pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:113/219)

paluchy z ciasta francuskiego z sosem do pizzy 259

pizzy  posypujemy serem i pieczarkami przykrywamy połową ciasta (składamy w pół, wzdłuż krótszego boku) kroimy w paski (tak aby brzeg został nienaruszony :) )  trzymamy paski za oba końce i skręcamy  układamy na papierze do pieczenia w ostępach ok 2 cm  smarujemy dokładnie jajkiem pieczemy ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 220 st Smacznego

Gotowanie z pasją
Kalafior faszerowany mięsem mielonym 1422

razem usmażyć. Do mięsa dodać jajko, usmażone pieczarki, doprawić solą, pieprzem i papryką. Wszystko dokładnie wymieszać. Kalafiora obrócić kwiatami do dołu, ściąć łodygę i nakładać mięso pomiędzy łodyżki. Nafaszerowanego kalafiora włożyć do naczynia żaroodpornego i nasmarować go majonezem. Posypać startym żółtym serem. Przykryć naczynie pokrywą lub papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40 minut

O kuchni z uczuciem
KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE Z PIECZARKAMI 390

plasterki,dodać do mięsa.Obrane,oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,również dodać do mięsa - wymieszać,pod koniec dodać koncentrat pomidorowy,sól,pieprz - wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem.Rozłożyć 1/2 kapusty,rozłożyć mięso z cebulką i dokładnie przykry resztą kapusty.Polać sosem powstałym podczas smażenia mięsa.Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok 2 godziny

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy 219

kminem rzymskim. Dodaj podsmażoną cebulę z pieczarkami - wymieszaj. Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do przygotowanej masy, dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej część masy na pasztet (około 2/3). Na środku masy ułóż przez całą długość keksówki śliwki, przykryj pozostałą częścią masy i wyrównaj wierzch. Piekarnik rozgrzej do ok. 200'C, piecz pasztet

Moje Qulinaria
Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy 350

kminem rzymskim. Dodaj podsmażoną cebulę z pieczarkami - wymieszaj. Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do przygotowanej masy, dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej część masy na pasztet (około 2/3). Na środku masy ułóż przez całą długość keksówki śliwki, przykryj pozostałą częścią masy i wyrównaj wierzch. Piekarnik rozgrzej do ok. 200'C, piecz pasztet

Moje Qulinaria
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 129

cebula się przyrumieni dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć, niezbyt często mieszając, do czasu aż będą miękkie i przyrumienione. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Bagietkę rozkroić wzdłuż na pół, nakładać farsz pieczarkowy, posypać żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni przez około

Codzienne Gotowanie
Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem. 124

maśle,doprawiamy solą i pieprzem, mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy i jajka, dokładnie mieszamy, w razie gdyby masa była zbyt luźna dodajemy bułkę tartą, keksówkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wkładamy warstwę mięsa, układamy jajka, pokrywamy mięsem, smarujemy masłem lub kładziemy cienkie plastry, wkładamy do piekarnika temp. 180 stopni na około 1 godz

Kuchnia Beaty
Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej 139

przykryciem w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i jeszcze 25 minut. Jakieś 7 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i pozwolić by mięso się zarumieniło. Po upieczeniu przykryć i odczekać z 5 minut, aby mięso odpoczęło (doszło). Zobacz również: Karkówka z pieczarkami i cebulką Karkówka w sosie  słodko-kwaśnym

Kuchcik gotuje
Francuskie ślimaki z salami 188

wzdłuż szerszego boku salami, plastry pieczarek i starty żółty ser. Pozostawiamy ok 2cm od końca, by lepiej zwinąć. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na 15 części ostrym nożem i układamy na wyłożonej papierem blaszce w niewielkich odstępach. Smarujemy jajkiem roztrzepanym z odrobiną soli i pieprzu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st C na ok 30 minut. Ślimaczki smakują

