nasze ciasto na tartę z lodówki. Na górę dodajemy boczek, pieczarki oraz dynię. Jajka wbijamy do garnuszka, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie ze sobą mieszamy, aby powstał jednolity „sos”. Tak przygotowanym sosem zalewamy naszą tartę. Pieczemy przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza
Programista w kuchniwycinamy koła. Każde smarujemy keczupem. Naprzemiennie wypełniamy je serem, pieczarkami i wędliną. Składamy na pół, a boki zwijamy do środka. Powstanie nam kształt róży. Tak przygotowane bułeczki układamy w naczyniu na tartę o średnicy 26 cm. Pieczemy przez 20 minut w nagrzanym do 210*C piekarniku. Dodatkowo wierzch możemy obsypać resztą sera
VioletoweKucharzeniejuż mięso jest prawie złotawe dodać pokrojone na grube plastry pieczarki. Smażyć co chwilkę mieszając. Wlać wodę, przecier pomidorowy zagotować i wymieszać. Wszystko z dna patelni musi się połączyć, co utworzy później pyszny sos. Wylać wszystko z patelni na cebulkę, zamknąć naczynie i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę. Gdyby mięso było jeszcze twarde to trochę przedłużyć
Kuchnia PokoleńZapiekankę układać warstwami: ziemniaki => przyprawy i zioła => pieczarki => czosnek granulowany i inne przyprawy => pomidor => sól i pieprz czarny => ziemniaki => sos beszamelowy Wierzch można posypać startym żółtym serem - ja licząc kalorie odpuściłam sobie ser . Naczynia z lazanią wstawić bez przykrycia do nagrzanego do 200C piekarnika - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Piec
Grunt to przepis!Smaczna zapiekanka na piątkowy obiad :) Składniki 1 opakowanie tortellini z farszem grzybowym 2 czerwone papryki 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 papryczka chili 1 puszka
czarrna od kuchnipokrojona w paski paprykę, oczyszczone pokrojone oraz podsmażone na maśle pieczarki, posiekaną natką pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę, przyprawiamy solą i pieprzem wyrabiamy farsz.Wyrobionym farszem nadziewamy wycięty tunel w schabie zawijamy w folię aluminiową wkładamy do żaroodpornego naczynia podlewamy niewielką ilością wody. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C przez 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy do przestygnięcia
kgwjanczewopieprzem. FARSZ: salami peperoni Rozłożyłam podsmażone pieczarki i cebulę. Można pieczarki i cebulkę dodać surowe wedle uznania. Posypałam jeszcze oregano,solą i pieprzem. Na wierzch rozłożyłam starty ser mozzarella. Posypałam czarnymi oliwkami. Można dodać też świeżą rukolę i chorizo. Wstawiłam pizzę do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i piekłam 10-15 minut. Ser mozzarella ma to do siebie
potrawyregionalnepokruszony ser feta i pokrojone podsmażone na maśle, pokrojone w kosteczkę pieczarki i cebulę. Doprawiam farsz solą, pieprzem i tymiankiem, pamiętając, o tym, że feta jest dość słona. Papryki nadziewam farszem i przykrywam odkrojonymi wierzchami. Na dno naczynia żaroodpornego wlewam warzywny wywar i układam papryki. Piekę w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 stopni przez około 40-45 minut
Gosia gotujedocisnąć.I tak samo z serem żółtym- u mnie ser bez pieczarek... . Nożem naciąć 8 płatków (zostawiając środek nie nacięty) . Biorąc po dwa sąsiadujące płatki, zawijać je do środka, lekko je przy tym zlepiając. Gotowe koniczynki posmarować jajkiem, posypać sezamem lub makiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Wyjąć i ostudzić na kratce.Smacznego
