pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:91/219)

Pizza na cieście francuskim 290

środek ciasta. Pozostały ser ścieramy na tarce i częścią posypujemy nasz spód do pizzy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy ze szczyptą soli aż do odparowania wody. Układamy je wraz z pokrojoną szynką konserwową, papryką i oliwkami, posypujemy resztą sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st C na ok 20 minut. Przed podaniem układamy listki rukoli. Podajemy zarówno

Kuchnia w czekoladzie
Sylwestrowa pizza na grubym cieście 253

całości. Na wierzch układamy dowolny farsz – u mnie pokrojone w plasterki (wcześniej obrane) pieczarki, pokrojona w kostkę papryka, pokrojoną plastry kiełbasę krakowską, pokrojonego w cienkie plasterki ogórka kwaszonego i kukurydzę. Całość posypujemy startym serem (dużą ilość). Pizze wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 20 minut. Podajemy. Do przygotowania pizzy użyłam mąki

Słodkie okruszki
Schabowy zapiekany z pieczarkami 182

oleju. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki i cebulę obieramy - kroimy w plasterki (pieczarki) i piórka (cebulę) i delikatnie podsmażamy przyprawiając papryką. Przesmażone warzywa rozkładamy na schabowych a na nich plasterki sera. Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180 °C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami bazylii i ostrą papryczką. Schabowe podałam z ziemniakami z wody i buraczkami

Alutka-Gotuje
Naleśniki kukurydzine z mięsem 149

części i smarujemy każdego naleśnika. Składamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i smażymy ze szczyptą soli na łyżce masła. Rumianymi posypujemy każdego naleśnika, a całość pokrywamy startym żółtym serem.   3. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku (u mnie grzanie dolne) przez ok 35 minut. Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
8 przepisów (pomysłów) na obiad. 212

każdy znajdzie coś dla siebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie

Słodkie okruszki
Zapiekanka z tuńczykiem 193

Tani i szybki obiad :) Składniki 20 dkg ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 20 dkg pieczarek 15 dkg sera żółtego 3 jajka 1/2 szklanki śmietany 30% 2

czarrna od kuchni
Zapiekanka z pieczarkami i fasolą 188

Na postny obiad Składniki 40 dkg makaronu 1 puszka czerwonej fasoli 70 dkg pieczarek 2 cebule 4 jajka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 serek wiejski sól

czarrna od kuchni
Pieczeń cebulowo – grzybowa 173

niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem. Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło

VioletoweKucharzenie
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 114

oddzielnie, dla wygody ) smarujemy olejem i wykładamy na nie usmażoną rybę. Rybę polewamy śmietaną. Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy ser i zapiekamy w piekarniku w temp. 160 o C przez około 10 – 15 minut. Podajemy ciepłe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Wołowina z warzywami i kaszą orkiszową 119

upodobań. Ja robię stopień wysmażenia well, done.  Warzywa : umyj warzywa. Marchew, paprykę, pieczarki pokrój w plastry, cebulę w krążki. Podsmaż na oleju rzepakowym. Dodaj sól i pieprz. Gdy warzywa będą gotowe razem z mięsem przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do rozgrzanego piekarnika na 5-7 min, Kasza : ugotowaną kaszę przełóż na patelnię po smażonych warzywach i lekko podsmaż

Bike By Life
Babeczki z pieczarkami i szczypiorem 145

oraz słodką i ostrą paprykę i dokładnie roztrzepać jajka. Następnie dodać szczypior, śmietanę i pieczarki, wszystko dokładnie wymieszać Masę nakładać do foremek do muffinek (u mnie silikonowe), wypełniać je do około 2/3 wysokości, ponieważ masa urośnie (choć później szybko opadnie). Piec na niższej półce piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni przez około 20-25 minut lub do czasu

Codzienne Gotowanie
Karkówka pomidorowa 120

mące. Podpiekamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki w plasterkach podduszamy na tłuszczu po mięsie. Wykładamy na mięso. Zalewamy sosem przygotowanym z wody, sosu sojowego, cukru i koncentratu pomidorowego. Pieczemy około 1 godziny i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170-180 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Baba ziemniaczana z karkówką i pieczarkami 225

Karkówkę upiekłam w całości w piekarniku i zostało mi sporo tego smakołyku. Chwilę myślałam co by z niej przygotować oryginalnego, a jednocześnie łatwego, nieskomplikowanego i smacznego. W ten sposób powstała moja baba ziemniaczana, karkówką i pieczarkami nadziana. Żółte zabarwienie dzięki kurkumie uzyskałam, a przyprawami, ziołami fajny smak nadałam. Baba po upieczeniu z jogurtem greckim (lub śmietaną) idealnie się komponowała

Moniki Smakołyki
Dietetyczne pizzerinki 140

oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz) 6 plasterków szynki mozzarella (light) kilka pieczarek Przygotowanie Składniki na pizzerinki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Ciasto dzielimy na sześć kulek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15 minut. Następnie rozsmarowujemy na nich sos i układamy dodatki

e-PrzepisyKulinarne
Ptysie z kurczakiem 223

kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Odcinamy górną część ptysi i nadziewamy przygotowanym farszem. Podajemy na ciepło, uprzednio podgrzewając je w piekarniku. Smacznego

Salonik smaków