pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:107/219)

Mini pizza 139

ciasto posmarować sosem pomidorowym, obłożyć szynką i obłożyć podpieczonymi pieczarkami. Obsypać serem. Zostawić trochę sera na koniec do obsypania. Zawinąć ciasto. Zawinąć ciasto w wałek. Pociąć na 4 cm kawałki. Położyć na blaszkę obsypaną mąką. Lekko spłaszczyć każdą małą pizzę. To samo zrobić z drugą porcją ciasta. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20 minut, teraz obsypać

Kuchnia Pokoleń
Cygańska potrawka ze skrzydełkami 165

patelni i przełożyć je do dużego żaroodpornego naczynia. Pieczarki oraz warzywa oczyścić i pokroić w słupki. Wyłożyć na skrzydełka. Z wody, koncentratu, ketchupu oraz przypraw przygotować sos,dokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie z potrawką przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika. Piec około 70 - 80 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą

Nie tylko w kuchni
TORTELLINI W SOSIE POMIDOROWYM ZAPIEKANE Z SEREM 123

drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy szynkę i pieczarki oraz pomidory z puszki. Sos gotując mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami. Kiedy znacznie zgęstnieje zakręcamy gaz. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy tortellini na to wylewamy sos i lekko mieszamy z makaronem, posypujemy wierzch serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 20-25 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami 279

cebulę w piórka. Składniki podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy wszystkie składniki będą podsmażone, całość zalewamy pomidorami z puszki. Dusimy ok 10 minut, następnie dodajemy groszek i przyprawy. Taki sos mieszamy z makaronem i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy serem żółtym. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez

e-PrzepisyKulinarne
PASZTET JAJECZNY Z PARÓWKĄ 206

również na tarce zetrzeć pieczarki, dodać 5 jajek surowych, sól, pieprz i odrobina bułki tartej, wszystko dokładnie wymieszać. Do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę masy jajecznej, na to położyć wzdłuż parówki (2 rzędy po 2 parówki). Na wierzch reszta masy jajecznej. Piekarnik nagrzać do 180'C. Keksówkę wstawić do większej blachy

Zrób to smacznie
placki z kurczaka wersja I 360

jogurcie, jest dzięki temu krucha i delikatna), pieczarki, papryke i cebule pocięłam w kostkę, ser starłam pozostałe składniki razem wymieszać, dodać przyprawy. Odstawić najakieś 30 min- wszystko ładnie przejdzie smakiem. Smażymy na rozgrzanym oleju na koniec kładziemy na papier by uniknąć zbędnego tłuszczu. Kilka porcji zrobiłam w piekarniku bez tłuszczu tzn. na papier do pieczenia wyłożyć placki piec

Kubki smaku
Bruschetta z pieczarkami 162

podsmażamy 5 minut na oliwie. Po tym czasie dorzucamy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Farsz solimy, pieprzymy, dodajemy zioła prowansalskie, oregano, paprykę słodką i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy. Bagietkę kroimy. Na każdą kromeczkę nakładamy farsz i wierzch posypujemy mozzarellą. Tak przygotowane grzanki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 5 minut w 175 stopniach. Ja zapiekam

Smak mojego domu
Muszle Haloo 202

wystygną robimy farsz. Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy pomidory i koncentrat. Do smaku dodajemy przyprawy. Tak gotowy farsz nakładamy do muszelek. Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem żółtym. Wkładamy makaron do nagrzanego piekarnika 150 stopni na ok 25 min. Smacznego

Panda i jej świat
Pizza na cienkim cieście z dużą ilością pysznych warzyw :) 153

momentu niemalże całkowitego odparowania wody. Następnie dodaj paprykę i pieczarki, tylko wymieszaj -> warzywka te są mięciutkie i od razu gotowe do spożycia. 3. Kiedy ciasto lekko wyrośnie rozwałkuj je w okrągły, cienki placek. Brzegi zwiń w rulonik. Ciasto nakłuj widelcem, aby nie powstały pęcherzyki powietrza. Wstaw do lekko nagrzanego piekarnika na 180* na 25 minut. 4. Następnie ciasto wyciągnij