Kuchnia w czekoladzie
Fit cukinia faszerowana (77 kcal) 458

kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Pieczarki, marchew i miąższ cukinii podsmażamy na patelni. Następnie odstawiamy, aż farsz trochę przestygnie. Szczypiorek siekamy, jajko i jogurt mieszamy ze sobą. Składniki dodajemy do farszu, przyprawiamy i mieszamy. Farsz nakładamy do cukinii. Można posypać serem żółtym. Cukinie układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp 180 C przez około

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony królik 206

pierwszy boczek i wkładamy pod przykryciem do piekarnika i pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po nakłuciu udka powinien z niego wyciekać przezroczysty (nie krwisty płyn). Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Można też odgrzać następnego dnia i podać na kapuście kiszonej oraz z sosem z pieczarek

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak w cieście francuskim 608

Ułożyć porcję mięsa, a na nią ostudzone pieczarki i plaster sera żółtego. Zapleść paski ciasta na zmianę (raz prawy, raz lewy).4. Gotowe porcje włożyć na 10-15 minut do lodówki, potem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem w 200 st. C. Piec 30-50 minut (w zależności od piekarnika - u mnie piekły się 50 minut). Ciasto powinno

Kuchnia domowa Ani
pizza na cienkim spodzie 172

wcześniej nagrzewającym się przez ok 40 min w piekarniku nastawionym na 250 st. i ułożonym na najniższej półce. Placki pizzy układałam na papierze do pieczenia , i razem z papierem zsuwałam na kamień. Po 3-4 minutach, papier spod pizzy wyciagałam a placek piekł się przez kolejne 3-4 minuty.sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki , cebula , szynka serrano

Stare Gary
Naleśniki zapiekane z pieczarkami i serem 187

masła i smażymy na niej pokrojone w plasterki pieczarki, sól i pieprz. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy.Sos: Śmietankę mieszamy z serem, doprawiamy do smaku.Na każdy naleśnik nakładamy farsz około 2-3 łyżek, a następnie go zwijamy. Zwinięte naleśniki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy około 5 minut w piekarniku z włączona funkcją grill

Gorący kąsek
Pełnoziarnista pizza w wersji XS 399

cukinię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pieczarkę myjemy i również kroimy w cienkie plastry. Na tartce ścieramy ser (minimalna ilość).  Ciasto wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu na ciasto nakładamy sos i dodatki oraz ser żółty. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 5 minut w temperaturze

Truskawkowa Fiesta
Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym 195

kolorowy 2 łyżki musztardy 1 mała puszka kukurydzy pieprz cayenne (chilli) ok 300 g boczku mocno wędzonego Wołowinę bez kości zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku. Pieczarki drobno pokroić nożem lub przy pomocy rozdrabniacza. Podsmażyć na patelni bez żadnego tłuszczu i odparować nadmiar wody. Przestudzone dodać do mięsa razem z jajkami, natką pietruszki, rozgniecionym czosnkiem i przyprawami(...)delikatnie chilli. Pomagając sobie folią zwijać mięso ciasno w rulon. Obłożyć plasterkami boczku, tak aby zahaczały jeden za drugi, nie pomijając również spodu. Obwinąć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 1 godzinę, a potem podwyższyć temperaturę do 190*C. Odkryć pieczeń i zapiec 15 min, aż boczek się zrumieni. Przed pokrojeniem pieczeni odczekać

https:KKuchniaMniam
Mini calzone z mięsem mielonym i pieczarkami 164

ciepłej wody , olej i rozczyn z drożdży, całość zagniatamy i odstawiamy na 30 minut przykrywając ściereczką. Krok 3 Pieczarki i cebulę kroimy w pół talarki, siekamy czosnek. Krok 4 Pieczarki, cebulę i mięso mielone po kolei podsmażamy na patelni. Dodajemy koncentrat i przyprawy, całość chwilę smażymy do momentu odparowania wody. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek i ser. Krok 5 Jeszcze(...)koła miseczką o średnicy 15 cm. Krok 6 Na ciasto nakładamy farsz i sklejamy pieroga. Krok 7 Układamy pierogi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni (góra, dół) przez 20 minut. Smacznego   Można podawać z sosem pomidorowym. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

