Odrywana (ślimaczkowa) pizza

Odrywana (ślimaczkowa) pizza

Odrywana (ślimaczkowa) pizza

Pizza trochę w innym wydaniu. Ciasto składa się z małych ślimaczków z farszem, które po upieczeniu można odrywać.składniki:375 g mąki pszennej25 g świeżych drożdżyduża szczypta soliduża szczypta cukru200 ml letniej wody1 łyżka oleju do ciasta100 g papryki1 cebula5-6 pieczarek200 g żółtego seraolej do smażeniaMąkę wymieszać z solą i cukrem. W letniej wodzie rozpuścić drożdże, dodać do mąki. Wszystko wymieszać dodać olej i wyrobić ciasto. Podsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na godzinkę w ciepłe miejsce. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Siostry, 27 stycznia 2014 00:39:08

Interesujaca:)