pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:97/219)

Bułki nadziane farszem z kapusty i pieczarek 102

pokrojone na kawałki pieczarki, szczyptę soli oraz szalotkę pokrojoną w kostkę. Gdy pieczarki będą miękkie, dodaję pociętą kapustę kiszoną i doprawiam rozgniecionym kminkiem oraz pieprzem. Patelnię przykrywam i duszę wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Farsz powinien się dusić około 40 minut.   Piekarnik nagrzewam do 190*C. Na środek każdej bułki nakładam porcję farszu, a brzegi

Gotowanie i blogowanie
Kulebiak- staropolski pieróg z farszem z kapusty i grzybów 165

grzybami jest kulebiak na Wigilę. Ps. Zdjęcie przed pieczeniem- właśnie siedzi w piekarniku. Składniki: ciasto: 300 g mąki 80 g masła kokosowego 150 ml mleka roślinnego (sojowe) łyżeczka soli łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka cukru 30 g świeżych drożdży farsz: pół kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek (startych na tarce o grubych oczkach) 1 posiekana cebula łyżka zmielonego siemienia lnianego zalanego

greenscarf
DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 211

posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyłam plastry wędzonego boczku. Włożyłam pasztet do rozgrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyszedł super! Kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem - bezcenne!;) Proponuję jeszcze pomysł na pozostały ewentualnie farsz ( jeśli wyszło go za dużo ). Ja wykorzystałam pieczarki. Umyłam je,wykroiłam nóżki, posoliłam i nałożyłam w kapelusze masę. Na wierzch posypałam

potrawyregionalne
Wiosenne taco 137

pokroić na kawałki i przyprawić ulubionymi przyprawami. Podsmażyć cebulkę, po dwóch minutach dodać pieczarki, kurczaka i poddusić aż kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą

Corner With Recipes
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 404

wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia dużej blasze, wstawiamy do piekarnika na 10 minut.  5. Posypujemy startym serem żółtym lub mozzarellą, zapiekamy jeszcze 5 minut lub do roztopienia sera. Podawać najlepiej z sosem czosnkowym lub jogurtowym,  ja podałam z drobiowymi szaszłykami z ciemnymi pieczarkami i zieloną papryką oraz sałatą z sosem vinaigrette.Oj, bardzo smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - na ciepło lub zimno 215

środku. 5. Odłożoną cebulę podzielić na dwie części, do jednej dodać pieczarki, a do drugiej paprykę. Wyłożyć farsz na mięso (każdy farsz na 6 szt muffinek). 6. Wymieszać keczup z majonezem. Na każdą muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować.  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać

Kto ugości moich gości?
Nadziewana czerwona papryka i rzeszowskie cluby jazzowe 117

usuń nasiona. Przygotuj kuskus wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Rozgrzej olej, podsmaż warzywa i grzyby. Wymieszaj z kuskusem. Dodaj kukurydzę, fasolę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem

Qlinarnie i Qlinarnie
Krokiety z żółtym serem, pieczarkami i piersią kurczaka 146

tarce o dużych oczkach. 4. Na naleśnika ułożyć surową, przyprawioną pierś, ser oraz pieczarki. Zawinąć w krokieta, zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor. 5. Usmażone krokiety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i wstawić zakryte do piekarnika na ok. 20 min. do piekarnika nagrzanego

A Ty Smakuj Mnie
Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej 224

oleju. Również doprawiamy solą i pieprzem.  Na rozłożony płat mięsa nakładamy pieczarki i zawijamy. Następnie udka zawijamy w szynkę szwarcwaldzką (ja zawijałam każde udko w dwa plastry szynki). Obsmażamy na patelni ze wszystkich stron na rumiano i szczelnie zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok. godziny w temperaturze 180 stopni.  Smacznego

Salonik smaków
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 194

zmniejszonej temperaturze około 8 min. od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać pieczarki, wymieszać i ewentualnie doprawić. Na sam koniec wsypać makaron i delikatnie wymieszać. Jeżeli ktoś nie boi się kalorii, to gotową potrawę można posypać serem, ser oprószyć suszonym oregano i całość zapiec w piekarniku. Kiedyś tak często z mężem jadaliśmy, ale młodość nie wieczność

Passions hobbies life
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 124

środku. 5. Odłożoną cebulę podzielić na dwie części, do jednej dodać pieczarki, a do drugiej paprykę. Wyłożyć farsz na mięso (każdy farsz na 6 szt muffinek).6. Wymieszać keczup z majonezem. Na każdą muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować. 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać

Kto ugości moich gości?
Pieczeń rzymska z pieczarkami 131

ciepłej wodzieposiekać ziołaforemkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartamielone mieso delikatnie wymieszać z pieczarkami,odciśnietą bułką,przyprawami ,ziołami i rozkłóconymi jajkami.Delikatne wymieszanie mięsa to gwarant puszystej pieczenimasę mięsną przełożyć do przygotowanej foremki i piec w 190-200`C 45 minut do zezłoceniapieczeń wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut.Następnie przełożyć na deskę lub talerz do serwowania i pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarki nadziewane 196

cebulkęi przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.   Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.   Wkładamy przygotowane nadzienie.   Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.   Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.Gotowe.Smacznego

Maminek kulinarny
Oszukane gołąbki z pieczarkami 11457

ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do miski dajemy mięso, kapustę, ryż, pieczarki, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz plus dużo kopru. Wszystkie składniki mieszamy do całkowitego połączenia. W razie czego można jeszcze doprawić. Lepiej niech będzie bardziej doprawione, niż mniej. Formujemy a la gołąbki. Nagrzewamy piekarnik na 200 C. Gołąbki wkładamy do rondla lub do naczynia żaroodpornego - dno smarujemy oliwą

Smaki Edyty
Pizza z patelni 6177

Pizza z patelni to uproszczona i expresowa pizza w dodatku bez drożdży, bez piekarnika, bez czekania. 15 minut i gotowa ... no może troszeczkę przesadziłem 20 minut

Mechanik w kuchni