w mojej kuchniZamiast wędliny proponuję prostą i pyszną pastę pieczarkową.Jest bardzo wyrazista i grzybowa w smaku,a ponieważ przygotowujemy ją własnoręcznie jest całkowicie wolna od konserwantów,wypełniaczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naczynia w którym będziemy zapiekać wlać kilka łyżek sosu beszamelowego. Kalafior, pieczarki i groszek wymieszać i rozłożyć na beszamelu. Posypać częścią posiekanych orzechów i polać pozostałym beszamelem. Ser mozzarella zetrzeć na tarce ( na łezce) i rozłożyć równomiernie na całej powierzchni beszamelu. Posypać resztą orzechów. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 oC. i zapiekać około 25 minut
Kulinarny karnet Christopherarozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście zwinąć. Śmietanę, wymieszać z żółtkiem, dodać ser i wszystko wymieszać . Łososia zwiniętego w liście kapusty, ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać śmietaną z serem. W tym samym naczyniu ułożyć podsmażone ziemniaki. Wstawić do piekarnika na 15 minut temp. 190 o C. Po wyjęciu i rozłożeniu
Kulinarny karnet Christopherasmażyć jeszcze około 2 minuty. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso i przesmażone pieczarki z porem zmielić maszynką. Do otrzymanej pulpy, dodać śmietanę ,jajka, majonez i przyprawy. Foremki przesmarować lekko oliwą i posypać bułką tartą. Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 180 - 190 oC i do gorącego wstawić foremki
Kulinarny karnet Christopheraoczyścić z pestek). Farsz: do ryżu dodajemy mięso, jajka, pieczarki, pokrojoną w kosteczkę cebulę, pokrojoną pietruszkę. Doprawiamy do smaku i mieszamy ręcznie. Następnie wypełniamy papryki i i pieczemy w naczyniu żaroodpornym. Ja nie dodaję żadnego sosu, uważam że są smaczne same w sobie :) Pieczemy w piekarniku w 180 C góra i dół 40 min. Smacznego
Niezły Młyneknozyczkami zrobic malenkie naciecia.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180°C.Piec 1 godzine 20 minut lub dluzej.Po tym czasie rekaw rozciac i rozlozyc go na boki, by mieso sie przyrumienilo i dolozyc oczyszone pieczarki.Temperature zwiekszyc do 200°C i piec jeszcze okolo 20 minut.wyjac upieczone mieso i pozwolic mu odpoczac przed pokrojeniem w plastrywylowic pieczarki i odlozyc na bokcaly wywar
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szynka, salami, szpinak, suszone pomidory, pieczarki, kiełbasa, ser feta i ser oczywiście. PYSZNOŚCI!! ;)) piekłam 20 minut w 200 stopniach. PO wyciągnięciu przeraziłam się ze moje pizze są bardzo twarde - jednak po ostygnięciu moje przerażenie okazało się bezpodstawne ;) Ps. zdjęcia po wyjściu z piekarnika nie zdarzyłam zrobić.. rozeszła się w tempie expresowym!! ;) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelacebulę w piórka, paprykę w paski, cukinie w półplasterki, kapustę posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w ósemki. Wszystko razem wymieszać, przyprawić vegetą, pieprzem i przyprawą do grila. blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć połowę warzyw. Ułożyć kotlety, przykryć pozostałymi warzywami, skropić olejem. Blachę nakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 30 minut. Po tym czasie zdjąć
Praktyczna plminut. Wyjąć kaszę, odsączyć i ostudzić. Drobno pokroić paprykę, cebulę, grubiej pieczarki i wszystko obsmażyć na łyżce oleju. Ostudzić. W dużej misce wymieszać surowe mięso, kaszę, podsmażone warzywa i drobno posiekany miąższ z patisonów. Doprawić do smaku przyprawami i zalać bulionem. Dokładnie wymieszać. Gotowym farszem nadziać patisony. Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Włożyć patisony do rondla, zalać dno rondla wodą
Mama z miastacienkie plasterki Cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Ser ścieramy na tarce o grubych otworach. Bagietkę przekrawamy, smarujemy obficie farszem pieczarkowym, posypujemy startym serem. Układamy na blasze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni Celsjusza. Zapiekamy do momentu aż ser żółty
