Bardzo przypadkowa potrawa. Z weekendu zostało mi pół główki kapusty, przy okazji zachciało mi się zupy. Plusem tego kapuśniaku było to, że nie musiałam do niego niczego dokupować. Ja w ogóle lubię gotować z domowych resztek, serio serio. Obecny czas bardziej sprzyja kombinowaniu, bo nie chcę niepotrzebnie wychodzić z domu. Zupa wyszła tak pyszna, że wrąbaliśmy cały garnek w ciągu
Kardamonovyścieramy na tarce. Cebulę siekamy w kostkę, dodajemy przyprawy. Gotujemy aż kapusta i mięso będą miękkie. Wyjmujemy mięso, oddzielamy od kości i drobno kroimy a następnie dodajemy ponownie do kapuśniaku. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy
Gotowanie jest łatweUwielbiam zupy. Ciepłe, pyszne i pożywne - idealne, gdy wracam zmarznięta do domu i chcę się szybko czymś rozgrzać. Nie zawsze jednak mam czas, by przygotowywać barszcz czerwony czy kapuśniak. A czasem po prostu nie mam sił ani ochoty spędzać w kuchni więcej czasu, niż absolutne minimum. W takich chwilach ratuję się moją ulubioną pomidorówką na skróty, czyli z wykorzystaniem przecieru
Z notatnika dietetykasmaczna. Lubię kapustę i często gości ona w mojej kuchni i naszym menu – ostatnio też często na blogu Ostatnie wpisy to Parzybroda z szybkowara, Kapusta z wędzonym kurczakiem , Kapuśniak z kaszą gryczaną. Na śniadanie lubię jajka. Jajecznica często rano wjeżdża u nas na stół. Zwykle robię przegląd lodówki i jajecznicę wzbogacam o warzywa, które akurat znajdę. Z kapustą smakuje
Dorota SmakujeCiasto Popapnianiec Kostka Alpejska Sałatka z kurczakiem gyros Sałatka ziemniaczana Sernik gotowany z pierniczkami Schab pieczony w niskiej temperaturze Placki na maślance Naleśniki budyniowe Ciasto jogurtowe na gofrach Paprykowy kapuśniak
Lena Gotujeokoło 10 minut, po czym dodać mąkę, dobrze wymieszać i dusić kolejne kilka minut. Podawać gorącą. Kapusta z kminkiem po odciśnięciu może również służyć jako farsz do pierogów, kulebiaków, kapuśniaków i innych wytrawnych nadziewanych wypieków. Kapusta na żeberkach Kapusta na żeberkach - kuchnia podkarpacka Składniki: 750 g kapusty kiszonej 1 kg żeberek mięsnych 2 cebule 2 łyżki masła 2 liście
Trzeci talerzsmakowych :-). Choć może być nam trudno w to uwierzyć, na zachodzie ta metoda konserwowania produktów spożywczych jest zupełnie nieznana! Co za strata! My dzięki niej jesteśmy bogatsi o bigosy, kapuśniaki, surówki, barszczyki i zakąskę do zimnej wódki, czyli ogórki. Walory smakowe to jedno. Kapusta i inne kiszonki jest bardzo zdrowa, ma sporo witamin i dobrze jest ją jeść szczególnie
Niedzielny kucharzWigilijny kapuśniak jest bardzo prostą zupą, postną a zarazem nieziemsko smaczną. Pojawia się ona u nas rok w rok. Jeszcze nigdy nam się nie znudziła a właściwie czekamy na nią rok w rok. Woda, kapusta, suszone grzybki i trochę warzyw...jak to mówią prostota tkwi w szczególe. Składniki na 6 porcji: 500 g kiszonej kapusty 2 kopiaste łyżki
Życie zaczyna się w kuchnikapusty, ryżu, mięsa, danie będące fundamentem fińskiej kuchni na równi ze śledziem. Jest bardzo łatwe do zrobienia i zaskakująco pyszne. Polecamy wszystkim amatorom kapusty, jako miłą odmianę od kapuśniaków, łazanek i bigosów. Zapiekankę można przyrządzić z każdym rodzajem mielonego mięsa. My zrobiliśmy kapustę z indykiem. Przepis pochodzi z bloga Savorylotus.com Składniki: ½ główki kapusty (2 szklanki posiekanej) 250 g mielonego indyka
Niedzielny kucharzcałości to zawsze dużo zostaje nikomu się nie chce skubać, a tak to wszystko zjedzone. Piersi kurze i korpusy, skrzydła odłożyłam. Skrzydełka i korpusy na zupy, najlepiej brukwiowa lub kapuśniak. Piersi na pieczenie. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem, ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor. Jak już mięso jest zarumienione dodać
Kuchnia Pokoleńmasłem. Cztery świetne pomysły na sezonowe pizze, umilą Ci niejeden wieczór, a przygotowanie pysznej sałatki zajmie kilka minut. W chłodne, jesienne popołudnie rozgrzejesz się aromatyczną zupą lub kapuśniakiem bez kapusty! “FLEXI JESIEŃ” to również te małe, kawowe przyjemności. Bo właśnie teraz pumpkin spice coffee smakuje najlepiej, a w połączeniu z puszystym orzechowym ciastem lub kremowym sernikiem to czysta
SMYKWKUCHNIrazie wycieku spiżarka nie zabrudzi się . Taka kapucha może stać nawet do 1,5 roku … U nas dotrwała tylko do świąt Doskonała solo jako surówka , a bajeczna w kapuśniaku lub bigosie … Smacznego ! Artykuł Kapusta kiszona z pomidorami , bajeczne przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyrybna halaszle. Zupa z łososiem i ziemniakami Zupa kurkowa z ziemniakami Zupa kurkowa. Zupa z kurek Zupa jesienna z kluseczkami Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw Kapuśniak na ogonach wieprzowych K apuśniak z młodej kapusty kiszonej Zupa krem z cukinii Żurek z klopsikami z białej kiełbasy Domowy żurek na zakwasie Krupnik na żeberkach (zupa z kaszy) Grzybowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrównie smaczna. Zobacz przepis Włoska zupa z pęczaku, kapusty i parmezanu Włochy kojarzą się zazwycaj z makaronem, pizzą, tymczasem kuchnia tego kraju jest o wiele bogatsza. Przykładm jest zupa-kapuśniak z pęczakiem, zrobiona na bazie skrawków parmezanu. Jest sycąca, lekka i ma charakter. Zobacz przepis Pęczotto primavera Wariacja na temat kultowego dania spaghetti primavera. Zamiast makaronu jest… pęczak. Wszystkie
Niedzielny kucharz