pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:84/219)

BABKA Z KASZ 138

zeszklić cebulę, potem dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Do przestudzonej kaszy dodać roztrzepane jajka i pieczarki z cebulą. Przyprawić pieprzem, solą i na koniec dodać serek. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą.  Zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min w 180 stopni. Wyjąć na duży talerz, odwracając formę do góry nogami

pieprzny smaczek
Schab inaczej 248

rumiano. Posolić, posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, pokryć plastrami wędzonego boczku i warstwą uprzednio podsmażonych pieczarek. W rondelku stopić pokrojony lub utarty żółty ser, podgrzać z winem na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia.  Przygotowanym sosem zalać mięso i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 250 stopni na około 20 minut

Kuchenne aromaty
Sadzona focaccia na bogato 104

wbijamy po dwa jajka, żółtka przekłuwamy, solimy i pieprzymy, na to układamy po suszonym pomidorze, pieczarki pokrojone w plasterki, szynkę i groszek. Jajka smażymy na bardzo wolnym ogniu, tak aby całość się ścięła. Na focacci układamy plasterki sera i podgrzewamy w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej, na to nakładamy sadzone jajka i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ulubionym sokiem

Jadło i czytadło
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami 238

podać dzieciom, ser pleśniowy zastąpcie na przykład żółtym serem, a jeśli nie lubicie suszonych pomidorów, dodajcie pieczarkę pokrojoną w plasterki. Danie jest ciekawe, smaczne, a przede wszystkim pierś z kurczaka nie jest sucha, jeśli oczywiście nie przetrzyma się jej za długo w piekarniku. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ser pleśniowy u mnie niebieski 2 pomidory suszone w oleju (mogą

upichcic
Sałatka: warzywa z grilla i… 176

cebuleok. 200 g pieczarekzioła prowansalskiesól, pieprz, papryka, oliwa Wszystkie warzywa myję i kroję w dużą kostkę (pieczarki, papryka) lub plasterki (cukini). Wrzucam wszystko do naczynia żaroodpornego, doprawiam solą, pieprzem, papryką i dużą ilością ziół prowansalskich.Polewam oliwą w sporej ilości. Wstawiam do piekarnika z opcją grila co jakiś czas mieszając aż warzywa będą lekko miękkie. Gdy warzywa wystygną mieszam

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka grzybowa 138

duże szt- mleko – 200 ml- masło – 3 łyżki- cebula – 2 szt- pieczarki – 500 g- jajka – 3 szt- czosnek – 4 ząbki- sól – 1 łyżeczka- pieprz – 1 łyżeczka- natka pietruszki – 1 pęczekSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Bułki kruszymy.Namaczamy w mleku. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C. Cebulę drobno kroimy.Szklimy na maśle. Dodajemy oczyszczone i pokrojone ( dowolnie ) grzyby

Ostra na Słodko
Chleb pszenno żytni z otrębami 278

włożeniem do piekarnika spryskać letnią wodą i posypać mąką żytnią. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Do zimnego piekarnika włożyć formę z ciastem i piec około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia dopiekać chleb bez foremki. Studzić na metalowej kratce.Przepis z bloga Pieczarka mySia

Ala piecze i gotuje
Zapiekany duet - pieczarka + jajko. 159

Duże pieczarki i tyle samo jajek ,mogą być małe. Plastry pomidorów. Sól, pieprz. Szczypiorek. Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem  . Do każdego kapelusza wbić jajko, posypać solą i pieprzem. Ułożyć na grubym plastrze pomidora , na wysmarowanej oliwą blaszce i zapiekać w piekarniku do ścięcia białka. Podawać posypane szczypiorkiem  ,solo lub z bagietką albo z ziemniaczkiem