Coś bym zjadła
ZAPIEKANKA PASTERSKA INACZEJ 233

Smażymy 3 minuty. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy kolejne 3 minuty. Teraz dodajemy przecier, wędzoną paprykę. Smażymy chwile. Dodajemy soczewicę i zdejmujemy z ognia. przyprawiamy całość solą i pieprzem. Ziemniaki z marchewką ugniatamy tłuczkiem, przyprawiamy gałką. Do formy wykładamy farsz, na górę dajemy ziemniaki. Posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut

KuchcikoweLove
21 wytrawnych przystawek i przekąsek na Sylwestra 286

wcześniej, a gdy przyjdą goście podgrzać w piekarniku. Szczególnie chciałabym polecić chrupiące polędwiczki z kurczaka, daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą, smalec z wędzonego boczku i pulled pork, to potrawy, które są bardzo lubiane przez gości. Więcej pomysłów na potrawy sylwestrowe i karnawałowe znajdziecie tutaj . Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi

Codziennik Kuchenny
Pieczeń z żurawiną i suszonymi grzybami 149

kosteczkę cebulką oraz pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dodajemy jajka, suszoną żurawinę oraz grzyby. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czerwoną ostrą papryką. Całość dokładnie mieszamy przez kilka minut aby masa była dość ścisła. Mięso przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26x12 cm. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 70 minut (funkcja góra-dół

VioletoweKucharzenie
Omlet z cukinią i kurczakiem 109

przestanie być surowe, a woda z pieczarek odparuje, dołożyć pokrojoną w cienkie plasterki cukinie i smażyć aż zmięknie, ale nie będzie papkowata.  Jajka dokładnie wymieszać rózgą z mąką i mlekiem, dokładnie napowietrzając. Zalać zawartość patelni masą jajeczną, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i czekać do ścięcia się omletu.  można dopiec wierzch w piekarniku, pod warunkiem, że mamy patelnię

Cook&Love
Hamburger z serem pleśniowym, sosem truskawkowym i kiełkami 149

posypujemy odrobiną sera pleśniowego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aż ser się roztopi. Spód podgrillowanej bułki smarujemy sosem hamburgerowym. Kładziemy kotleta i polewamy go odrobiną sosu truskawkowego. Na sos kładziemy chrupiący boczek i przykrywamy kiełkami. Całość zakrywamy wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem hamburgerowym. Moja późniejsza wersja zawierała również grillowane pieczarki i odrobinę sałaty lodowej. Podobno im bardziej

Jacob Tastes
Quiche z pieczarkami 180

cebulka się zeszkli dodajemy pieczarki  Smażymy do złotego koloru - studzimy  Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy i odstawiamy na chwile do lodówki ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i przykrywamy arkuszem  papieru do pieczenia Obciążamy surową fasolą,surowym ryżem lub specjalnymi kulkami ceramicznymi Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 st 10 min  Zdejmujemy

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Full wypas zapiekanka z wędzonym kurczakiem 177

pieprzem oraz czosnkiem następnie wykładamy warstwę kurczaka, pieczarek, koncentrat przyprawiony (solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi), kukurydzę, ogórki na samą górę wylewamy zblendowany i przyprawiony serek wiejski, a na to mozzarellę (możecie spróbować i zmiksować serek wiejski z jajkiem i odpuścić sobie mozzarellę, następnym razem też tak zrobię) górę posypujemy ziołami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kasza z warzywami i karkówka z piekarnika 177

piekarnika .  Do marynaty mięsa użyłam przypraw firmy   RAFEX   --   http://rafex.eu/  .  Dostępnych w sklepie internetowym. Składniki : 1 kg karkówki 1 łyżka  Przyprawy warzywnej firmy Rafex  - http://rafex.eu/ 2 łyżki   Przyprawy do grilla Piątnica - http://rafex.eu/ 1/2 szklanki oliwy 1 łyżka ziół prowansalskich  2 woreczki kaszy jęczmiennej 6 pieczarek duzych

Sama słodycz i szczypta chili
Udka czosnkowe z kurczaka na trzech puree podane. 152

wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię z całymi pieczarkami, gdy zaczną puszczać soki, zmniejszamy ognień, dorzucamy ząbki czosnku zgniecione w łupinie oraz obraną cebulę na ćwiartki pokrojoną. Po chwili podlewamy winem, gdy alkohol odparuje dodajemy pozostałe czosnki (po łyżeczce), podsmażamy do zrumienienia skórki i podlewamy bulionem, solimy i pieprzymy. Wkładamy pod przykryciem do piekarnika w temperaturze 160 stopni na 45 minut

BaRepas
Poniedziałkowy "fit" - Papryki zapiekane z farszem makaronowym 157

kroimy drobno, pomidorki z oliwy kroimy, pieczarki po obraniu również. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą, dodajemy keczup i doprawiamy farsz solą i pieprzem. Papryki kroimy na połówki usuwamy pestki i nadziewamy przygotowanym farszem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy bulion i układamy na nim papryki.  Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
schab 120

posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili

w mojej kuchni
Schab po kowalsku 179

posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili

w mojej kuchni
Naleśniki z farszem pieczarkowo-paprykowym 236

paprykę. Mieszamy. Dodajemy sól, pieprz. Pieczarki puszczą wodę, więc musimy tak długo smażyć, aż woda wyparuje. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich. Odstawiamy do ostygnięcia. Na połowie naleśnika rozkładamy farsz i zawijamy go w rulon.  Naleśniki układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Na wierzchu posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temp.150 st.C, aż ser stopi się

tojestpyszne.blogspot.com
Zapiekanki z szynką i pieczarkami 2544

tarce o grubych oczkach. Do przesmażonych pieczarek dodać pokrojoną szynkę i garść startego sera. Wszystko wymieszać do smaku doprawić przyprawą do pizzy. Bułki przekroić na pół i posmarować cienko masłem. Na bułkach ułożyć przygotowany farsz. Na wierzchu posypać startym serem i posypać słodką papryką. Zapiekanki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Zapiekac

Monia miesza i gotuje
Rolada z Kurczaka z Pieczarkami 355

przygotowania:Cebulę podsmażamy, wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy po szczypcie przypraw. Studzimy.Umyte piersi rozbijamy tłuczkiem. Układamy na folii plastry kurczaka, tak aby nie było wolnej przestrzeni, wykładamy farsz i zwijamy roladę. Spinamy wykałaczkami. Całość posypujemy przyprawami, umieszczamy w rękawie do pieczenia  i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

Słodka Strona
Burgery jaglane 151

zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki  i cebulę pokroić. Czosnek wycisnąć. Wszystko razem podsmażyć na maśle, ok. 8-10 minut.Przestudzić. Dołączyć ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z  sałatka buraczana.Miłego dnia

pieprzny smaczek
ZAPIEKANKA Z CHLEBA,PIECZAREK I KIEŁBASY 227

koniec smażenia dorzucić pokrojone pieczarki i jeszcze chwilkę wszystko podsmażyć. Chlebek pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, dodać  jajka, łyżkę śmietany. odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną kiełbasę z kosteczkami chleba oraz masą jajeczno-serową. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłozyć masę. Piec w piekarniku ok 25minut w temp 180st

Walijskie Pichcenie
Chleb z smażoną cebulką i słonecznikiem 206

nastawić na temperaturę 200 stopni. Do zimnego piekarnika włożyć formę z ciastem i piec około 1 godziny od momentu nagrzania się. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i dopiekać dodatkowo 10-15 minut. Wyjąć i studzić na metalowej kratce, najlepiej przez całą noc. Inspiracją z małymi modyfikacjami był przepis z bloga Pieczarka Mysia

Ala piecze i gotuje
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem 647

kosteczkę i dodaj pieczarki delikatnie mieszając obsmaż. Dodaj kurczaka i szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na małym ogniu smaż jeszcze kilka minut dodając śmietanę i doprawiając . Farsz delikatnie ostudź. Naleśniki nasmaruj farszem, zwiń układaj w naczyniu przeznaczonym do pieczenia i posyp serem.  Czas pieczenia: Naleśniki zapiekaj w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania