pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:108/219)

POLĘDWICZKA W SOSIE PIECZARKOWO- BOROWIKOWYM 153

SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g polędwiczki wieprzowej ( 1 polędwiczka) w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki młotkowanego czarnego pieprzu (grubo zmielonego ) 1 łyżeczka różowego pieprzu sól SOS PIECZARKOWO-BOROWIKOWY 250 g pieczarek pokrojonych w plastry 25 g suszonych borowików 75 ml białego wytrawnego wina 100 ml słodkiej śmietanki 30 % 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 szklanka bulionu lub wody(...)piekarnika (razem z patelnią lub przekładamy na blaszkę), pieczemy 15 minut. Upieczoną polędwiczkę przekładamy na deskę i odstawiamy na około 10 minut, aby odpoczęła. SOS : Na patelni, na której smażyliśmy polędwiczkę rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i 1 łyżkę masła. Wrzucamy pokrojoną cebulę i podsmażamy przez około 5 minut, często mieszając, aż zrobi się miękka i szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki

cool and minty
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 153

pieczarki.   Na warstwie pieczarek układamy plastry salami. Obieramy pomidory ze skórki, kroimy je w kostkę, układamy na warstwie salami wraz z podobnie pokrojoną papryką. Dodajemy świeże listki tymianku.   Ostatnią warstwę stanowi ser salami, najlepiej w wersji smakowej (paprykowo-pomidorowy, ziołowy).Pizzę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
NADZIEWANA CUKINIA 157

plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz posiekany miąższ z cukinii. Następnie przełożyć do patelni z mięsem mielonym. Dodać 4 łyżki śmietany i przyprawy do smaku. Następnie dodać starty ser i mieszać aż do roztopienia. Część sera zostawić do zapieczenia w piekarniku. Do połówek cukinii dodać pokrojoną mozzarellę i przygotowane nadzienie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kurczak pieczony na ryżu z warzywami 356

miski wsypujemy ryż , fasolkę razem z sosem , dynię, pieczarki , paprykę , cebulkę , cukier , solimy i doprawiamy papryką ostrą do smaku . Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego o dość wysokich brzegach . Na wierzchu układamy kurczaka i podlewamy sokiem pomidorowym ( nie lejemy po kurczaku , tylko wokół ) . Przykrywamy folią aluminiową , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C na około 40 minut ( najlepiej kontrolować

Ogrodnik w podróży
Muffinki pizza w 10 minut 221

Dodatki (wg uznania) np. 1/2 puszki kukurydzy 2 kabanosy pieczarki ser żółty Wykonanie: Mieszam ze sobą osobno składniki mokre i osobno suche. Następnie dodaje do składników mokrych pokrojone dodatki i część suchą- delikatnie mieszam. Nakładam do opiekacza na muffinki i piekę około 5-8 minut. Możemy upiec je również w piekarniku - 25 minut

Tradycyjna Kuchnia
Pizzerinki wg Aleex 163

odrobinie oleju cebulkę pokrojoną w kostkę, boczek i pieczarki. Doprawić i ostudzić. Zetrzeć na tarce ser. 2. Farsz II wymaga pokrojenia salami na cieniutkie plasterki i starcia sera. 3. Farsz III: na odrobinie oleju podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę oraz pokrojoną szynkę. Doprawić, przestudzić. Zetrzeć na tarce ser. 4. Piekarnik rozgrzać do 210 stopni C. 5. Płat schłodzonego ciasta francuskiego

W mojej kuchni
Bułeczki ala pizzerinki 207

robię wgłębienie. Układam na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczarki myję, i kroję w kostkę. Przesmażam na oleju, dodaję pokrojoną paprykę i dalej przesmażam. Na każdej bułeczce układam farsz i odstawiam do wyrośnięcia. Piekę w temp 190 stopni 25 minut. Przed końcem posypuję serem startym i zostawiam na chwilę w piekarniku aż się rozpuści. Przed podaniem posypuję natką pietruszki

wesoła kuchnia
Kurczak duszony na kapuście z pieczarkami. 119

patelni. Na kapustę układamy mięso i całość zasypujemy pieczarkami. Następnie przyprawy, sól tak według własnego smaku. Proponuję te przyprawy kulkowe włożyć sobie do kawałka gazy i zawiązać. Takie wrzucić gdzieś między mięso a kapustę. Później nikt nam nie grzebie w talerzu, tylko wszystko razem wyrzucamy. Przykrywamy i albo do piekarnika, albo ustawiamy na maleńkim ogniu niech sobie wolno pyrka. Trzeba

Dieta moja pasja
Jajka zapiekane w kokilkach. 152

nimi spody naczynek. Ja połączyłem pomidorki z bazylią i pieczarki ze szpinakiem. Lekko posolić. Wbić do każdej kokilki po 1 jajku i dodać po 1 łyżeczce śmietany (jeżeli używamy większych kokilek, dostosowujemy do nich ilość jajek). Ustawić naczynia na blasze z 1 cm warstwą bardzo gorącej wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.  Piec 15 minut

zadanie-gotowanie
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 172

resztę pokroić w piórka/paski, pieczarki osobno. Obsmażyć pieczarki bez soli i bez oleju, a następnie osączyć na sitku. Pozostałe warzywa również bez oleju podsmażyć na średnio rozgrzanej patelni, delikatnie posolić i odstawić.  Kurczaka zgrillować, a po przestygnięciu pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać piekarnik do 200*C. Jeśli chcemy mieć gruby spód

Lubię to gotuję
Risotto z brokułami i fasolką szparagową 133

Cebulę siekamy w kostkę, ogórki w plasterki i podobnie pieczarki. Do całości dokładamy pomidory z puszki. Brokuł i fasolkę szparagową gotujemy al dente ( oddzielnie ) w osolonej wodzie. Odcedzone również umieszczamy w potrawie. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodatkowo ketchupem. Delikatnie mieszamy. Wyrównujemy wierzch potrawy. Posypujemy startym serem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 o C przez około 30 minut

Smaki Ewy
Łopatka w sosie borowikowo – cebulowym 171

rozłożyć cebulkę, następna warstwa mięsa i obsmażone pieczarki. Do dużego kubka wsypać proszek gotowego sosu borowikowego i proszek zupy cebulowej. Wlać śmietanę i wywar warzywny. Dokładnie wymieszać. Wylać wszystko na mięso i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej jednak na noc Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 1 godzinę. Podawać z ryżem

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z kurczakiem i ryżem 833

rozgrzać resztę masła, podsmażyć jedną posiekaną cebulę i  pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko ułożyć na warstwie mięsa, a następnie paprykę pokrojoną w kostkę i kukurydzę odsączoną na sicie. Śmietanę wymieszać z pomidorami , ketchupem. Doprawić solą, pieprzem i wlać na zapiekankę. Posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu

O kuchni z uczuciem
Faszerowane pomidory 134

nadmiaru soku. W misce wymieszałam miąższ pomidora, usmażone pieczarki, ugotowany ryż, oliwki i żółty ser. Doprawiłam do smaku solą i tymiankiem. Z pomidorów wylałam sok, jaki wytworzył się po posoleniu. Środki napełniłam farszem, przykryłam odkrojonymi wcześniej wierzchami. Foremkę żaroodporną wysmarowałam masłem, ułożyłam w niej pomidory i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 20 minut w temperaturze 180 ° C z termo obiegiem

Kuchenne zapiski Edyty
Fit pizza proteinowa! 276

koncentratu pomidorowego 25g ketchupu Przyprawy Dodatki: 50g mozzarelli Pieczarki Papryka Cebula Oliwki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Łączymy z żółtkami, mąką oraz paprykę. Przekładamy na sylikonową formę do tarty i pieczemy 20 min. w 180 stopniach. Mieszamy składniki na sos, a dodatki myjemy/obieramy/kroimy.  Podpieczony spód wyciągamy z piekarnika i smarujemy sosem. Wykładamy dodatki i posypujemy dowolnymi przyprawami

Czarnawisienka