Przepisy kulinarne babci Antoninyoleju. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki i zalewamy przygotowanym sosem , wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu kiedy roladki będą soczyście miękkie
Różne smaki w kuchniwierzchu ułożyć równomiernie podsmażoną pierś z kurczaka, paprykę i podsmażone pieczarki z cebulką, ponownie posypać ser, ale tym razem już mniej. Na wierzchu ułożyć kawałki chleba tostowego i wszystko lekko docisnąć. Jajka roztrzepać z łyżką majonezu, solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Wszystko wylać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 20-25 minut
Zrób to smacznieczasie nie będzie wysychać. Jeśli mamy wolne miejsce w piekarniku, można garnek przechować dodatkowo właśnie w piecu w temp. do 170 stopni C. To jednak warto robić, gdy smaży się naprawdę hurtowe ilości karpia . W czasie Wigilii smażonego karpia jadamy z sałatką jarzynową lub sałatką z pieczarek i pora , a w Święta dojadam z sałatką Coleslaw
Weekendy w domu i ogrodziełyżkę mięsa i po całej pieczarce. Posypać natką pietruszki. • Przykryć drugą połową ciasta, docisnąć aby się skleiło i wyciąć radełkiem ładne kwadraty. • Widelcem ozdobnie docisnąć brzegi pasztecików. • Z resztek ciasta zrobić ozdoby, przykleić na roztrzepane jajko i posmarować całość jajkiem. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20 minut
To co kochamobrać, posiekać i podsmażyć na oleju. • Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, podsmażyć razem z cebulą, odparować wodę i przepuścić przez maszynkę. • Do zmielonej masy dodać jajka, rozpuszczone masło, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i natkę pietruszki. • Piec w dużej blaszce lub 3 keksówkach w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 40 minut
To co kochampokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chilli. Pieczarki ścieramy na tarce, dodajemy do farszu, doprawiamy solą i pieprzem i i smażymy, aż grzyby puszczą sok. Mieszamy, dopóki płyn nie wyparuje. Wyłączamy i studzimy. Starty ser łączymy z wystudzonym farszem. Ma się roztopić dopiero w piekarniku. Ciasto francuskie rozwijamy, lekko wałkujemy, dzielimy poziomo na pół, pionowo
Kuchnia od dwojgaciasto smarujemy keczupem, obsypujemy oregano. Kolejno układamy wędlinę, pokrojone w plastry pieczarki i starty żółty ser. Na wierzchu rozkładamy ugotowanego brokuła. Całość dość ciasno zwijamy w rulon i kroimy w 2-3 cm plastry. Zwijaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 15-20 minut
VioletoweKucharzeniekości, które usunęłam z podudzi włożyłam pierwszy farsz z pieczarkami i papryką. Natomiast farsz zielony rozsmarowałam między skórką a mięsem, dokładnie wypełniając całą powierzchnię dookoła podudzi. Delikatnie nakryłam skórką, która była zsunięta do dołu. Spięłam wykałaczkami skórkę a końce wykałaczek obwiązałam bawełnianą nitką. Można też zaszyć. Piekarnik włączyłam na 220 °C. Gotowe do pieczenia podudzia oprószyłam solą
Kuchnia u Krysikostkę. Przesmażamy na oleju i doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia
Smaki Ewypokroić w plastry. Naczynie żaroodporne lekko naoliwić i poukładać ziemniaki i pieczarki. Posypać przyprawą. Na górę wyłożyć w kostkę lub w paski pokrojony boczek lub bekon i zetrzeć masło na tarce o grubych oczkach ( nie za dużo - ilość widać na zdjęciu). Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni C na godzinę ( czas jest bardzo różny