Zdrowie na języku :P
Pizza na ziemniaczanym spodzie 299

jajka- 2 szt.* przyprawy: łyżeczka tymianku, pieprz* oliwa- do smarowania foremkiSos pomidorowy:* pomidory- 2 bardzo duże* czosnek- 1 ząbek* cukier trzcinowy- 1 łyżeczka* przyprawy: łyżeczka oregano, sól, pieprzDodatki:* brokuły* pieczarki* mozarella* pomidorki koktajlowe* szynka parmeńska* ser- (u mnie gouda) do posypaniaZaczynamy od robienia sosu.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zmiksować i gotować, aż sos zgęstnieje (u mnie trwało to ponad(...)przez praskę, dodać jajka, przyprawy i wyrobić na gładką masę.Foremkę o wymiarach 23 cm* natłuścić oliwą i przełożyć ziemniaczaną masę.Piec przez ok 25 min.Spód wyciągnąć z piekarnika, wyciągnąć z foremki i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Smarujemy sosem pomidorowym, układamy dodatki i pieczemy 15-20 min.Pod koniec pieczenia posypujemy serem i pieczemy, aż się rozpuści.Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak pieczony z dynią,pasternakiem i pieczarkami 153

To druga propozycja na wykorzystanie pasternaku.Pieczony jest jeszcze smaczniejszy.Nie potrzebuje zadnych przypraw.Wystarczy sol i oliwa,a pieczenie wydobywa z niego smakowita slodycz.Polecam!Skladniki na 4 porcje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami 211

cebulą Płat ciasta rozmrozić i posmarować roztrzepanym jajkiem Położyć pieczarki, rukolę i plastry żółtego sera Zwijać ciasto ostrożnie ( lekko ściskając, by w trakcie pieczenia się nie rozpadły), posmarować roztrzepanym jajkiem po wierzchu i pokroić na szerokość około 3-4 cm. Moje roladki piekłam w prodiżu do zupełnego zrumienienia ciasta.W piekarniku piec w temp. 220 stopni C. Nie należy roladek układać

Proste Potrawy
Zapiekanka ziemniaczana 774

stopni Celsjusza. Zapiekanka czekająca na wstawienie do piekarnika Pieczemy pół godziny. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 220 stopni i podpiekamy jeszcze 5-10 min. albo aż ser się ładnie przyrumieni. A tu już upieczona. Tuż po wyjęciu z piecyka Do takiej zapiekanki można dodać również podsmażone pieczarki. Będą świetnie pasować. Jest to też świetny pomysł, jeśli macie w lodówce

Ratunku obiad
Ciasto szpinakowe, czyli szpinakowiec w cieście francuskim :) 190

lekko oliwą, nakłuwamy widelcem i rozkładamy ser oraz posypujemy tymiankiem. Etap II: dobrze myjemy szpinak, osuszamy go i nakładamy na ser oraz posypujemy świeżo tartą gałką muszkatołową. Etap III: pieczarki kroimy w półplasterki i przesmażamy na oliwie z oliwek z dodatkiem pieprzu i grzybowego sosu sojowego. Nakładamy na szpinak. Etap IV: posypujemy całość startym żółtym serem oraz czosnkiem niedźwiedzim. Nada(...)trakcie pieczenia wilgoć miała ujście. Na koniec smarujemy ciasto rozkłóconym żółtkiem i posypujemy tymiankiem. Dookoła ciasta możecie jeszcze poukładać gałązki tymianku co dodatkowo wzbogaci aromat. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 210 C i pieczemy ok. 20 min. Etap VI: wyciągamy ciasto :) Jak widzicie wygląda super. a zapach hmmmm można zwariować. Ślinka już nam cieknie, gdy pomyślimy jak to smakuje

vegetanie
Leczo 687

dodatek do wszelkiego rodzaju posiłków. Przygotowane w szybkowarze, wychodzi wyjątkowo aromatyczne, przy łącznym czasie gotowania ok.  15 minut . Leczo przygotowałam ze sporej ilości papryki - część papryk upiekłam w piekarniku i obrałam ze skórki, część zaś dodałam ze skórką na sam koniec gotowania. Do lecza użyłam kiełbaski z baraniny oraz resztki grillowanego antrykotu wołowego. Ty oczywiście możesz dodać swoją(...)składniki dobrze się przegryzą. Gotowanie lecza składa się z kilku etapów:  przygotowanie papryki - najbardziej czasochłonny etap, pieczenie, obieranie ze skórki i krojenie przygotowanie pozostałych składników - podsmażanie cebuli, kiełbasy, pieczarek, pokrojenie pozostałych papryk oraz ścieranie na tarce pomidorów gotowanie potrawy pod ciśnieniem, następnie po dodaniu pomidorów gotowanie bez ciśnienia  W trakcie pieczenia papryk przygotuj sobie wszystkie pozostałe składniki

Szybko Szybkowar