było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania Ser mozzarella lub inny ser Wykonanie: Morszczuka rozmrażamy na sicie. Dalej przyprawiamy(...)solą, panierujemy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Naczynie do zapiekania ( ja zrobiłam dla każdego oddzielnie, dla wygody ) smarujemy olejem i wykładamy na nie usmażoną rybę. Rybę polewamy śmietaną. Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy
Smaki Ewypieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe. 400g polędwiczek drobiowych 250g pieczarek 1 cebula 100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany olej 1. Polędwiczki obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. 2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę posypane. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania
Szefowa kuchnipodkreślają. Soczyste pieczarki, w masie z kuskusu i jajek są pochowane, kilka na wierzch zostały dodane, następnie żółtym serem posypane i w piekarniku zapiekane. Składniki: 500 g bardzo małych pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 jajka, 200 ml śmietany 18%, 150 g kaszy kuskus, 20 g tartego sera żółtego, ½ łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonej ostrej
Moniki Smakołykiczasie podsmażyłam cebulę na oliwie. Dodałam mięso mielone, a następnie kolejno pozostałe składniki, czyli pomidory, pieczarki oraz fasolkę. Smażyłam do lekkiego zagęszczenia. Doprawiłam do smaku. Na koniec dorzuciłam kaszę i wszystko ze sobą wymieszałam. Jeśli posiadacie patelnię, którą można zapiekać w piekarniku, to faktycznie potrawę uda Wam się wykonać w jednym garnku od początku do końca. Wystarczy na "zapiekankę" wbić
bastalenawielu czynności. Całość przygotowujecie w jednym naczyniu – albo dużej, głębokiej patelni, albo dość płaskim garnku. Mam nadzieję, że przepis na soczystą karkówkę z pieczarkami przypadnie Wam do gustu. Zobacz też: Zapiekana karkówka po flisacku Karkówka w sosie własnym Prosty gulasz wieprzowy Przepis na karkówkę z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 3-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki
Kuchnia Bazyliiprzyprawy do ziemniaków lub warzywnego bulionu w proszku 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól i pieprz Piekarnik rozgrzej do 220°C. Naczynie do zapiekania natłuść odrobiną oliwy. Zarówno ziemniaki, jak i pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Ziemniaki przełóż do rondla, zalej mlekiem kokosowym oraz wodą, dodaj przyprawę lub bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut(...)rozgrzej oliwę, wrzuć pieczarki oraz przeciśnięty ząbek czosnku i smaż do momentu, aż grzyby zmiękną i odparuje większość wody. Przełóż pieczarki do rondla z ziemniakami, dopraw wedle uznania solą i pieprzem, delikatnie zamieszaj i przelej wszystko do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika na 45 minut, aż wierzch zapiekanki będzie spieczony i zarumieniony. 2 lub 4 porcje
Roślinna - blog wegańskiFilety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej...Soczyste, miękkie mięso z piersi kurczaka.Pyszny śmietanowo-cebulowy sos.I pierzynka z pieczarek.Poezja smaku.Kto nie próbował, niech żałuje!Składniki:2 filety z kurczaka (waga około 500 gram);2 francuskie zupy cebulowe (u mnie Knorr) w proszku;250 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %;500 g pieczarek;Przyprawa do kurczaka;Sól;Pieprz
Gospodyni Miejskapieczenia. Zapiekamy w piekarniku 15 minut, 180 stopni. Wyciągamy i działamy dalej. Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy oregano lub bazylią ii wykładamy nasze dodatki. Szynkę, pieczarki, kukurydzę. Na wierz posypujemy mozzarella ii oregano. Zapiekamy ponownie do momentu stopienia się mozzarelli. Czekamy aż ostygnie ii delektujemy się smakiem :)) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaprzełóż je na blaszkę do pieczenia. Posyp kotlety masłem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 oC i piecz przez 15 minut. Następnie na każdy kotlet wyłóż pieczarki, posyp starym serem i zapiekaj aż do jego rozpuszczenia. Podawaj natychmiast z ulubionymi dodatkami. Smacznego! English version Cheesy breaded pork chops with mushrooms (4 servings) Ingredients: 500 g of mushrooms, sliced(...)minutes. Sprinkle with mushrooms and cheese on each chop and bake until the cheese melts. Serve immediately with your favorite sides. Enjoy! Artykuł Schabowe z serem i pieczarkami / Cheesy breaded pork chops with mushrooms pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyUwielbiam zapiekane warzywa, które w środku kryją pyszny farsz. A jeśli są tam suszone pomidory i ser feta to biorę w ciemno :) Jeśli macie w lodówce kilka dużych pieczarek koniecznie je nafaszerujcie! SKŁADNIKI (4 szt.) 4 duże pieczarki 4 suszone pomidory 4 łyżki sera feta 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 gałązki oregano 2 łyżki tartego parmezanu pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
DefinicjaSmakulubią gotować. Zawsze znajdzie się nowy pomysł lub inspiracja. I tak oto u nas w domu pojawił się zapiekany schab. Co prawda zrobiłam z dużo mniejszej porcji, ale wyszło przepysznie. Składniki: schab - tak na ok 5-6 kotletów 1/2 kg pieczarek 1-2 duże cebule przecież pomidorowy - u nas pulpa pomidorowa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: pieczarki kroimy(...)ręką, pieprzymy i solimy do smaku kotlety delikatnie obsmażamy z obu stron - tylko żeby zamknęły się naczynka do naczynia żaroodpornego kładziemy warstwami schab - pieczarki - cebula - pomidory i tak do końca zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 1 h Smakuje zarówno dobrze na zimno jak i na ciepło :) Smacznego
Gotowanie z pasjąporcji) Każdą kromkę smaruję cieniutko masłem i zapiekam około 5 minut w 180 st C Na podpieczone układam plasterki sera żółtego, na ser wykładam pieczarki, posypuje delikatnie pieprzem i papryką , ewentualnie solą. Zapiekam do rozpuszczenia się sera , jakieś 10 minut. Zajadamy od razu, gorące z ciągnącym się serem....poezja:))) Życzę smacznego :) Zachęcam do przejrzenia nowej gazetki Lidla , kapitalne
Takie tam pichceniemniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone pieczarki (doprawione sola i pieprzem - pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min. Zamiast pieczarek można dodać: szpinak z fetą, paprykę lub inne warzywa. Smacznego
IMPRESJA SMAKUnastępnie układamy posiekane orzechy włoskie. Ser kozi kroimy w plastry i również kładziemy na pieczarkę. Na sam koniec polewamy wszystko miodem, posypujemy orzeszkami pinii, i zapiekamy okolo 25 minut w piekarniku. W tym czasie pieczarka lekko opadnie a ser się pięknie zrumieni. Podajemy na mieszance sałat. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchniryżem i groszkiem 12. Schab faszerowany cukinią 13. Najlepszy schab z grilla 14. Stripsy ze schabu 15. Schab duszony 16. Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami 17. Schab pieczony faszerowany warzywami 18. Karkówka zapiekana z serem i cebulą. Karczek pod pierzynką. 19. Karkówka pod pierzynką z pieczarkami 20. Karczek rolowany z boczkiem. Rolowana karkówka pieczona. 21. Karkówka pieczona miodowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię