosoś: filet z łososia ze skórą 2 łyżki oleju Kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią sól pieprz cytrynowy Salsa: 1 pęczek natki pietruszki 1 czerwona papryczka chili sok z 1/2 cytryny 2 łyżki oleju Kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki kaparów z zalewy

Smakowity Blog Kulinarny
Grillowane tortille na dwa smaki 203

różne nadzienia. Pierwsze z delikatną piersią z kurczaka oraz dużą ilością warzyw. Drugie - z kozim serem, szynką i pomidorkami koktajlowymi. Do podania przyda się dobry sos, np. curry lub salsa

Milion Smaków
SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM 221

Sezon na szparagi rozpoczęłam w iście królewskim stylu, ha! ;) Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione białe szparagi w chrupiącym cieście z dodatkiem słodko-ostrego sosu / salsy. Panierka do szparagów jest z dodatkiem parmezanu , dzięki czemu jest niezwykle chrupiąca, a zarazem aromatyczna. Dodatek sosu z mango, truskawek i musztardy sprawia, że ciężko odejść od talerza. Gwarantuję, że Ci , którzy

Ostra na Słodko
JAK PRZYGOTOWAĆ SZPARAGI? 181

stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz, czy też risotta. Ja będę miała dla Was przepis na przepyszne szparagi w chrupiącej panierce z dodatkiem słodko-ostrej salsy. Wypatrujcie

Ostra na Słodko
Salsa z mango 153

Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejny świetny dodatek do mięs z grilla, owoców morza, frytek czy nachos. Mi najlepiej smakuje z burrito . Do mojej … Przeczytaj cały artykuł Post Salsa z mango pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tortille z kurczakiem i warzywami 163

Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnia meksykańska często gości na moim stole. Dziś kolej na kurczaka z warzywami zawiniętego w tortilli. Awokado łagodzi a salsa … Przeczytaj cały artykuł Post Tortille z kurczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Asparago bianco – jak wybrać najlepsze szparagi? 286

celu jak najlepszego przewietrzenia wiatrem przekraczającym dolinę Valsugama. W efekcie szczegółowo uregulowanej uprawy otrzymywane są szparagi o słodko-gorzkim smaku. Najpopularniejszym sposobem podania jest klasyczne danie Asparagi in Salsa di Uova Sode , czyli szparagi z sosem z jajek gotowanych i sardeli. Zaleca się spożycie w ciągu maksymalnie 2-3 dni od zebrania. Jak w przypadku wielu włoskich produktów w czasie

Bon Ton Italia
Ketchupy i sosy Fanex - moja opinia 253

frytkami. Pasuje również jako dodatek do mięs. Bazylia jest wyczuwalna, ale nie nachalnie. Zasmakował nam, na grillu dla niektórych grał nawet pierwsze skrzypce. :-) Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/69-sos-bazyliowy-950-g.html Salsa ogórkowa Nigdy wcześniej się z nią nie spotkałam. Smakuje jak kiszone ogórki, ale w bardziej przystępnej wersji sosu. W składzie pokrojone w drobną kostkę ogórki, cebulka, papryka. Wszystko tworzy ciekawą całość

Szefowa kuchni
21 słów, które pozwolą odnaleźć się we włoskiej pizzerii 274

verde – zielone / nere – czarne) Origano – oregano Peperoncini – ostre papryczki Peperoni – ostra odmiana salami Prosciutto – szynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała kiełbasa Tonno – tuńczyk Wurstel – parówka, często wkrajana na pizzę pokrojona w plasterki, a czasem przekrojona wzdłuż na pół

Bon Ton Italia
Sprawdzone przepisy z grilla 215

schab z pietruszką i miętą Kofty, czyli szaszłyki z grillowanego mięsa kotlety wieprzowe grillowane Meksykańskie mini burgery Mini kebaby z tymiankiem Satay z indyka pikantny Satay z kurczaka z salsą ananasową Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami Schab grillowany z rozmarynem Szaszłyki drobiowe z grilla Szaszłyki wieprzowe z pieczarkami i pomidorkami Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka)   The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cebulowe ciasteczka z kremem z pomidorów. 188

Ciekawy pomysł na obiad lub np. na party ze znajomymi. Ostatnio zabraliśmy je na ogrodowe rozpoczęcie sezonu jako dodatek do piwa i wszyscy zajadali się nimi. Podaliśmy do tego salsę. Było pysznie :) Polecamy wypróbowanie tych ciasteczek.     Cebulowe chrupiące ciasteczka, na dodatek zupa krem z pomidorów (4-5 osób) Składniki ciasteczka: 600 g mąki pszennej 250 g margaryny

vegetanie
Wina do potraw dobierają Michał Jancik i Paweł Białęcki ... 132

mnie lepsze było Sauvignon, łagodnie podkreślało smak tuńczyka, nie tłumiąc go. Natomiast szampan "przykrył" cały smak carpaccio, tuńczyk zrobił się "wyprany". II. Filet z dorsza z łuską ziemniaczaną, salsa pomidorowo-imbirowa i świeża kolendra. MJ - SCVB Alsace Riesling Grand Cru Schoenenburourg 2011 PB - Ca` di Frara Oltrepo Pavese Riesling Vendemmia Tardiva 2011 Tu nie miałam swojego faworyta. Oba wina były

królestwo garów
Chile to nie tylko wino 148

sporo ciała. Jako danie główne. Paila marina – zupa z małży, owoców morza i warzyw.  oraz smażony morszczuk, puree z dyni i ziemniaków, grillowane zielone szparagi i czerwona salsa . I wina - Reserva, Pinot Noir 2011 – Veramonte i Reserva Chardonnay 2014 – Montgras. Na deser zjedliśmy zapiekane owoce leśne do których piliśmy wino Late Harvest, Muscat 2011 – Tabali. Wino, które samo

królestwo garów
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 302

ciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują z meksykańskim sosem salsa, dipem czosnkowym lub musztardowo - miodowym - w zależności od nadzienia i gustu.  Przepis bierze udział w konkursie POTRAVEL. Szczegóły na stronie http://potravel.pl/2013/09/25/konkurs/

Kuchnia po mojemu