Kulinarny karnet Christophera
Wilk syty i owca cała czyli wyprzedaże wszędzie wyglądają tak samo 223

czasie podsmażyłam cebulę na oliwie. Dodałam mięso mielone, a następnie kolejno pozostałe składniki, czyli pomidory, pieczarki oraz fasolkę. Smażyłam do lekkiego zagęszczenia. Doprawiłam do smaku. Na koniec dorzuciłam kaszę i wszystko ze sobą wymieszałam. Jeśli posiadacie patelnię, którą można zapiekać w piekarniku, to faktycznie potrawę uda Wam się wykonać w jednym garnku od początku do końca. Wystarczy na "zapiekankę" wbić

bastalena
Compose your own pizza 126

koniec pracowitego tygodnia należy się! Smacznego!!! Ciasto XXL (gotowe) sos pomidorowy ser żółty szynka pieczarki cebula kukurydza papryczka jalapeno pomidor zioła prowansalskie czosnek Praktycznie komentarz jest zbędny. Wszystkie składniki rozłożyłam na cieście, posypałam ziołami, czosnkiem i hyc na 20min. do piekarnika (150st.). Przepyszne ukoronowanie tygodnia. Polecam

bastalena
Pizza na cieście francuskim 119

Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozzarella. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy oregano i bazylią. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 200C na 18 minut

Emcia Pichci
Pity z mięsem mielonym na sposób indyjski 149

zeszkli dodaj mięso. Smaż około 10 minut aż się zarumieni. Pomidory kroimy w kostkę, sałatę siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Pity przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja smaruję je delikatnie woda i wkładam do piekarnika nadzianego do 200 stopni na 4-5 minut.  do środka pit włóż rozdrobnione kotlety, sałatę, pomidora

Mania Gotowania
Wolowina po burgundzku- Boeuf bourguignon-Beef Bourguignon 176

Witam Zaszalalam I wczoraj zaczelam przygotowania do dzisiejszego obiadu. Jest to klasyczne danie francuskie, czasochlonne, ale rozplywaja sie w ustach wolowina I jej niesamowity smak wynagradza

Smaki Edyty
Wciąż mam wyrzuty sumienia. 182

łyżka śmietany 18% 3 ogórki konserwowe 1 ogórek kiszony kilka pieczarek marynowanych pół cebuli trochę octu łyżka cukru sól pieprz toskańskie frytki: ziemniaki szałwia świeża tymianek świeży czosnek 5 ząbków sól morska olej Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą  i przyprawami. Odstawiamy. Przekrawamy bułki i wstawiamy do piekarnika. Kroimy ziemniaki w grube słupki (wcześniej myjemy - zostają w skórce(...)frytki, wykładamy na papierowy ręcznik i posypujemy solą morską. W trakcie przygotowywania frytek, robimy hambuksy. Formułujemy 6 kotletów i smażymy. Następnie podsmażamy bekon. Teraz robimy sos. Drobno siekamy cebulę, pieczarki i ogórki i łączymy z resztą składników. Sos gotowy! :) Kroimy na plastry pomidora, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy i składamy naszego hambuksa. Bułka, sos, mięso, plasterek sera, 2 plastry boczku

Brzuszki Łakomczuszki
Tarta z kurczakiem 296

mąki 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oregano Składniki na farsz: 350 g mięsa z kurczaka 50 g pieczarek 1 łyżka kaparów 4 jajka 150 ml mleka 150 ml śmietany kremówki szczypiorek sól, pieprz szczypta gałki muszkatałowej ząbek czosnku Mąkę, sól, oregano wsypać do miski i wymieszać, dodać masło i wyrabiać(...)groch lub specjalne kulki ceramiczne.Ciasto wkładamy do piekarnika na 15 minut po tym czasie zdejmujemy z ciasta papier z fasolą, zmniejszamy temperaturę do 180ºC. i pieczemy kolejne 15 minut. Przygotować farsz. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki, podsmażyć na łyżce oliwy. Do mięsa dodać pokrojone pieczarki i drobno posiekany czosnek, przyprawić do smaku solą

Zabawa smakiem