pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:121/219)

PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZARKAMI 400

czosnkiem i pieczarki, mąkę ziemniaczaną, pokrojoną natkę pietruszki oraz odsączoną fasolę z puszki, doprawiamy całość solą i pieprzem. Ja dałam pieprzu dość sporo, by pasztet miał wyraźny (nie mdły) smak, ale to rzecz gustu oczywiście. Dokładnie mieszamy wszystko i przekładamy do przygotowanej wcześniej formy. Ubijamy dokładnie, wyrównujemy (najlepiej przy pomocy łyżki maczanej w zimnej wodzie).Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Pomysł na… rosołowe tartaletki 188

pieczarek. Wymieszać, doprawić do smaku i ostudzić. W misce rozkłócić jajka, razem z serkiem na jednolitą masę, dodać parmezan i gotowe, doprawione warzywa z mięsem. Całość dokładnie wymieszać, ew. odrobinę jeszcze doprawić do smaku. Na każdą tartaletkę nakładać mieszankę. Opcjonalnie na wierzch poukładać pokrojony w cienkie plasterki ser mozzarella. Wstawić do nagrzanego na 190 stop. C piekarnika i zapiekać

gutfut
Zapiekanka z wędzonym kurczakiem 218

podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać mieszankę warzywną, seler naciowy pokrojony w kawałki, doprawić solą, pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Mięso z wędzonego kurczaka oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać i umieścić w naczyniu do zapiekania. Śmietanę wymieszać z tartym żółtym serem, jajkami, solą i  pieprzem. Wlać na zapiekankę. Zapiekać w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Karkówka w ketchupie z pieczarkami 343

czasie pieczarki z papryką solimy i pieprzymy. Jak warzywa zmiękną odlewamy od nich wodę i dodajemy ketchup. smażymy jeszcze 2 min. i wykładamy na karkówkę. Ja akurat miałam tak duże naczynie, że wyszła mi jedna warstwa mięsa i jedna warzyw, ale mięso z warzywami można układać warstwowo karkówka, warzywa, karkówka, warzywa itd. do wykończenia składników. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Kulebiak z kapustą i grzybami 379

pieczarki. Po kilku minutach dodaję posiekane drobno grzyby oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Wlewam wodę z gotowania grzybów i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Studzę. Ciasto wałkuję tworząc duży prostokąt. Na cieście układam farsz pozostawiając odstęp 2 cm od każdej krawędzi. Ciasto roluję, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję kminkiem a następnie umieszczam w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Filet kurczaka z pieczarkami i natką, prosto i smacznie. 177

Pieczarki kroimy w paski i obsmażamy na maśle,  gdy są już miękkie dodajemy majeranek,  oba pieprze i doprawiamy solą do smaku. Wsypujemy natkę i dokładnie mieszamy, aby się wszystko równo rozłożyło. Na każdy kotlet nakładamy porcję grzybów z natką, posypujemy odrobiną sera. Na ciepłym farszu serek się lekko rozpuści. Jeśli nie, można na chwilę wstawić do piekarnika

Dieta moja pasja
Zapiekanka z tortellini 227

pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Smażyć jeszcze  około 3-4  minuty. Wszystko wymieszać z tortellini i przełożyć do naczynia do zapiekania. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Polać po wierzchu zapiekanki oraz posypać żółtym serem startym na tarce. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Ciasto francuskie z farszem. 195

Podsmażone pieczarki, kiełbasę i cebulę wymieszać razem z groszkiem, pomidorami, serem żółtym, pieprzem i solą oraz wyciśniętym czosnkiem. Wyłożyć farsz na ciasto, obłożyć plastrami salami ( dwa plastry zostawić ). Na wszystkie składniki położyć drugi placek ciasta francuskiego i dobrze skleić z dolnym ciastem. Na górę położyć salami, pokrojone na cztery części. Piec na papierze do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180stopni) przez

W kuchni u Moniki
Szaszłyki z szynki i grillowane warzywa 199

Pieczarki, paprykę i cukinię przełożyć do miski, posypać przyprawami (u mnie Delikat do mięs Knorr), dolac troszkę oleju, żeby przyprawy ładnie się przykleiły, wymieszać ręką wcierając przyprawy. Cebulę jedynie sypiemy przyprawą (przy mieszaniu mogłaby się porozwalać na kawałki). 5. Nadziewać na patyczki. Grillować na niedużym ogniu do miękkości mięsa. Zamiast grillować można je oczywiście upiec w piekarniku. Ja jako

Kto ugości moich gości?
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 338

Po raz pierwszy jadłam to danie na przyjęciu u koleżanki. Jego smak tak mnie zachwycił, że postanowiłam w domu sama je przygotować. Kurczak w cieście

Słodko-Słony Świat Ilony
Ślimaczki drożdżowe z pieczarkami 216

pokrojone pieczarki , solimy i dusimy do miękkości.Doprawiamy do smaku.CAŁOŚĆ:Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na ulubioną grubość ( ja wolę grubsze ).Rozsmarowujemy grzybowy farsz po całości.Zwijamy roladę ( zwijamy zaczynając od węższego boku ).Kroimy na 6-8 plastrów.Każdy lekko zgniatamy na ukos.Układamy na blasze  , smarujemy odrobiną mleka.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika

Ostra na Słodko
Pizza na miękkim cieście - krok po kroku 558

pomysł na smaczny obiad lub pyszną kolację. Jest tańsza i przede wszystkim dużo smaczniejsza niż jej kuzynka zamawiana z pizzerii. ;-)(przepis na blaszkę, która jest w wyposażeniu każdego piekarnika)Na ciasto: 3 szklanki mąki (400g)1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli1 szklanka ciepłego mleka25g drożdży3 łyżki oleju Na sos:6 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego4 czubate łyżeczki keczupu (u mnie pikantny(...)ilość ziół jak i czosnku jest dowolna i zależna od preferencji 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ser żółty, mozarellę i szynkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki lub ścieramy na tarce.**oczywiście mamy całkowitą dowolność jeśli chodzi o ilość i rodzaj składników :-)  4. Wyrośnięte ciasto wałkujemy starając się utrzymać formę prostokąta i rozkładamy

Szefowa kuchni
Rolada z żółtego sera z papryką 197

oczkach. 5 jajek rozmącić, wymieszać z serem i majonezem. Blachę wysmarować olejem i wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę serową i piec 15 minut w temperaturze 200oC. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony(...)zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 oC. Uwaga – sprawdzona rada 1)       zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych w plastry i podduszonych na odrobinie masła Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi

Świat Smaku
POLĘDWICA A'LA WELLINGTON. 227

pieczarki, po czym na środek polędwicę. Mięso smaruję musztardą, zawijam delikatnie szynkę i mocno  dociskam,  by powstał dość ciasny pakuneczek. Kolejnym krokiem jest już owinięcie tak przyrządzonej polędwicy ciastem francuskim, też bardzo ciasno, dokładnie zaciskając, zaklejając miejsca złączeń. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia  i obficie, bardzo dokładnie smaruję wierzch ciasta pozostałym jajkiem. Wstawiam do piekarnika

W kuchni Karmel-itki
Odrywana (ślimaczkowa) pizza 166

pieczarkami, wystudzić. Do wystudzonych warzyw dodać połowę startego żółtego sera i wymieszać. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt. Na cieście rozłożyć przesmażone warzywa i zwinąć w roladę. Pokroić na plastry o grubości ok 1,5- 2 cm. Ułożyć we foremce i posypać pozostałym żółtym serem. Ostawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje