pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:126/219)

Bakłażan pieczony faszerowany 111

dodać pieczarki i lekko przesmażyć. Następnie dodać mięso, czosnek i przyprawy (oprócz soli), smażyć około 5 - 6 minut. Dodać pokrojony miąższ z bakłażana i bułkę tartą, przesmażyć i doprawić pieprzem, solą (brać pod uwagę, że wnętrze bakłażana było już solone). Wnętrze bakłażanów posmarować niewielką ilością oliwy z oliwek. Włożyć do foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika

Kuchcik gotuje
Domowe zapiekanki z pieczarkami- najlepsze. 208

pieczarek. Dla urozmaicenia można dodać drobno posiekaną papryczke chilii, cebulkę oraz parmezan. Ale bez tych dodatków zapiekanki również smakują wspaniale. 3. Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Wycisnąć na nią ketchup i wyłożyć na niego masę pieczarkowo serową. 4. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około 10 minut, aż ser sie rozpuści i lekko zezłoci. 5. Po wyjęciu z piekarnika posypać zapiekanki

DefinicjaSmaku
Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami 175

jajkiem. Pieczarkę myjemy i obieramy, usuwając ogonek. Tniemy ją na większą kostkę i dodajemy do masy serowo - jajecznej. Szczypiorek sikamy - około 1 łyżki stołowej i łączymy z masą. Na koniec dodajemy mleko, znów mieszamy całą masę. Masę wlewamy ostrożnie do bagietki. Wierzch posypujemy obficie bazylią. Tak przygotowaną bagietkę układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego do 185 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Pieczarki faszerowane serami i pomidorami 114

Pieczarki obrałam ze skórki( nie myłam) odcięłam korzonki, które drobniutko pokroiłam i odłożyłam do miski. Do pokrojonych korzonków dodałam  surowe jajka, śmietanę pokrojone w drobną kostkę sery, pomidora obranego ze skórki, cebulę, bazylię, tymianek i czosnek wyciśnięty przez praskę.Doprawiłam solą, pieprzem i papryką, wymieszałam i tak przygotowanym farszem wypełniłam kapelusze pieczarek.Lekko skropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Gosia gotuje
Pieczeń rzymska z pieczarkami 162

farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem. W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz, na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ZIEMNIAKI FASZEROWANE FETĄ 249

Pieczarki kroimy w kostkę i wraz z cebulą, boczkiem i czosnkiem smażymy na oleju, aż odparuje z nich woda. Studzimy. Fetę dusimy widelcem. W misce mieszamy fetę, z przesmażoną wcześniej zawartością patelni. Dodajemy pieprz i słodką paprykę (sól pomijamy, ze względu na słoną fetę). Na każdej połówce wydrążonego ziemniaka układamy nasz farsz.  Posypujemy koperkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
FASZEROWANA CUKINIA 144

Pieczarki i cebulę obieram, czerwoną paprykę myję usuwam nasiona, wszystkie warzywa kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek, wrzucam pieczarki i podsmażam do miękkości, następnie dodaję cebulę i paprykę. Wszystkie składniki duszę przez parę minut, aż cebulka zrobi się miękka. Przyprawiam ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne i szczyptą soli.         Mięso(...)mielone podsmażam na patelni, dodaję jeden wyciśnięty ząbek czosnku, szczyptę soli, pieprz.  Gdy wieprzowina jest gotowa dodaję do niej wcześniej uduszone warzywa. Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Nagrzewam piekarnik do 180 °C. Z cukinii za pomocą małej łyżeczki, wydrążam gniazda nasienne. Do powstałych wgłębień, kładę pokrojony w plasterki ser feta, a następnie nakładam farsz. Wszystko przykrywam pokrojonym w plasterki żółtym

Zdrowo i kolorowo
Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego 135

ostudzone pieczarki z cebulą i pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i wegetą. Paprykę umyć odciąć górne wierzchy , 2 cm od strony ogonka. Następnie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i oprószyć środek papryk solą i pieprzem. Papryki nadziać przygotowanym farszem, przykryć ściętymi wierzchami, polać odrobiną oleju. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć papryki, piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Danusi
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 161

czasu aż cebula zmięknie, a boczek się przyrumieni.  Pieczarki pokroić na średniej wielkości (wg uznania) kawałki i dodać do cebuli, gdy ta będzie już miękka. Smażyć chwilę, aż pieczarki zaczną mięknąć. Dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Odstawić, aby farsz ostygł.  Gdy farsz będzie zimny, doprawić do smaku i wbić jajko - dokładnie wymieszać. Przygotowanie kapusty(...)wystarczy im czas, aby się dobrze zagrzały, a kapusta stała się całkowicie miękka. Ja w wolnowarze ustawionym na średnie grzanie ("medium") dałam im jakieś 2-2,5 godziny, w piekarniku ustawionym na 170-180 stopni powinno wystarczyć im 45-60 minut, lub nieco więcej, aż kapusta będzie miękka. Naczynie do zapiekania powinno być przykryte. Czas pieczenia zależy także od wielkości

Codzienne Gotowanie
Piersi indycze z ziemniakami 153

pieczarki i chwilkę smażyć. Podczas smażenia mięso przewrócić. Ziemniaki umyć, dokładnie wyszorować, marchewki oskrobać, od fasolki odciąć końcówki. Do dużego garnka wlać wodę i gotować ziemniaki przez 10 minut w osolonej wodzie. Dodać marchewki, fasolkę i gotować aż warzywa będą miękkie. Odcedzić. Do żaroodpornego naczynia wlać wywar, następnie wszystko z patelni i warzywa. Wymieszać i obsypać świeżym tymiankiem. Piekarnik nagrzać

Kuchnia Pokoleń
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 193

pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego farszu. Ciasta francuskie kroimy na trzy części wzdłuż krótszych boków, rozsmarowujemy pesto i wykładamy farsz na połowie każdego paska ciasta, zamykamy nasz farsz i dokładnie zaklejamy boki, każdą paczuszkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Moje-pitraszenie
Czosnkowe zapiekanki z pieczarką 120

pieczarki oraz naszego kabanosa w kostkę , i przesmażamy razem 10 minut  często mieszając aby się nie przypaliło , po przesmażeniu wykładam na nasze wysmarowane masłem bułki przesmażony farsz . Kiedy farsz mamy wyłożony , ścieramy ser żółty na drobnych oczkach i posypuję nasze zapiekanki i dłonią dociskam do naszej bułki , tak aby nie obsypywał się za mocno , następnie wstawiam do rozgrzanego piekarnika

Mój Smak
Przekąski na Sylwestra: Kostka makaronowa z pieczarkami i serem. 159

pieczarki, jajka, sery, śmietanę, ogórki i przyprawy. Zmiksować by wszystkie składniki się połączyły. Masa powinna być wyrazista w smaku (wyraźnie powinno dać się wyczuć zarówno sól jak i pieprz), gdyż po upieczeniu straci na wyrazistości.  Masę mieszamy z makaronem. Wykładamy na przykrytą papierem do pieczenia foremkę i ubijamy łyżką, wyrównując wierzch. Całość nakrywamy folią aluminiową i wsuwamy do piekarnika

Poezja Smaków - blog kulinarny
Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką 538

pieczarki i starty żółty ser. Paski ciasta francuskiego zaplatać (od lewej do prawej stronie; naprzemiennie) przykrywając piersi z kurczaka. Końcówki ciasta (tzw. ogonki) delikatnie zlepić. Na sam koniec ciasto francuskie przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 40-45 minut w 200ºC (aż do zarumienia ciasta). Podawać kilka minut pod wyjęciu z piekarnika (gorące

Ugotować