pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:119/219)

CUKINIA FASZEROWANA PIECZARKAMI Z MOZZARELLĄ 533

solą. Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć z cebulką,po ok 10 min dodać wydrążony środek z cukinii - smażyć do wyparowania wody.Pomidora sparzyć,ściągnąć skórę,pokroić w kostkę i dodać do farszu - smażyć jeszcze 5 minut.Pod koniec przyprawić solą,pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanym farszem napełnić łódki cukinii i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak w pomidorowym sosie 226

Kurczak zapiekany w piekarniku z ananasem Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue  Kurczak w miodowym sosie  Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/2 cukinii 1 papryka czerwoan 200 ml pomidorowej passaty 5 małych pieczarek 1 czerwona cebula

Delusional Trine
Naleśniki zapiekane z grzybowym farszem i serem 123

nabierać złotego koloru. Dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Trzeba doprawić mocno, żeby nie było nijakie. Jak już cała woda wyparuje dodać potarty ser, wymieszać. Zostawić trochę sera do opsypania na górze. Farsz rozłożyć na usmażonych naleśnikach i zwinąć. Formę wysmarować lekko masłem i rozłożyć na dnie naleśniki. Obsypać pozostałym serem . Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 156

powstanie kolejna warstwa. Pieczarkami i posypujemy świeżo utartym serem.Następnie położyć drugą identyczną warstwę. Przekładać aż do wykorzystania wszystkich składników jednak górę zawsze kończymy warstwą makaronu polaną dużą ilością beszamelu, co pozwoli iż makaron nie będzie twardy. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką od niego lub gdy nie posiada jej to folią aluminiową. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 40 minut

Aromatyczne Podróże
Zapiekane naleśniki 172

farsz czyli nasze podsmażone pieczarki i ścieramy ser żółty i zwijamy naleśnik w rulon. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i układamy jeden na drugim. Gdy naczynie będzie już pełne robię sos. Koncentrat pomidorowy rozrabiam z wodą i jogurtem naturalnym i solę odrobinę do smaku. Na górę ścieram żółty ser i wstawiam pod przykryciem do nagrzanego piekarnika w temp. 180 stopni

Tanio smacznie i prosto
Kurczak z ananasem w śmietanowym sosie 155

patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Jak już woda z grzybów wyparuje to oznacza, że są już gotowe. Wlać śmietanę na patelnię i lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, obłożyć kawałkami ananasa. Na górę wylać śmietanę i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Schabowe roladki 157

kucharek po przepis. Składniki - 6 plastrów schabu - 1/2 kg pieczarek - 1 cebula - musztarda - sól, pieprz do smaku - wykałaczki  Kotlet schabowy rozbić , oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą .  . Pieczarki i cebule pokroić na plasterki, podsmazyć . Delikatnie  z blęderować lub drobno posiekać . Doprawić solą i pieprzem do smaku.  Na musztardę nałożyć trochę farszu i rozprowadzić równo(...)Zawinąć boki i zrolować , zapiąć wykałaczką . Tak przygotowane roladki , podsmazyć z każdej strony na gorącym tłuszczu.  Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podpiekać w piekarniku  30 minut w temperaturze 180 st Podaję z ziemniakami i surówką

Eli Gotowanie
Pasztet Wiosenny. 141

paprykę z pieczarkami, namoczone pieczywo,  mięso i wątróbkę.  Do zmielonej masy dodać jaja,łuskę babki lancetowatej, koperek, pietruszkę i przyprawy.  Pamiętaj, że taka ilość mięsa musi być porządnie doprawiona. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, jeśli jest potrzeba dolewamy trochę wywaru z duszenia. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej olejem rzepakowym keksówki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym

IzaGotuje
DOMOWE ZAPIEKANKI :) 160

Przygotowanie zaczynam od obrania pieczarek. Obrane grzybki kroję w kostkę, wrzucam na patelnie. Pieczarki duszę pod przykryciem, aż zrobią się miękkie. Cebulę siekam w kostkę i dodaję do pieczarek. Smażę do momentu aż cebula się zeszkli. Pod koniec smażenia dodaje paprykę, pokrojoną drobną kosteczkę. Dodaję przyprawy, tak aby farsz miał intensywny smak.        Ser żółty ścieram(...)oczkach.        Bułki kroję na pół. Połówki bułek smaruję keczupem.        Nakładam farsz i posypuję nasze zapiekanki żółtym serem. Wkładam do piekarnika, nagrzanego do 200˚C na około 5 min, aż ser się rozpuści.        Gotowe zapiekanki polewam dresingiem i SMACZNEGO :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Zdrowo i kolorowo
Muszle zapiekane z szynką parmeńska i trzema serami 190

paski. Dodajemy do pieczarek i papryki. Podsmażamy, aż szynka będzie chrupiąca. Składniki farszu mieszamy z sosem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (al Dente). Ser mozzarella ścieramy na tarce. Ser pleśniowy i ser raclette kroimy w drobną kosteczkę. Ugotowane muszle nadziewamy farszem i przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Posypujemy serami. Pieczemy w piekarniku nagrzewamy do 200 stopni przez około

