pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:124/219)

Zapiekane papryki z kaszką kuskus. 160

ponieważ zarówno pieczarki jak i kuskus mają już w sobie sól. Teraz papryki dobrze myjemy i kroimy na połówki oczyszczając z gniazd nasiennych. Każdą połowę nadziewamy farszem i kładziemy plasterki sera żółtego. Posypujemy czarnuszką, a jak nie macie to np. oregano będzie świetne. Układamy papryki na blasze wysmarowanej oliwą z oliwek i zapiekamy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym

vegetanie
pieczone gołąbki z pieczarkami,ryżem i z kurczakiem 182

opakowaniu. Pieczarki pokroić, przesmażyć wraz z posiekaną cebulą na oliwie. Dodać mięso i smażyć razem jeszcze kilka minut, wystudzić. Wymieszać ryż z masą mięsno- pieczarkową, dodać jajko, przyprawy i czosnek przecisnięty przez praskę. Kapustę wyjąć, wystudzić, zdejmować po jednym liściu, wyciąć zgrubienia. Kłaść na środek farsz i zwijać gołąbki, najpierw boki, potem przód. Piec gołąbki w piekarniku aż kapusta będzie

w mojej kuchni
Papryka faszerowana 185

pieczarek bulion warzywny sól pieprz pół cebuli Ścinamy górę papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy. Cebulę drobno kroimy, przesmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso. Mięso równomiernie obsmażamy, aż zmieni kolor. Stopniowo dodajemy bulion warzywny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko mieszamy i nadziewamy tym farszem papryki. Przykrywamy ściętą górą papryki. Wstawiamy je do piekarniku. Pieczemy w temperaturze

Salonik smaków
Wegetariański pasztet z jajek i pieczarek 227

podsmażone pieczarki i kajzerkę. Dodajemy surowe jajka i bułkę tartą oraz majonez. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką na jednolitą masę. Masę na pasztet przekładamy do foremki keksówki. Możemy delikatnie postukać foremką o blat, by ze środka wydostało się powietrze i pasztet był bardziej zwarty. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około

Zakręcony Widelec
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZARKAMI 381

czosnkiem i pieczarki, mąkę ziemniaczaną, pokrojoną natkę pietruszki oraz odsączoną fasolę z puszki, doprawiamy całość solą i pieprzem. Ja dałam pieprzu dość sporo, by pasztet miał wyraźny (nie mdły) smak, ale to rzecz gustu oczywiście. Dokładnie mieszamy wszystko i przekładamy do przygotowanej wcześniej formy. Ubijamy dokładnie, wyrównujemy (najlepiej przy pomocy łyżki maczanej w zimnej wodzie).Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Pomysł na… rosołowe tartaletki 150

pieczarek. Wymieszać, doprawić do smaku i ostudzić. W misce rozkłócić jajka, razem z serkiem na jednolitą masę, dodać parmezan i gotowe, doprawione warzywa z mięsem. Całość dokładnie wymieszać, ew. odrobinę jeszcze doprawić do smaku. Na każdą tartaletkę nakładać mieszankę. Opcjonalnie na wierzch poukładać pokrojony w cienkie plasterki ser mozzarella. Wstawić do nagrzanego na 190 stop. C piekarnika i zapiekać

gutfut
Zapiekanka z wędzonym kurczakiem 197

podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać mieszankę warzywną, seler naciowy pokrojony w kawałki, doprawić solą, pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Mięso z wędzonego kurczaka oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać i umieścić w naczyniu do zapiekania. Śmietanę wymieszać z tartym żółtym serem, jajkami, solą i  pieprzem. Wlać na zapiekankę. Zapiekać w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Karkówka w ketchupie z pieczarkami 311

czasie pieczarki z papryką solimy i pieprzymy. Jak warzywa zmiękną odlewamy od nich wodę i dodajemy ketchup. smażymy jeszcze 2 min. i wykładamy na karkówkę. Ja akurat miałam tak duże naczynie, że wyszła mi jedna warstwa mięsa i jedna warzyw, ale mięso z warzywami można układać warstwowo karkówka, warzywa, karkówka, warzywa itd. do wykończenia składników. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Kulebiak z kapustą i grzybami 356

pieczarki. Po kilku minutach dodaję posiekane drobno grzyby oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Wlewam wodę z gotowania grzybów i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Studzę. Ciasto wałkuję tworząc duży prostokąt. Na cieście układam farsz pozostawiając odstęp 2 cm od każdej krawędzi. Ciasto roluję, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję kminkiem a następnie umieszczam w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Filet kurczaka z pieczarkami i natką, prosto i smacznie. 154

Pieczarki kroimy w paski i obsmażamy na maśle,  gdy są już miękkie dodajemy majeranek,  oba pieprze i doprawiamy solą do smaku. Wsypujemy natkę i dokładnie mieszamy, aby się wszystko równo rozłożyło. Na każdy kotlet nakładamy porcję grzybów z natką, posypujemy odrobiną sera. Na ciepłym farszu serek się lekko rozpuści. Jeśli nie, można na chwilę wstawić do piekarnika

Dieta moja pasja
papryka faszerowana z mięsem z rosołu 334

pieczarki obrać, drobno pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwę, podsmażyć, zdjąć z ognia, lekko przestudzić.. Mięso pokroić w małe kawałeczki. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać, doprawić do smaku. Papryki umyć, odciąć wierzchołek z ogonkiem, delikatnie wydłubać białe błonki z pestkami. Farszem napełnić papryki lekko dociskając po każdej porcji. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać rosołem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego

6niebo
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w pieczonych koktajlowych pomidorkach 200

pieczarkami pokrojonymi w cienkie plasterki. Całość duś około 5 minut, przypraw (bez cukru, bo on jest do passaty), dodaj szpinak, duś 8 minut, wlej śmietanę. Całość dokładnie mieszaj.   Pomidorki koktajlowe pokrój w cienkie plasterki. W głębszym naczyniu wymieszaj passatę z cukrem, solą i pieprzem. Płaty makaronu włóż na 10 minut do gorącej wody, szybciej dojdą w piekarniku

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka z tortellini 200

pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Smażyć jeszcze  około 3-4  minuty. Wszystko wymieszać z tortellini i przełożyć do naczynia do zapiekania. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Polać po wierzchu zapiekanki oraz posypać żółtym serem startym na tarce. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Ciasto francuskie z farszem. 130

Podsmażone pieczarki, kiełbasę i cebulę wymieszać razem z groszkiem, pomidorami, serem żółtym, pieprzem i solą oraz wyciśniętym czosnkiem. Wyłożyć farsz na ciasto, obłożyć plastrami salami ( dwa plastry zostawić ). Na wszystkie składniki położyć drugi placek ciasta francuskiego i dobrze skleić z dolnym ciastem. Na górę położyć salami, pokrojone na cztery części. Piec na papierze do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180stopni) przez

W kuchni u Moniki
Szaszłyki z szynki i grillowane warzywa 172

Pieczarki, paprykę i cukinię przełożyć do miski, posypać przyprawami (u mnie Delikat do mięs Knorr), dolac troszkę oleju, żeby przyprawy ładnie się przykleiły, wymieszać ręką wcierając przyprawy. Cebulę jedynie sypiemy przyprawą (przy mieszaniu mogłaby się porozwalać na kawałki). 5. Nadziewać na patyczki. Grillować na niedużym ogniu do miękkości mięsa. Zamiast grillować można je oczywiście upiec w piekarniku. Ja jako

Kto ugości moich gości?