Zamiast przękąski smakowita kolacja, czyli pełnoziarnista pizza - pieróg z nadzieniem na winie 259grubej tarce (ser, pieczarkę, wędlinę). Resztę skłaników posiekaliśmy drobniutko. Wszystko wymieszaliśmy i gotowe. Lepienie pierożków ;) Mi przypadło zadanie podzielić ciasto na trzy średnio-równe części. Rozwałkować każdą z nich i posmarować sosem pomidorowym, a następnie usypać na środku górkę nadzienia, by na koniec zlepić zgrabne pierogi. Pierogi piekliśmy naszą standardową metodą pizzową - w piekarniku rozgrzanym do 215 stopni
Kuchnia po mojemu
Rolada z mięsa mielonego 172pokrojone na plasterki. Podsmażone pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Na całości rozkładamy fasolkę i ugotowane jajka przekrojone na pół. Całość zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sycyliska pizza „z czym popadnie” 221Gouda LACTIMA -pieczarki marynowane -listki bazylii poszarpane Rozwałkuj ciasto i połóż na blasze z papierem do pieczenia. Rozsmaruj oliwe z oliwek i dodaj sos pomidorowy. Na wierzch wszystkie pokrojone składniki „jak popadnie”. Polej serem topionym. Pokrój w kawałki ryckiego Ramzesa i daj na wierzch. Kilka kropel oliwy oraz bazylia na koniec i do piekarnika. Nagrzej
Z Kuchni Do Kuchni
Ryba w towarzystwie pospolitego grzyba 183układamy kilka plasterków pieczarek. Przykrywamy folią. ZIEMNIAKI Ziemniaki ( u mnie 8 sztuk) obieramy i w osolonej wodzie obgotowujemy ok 5 minut. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy na ćwiartki. W drugim naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone ziemniaki. Posypujemy pieprzem cytrynowym i rozmarynem. Kroimy kilka plastrów masła i układamy w kilku miejscach na ziemniaczkach. Jak pieczemy? 1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni
Mój Smak na Życie
Śniadanie- wypchaj się! 231średnim ogniu pokrojoną pieczarkę i pomidora. Posyp je pieprzem, solą, a pomidora także bazylią. Odstaw na chwilę do wystygnięcia. Pokrój w drobną kostkę i włóż po trochę do każdej z muffinek. Przykryj serem żółtym i posyp serem corregio. W oddzielnych czterech wgłębieniach umieść jajka. Posyp solą, pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku, przez 15-20 minut.Wyjmij muffinki
Gotowanie to kochanie
Domowa pizza 256Pomysł na smaczną, szybką kolacje? My wpadliśmy na pomysł zrobienia pizzy :)To był bardzo udany pomysł, ciasto, najprostsze ze wszystkich. Podstawowe składniki, więc nic trudnego :)Ale
Serce zamknięte w formie pyszności
Pyszne domowe hamburgery. 198mieszamy. Dorzucamy ogórki, pieczarki cebulę i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Łączymy mięso mielone, tymianek, posiekaną w kosteczkę cebulę, namoczoną bułkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formułujemy kotlety w kształcie mięsa do hamburgera. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i smażymy.Na drugiej patelni smażymy plastry boczku.W międzyczasie podgrzewamy w piekarniku bułkę przekrojoną na pół
Brzuszki Łakomczuszki
Ryba pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym 232warzywach w sosie czosnkowo ziolowymKroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I porWrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza.Sos czosnkowy- jogurt grecki ok 200 ml, smietana ok 200 ml, 4 zabki czosnku, ziola- majeranek, bazylia, oregano, tymianek I pietruszka.Mieszamy I dodajemy ok 100 gr sera mozzarellaZalewamy rybe. Pieczemy ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 CJa podalam z pieczonymi
Smaki Edyty
Pizza chlebek 342układam plastry salami. Pieczarki pokroiłam drobno, i przesmażyłam na oliwie, posoliłam doprawiłam pieprzem, tymiankiem, odstawiłam do przestudzenia. Wyłożyłam na salami, dodałam pokrojoną drobno cebule czerwoną, oliwki pokrojone, posypałam przyprawą do pizzy. Roladę zwijam od krótszego Nakłuwam w kilku miejscach patyczkiem. Wkładam razem z papierem do formy o wymiarach 30*11 cm i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 250 stopni
wesoła kuchnia
Hot dog z pieczarkami 235cukru i soli. Pieczarki oczyścić (jeżeli są ładne, białe nie trzeba obierać) i podsmażyć na maśle. Połączyć z cebulą, razem chwilę poddusić. Doprawić solą i pierzem do smaku. Koniec paluszka z jednej strony odciąć i zrobić w nim wgłębienie przez całą długość (nie robiąc dziury na wylot) - drewnianym trzonkiem łyżki czy tłuczka. Bułki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
królestwo garów
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 175pół plastry pieczarki. Całość dusimy do zmniejszenia objętości. Wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy jeszcze kilka minut do momentu odparowania płynu. Farszem napełniamy cukinie. Wierzch obsypujemy startym na tarce o średnich oczkach serem. Gotowe układamy na blaszce na folii aluminiowej. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 25-30 minut
VioletoweKucharzenie
Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) 198dodatki (u mnie pieczarki, pomidor i cebula) opcjonalnie ser wegański Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem i dodaj skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj składniki i uformuj kulę (ciasto nie będzie zwarte tak jak w przypadku drożdżowego). Na blachę ułóż papier do pieczenia i rozprowadź równomiernie ciasto formując kształt pizzy. Włóż spód ziemniaczany do nagrzanego do 200 st C piekarnika
wegujemy
Dorsz w cieście francuskim z pieczarkami. 291nią usmażone pieczarki, na nie mozzarellę. Boki ciasta kroimy na 4 paski z każdej strony (prawie do samej ryby) następnie paskami przykrywamy rybę tak aby paski nachodziły na siebie (patrz zdjęcie). Tak przygotowane paczuszki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem każdą z paczuszek i zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 25 minut. Smacznego
Moje-pitraszenie
Frittata ze szparagami 212niej dodać pieczarki , pomidorki koktajlowe, zioła, wędzonego łososia , czy cokolwiek jeszcze przyjdzie Wam do głowy. Takie śniadanie jest bardzo smaczne i sycące, z pewnością je polubicie! Polecam! Składniki : 2 szalotki 1 ząbek czosnku pęczek zielonych szparagów 3-4 jajka sól, pieprz masło do smażenia Przygotowanie : Na żeliwnej patelni (lub innej którą można wstawić do piekarnika, roztopić masło
Codzienne Gotowanie
Paszteciki w bułeczkach 163pokroić i zmielić . Pieczarki , cebulę obrać, opłukać, posiekać, podlać wywarem z tłuszczem i dusić około 20 minut. Następnie dodać wędlinę, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, przyprawić do smaku i zagotować. Bułeczki naciąć od góry, zdjąć czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą
Tradycyjna Kuchnia