Mania Gotowania
Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym 280

każdym filecie kieszonkę.2. Pieczarki kroimy, smażymy na oliwie razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem.3. Farszem napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek.4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez

Pasja Smaku
NADZIANA ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 153

polecam nie oszczędzać na pieczarkach :) Czekamy aż farsz troszkę przestygnie i działamy dalej. Na blat kuchenny, najlepiej wyłożony folią wykładamy nasze mięso. Ważne by było rozłożone równomiernie. Następnie wykładamy przestudzony farsz i posypujemy serem żółtym. Gdy już nasza rolada jest nadziana, przy pomocy folii rolujemy nasze mięso na kształt rolady. Owijamy plastrami boczku ii do piekarnika. Można piec w foremce

BezglutenowaIzabela
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 131

Wyjmij z piekarnika i odstaw do lekkiego przestudzenia. W tym czasie przygotuj polewę rozpuszczając czekoladę z 1/2 łyżki oleju kokosowego na małym ogniu lub w kąpieli wodnej. 4. Posmaruj ciasto czekoladą, pokrój, udekoruj owocami. KOLACJA K:208.1 kcal/ B:12.5 g/ T:6.8 g/ W:23.7 g / B:7.9 g ZUPA CUKINIOWA Z PIECZARKAMI I SOCZEWICĄ (PRZEPIS NA 2 PORCJE

Powiedz dietom nie
W domu: faszerowany makaron 211

grubym oczku (marchewke i pieczarki najpierw obieramy). Na dużej patelni rozpuszczamy masło z przyprawami i dodajemy kurczaka. Gdy mięso będzie wstępnie podsmażone, dodajemy warzywa i ponownie doprawiamy do smaku, dodajemy syrop z agawy i mieszamy. Smażymy aż warzywa zmiękną. W między czasie gotujemy muszle makaronowe al dente. Do dużego naczynia żaroodpornego nalewamy passate pomidorową. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (góra

Kuchnia w biegu
Tarta z pieczarkami 178

Składniki ciasto: 160 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka Młynomag) 80 g masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie: 20 dkg pieczarek 1 większa

czarrna od kuchni
Gołąbki z brązowym ryżem ,mięsem i pieczarkami 142

mięso mieszamy z ryżem, pieczarkami i cebulą. Dosmaczamy pieprzem, solą i oliwą z oliwek. Zawijamy gołąbki. Jak zawinąć gołąbki? W internecie jest bardzo dużo tutoriali na ten temat, łatwo się jest tego nauczyć. Wkładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego i zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy sól i pieprz oraz oliwę z oliwek. Zapiekamy około 40 minut w piekarniku od momentu zagotowania się

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 133

kładziemy na szynce z pieczarkami, następnie ściśle zawijamy w szynkę oraz w folię spożywczą. Wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy roztrzepanym jajkiem, kładziemy polędwiczkę wypakowaną z folii i szczelnie zawijamy. Tak samo postępujemy z drugą. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą 1136

chwili również cebulę oraz pieczarki obgotowane różyczki brokuła i paprykę, dusimy chwilę pod przykryciem, doprawiając do smaku solą i pieprzem, zestawiamy z ognia, dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojoną dowolną wędlinę, dodajemy połowę sera mozzarella w kosteczkach, mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą sera, wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekamy 15 minut

Wanilia i Kardamon
Pasztet z cukinii 99

cukinii i marchewki dodajemy pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, ser żółty starty na tarce oraz żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Wsypujemy po trochu bułkę tartą i mieszamy. Na koniec ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy z masą cukiniową żeby ją napowietrzyć. Gotową masę przekładamy do keksówki którą wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Kuchenne Wariacje
Naleśniki z warzywami 392

zawinąć i zapiec w piekarniku. Prawda, że proste? Lubicie takie połączenia? Składniki: Na 10 naleśników: Ciasto: 250ml mleka 3.2% 200g mąki pszennej (ok 1 szklanka) 2 jajka 70ml oleju rzepakowego (1/4 szklanki) 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki) szczypta soli Nadzienie: 30 dkg żółtej fasolki szparagowej 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 cebula 10 pieczarek 2 małe piersi

