pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:114/219)

Udka czosnkowe z kurczaka na trzech puree podane. 152

wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię z całymi pieczarkami, gdy zaczną puszczać soki, zmniejszamy ognień, dorzucamy ząbki czosnku zgniecione w łupinie oraz obraną cebulę na ćwiartki pokrojoną. Po chwili podlewamy winem, gdy alkohol odparuje dodajemy pozostałe czosnki (po łyżeczce), podsmażamy do zrumienienia skórki i podlewamy bulionem, solimy i pieprzymy. Wkładamy pod przykryciem do piekarnika w temperaturze 160 stopni na 45 minut

BaRepas
Poniedziałkowy "fit" - Papryki zapiekane z farszem makaronowym 155

kroimy drobno, pomidorki z oliwy kroimy, pieczarki po obraniu również. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą, dodajemy keczup i doprawiamy farsz solą i pieprzem. Papryki kroimy na połówki usuwamy pestki i nadziewamy przygotowanym farszem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy bulion i układamy na nim papryki.  Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
schab 118

posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili

w mojej kuchni
Schab po kowalsku 177

posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili

w mojej kuchni
Naleśniki z farszem pieczarkowo-paprykowym 232

paprykę. Mieszamy. Dodajemy sól, pieprz. Pieczarki puszczą wodę, więc musimy tak długo smażyć, aż woda wyparuje. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich. Odstawiamy do ostygnięcia. Na połowie naleśnika rozkładamy farsz i zawijamy go w rulon.  Naleśniki układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Na wierzchu posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temp.150 st.C, aż ser stopi się

tojestpyszne.blogspot.com
Zapiekanki z szynką i pieczarkami 2540

tarce o grubych oczkach. Do przesmażonych pieczarek dodać pokrojoną szynkę i garść startego sera. Wszystko wymieszać do smaku doprawić przyprawą do pizzy. Bułki przekroić na pół i posmarować cienko masłem. Na bułkach ułożyć przygotowany farsz. Na wierzchu posypać startym serem i posypać słodką papryką. Zapiekanki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Zapiekac

Monia miesza i gotuje
Rolada z Kurczaka z Pieczarkami 353

przygotowania:Cebulę podsmażamy, wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy po szczypcie przypraw. Studzimy.Umyte piersi rozbijamy tłuczkiem. Układamy na folii plastry kurczaka, tak aby nie było wolnej przestrzeni, wykładamy farsz i zwijamy roladę. Spinamy wykałaczkami. Całość posypujemy przyprawami, umieszczamy w rękawie do pieczenia  i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

Słodka Strona
Burgery jaglane 150

zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki  i cebulę pokroić. Czosnek wycisnąć. Wszystko razem podsmażyć na maśle, ok. 8-10 minut.Przestudzić. Dołączyć ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z  sałatka buraczana.Miłego dnia

pieprzny smaczek
ZAPIEKANKA Z CHLEBA,PIECZAREK I KIEŁBASY 226

koniec smażenia dorzucić pokrojone pieczarki i jeszcze chwilkę wszystko podsmażyć. Chlebek pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, dodać  jajka, łyżkę śmietany. odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną kiełbasę z kosteczkami chleba oraz masą jajeczno-serową. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłozyć masę. Piec w piekarniku ok 25minut w temp 180st

Walijskie Pichcenie
Chleb z smażoną cebulką i słonecznikiem 205

nastawić na temperaturę 200 stopni. Do zimnego piekarnika włożyć formę z ciastem i piec około 1 godziny od momentu nagrzania się. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i dopiekać dodatkowo 10-15 minut. Wyjąć i studzić na metalowej kratce, najlepiej przez całą noc. Inspiracją z małymi modyfikacjami był przepis z bloga Pieczarka Mysia

Ala piecze i gotuje
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem 646

kosteczkę i dodaj pieczarki delikatnie mieszając obsmaż. Dodaj kurczaka i szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na małym ogniu smaż jeszcze kilka minut dodając śmietanę i doprawiając . Farsz delikatnie ostudź. Naleśniki nasmaruj farszem, zwiń układaj w naczyniu przeznaczonym do pieczenia i posyp serem.  Czas pieczenia: Naleśniki zapiekaj w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez

Niezły Młynek
Nadziewane naleśniki z sosem pieprzowym 244

Siekamy cebulę I podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki. Mieszając smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy. Smażymy aż mięso przestanie być różowe, wtedy dodajemy paprykę, pozostawiamy na gazie ok 5 min I farsz gotowy. Smażymy naleśniki- przepis tutaj.Na gotowe naleśniki wykładamy farsz- po 2-3 łyżki- zwijamy .Wkładamy do nagrzanego piekarnika I pieczemy ok 10 min w tempareaturze

Smaki Edyty
Szaszłyki z kurczaka 116

filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach i oleju. Najlepiej godzinę wcześniej. Ja robię wieczorem i zostawiam na całą noc. Kroimy wszystkie warzywa. Nabijamy na patyczki i smażymy na patelni teflonowej bądź pieczemy w piekarniku. Można szaszłyki podsypać jeszcze ulubionymi przyprawami bądź

Magiczne Życie Marty
Sambusak z serami, pierożki 129

plasterki pieczarki i smażyć aż woda z nich wyparuje. Zdjąć z patelni i przestudzić. Połączyć wszystkie składniki i lekko posypać świeżo mielonym pieprzem. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, bardzo delikatnie. Wyciąć okrągłe kółka, na każdym położyć dużą porcję masy. Złożyć na pół i dokładnie zlepić boki. Posmarować pierożki rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez

Kuchnia Pokoleń
Domowa pizza na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej) 173

swoją objętość). Piekarnik nastawiamy na 220-230 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy oliwą. Ciasto rozkładamy na basze i rozciągając formujemy koło lub prostokąt. Tworzymy niewysoki brzeg na całym obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy

Be Fit Be Strong