Grillowany schab pod nektarynkową kołderka.

Grillowany schab pod nektarynkową kołderka.

Grillowany schab pod nektarynkową kołderka.

Mięso i owoce -hmmm... kiedyś połączenie nie do przejścia, ale nasze kubki smakowe ciągle się zmieniają. Także i moje. Schab z reguły jest dość "suchym" mięsem ale z tą salsą smakuje wyśmienicie. Polecam. Składniki; 2 plastry schabu wieprzowego (ok. 25- 30 dag) pół nektarynki pół czerwonej cebuli sól, pieprz, ostra papryka, oregano 1 łyzka syropu z mniszka lekarskiego (może być też miód) 1 łyzka soku z cytryny 2 łyzki oleju do posmarowania patelni grillowej ( jeśli ktoś wybrał właśnie ją a nie klasyczny gril... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.