W kuchni u Monikiukładamy połowę parówki, kilka słupków sera żółtego oraz porcję farszu z pieczarek i cebuli. Ciasto składamy na pół tworząc pasztecik i dokładnie zlepiamy jego brzegi widelcem. Paszteciki układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. W kubku rozkłócamy białko i smarujemy nim wierzch pasztecików po czym pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C około 15-20 minut
Smakowite Daniadodajemy cebulę, mięso mielone i pod koniec czosnek a następnie pieczarki. Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory. Wszystko solimy, pieprzymy i szczyptę cukru. Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Dusimy. Na koniec dodajemy podgotowany ryż i wszystko starannie mieszamy. Paprykom odcinamy góry, aby zrobić pokrywki. Wyjmujemy z środka nasiona, delikatnie solimy. Piekarnik nastawiamy na 180C. Papryki nadziewamy przygotowanym farszem, na górę dodajemy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po szynkę i pieczarki z fasolką. Smażymy na małym ogniu dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Po połowie przerzucamy do naczynek przeznaczonych do pieczenia, posypujemy świeżą bazylią i wbijamy po jajku. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki i zapiekamy w piekarniku 190 C przez 10-15 minut. Smacznego
Niezły Młynekpietruszki.Na trzeciej łyżce masła podsmażyć pozostałe pieczarki do zrumienienia. Usmażone pieczarki wrzucić do miseczek, w których podamy zupę. Zalać ugotowaną zupą i posypać natką.Dodatki:Makaron - ugotować równolegle z gotującą się zupą.Mini zapiekanki - pokroić bagietkę na drobne krążki, zetrzeć ser, posypać serem bagietki, zapiec całość w piekarniku lub pod grillem w mikrofali. W tym ostatnim przypadku warto najpierw
W kuchni wieczorempomidorKaszę gotujemy ok. 10 min. Podsmażamy na maśle cebulę i pieczarki, następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę dusimy, następnie dodajemy posiekaną natkę z pietruszki doprawiamy pieprzem i solą.Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy na kilkadziesiąt minut. Następnie smażymy, może być lekko surowa w środku- dopiecze się w piekarniku. Kroimy w plasterki grubości ok 1cm.Do kokilki wsypujemy kaszę gryczaną, polewamy przygotowanym
Czerwona PorzeczkaPorcjami wsypuję sypką mieszankę,mieszając jedynie do połączenia się składników. Następnie dodaję pieczarki,ser i paprykę oraz posiekaną natkę pietruszki.Z papieru do pieczenia wykrawam kwadraty tak, aby po włożeniu do foremkina muffiny powstały nam dość wysokie papilotki. Nakładam do nich porcjeciasta, po czym wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę ok. 25 minutw 180 stopniach, aż pięknie zbrązowieją.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel
W kuchni Karmel-itkiSpotkania ze znajomymi to nie tyle, co ciężki orzech do zgryzienia, jednak trzeba chwilę pomyśleć nad rzeczą, która wszystkim zasmakuje :) Na szczęście dzisiejszego wieczoru wszyscy byli
Kitchens Alphabetmajerankiem, oregano, i bazylią. Do podsmażonego mięsa dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki. Jeszcze chwilę smażyć, następnie dorzucić pomidory. Dokładnie wymieszać, dodać ugotowany wcześniej ryż, ew.doprawić do smaku (ja dodałam dodatkowo łyżkę pikantnego ketchupu). Przełożyć masę do naczynia do zapiekania.Wyrównać, posypać na wierzchu startym serem.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25min
Walijskie Pichceniepleśniowy - kilka plastrów 1. Ryż gotujemy 10 minut, cebulkę i pieczarki blanszujemy na oliwie z oliwek. Paprykę kroimy w kostkę. Cukinie kroimy na pół, oczyszczamy środek.2. Wszystkie składniki mieszamy i gotowy farsz nakładamy do wydrążonych cukinii. Na wierzch pod koniec pieczenia układamy ser pleśniowy. Pieczemy w piekarniku 20-25 minut w tem.170-180
Apetyczna babeczka