pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:93/219)

Chlebowe pizzerinki 128

smażymy pieczarki aż puszczą sok i odparowujemy. Parówkę kroimy w kosteczkę i dodajemy do pieczarek. Następnie dodajemy żółty ser i przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Każdy kawałek chleba smarujemy ketchupem i kładziemy na nim farsz pieczarkowy. Układamy pizzerinki na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 10 min w temperaturze 200 stopni. Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ziemniaki faszerowane, zapiekane... 145

rozdrobniłam na cząstki. Na patelni rozgrzałam oliwę, zeszkliłam cebulę, dodałam czosnek a następnie pieczarki. Chwilę podsmażyłam, dodałam rozdrobnione kulki ziemniaczane a na koniec ser. Wszystko smażyłam około 10 minut. Przyprawiłam solą i pieprzem. Środki ziemniaków (łódeczki) wysmarowałam delikatnie oliwą, ich wnętrze wyłożyłam przygotowanym farszem. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Naczynie do zapiekania wysmarowałam oliwą. Ułożyłam w nim faszerowane ziemniaki, przykryłam

Kuchnia u Krysi
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 171

zmieścił się nam farsz . Wydrążony miąższ ziemniaków siekamy . Na rozgrzanej patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi

Ogrodnik w podróży
PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM 169

użyłam suszonego) sól morska świeżo zmielony czarny pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki i rozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku. Posypałam je startą mozzarellą. Posypałam tymiankiem. Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą. Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekałam aż ser się zarumieni. Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg

potrawyregionalne
roladki schabowe z chrzanem 147

pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw.  Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pałki kurczaka w sosie Tikka Masala 160

osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka, niewielką ilością soli i zalać sosem.  Pieczarki pokroić w plastry, dodać do pałek, wymieszać.  Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie, liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami

Nie tylko w kuchni
Faszerowane ziemniaki 125

Łyżeczką wydrążyć środki . - Do miseczki włożyć pokrojoną drobno wędlinę, posiekane jajko i drobno pieczarkę ,   rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać , dodać jogurt jeszcze raz wymieszać . - Łyżeczką nakładać farsz do ziemniaków ,lekko ugnieść , posypać z tartym serem żółtym   zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 10 minut

Eli Gotowanie
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kalafiorem 250

majonezem dodajemy przyprawy i ser. W naczyniu żaroodpornym układamy 2 warstwy: makaron, mięso, pieczarki z papryką, kalafior, kukurydzę i posypujemy startą mozzarellą zalewamy połową sosu i układamy ponownie 2 warstwę składników i na samą górę nakładamy trochę makaronu.  Zalewamy resztą sosu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st przez 30 min. Po15 minutach nakładamy starkowany ser i dalej pieczemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Pasztet pieczarkowy 145

robimy masę na pasztet. Bułki odciskamy z nadmiaru mleka i blendujemy razem z odciśniętymi pieczarkami. Potem dorzucamy żółtka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą pieczarkową. Tak przygotowany pasztet przekładamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 przez godzinę (wierzch pasztetu musi być mocno zarumieniony). Smacznego

Kuchenne Wariacje
Placek do barszczu 163

wkruszamy kostki rosołowe i smażymy aż pieczarki odparują. Surowe mięso mielone mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem, bułką tartą i jajkami startymi na grubych oczkach. Całość dokładnie wyrabiamy rękami jak na mielone. Wykonanie: Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki (25x36) z małymi zakładkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Po wyjęciu (na jeszcze ciepły spód) nakładamy

Kolorowy Przepisownik
Tarta z pieczarkami 164

pióra. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić. Gdy pieczarki już delikatnie przestygną dodać pokruszone sery, posiekaną natkę pietruszki i jajko i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze. Następnie ułożyć farsz i piec 20-30 minut w piekarniku nastawionym na 190 stopni. Tarta najlepiej smakuje po ostygnięciu. Smacznego

MarciochaKucharzy
Lazania z wątróbką i pieczarkami w sosie śmietanowym. 164

wykładamy makaron (makaronu nie gotujemy). Płat makaronu posypujemy małą ilością sera, dodajemy wątróbkę z pieczarkami. Przykrywamy kolejnym płatem makaronu. Czynność powtarzamy do momentu, aż skończy nam się farsz. Na końcu posypujemy grubą warstwą sera i zalewamy wszystko sosem, który nam został z wątróbki. Wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Rynienki przykrywamy folią aluminiową lub papierem

BaRepas
Kaszanka zapiekana w cieście 166

miksujemy.Dodajemy rozczyn drożdżowy i dokładnie mieszamy.   Dodajemy pora, następnie pieczarki i mieszamy.Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą warzywną.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy, wlewamy połowę ciasta, układamy krupnioki obrane z osłonek, zalewamy pozostałym ciastem i odstawiamy na 10 minut.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 50 st. C i ustawiamy temperaturę180 st. C.Pieczemy

Maminek kulinarny
Pieczyste na kanapki 172

Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy drugim jajkiem i posypujemy bułką tartą i majerankiem. Pieczemy niecałą godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Najłatwiej ukroić na kanapki gdy ostygnie

prawdziwe jedzenie
Roladki z udek kurczaków z pieczarkami. 214

dodatkiem oleju. Z chleba tostowego odciąć skórki i miąższ, rozdrobnić w malakserze. Przesmażone pieczarki z cebulą, doprawić i połączyć z rozdrobnionymi okruchami chleba tostowego. Całość wymieszać . Farszem wypełnić udziec pozbawiony kości. Zrolować w ruloniki i każdy owinąć folią aluminiową. Zrobić tzw. cukiereczki. Piec w piekarniku 180 C -  20 minut.  Następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 20 minut

Kulinarny karnet Christophera