pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:125/219)

NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 319

Po raz pierwszy jadłam to danie na przyjęciu u koleżanki. Jego smak tak mnie zachwycił, że postanowiłam w domu sama je przygotować. Kurczak w cieście

Słodko-Słony Świat Ilony
Ślimaczki drożdżowe z pieczarkami 191

pokrojone pieczarki , solimy i dusimy do miękkości.Doprawiamy do smaku.CAŁOŚĆ:Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na ulubioną grubość ( ja wolę grubsze ).Rozsmarowujemy grzybowy farsz po całości.Zwijamy roladę ( zwijamy zaczynając od węższego boku ).Kroimy na 6-8 plastrów.Każdy lekko zgniatamy na ukos.Układamy na blasze  , smarujemy odrobiną mleka.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika

Ostra na Słodko
Pizza na miękkim cieście - krok po kroku 509

pomysł na smaczny obiad lub pyszną kolację. Jest tańsza i przede wszystkim dużo smaczniejsza niż jej kuzynka zamawiana z pizzerii. ;-)(przepis na blaszkę, która jest w wyposażeniu każdego piekarnika)Na ciasto: 3 szklanki mąki (400g)1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli1 szklanka ciepłego mleka25g drożdży3 łyżki oleju Na sos:6 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego4 czubate łyżeczki keczupu (u mnie pikantny(...)ilość ziół jak i czosnku jest dowolna i zależna od preferencji 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ser żółty, mozarellę i szynkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki lub ścieramy na tarce.**oczywiście mamy całkowitą dowolność jeśli chodzi o ilość i rodzaj składników :-)  4. Wyrośnięte ciasto wałkujemy starając się utrzymać formę prostokąta i rozkładamy

Szefowa kuchni
Rolada z żółtego sera z papryką 174

oczkach. 5 jajek rozmącić, wymieszać z serem i majonezem. Blachę wysmarować olejem i wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę serową i piec 15 minut w temperaturze 200oC. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony(...)zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 oC. Uwaga – sprawdzona rada 1)       zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych w plastry i podduszonych na odrobinie masła Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi

Świat Smaku
POLĘDWICA A'LA WELLINGTON. 198

pieczarki, po czym na środek polędwicę. Mięso smaruję musztardą, zawijam delikatnie szynkę i mocno  dociskam,  by powstał dość ciasny pakuneczek. Kolejnym krokiem jest już owinięcie tak przyrządzonej polędwicy ciastem francuskim, też bardzo ciasno, dokładnie zaciskając, zaklejając miejsca złączeń. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia  i obficie, bardzo dokładnie smaruję wierzch ciasta pozostałym jajkiem. Wstawiam do piekarnika

W kuchni Karmel-itki
Odrywana (ślimaczkowa) pizza 142

pieczarkami, wystudzić. Do wystudzonych warzyw dodać połowę startego żółtego sera i wymieszać. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt. Na cieście rozłożyć przesmażone warzywa i zwinąć w roladę. Pokroić na plastry o grubości ok 1,5- 2 cm. Ułożyć we foremce i posypać pozostałym żółtym serem. Ostawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Przekąska imprezowa z ciasta francuskiego 373

serem, pieczarkami oraz szynką. Z drugiego arkusza ciasta wykrawamy podobny kształt, przykrywamy nim ciasto z nadzieniem. Na środku ciasta kładziemy szklankę. Ciasto nacinamy najpierw na pół, potem na ćwiartki, na ósemki i na szesnastki. Środek ze szklanką powinien pozostać nienaruszony. Szklankę odkładamy. Nacięte kawałki skręcamy dwukrotnie tworząc spiralkę. Blaszkę z ciastem wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Najlepsze i najprostsze domowe zapiekanki 984

tymi pieczarkami nie robię dosłownie nic poza umyciem ich i starciem na tarce na dużych oczkach. Dlaczego zapiekanki są idealne na przyjęcie? przygotujesz je bardzo szybko nie są drogie możesz przyszykować je dzień wcześniej. Wystarczy, że zabezpieczysz je folią aluminiową (ja przechowuję je w plastikowym pojemniku na ciasto) i włożysz do lodówki. Podczas przyjęcia wystarczy włożyć je do piekarnika

Mojewlasne.pl
Papryka faszerowana 124

pieczarek dodajemy przeciśnięty czosnek, pokruszony tofu, natkę pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i dokładnie mieszamy. Trzymamy jeszcze ze dwie minuty na ogniu i zestawiamy. Papryki myjemy, odcinamy tą część z ogonkiem, usuwamy gniazda nasienne i nakładamy przygotowany farsz. Na wierzchu posypujemy startym na tarce żółtym serem. Układamy papryki w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobinę wody i pieczemy w piekarniku przez około

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
pieczarki z serem 116

pieczarki są cały rok. Więc cały rok możemy przygotowywać sobie tą pyszną przekąskę. Grzyby płuczemy, wyjmujemy nóżki i kroimy drobno razem z  cebulą i czosnkiem... Farsz dusimy i smażymy, przyprawiając solą i pieprzem. Kapelusze obsmażamy z dwóch stron. Układamy na blaszkę z papierem i dodajemy farsz, wszystko zakrywamy serem. Tak przygotowane wstawiamy na 5-10 minut do piekarnika

chleba naszego
Krokiety z kapustą, grzybami i szpinakiem z ciasta na pizzę 266

kilogram pieczarek. Proporcje możecie oczywiście dostosować wg uznania. Gotowy farsz studzimy i przekładamy na ciasto do pizzy – ja użyłem gotowego spodu, który bez problemu można kupić w sklepie (cienki prostokąt z ciasta, sprzedawane jak ciasto francuskie – nie mylcie z wypieczonymi spodami do pizzy). Zawijamy tworząc coś na wzór dużego krokieta i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym

MarcinChef
Pizza bez glutenu 120

podsmażone pieczarki, cebula czerwona, czosnek, pomidory, sos pomidorowy, oliwki, boczek... Drożdże rozpuściłam w przegotowanym mleku. Do miski wsypałam mąki, sól, dodałam rozpuszczone drożdże w mleku, oliwę i na koniec wodę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam za pomocą łyżki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gotowe ciasto odstawiłam w ciepłe miejsce na 30 min. W międzyczasie przygotowałam dodatki i rozgrzałam piekarnik

nietadieta
elti pide - turecka pizza 143

posiekać. Pieczarki zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa wraz z przecierem pomidorowym i przyprawami. Porządnie wymieszać. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę. Podzielić na 4 części. Cienko rozwałkować na owalny kształt. Na każdym kawałku rozłożyć 1/4 nadzienia, pozostawiając ok 1 cm wolnego brzegu. Brzegi ciasta założyć do środka, uformować na kształt łódki. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego

6niebo
Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami 144

siekamy. Pieczarki i cebulę podsmażamy na patelni. Kiedy trochę przestygną, mieszamy je z jajkiem, jogurtem i przyprawami. Ser ścieramy na tarce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części (ja zrobiłam 6 wielkich pizzerinek, można zrobić 10 mniejszych). Formujemy w koła, czy jak w moim przypadku łódki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez

e-PrzepisyKulinarne
Mięso mielone w cieście francuskim 396

Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę i posypać serem żółtym. Boki ciasta francuskiego ponacinać i na zmianę przeplatać. Posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać majerankiem. Piec w rozgrzanym piekarniku

W kuchni u Moniki