Kuchnia w czekoladzie
Szybkie szaszłyki 166

paprykę lub  pieczarki :) Przygotowanie: Schab oraz pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i obsypałam przyprawami, jakie lubię najbardziej, między innymi: papryka słodka, ostra, przyprawa do szaszłyków oraz  india bombay masala. Odstawiłam mięso na 10 minut i pokroiłam cebulę. Nadziałam mięso na przemian z cebulą: schab/cebula/pierś z kurczaka/schab/cebula/pierś z kurczaka Wstawiłam do piekarnika na ok 25 minut

The Sweet Damsel
Rolada z indyka z wątróbką i jajkiem z puree z bobu z sezamem. 211

kawałków -gałązki rozmarynu -kilka pieczarek przekrojonych wzdłuż na ćwiartki -szklanka bulionu drobiowego -3 jajka Rozbite mięso smarujemy farszem z wątróbki, wykładamy jajka. Za pomocą sznurków zawijamy roladę. Na dnie rondla układamy liście poru, na nich umieszczamy mięso. Solimy je z góry i pieprzymy cayenne. Dodajemy do rondla wszystkie w/w składniki. Podlewamy bulionem i wkładamy do piekarnika pod przykryciem

BaRepas
Zamiast przękąski smakowita kolacja, czyli pełnoziarnista pizza - pieróg z nadzieniem na winie 200

grubej tarce (ser, pieczarkę, wędlinę). Resztę skłaników posiekaliśmy drobniutko. Wszystko wymieszaliśmy i gotowe. Lepienie pierożków ;) Mi przypadło zadanie podzielić ciasto na trzy średnio-równe części. Rozwałkować każdą z nich i posmarować sosem pomidorowym, a następnie usypać na środku górkę nadzienia, by na koniec zlepić zgrabne pierogi. Pierogi piekliśmy naszą standardową metodą pizzową - w piekarniku rozgrzanym do 215 stopni

Kuchnia po mojemu
Rolada z mięsa mielonego 123

pokrojone na plasterki. Podsmażone pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Na całości rozkładamy fasolkę i ugotowane jajka przekrojone na pół. Całość zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sycyliska pizza „z czym popadnie” 161

Gouda  LACTIMA -pieczarki marynowane -listki bazylii poszarpane Rozwałkuj ciasto i połóż na blasze z papierem do pieczenia. Rozsmaruj oliwe z oliwek i dodaj sos pomidorowy. Na wierzch wszystkie pokrojone składniki „jak popadnie”. Polej serem topionym.  Pokrój w kawałki ryckiego Ramzesa i daj na wierzch.  Kilka kropel oliwy oraz bazylia na koniec i do piekarnika. Nagrzej

Z Kuchni Do Kuchni
Ryba w towarzystwie pospolitego grzyba 132

układamy kilka plasterków pieczarek. Przykrywamy folią. ZIEMNIAKI Ziemniaki ( u mnie 8 sztuk) obieramy i w osolonej wodzie obgotowujemy ok 5 minut. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy na ćwiartki. W drugim naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone ziemniaki. Posypujemy pieprzem cytrynowym i rozmarynem. Kroimy kilka plastrów masła i układamy w kilku miejscach na ziemniaczkach.  Jak pieczemy? 1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni

Mój Smak na Życie
Śniadanie- wypchaj się! 174

średnim ogniu pokrojoną pieczarkę i pomidora. Posyp je pieprzem, solą, a pomidora także bazylią. Odstaw na chwilę do wystygnięcia. Pokrój w drobną kostkę i włóż po trochę do każdej z muffinek. Przykryj serem żółtym i posyp serem corregio. W oddzielnych czterech wgłębieniach umieść jajka. Posyp solą, pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku, przez 15-20 minut.Wyjmij muffinki

Gotowanie to kochanie
Domowa pizza 193

Pomysł na smaczną, szybką kolacje? My wpadliśmy na pomysł zrobienia pizzy :)To był bardzo udany pomysł, ciasto, najprostsze ze wszystkich. Podstawowe składniki, więc nic trudnego :)Ale

Serce zamknięte w formie pyszności
Pyszne domowe hamburgery. 150

mieszamy. Dorzucamy ogórki, pieczarki cebulę i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Łączymy mięso mielone, tymianek, posiekaną w kosteczkę cebulę, namoczoną bułkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formułujemy  kotlety w kształcie mięsa do hamburgera. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i smażymy.Na drugiej patelni smażymy plastry boczku.W międzyczasie podgrzewamy w piekarniku bułkę przekrojoną na pół

Brzuszki Łakomczuszki